«Θέλω να αφήσω τον κόσμο αυτόν σαν κομμουνιστής»

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Re: «Θέλω να αφήσω τον κόσμο αυτόν σαν κομμουνιστής»

Δημοσίευσηαπό nemo » 09 Σεπ 2021, 16:11

το να χαρακτηρισει ή να αποχαρακτηρισει κανεις τους κκεκεδες γραφοντας ολοκληρα βιβλια ειναι πολυ ευκολο
σημερα ..εγω δεν εχω ορεξη αλλα ο αποχαρακτηρισμος καθεται σαν τον κουρνιαχτο σιγα σιγα στα μυαλα
των ανθρωπων και ξαφνικα θα συμβει το εξης μια μερα θα ξυπνησουμε χωρις το κκε

δεν θα φταιει η ιδεολογια αλλα οι ανθρωποι καποτε ενας σοφος ειπε πως οι ανθρωποι οταν μαθουν
μια ιδεολογια την ραβουν στα μετρα τους και σαν τα μυρμηγκια την αποψιλώνουν απο καθε ωραιο

ο λογος του κουτσουμπα ξεπερασε καθε οριο λαικισμου και γελοιοτητας

και οι πιστοι κεκεδες τι θα απογινουν; πχ σαν τον ραν τιποτα ετσι θα πεθανουν νομιζοντας
οτι υπηρετησαν σωστα την ιδεολογια ...
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Darkdays
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Darkdays » 09 Σεπ 2021, 16:13

nemo έγραψε:το να χαρακτηρισει ή να αποχαρακτηρισει κανεις τους κκεκεδες γραφοντας ολοκληρα βιβλια ειναι πολυ ευκολο
σημερα ..εγω δεν εχω ορεξη αλλα ο αποχαρακτηρισμος καθεται σαν τον κουρνιαχτο σιγα σιγα στα μυαλα
των ανθρωπων και ξαφνικα θα συμβει το εξης μια μερα θα ξυπνησουμε χωρις το κκε

δεν θα φταιει η ιδεολογια αλλα οι ανθρωποι καποτε ενας σοφος ειπε πως οι ανθρωποι οταν μαθουν
μια ιδεολογια την ραβουν στα μετρα τους και σαν τα μυρμηγκια την αποψιλώνουν απο καθε ωραιο

ο λογος του κουτσουμπα ξεπερασε καθε οριο λαικισμου και γελοιοτητας

και οι πιστοι κεκεδες τι θα απογινουν; πχ σαν τον ραν τιποτα ετσι θα πεθανουν νομιζοντας

Οταν θα σε καταπίνει το zerg αυτά να του λες.
0 .

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 09 Σεπ 2021, 17:10

nemo έγραψε:και οι πιστοι κεκεδες τι θα απογινουν; πχ σαν τον ραν τιποτα ετσι θα πεθανουν νομιζοντας

Τουλάχιστον ο άλλος συντονιστής του παλιού φόρουμ, εκείνος με το μούσι, βοήθησε στην κατάμεστη αίθουσα της συγκέντρωσης του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΩΝ, εκφράζοντας ως φορέας εξουσίας, την παρουσία του στο τραπέζι των ομιλητών.

Εγώ δεν άκουσα την ομιλία του Κουτσούμπα. Θεώρησα πως δεν θα άξιζε τον κόπο να ακούσω μια ομιλία που θα την έχουν ψιλοκοσκινίσει οι ένοικοι του Περισσού.
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 10 Σεπ 2021, 09:54

Λαχουρένιος έγραψε:
Μονος του ζητησε απο τον Μητσο τον Κουτσουμπα να τον θυμομαστε ως κομμουνιστη λιγο πριν πεθανε οποτε για ποια ''λεηλατηση'' μιλας?

