Μέλλον και επιχειρηματικότητα

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: Μέλλον και επιχειρηματικότητα

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 02 Φεβ 2022, 23:24

Magdap35 έγραψε:
Perseus1966 έγραψε:Γερμανικα να πας να μαθεις τωρα θες τουλαχιστον 2 ευρωπαικες σε πολυ καλο επιπεδο και μια εξωτικη (ρωσικα ,κινεζικα...) να μπορεις να συννενοεισαι.
Επισης κανε μαθηματα δημοφιλων προγραμματων υπολογιστων (εξελ, γουορντ,παουερποιντ και να παρεις πιστοποιηση )
Τυφλο συστημα δακτυλογραφησης .
γενικως επιμορφωσου.

Ολα τα παραπανω θα σου φανουν χρησιμα και σε αλλες δουλειες.

Τώρα κάνω γαλλικά . Ρώτησα για τα γερμανικά μετά την σχολή θέλω να τα μάθω μέσα από ένα διάστημα που θα μείνω στην Γερμανία. Πως μου προτείνετε να το κάνω

Δεν συμφέρει τόσο απο οικονομική (μόνο για ενοίκιο δωματίου σε κοινόβιο και δίδακτρα θες 800-900 ευρώ) όσο και από μαθησιακή σκοπιά να ξεκινήσεις απο το μηδέν γερμανικά στην Γερμανία. Το καλύτερο είναι να φτάσεις στην Ελλάδα σε επίπεδο τουλάχιστον B1 και να πας μετά εκεί για το δουλέψεις καλύτερα μέχρι B2 ή C1.

Εγώ ξεκίνησα γερμανικά απο το μηδέν (στη δουλειά λόγω του ιδιαίτερου της θέσης χρησιμοποιούσα μόνο αγγλικά). Μαζί με δουλειά και υπό πίεση χρόνου (πχ εντατικά καθημερινά μαθήματα) είναι πολύ δύσκολα. Ουσιαστικά δεν έκανα ποτέ ασκήσεις ή να κάτσω να μάθω λεξιλόγιο στο σπίτι, απλώς παρακολουθούσα. Μου πήρε 2 χρόνια για να μπορώ να βγάλω πλήρη συνεννόηση με κάποιον, και 4 χρόνια για να μπορώ να καταλαβαίνω συμβόλαια, να γράφω τεχνικά κείμενα, κτλ. Απο συμμαθητές, μία Ελληνίδα και ένας Γάλλος που είχαν εξαιρετικό ταλέντο στην εκμάθηση, απόκτησαν μέσα σε 1,5 χρόνο το δικό μου επίπεδο των 4 ετών. Μερικοί άνθρωποι μπορούν να είναι πιο στοχοπροσηλωμένοι, έχουν φωτογραφική μνήμη, και γενικά ταλέντο στην εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Ένα φεγγάρι στη σχολή είχα μια 25χρονη Ισπανίδα συνάδελφό σου. Είχε έρθει μαζί με τον φίλο της γύρω στα 30 για δουλειά και γλώσσα. Η κοπέλα είχε 3-4 χρόνια προϋπηρεσία σε ξενοδοχεία στην Ισπανία ρεσεπσιόν και βρήκε δουλειά σε μία μικρή τελειωμένη πανσιον, ίσα ίσα για το νοίκι και τα βασικά. Ο φίλος της δεν μπορούσε να βρεί δουλειά γιατί αν και είχε τελειώσει σχολή τουριστικών δεν είχε προϋπηρεσία (στην Β. Ευρώπη αν 30αρίσεις και δεν έχεις δουλέψει ποτέ σοβαρά στη ζωή σου, ουσιαστικά θεωρείσαι ανάπηρος). Στην τάξη ερχόταν πάντα κομμάτια απο την δουλειά και δεν είχε καλή απόδοση. Σκεφτόταν να τα μαζέψουν και να πάνε πίσω.

Πήγαινε πρώτα για πρακτική και μετά για δουλειά κάπου καλά (που θα έχεις την δυνατότητα να δείς και να μάθεις πράγματα) τουλάχιστον μια 3ετία. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να έχεις καλή εξέλιξη, τόσο ως υπάλληλος, όσο και ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Αν μπορείς στα 22-23 να έχεις 3 χρόνια καλή προϋπηρεσία, θα έχεις πολλές πόρτες ανοικτές, ειδικά για εξωτερικό. Αν βολοδέρνεις μέχρι τα 25+, κάνεις και καμιά πατάτα με κανένα μαγαζί που δεν σηκώνεις οικονομικά, το πιθανότερο την έκατσες. Λεφτά αν έχεις ή μαζέψεις, κράτα τα για τα πρώτα έξοδα στο εξωτερικό, αρχικά θα χρειαστείς γεμάτη την τσέπη για να μην υποφέρεις.
2 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 03 Φεβ 2022, 09:48

