Στην Ελλαδα ενα φραγκο τσεπωνεις και δυο σου ζηταει η εφορια. Κατα τη γνωμη μου πρεπει να εισαι τερμα πυροβολημένος αν σκεφτεσαι μπιζνα στην Ελλαδα.
Καλιο να πας καπου Κυπρο ή Τουρκια ναουμ, αν θες να κονομας απο θαλασσα και ηλιο. Η Ελλάδα ειναι η χωρα κατάλληλη μονο για συνταξιούχους και δυ.
Θέλω τη γνώμη σας...
-
ВладимирВладимирович
- Supreme poster

-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

Re: Θέλω τη γνώμη σας...
άνοιξε κωλόμπαρο να χεστείς στο τάληρο.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.
-
Adminović
- Sloboda Narodu

Το καλύτερο στην Ελλάδα είναι να ανοίξεις επιχείρηση βιτρίνα, για να κάνεις λαθρεμπόριο. Μόνο έτσι χέζεσαι στο τάληρο εδώ. 

0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.

-
Love Ready's
vallon έγραψε:Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Όταν λες τουρισμό και καλοκαιρινή διασκέδαση τι εννοείς; Να χτυπήσεις σε δημοπρασία beach bar ή να νοικιάζεις ποδήλατα θαλάσσης;
σε μεγάλη του όμως έκταση, όχι απλώς ένα μπιτσόμπαρο με πέντε δέκα καρέκλες και ομπρέλες
Η αλήθεια είναι ότι με προβληματίζει το οικονομικό περιβάλλο0ν της χώρας, αλλά πείτε μου εσείς τι άλλο μπορεί να τραβήξει ειδικά σε αυτές τις μέρες που ζούμε.
Βεβαίως δεν συζητώ για δημοπρασίες κλπ κλπ ψυχοφθόρα και οικονομικά ασύμφορα πράγματα.
Λαχουρένιε παιδιά δεν παίζουν, οπότε σαν καλό ρεμάλι μπορώ να πω ότι μου αρέσει ο χαβαλές του καλοκαιριού
Πασιφάη, οι επιδοτήσεις συνήθως παίζουν σε υφιστάμενες επιχειρήσεις κάποιων χρόνων, ωστόσο θα ψαχτεί και αυτό το κεφάλαιο. Όμως η λογική μου είναι η όποια επένδυση να έχει συμμέτοχο και τον δήμο της περιοχής. Με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιείται το ρίσκο της επένδυσης, ειδικά αν λανσαριστεί σαν δημοτική επιχείρηση.
Οτι κάνεις κάντο σε λογική all inclusive υπηρεσίας. Αυτό είναι το μοντέλο για τα επόμενα 20 χρόνια.
0 .
-
vallon
- Supreme poster