Μιλάει μάλλον για τη ''λεηλάτηση'' που έκανε το ΚΚΕ επενδύοντας μουσικά τις εκδηλώσεις του με τρία ποιήματα-τραγούδια από το ''Άξιον εστί'', τα οποία έκανε με αυτό τον τρόπο πασίγνωστα, το οποίο η δεξιά σήμερα θεωρεί πνευματική της ιδιοκτησία γιατί γράφτηκε από δεξιό ποιητή, ενώ στο παρελθόν τα συγκεκριμένα τραγούδια τα είχε υπό απαγόρευση επειδή τα μελοποίησε κομμουνιστής.
Αν δεν τα χρησιμοποιούσε το ΚΚΕ κανείς σήμερα δε θα ήξερε τι ακριβώς είναι το ''Άξιον εστί'', όπως και πιθανόν να μη γραφόταν ποτέ από τον Ελύτη αν η επιρροή του ΚΚΕ στους λαϊκούς και απελευθερωτικούς αγώνες δεν ήταν αυτή που ιστορικά έχει καταγραφεί.
Από τι θα εμπνεόταν η δεξιάτζα ο Ελύτης; Από τους αγώνες των ταγματασφαλιτών την περίοδο της κατοχής;
Και πού θα παιζόταν το ''για να γυρίσει ο ήλιος.... θέλει νεκρούς χιλιάδες'΄, στις συγκεντρώσεις της δεξιάς ή στα απογευματινά γκαλά μόδας των κυριών της νδ ή στις λέσχες μπριτζ;
Ρώτησε τον οποιονδήποτε αν ξέρει πώς αρχίζει το ''Άξιον εστί'' και πώς τελειώνει και ποιος ήταν ο λόγος που γράφτηκε.
Όσο σου απαντήσει ο τοίχος άλλο τόσο θα σου απαντήσει και ο οποιοσδήποτε Έλλην πατριώτης, πέρα των κομμουνιστών, πλην ελαχίστων περιπτώσεων.
Ειδικά αν είναι και δεξιός ούτε ως υποψία του περνάει από το μυαλό ότι τα τρία πασίγνωστα τραγούδια που βάζουν οι κομμουνιστές στις εκδηλώσεις τους είναι μέρος του ''Άξιον εστί'', αν ξέρει κιόλας τι ακριβώς είναι αυτό το ''Άξιον εστί''.

Εν πάση περιπτώσει ο Θεοδωράκης (τότε που ήταν κομμουνιστής) μελοποίησε πολλούς ποιητές κάποιοι εκ των οποίων υπήρξαν κομμουνιστές από την αρχή μέχρι το τέλος της ζωής τους (Ρίτσος, Βάρναλης κ.α) και το ΚΚΕ έχει κάθε δικαίωμα να ''λεηλατήσει'' το έργο τους αφού ό,τι έγραψαν το έγραψαν εμπνεόμενοι από τους αγώνες που έδωσε ο ελληνικός λαός κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ στο οποίο οι ίδιοι αφιέρωσαν τη ζωή τους.
1 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 10 Σεπ 2021, 11:32

αυτο που με εκνευριζει λιγο οσο παταει η γατα ειναι οτι οι αγωνες εχουν να κανουν με την αιματοχυσία
των ελληνων αλλο τιποτα δεν εχουν να παρουσιασουν οι κκεκεδες γιατι αν πουν για τις απεργιες
να θυμίσω οτι ειχαν αρχισει προτου ανακαλυφθει το κκε και απλα το κκε τις οικειοποιήθηκε

γιατι εμεις σαν ελληνες ειχαμε παραπανω απο αλλους λαους μια και ζωντας σκλαβωμενοι
πρωτα σε τουρκους και μετα σε τσιφλικαδες ...μου την δινει λιγο αυτη η μνημη που θυμαται οτι την συμφερει

δλδ για να καταλαβω θελει το κκε να με κανει να θυμαμαι τις σφαγες; και ολα οσα προεκυψαν απο τον εμφυλιο;

ενταξει ειπαμε οτι ειστε μισελλληνες και ηλιθιοι γιατι μονο οι ηλιθιοι δεν ξεχωριζουν το αιμα και πατριδες
αλλα οχι και να μας το τριβετε στην μουρη