οπως τα περιγραφει ο διο μου θυμιζει τον εαυτο μου απο τα εικοσι δυο μου ειχα μπει
γερα στο επαγγελμα μου
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 03 Φεβ 2022, 19:22

Εγώ όντας φοιτητής, όπως έχω ξαναγράψει και στο παρελθόν, πήγα για πρακτική τρία καλοκαίρια σε διάφορα εργοστάσια στη Σίνδο. Ήταν πολύ απλό, έγραφα μια επιστολή με ένα βιογραφικό σπουδαστή και ζητούσα πρακτική εργασία. Τυπικά με προσελάμβαναν ως εποχιακό εργάτη και που έδιναν τον ανάλογο μισθό (πουθενά όπου στόχευσα δεν με απέρριψαν, καθώς δεν τους ήμουν κάποιο ιδιαίτερο βάρος), ο οποίος δεν ήταν καθόλου άσχημος και ουσιαστικά με έβαζαν ακόλουθο του τεχνικού Δντή. Έτσι είχα την ευκαιρία να έχω μια πολύ σαφή εικόνα για το μελλοντικό μου επάγγελμα, αλλά και να μάθω πως εφαρμόζονται αρκετά πράγματα απο αυτά που μάθαινα θεωρητικά. Είχε και ρέκλα και πολύ μασάλι βέβαια, ο χρόνος κυλούσε ωραία, καθώς δεν υπήρχε κάποια ιδιαίτερη προσδοκία απο και πίεση προς εμένα. Στο τέλος, το ένα απο αυτά τα εργοστάσια αποτέλεσε και την πρώτη θέση εργασίας μου.
0 .
Ich bereue nichts

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 04 Φεβ 2022, 15:51

Πως μπορώ να μάθω γερμανικά μέσω μιας δουλειάς ή κάτι εκτός από φροντιστήριο?? Θα ήθελα να πάω εκεί για δουλειά
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 04 Φεβ 2022, 19:00

Magdap35 έγραψε:Πως μπορώ να μάθω γερμανικά μέσω μιας δουλειάς ή κάτι εκτός από φροντιστήριο?? Θα ήθελα να πάω εκεί για δουλειά

ασε την γερμανια και κτυπα σουηδια και νορβηγια εκει εχει ψωμακι
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 04 Φεβ 2022, 19:44

nemo έγραψε:
Magdap35 έγραψε:Πως μπορώ να μάθω γερμανικά μέσω μιας δουλειάς ή κάτι εκτός από φροντιστήριο?? Θα ήθελα να πάω εκεί για δουλειά

ασε την γερμανια και κτυπα σουηδια και νορβηγια εκει εχει ψωμακι

Για δουλειά??? Κ πως θα πάω χωρίς να ξέρω την γλώσσα ?
0 .

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 04 Φεβ 2022, 20:03

Επίσης να ρωτήσω κάτι άλλο .
Εγώ θα δώσω για εξετάσεις πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ και αν περάσω θα πάρω πτυχίο επιπέδου 5(σαν να λέμε ανώτερη σχολή /του πανεπιστημίου δηλαδή είναι 6) θα αναγνωρίζεται ως επίπεδο 5 στο εξωτερικό??
0 .

Perseus1966
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Perseus1966 » 04 Φεβ 2022, 21:22

Magdap35 έγραψε:
nemo έγραψε:ασε την γερμανια και κτυπα σουηδια και νορβηγια εκει εχει ψωμακι

Για δουλειά??? Κ πως θα πάω χωρίς να ξέρω την γλώσσα ?

Αν ξερεις αγγλικα γαλλικα δεν νομιζω να εχεις προβλημα ,κοιτα καμμια αγγελια να δεις τι προσοντα ζητανε.
1 .

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 04 Φεβ 2022, 21:43

Magdap35 έγραψε:Επίσης να ρωτήσω κάτι άλλο .
Εγώ θα δώσω για εξετάσεις πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ και αν περάσω θα πάρω πτυχίο επιπέδου 5(σαν να λέμε ανώτερη σχολή /του πανεπιστημίου δηλαδή είναι 6) θα αναγνωρίζεται ως επίπεδο 5 στο εξωτερικό??

Αν γνωρίζει κάποιος παρακαλώ ???
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 05 Φεβ 2022, 18:55

Magdap35 έγραψε:
Magdap35 έγραψε:Επίσης να ρωτήσω κάτι άλλο .

Αν γνωρίζει κάποιος παρακαλώ ???

Ειδικά δεν ξέρω, γενικά πάντως όλες οι ελληνικές επαγγελματικές πιστοποιήσεις αναγνωρίζονται στις χώρες της Ε.Ε.
1 .
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”