ΜΠΕΤΑΤΖΗΣ έγραψε:
Οτι κάνεις κάντο σε λογική all inclusive υπηρεσίας. Αυτό είναι το μοντέλο για τα επόμενα 20 χρόνια.
αυτό είναι το μοντέλο,
Ωστόσο αυτό που προσπαθώ να εξετάσω είναι το εξωτερικό περιβάλλον της επιχείρησης αφού προορίζεται για τον ελληνικό χώρο. Για να είμαι ειλικρινής δεν πιστεύω κι εγώ με τη σειρά μου ότι η Ελλάδα προσφέρεται για επενδύσεις, ίσως μόνο για τον τομέα του τουρισμού. Το ζήτημα είναι ότι το οικονομικό - φορολογικό περιβάλλον με αποθαρρύνει και δεν είμαι διατεθειμένος να μπλέξω με την ξεφτίλα των εξουσιών του δημοσίου. Γι αυτό και περιμένω να δω πως θα εξελιχτεί η ανταπόκριση στις προτάσεις μου και μετά θα δούμε..
.
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.
-
Love Ready's
vallon έγραψε:ΜΠΕΤΑΤΖΗΣ έγραψε:
αυτό είναι το μοντέλο,
Ωστόσο αυτό που προσπαθώ να εξετάσω είναι το εξωτερικό περιβάλλον της επιχείρησης αφού προορίζεται για τον ελληνικό χώρο. Για να είμαι ειλικρινής δεν πιστεύω κι εγώ με τη σειρά μου ότι η Ελλάδα προσφέρεται για επενδύσεις, ίσως μόνο για τον τομέα του τουρισμού. Το ζήτημα είναι ότι το οικονομικό - φορολογικό περιβάλλον με αποθαρρύνει και δεν είμαι διατεθειμένος να μπλέξω με την ξεφτίλα των εξουσιών του δημοσίου. Γι αυτό και περιμένω να δω πως θα εξελιχτεί η ανταπόκριση στις προτάσεις μου και μετά θα δούμε..
.
Κοίτα αυτό που πρέπει να πάρεις σαν παραδοχή είναι ότι λόγω των μνημονίων εδώ που είμαστε τώρα ασφαλιστικά-φορολογικά σε συντελεστές είναι ότι θα συνεχίσει να παίζει και στο ορατό μέλλον με πολύ ελαφρές μειώσεις. Το ζήτημα είναι ότι το μομέντουμ τώρα είναι καλό για επένδυση επειδή τώρα μπορείς να τσιμπήσεις σχετικά καλή προσφορά από τεχνικές εταιρείες κλπ κλπ.Πριν 3 χρόνια ήταν πολύ πιο κάτω και σε 3 χρόνια υποθέτω θα έχουν τσιμπήσει πολύ πάνω τα νούμερα. Πέρα απ τον τουρισμό ένα άλλο κομμάτι που είναι πίσω η Ελλάδα ,δεν θέλει μεγάλες επενδύσεις ,έχει πραγματάκια να δώσει ,είναι το e-commerce. Αν παίζουν τοπικά προιόντα ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές με λογικά μεταφορικά πιστεύω ότι είναι καλή φάση. Σκέψου ότι ως το 2025 το καθημερινό θα είναι και εδώ τα ψώνια με λογική e-bay και το μερακλήδικο τα ψώνια με φυσική παρουσία για το 90% των καθημερινών αναγκών. Οπως το 1997 με κοιτάγαν σαν εξωγήινο που έκανα ηλεκτρονικά κάθε φορολογική και τραπεζική εργασία είχα τη δυνατότητα ,ενώ τώρα είναι το νορμάλ για όλους ,έτσι τώρα με κοιτάνε σαν εξωγήινο πχ στην πολυκατοικία που βλέπουν πακέτα με κινέζο αποστολέα ή όταν πληρώνω την ΕΥΔΑΠ σκανάρωντας με το κινητό. Αυτό όμως είναι το μέλλον και ένας Δανός πχ εύκολα θα παραγγείλει ένα γουστόζικο χειροποίητο πουκάμισο από βιοτεχνία της περιοχής σου ,αν το βρει σε μια τιμή των 25 ευρώ συν 5 ευρώ μεταφορικά. Με πιάνεις πιστεύω.
0 .
-
vallon
- Supreme poster