φυσικα εγω δεν ειμαι αντικομμουνιστης δλδ βλεπω αρκετα πραγματα στο κκε που συμφωνω
οπως και για τους μισελληνες δεν τους βαζω ολους σε ενα καλαθι γιατι υπαρχουν και αρκετοι δεξιοι
που ειναι και μισελληνες -μη πω ολοκληρη η ελιτ εκεινο που με ενδιαφερει προσωπικα
ειναι να βλεπω πατριωτες απο οπου και να προερχονται .....αλλα με την ηλιθιοτητα που εχει το κκε τα βαζω περισσοτερο καθως εκει βρισκεται ενα μεγαλο κομματι που ειναι ηδη επαναστατημενο
με νεες ιδεες κκλπ και αντι να στραφουν στο εσωτερικο ξεκαθαριζοντας οτι παλιο και σαπιο υπαρχει
συνεχιζουν τον ιδιο ηλιθιο και διαχωριστικο σκοπο
η ηλιθιοτητα εχει να κανει με πολλους τροπους και μπορω εναν εναν να τους επιχειρηματολογησω
αλλα θα πω μονο εναν ενω ο κοσμος βαδιζει σε μια παγκοσμιοποιηση αυτοι συνεχιζουν στο ιδιο τροπαρι
του διαχωρισμου εμεις και οι αλλοι και αν υπαρχουν ψεκ αυτοι ειναι περισσοτερο
δηλαδη βρισκονται στην υψηλοτερη θεση των ψεκασμενων
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 10 Σεπ 2021, 11:57

εχει μεγαλη διαφορα ο ενας απο τον αλλον πχ τον ριτσο που εγραψε πως οι ερπυστριες
των ρωσικων τανκ ηχουν μελωδικα στην ουγγαρια ο ενας εβλεπε πως η ελευθερια ηταν μονο κκ
και τανκ και αιμα και σκοτωμοι και ο αλλος πλησιαζε προς την αναρχικη ιδεολογια ή την παλια δημοκρατια
με αγαπη προς ολους τους λαους ...και δεν ειναι τυχαιο πως απο τον ριτσο μου αρεσει μονο ενα ποιημα
και αυτο δεν αναφερεται στο κκε αλλα στην κοινωνικη αδικια
ο ελυτης πανω απο ολα ηταν ελληνας που τιμουσε την καταγωγη του και για αυτο εγραψε τοσο ωραια
δεν ειναι η ωρα να γραψω το παραμιρκο για τον ελυτη αυτην την στιγμη αλλα ειναι ιεροσυλια
να τον πιανουν στο στομας οι κκεκεδες ή οι δεξιοι ελιτ
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 10 Σεπ 2021, 12:13

λεμε πολλες φορες-οι αριστεροι λιγο περισσοτερο πως η ελλαδα εγινε σκατα για να ζησει καποιος
και συμφωνω 100% γιατι και πως εγινε ; και τι πρεπει να γινει για να αλλαξει η κατασταση
αυτο δεν μας το λενε κανενας τους

θα φυγει καποιος να ζησει την ζωη του στο εξωτερικο μαζι με τον συνροφο του τον αλλοδαπο
ενω ο ιδιος προσπαθουσε για τα ανοικτα συνορα και για οτιδηποτε που θα μας πηγαινε εκατο χρονια πισω

οχι ρε μαγκα αφου θελεις ανοιχτα συνορα και λοιπες μαλακιες θα μεινεις εδω να ζησεις
και οχι να μου πας σε κρατος που εχει κλειστα τα συνορα και πρωτα δινει εργασια στους δικους του
και μετα σε ξενους εργατες μη μου το παιζεις αριστερος για να τρως τα χρηματα των καπιταλιστων
σε μια καπιταλιστικη σοβαρη χωρα μηπως ηρθε η ωρα να πουμε ενα στοπ στις μπουρδες που ακουμε
ταχα για ανθρωπιστικους λογους εδω στο ελαντα;
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 10 Σεπ 2021, 12:39