ΜΠΕΤΑΤΖΗΣ έγραψε:vallon έγραψε:
αυτό είναι το μοντέλο,
.
Κοίτα αυτό που πρέπει να πάρεις σαν παραδοχή είναι ότι λόγω των μνημονίων εδώ που είμαστε τώρα ασφαλιστικά-φορολογικά σε συντελεστές είναι ότι θα συνεχίσει να παίζει και στο ορατό μέλλον με πολύ ελαφρές μειώσεις. Το ζήτημα είναι ότι το μομέντουμ τώρα είναι καλό για επένδυση επειδή τώρα μπορείς να τσιμπήσεις σχετικά καλή προσφορά από τεχνικές εταιρείες κλπ κλπ.Πριν 3 χρόνια ήταν πολύ πιο κάτω και σε 3 χρόνια υποθέτω θα έχουν τσιμπήσει πολύ πάνω τα νούμερα. Πέρα απ τον τουρισμό ένα άλλο κομμάτι που είναι πίσω η Ελλάδα ,δεν θέλει μεγάλες επενδύσεις ,έχει πραγματάκια να δώσει ,είναι το e-commerce. Αν παίζουν τοπικά προιόντα ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές με λογικά μεταφορικά πιστεύω ότι είναι καλή φάση. Σκέψου ότι ως το 2025 το καθημερινό θα είναι και εδώ τα ψώνια με λογική e-bay και το μερακλήδικο τα ψώνια με φυσική παρουσία για το 90% των καθημερινών αναγκών. Οπως το 1997 με κοιτάγαν σαν εξωγήινο που έκανα ηλεκτρονικά κάθε φορολογική και τραπεζική εργασία είχα τη δυνατότητα ,ενώ τώρα είναι το νορμάλ για όλους ,έτσι τώρα με κοιτάνε σαν εξωγήινο πχ στην πολυκατοικία που βλέπουν πακέτα με κινέζο αποστολέα ή όταν πληρώνω την ΕΥΔΑΠ σκανάρωντας με το κινητό. Αυτό όμως είναι το μέλλον και ένας Δανός πχ εύκολα θα παραγγείλει ένα γουστόζικο χειροποίητο πουκάμισο από βιοτεχνία της περιοχής σου ,αν το βρει σε μια τιμή των 25 ευρώ συν 5 ευρώ μεταφορικά. Με πιάνεις πιστεύω.
Σχετικά με το κόστος οικοδομικών εργασιών στο σχεδιασμό μου το κόστος θα μεταφερθεί στο δημόσιο. Βεβαίως και από της άποψης του κόστους αρχικής επένδυσης υπάρχουν μειώσεις όμως αυτό δεν αποτελεί επιχειρηματική ευκαιρία.
Υποστηρίζω τον τουρισμό καθώς έχω εξαντλήσει το ιντερνετικό κομμάτι. Τα μεγάλα πόρταλ είναι αδύνατο να τα χτυπήσεις. Μοντέλα όμως ανάπτυξης θα είναι η χρήση των e shop για πώληση παραδοσιακών υπηρεσιών και προϊόντων που μέχρι τώρα απαιτούσε προσωπική επαφή. Ειδικά όμως σε προσωπικό επίπεδο αυτό που θέλω είναι να φύγω από την τεχνολογία σαν απασχόληση και επάγγελμα μια και μπούχτησα από αυτό τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου.
Παραπέρα υπάρχουν μια σειρά από eshop που κονομάνε χρήματα μόνο από τα ...μεταφορικά που χρεώνουν στην acs...!!! Τα κατώτατα όρια εκπτώσεων έχουν ξεπεραστεί. Πλέον έχουν σταματήσει και οι επιταγές και τώρα χρηματοδοτείς για ένα κέρδος 2%. Αξίζει; μήπως θα πρέπει να ορίσουμε το κατώτατο ύψος απόδοσης της επένδυσης; Σε ποια αγορά; έχουμε κανένα κρυμμένο αγοραστικό κοινό που περιμένει να σπαταλήσει ευρώ και δεν το ξέρουμε;
Εντάξει , δεν έχω διάθεση να ασχοληθώ με εκπληκτικές εφαρμογές που θα φέρουν επανάσταση στα ραδίκια, αφού θα μάθουν να κόβονται μόνα τους σαλάτα.
Προτιμώ κάτι πιο λαϊκό, πιο εύκολο στην παρανομία και το μαύρο χρήμα καθώς μόνο αυτό τώρα πια μένει για τις τσέπες μας.
0 .
-
vallon
- Supreme poster