ειμαστε ενας λαος των αντιθεσεων και της αντιφασης και εραστες τους ανεφικτου
ολα αυτα μαζι δεν κανουν κανενα κεκε ή κανενα δεξιο ουτε αριστερο ουτε και εθνικισμο
ειμαστε τουρλουμπουκι και για αυτο δεν θα γινουμε ποτε σοβαροι κκεκεδες ή εθνικιστες ΄η οτιδηποτε αλλο

προερχομαστε απο μειγματα και αυτο που μπορουμε να κανουμε καλα ειναι ενα προιον απο μειγματα
λιγο κκ λιγο απο εθνικισμο λιγο απο ολα
αυτη ειναι η ιστορια μας και αν δεν την κοιταξουμε στα ματια θα εξαφανιστουμε ή θα συνεχιζουμε να κλαψομουνιαζουμε μεσα στην μιζερια ... αυτο το λεω γιατι μολις ειδα και την κηδεια του πολ στην γαλλια
που ουδεμια σχεση ειχε με την δικη μας του μικη με τους κκεδες να την ξεφτιλιζουν
0 .

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 10 Σεπ 2021, 18:05

Ραν ταν πλαν έγραψε:....και το ΚΚΕ έχει κάθε δικαίωμα να ''λεηλατήσει'' το έργο τους αφού ό,τι έγραψαν το έγραψαν εμπνεόμενοι από τους αγώνες που έδωσε ο ελληνικός λαός κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ στο οποίο οι ίδιοι αφιέρωσαν τη ζωή τους.

Είναι σαν την περίπτωση του Γιάννη Αγιάνη στους Αθλίους του Β. Ουγκώ, όπου εκείνος έκλεψε ψωμί από το φούρνο για να μην πεθάνει από την πείνα.

Σίγουρα ο Περισσός θα είχε διατάξει τους δικούς του μουσικοσυνθέτες να μελοποιήσουν τα παρακάτω ποιήματα του ΚΚΕ
Νόμος
είναι
το δίκιο του εργάτη

Τίποτα τίποτα
δεν μας σταματά
Εδώ εμείς θα μείνουμε
με τον τσαμπουκά

... αλλά δεν τα κατάφερναν, οπότε λεηλάτησαν τα τραγούδια του Μίκη (για να μην πεθάνουν άφωνοι στις συγκεντρώσεις τους), που τώρα ξυνίζει η μούρη του Ραν Ταν Πλαν και θέλει να τον εκδικηθεί, στερώντας του την ευκαιρία να συζητηθεί σε αξιοπρεπές κεφάλαιο της Εσωτερικής Πολιτικής του elefthero και περιορίζοντάς τον στα "Κοινωνικά" (αγγελτήρια θανάτου, κηδείες).
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 12 Σεπ 2021, 11:14

Για να δώσω λίγη ... βοήθεια στους κομμουνιστές, συντονιστές με μούσι ή χωρίς μουσι των φόρουμς ή και απλά στελέχη που έχουν προγραμματίστεί με τσιπάκια από τον Περισσό να μειώνουν δημόσια την αξία, την προσωπικότητα, τη συνεισφορά του Μίκη Θεοδωράκη, και το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού του ως "κομμουνιστή" (τώρα μάθαμε ότι η διαδικασία είναι να κάνεις αίτηση στον Περισσό και να εξετάζεται με διαδικασία σαν "αίτηση για απόκτηση ιθαγένειας"), προσθέτω και το παρακάτω δημοσίευμα, με την ιδέα ότι θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τόσο ο Περισσός όσο και οι κατευθυνόμενοί του.
Σύμφωνα με αυτό, κατά την είσοδο των Νατοϊκών στρατευμάτων στην Καμπούλ το 2001 παιζόταν στους δρόμους από τα μεγάφωνα " ο Αντώνης" από το "Μαουτχάουζεν". Σύντροφοι, άρα στην εξυπηρέτηση του Ιμπεριαλισμού του ΝΑΤΟ και των μονοπωλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εικόνα
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”