Μια και με κουρδίζει το θέμα μπορώ πάντως να αναφέρω ότι υπάρχουν ολόκληρα δίκτυα παροχής υπηρεσιών με μαύρο χρήμα, αφορολόγητο. Δεν μπορούν να τα πιάσουν και έτσι ακόμα και σήμερα με τις κάρτες και το ιντερνετικό χρήμα είναι αναγκασμένοι να έχουν και ένα ποσοστό χαρτιού που κυκλοφοράει. Όταν το κόψουν τελείως και το γυρίσουν στο πλαστικό σε όλα είμαι περίεργος πως θα διατηρηθεί αυτή η ευελιξία του συστήματος.
Για παράδειγμα από το καλοκαίρι αλλάζει το σύστημα χορήγησης φαρμάκων. Θα έχουμε όλοι ένα κωδικό customer no και θα μας χρεώνονται μέσω αυτού τα φάρμακα που αγοράζουμε. Βεβαίως αυτό δεν γίνεται για να πιάσουν το πόσες ασπιρίνες έφαγα το προηγούμενο χρόνο, αν και μπορεί να έχει πολλαπλές αναγνώσεις αυτή η ιστορία. Μπορεί μια ασφαλιστική να αγοράζει τις πληροφορίες και να ξέρει ποιος είναι ο πελάτης στόχος για το συμβόλαιο ζωής, ή και ποιος ΔΕΝ είναι.
Η ουσία όμως του εγχειρήματος είναι να πιαστεί το παρακύκλωμα των φαρμάκων από τα δημόσια νοσοκομεία όπου χορηγούνται μεγάλα ποσά σε φάρμακα που κυκλοφορούν ακόμα και μαύρα.
Άρα ακόμα μια πόρτα για μαύρο χρήμα κλείνει. Σιγά σιγά κάποια στιγμή θα κλείσουν και άλλες, με τελευταίες εκείνες που στηρίζονται στην ένοχη σιωπή της τοπικής κοινωνίας.
Μέχρι τότε θα κάνουμε άλλους σχεδιασμούς.
Για παράδειγμα από το καλοκαίρι αλλάζει το σύστημα χορήγησης φαρμάκων. Θα έχουμε όλοι ένα κωδικό customer no και θα μας χρεώνονται μέσω αυτού τα φάρμακα που αγοράζουμε. Βεβαίως αυτό δεν γίνεται για να πιάσουν το πόσες ασπιρίνες έφαγα το προηγούμενο χρόνο, αν και μπορεί να έχει πολλαπλές αναγνώσεις αυτή η ιστορία. Μπορεί μια ασφαλιστική να αγοράζει τις πληροφορίες και να ξέρει ποιος είναι ο πελάτης στόχος για το συμβόλαιο ζωής, ή και ποιος ΔΕΝ είναι.
Η ουσία όμως του εγχειρήματος είναι να πιαστεί το παρακύκλωμα των φαρμάκων από τα δημόσια νοσοκομεία όπου χορηγούνται μεγάλα ποσά σε φάρμακα που κυκλοφορούν ακόμα και μαύρα.
Άρα ακόμα μια πόρτα για μαύρο χρήμα κλείνει. Σιγά σιγά κάποια στιγμή θα κλείσουν και άλλες, με τελευταίες εκείνες που στηρίζονται στην ένοχη σιωπή της τοπικής κοινωνίας.
Μέχρι τότε θα κάνουμε άλλους σχεδιασμούς.
0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

vallon έγραψε:Σχετικά με το κόστος οικοδομικών εργασιών στο σχεδιασμό μου το κόστος θα μεταφερθεί στο δημόσιο.
Προτιμώ κάτι πιο λαϊκό, πιο εύκολο στην παρανομία και το μαύρο χρήμα καθώς μόνο αυτό τώρα πια μένει για τις τσέπες μας.
vallon έγραψε:Μια και με κουρδίζει το θέμα μπορώ πάντως να αναφέρω ότι υπάρχουν ολόκληρα δίκτυα παροχής υπηρεσιών με μαύρο χρήμα, αφορολόγητο.
Eλ επιχειρηματικοτητα

0 .
-
vallon
- Supreme poster

ε ναι ρε
αφού μας έχουν λυσσάξει στους φόρους τι θες να σκέφτομαι;
πως θα βάλω τα χέρια μου και θα βγάλω τα μάτια μου;
αφού μας έχουν λυσσάξει στους φόρους τι θες να σκέφτομαι;
πως θα βάλω τα χέρια μου και θα βγάλω τα μάτια μου;
0 .