ΕΠΑΛ

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: ΕΠΑΛ

Δημοσίευσηαπό bizeli » 28 Οκτ 2022, 18:09

pluton έγραψε:Τι δεξιοί και αριστεροί

Κοίτα μια μικρή σημασία έχει. Όταν είσαι δεξιός διευθυντής και μας έχεις ζαλίσει (άντε μην πω τι μας έχει ζαλίσει) όλη την ώρα υπέρ της αξιολόγησης και είσαι συνέχεια κάντε κι αυτό, κάντε κι αυτό, κάντε και αυτό... και εσύ είσαι σε φάση οκ να το κάνουμε καμία αντίρρηση.
Και πας το αμέσως επόμενο λεπτό και ζητάς κάτι απλό και σου λέει ααααα δεν υπάρχουν λεφτά.
:laugh1:

Είναι λίγο γελοίο δε νομίζεις;
Για να γίνουν όοοοοοοοοοοοοοολα αυτά που οραματίζεται η Κεραμέως θέλουν μπαγιόκο.
Με τα οικονομικά του κράτους δεν ασχολούμαι. Αλλά φαντάζομαι η φέτα από τον κρατικό προϋπολογισμό που αντιστοιχεί στην παιδεία είναι πάρα πολύ μικρή και τα χρήματα που αντιστοιχούν σε κάθε σχολείο ψίχουλα.
Αξιολόγηση ... ουγκ
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 28 Οκτ 2022, 18:26

Καταθετουν στεφανι τα σχολεια την 28η Οκτωβριου? Πρωτη φορα το ακουω αυτο. Παντως οταν ημουν μαθητης δεν μας ειχαν ζητησει ποτε λεφτα για κατι τετοιο.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 28 Οκτ 2022, 18:37

Λαχουρένιος έγραψε:Καταθετουν στεφανι τα σχολεια την 28η Οκτωβριου? Πρωτη φορα το ακουω αυτο. Παντως οταν ημουν μαθητης δεν μας ειχαν ζητησει ποτε λεφτα για κατι τετοιο.

Προφανώς.
Αυτά τα πληρώνει το σχολείο. Τι δουλειά έχουν οι μαθητές;

https://www.esos.gr/sites/default/files ... ovrioy.pdf
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 28 Οκτ 2022, 18:40

pluton έγραψε:Αυτά τα πρωτοπαλικαρα είναι μπραβοι, καθοδηγούμενοι από τα πολιτικά κόμματα.

Οχι, απλοι αληταμπουρες ειναι που οι μισοι δεν ξερουν καν ποιος ειναι πρωθυπουργος. Σταματα να προσπαθεις να επιβαλλεις τις κομματικες εμμονες σου σε καθε, μα καθε νημα. Πες και τιποτα αλλο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 28 Οκτ 2022, 18:46

Λαχουρένιος έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Όπως ο δάσκαλος δεν μπορεί να κάνει την δουλειά επειδή δεν του το επιτρέπουν οι συνθήκες, έτσι και αυτά τα παιδάκια, λόγω των συνθηκών, φτώχεια, διαλυμένες οικογένειες, ενδοοικογενειακή βία, παραμέληση, κτλ, γίνονται μαφιοζάκια. Δεν φταίνε κατά βάθος
Ο καθένας έχει να προβάλει κάτι. Τα πάντα μπορείς να αρχίσεις να σχετικοποιείς.

@@ Διαδοχε. Τα περισσοτερα δεν εχουν καποια δακρυβρεχτη ιστορια απο πισω, απλως κανουν μαγκιες οπου τους παιρνει.

Απ, δεν το βλέπω αρκετά μαρξιστικό αυτό. Τα πάντα έχουν κάποια υλική αιτία απο πίσω.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 28 Οκτ 2022, 18:50

bizeli έγραψε:Ανήμερα σήμερα 28η Οκτωβρίου και διαβάζω μια είδηση ότι δ/ντής σχολείου ζήτησε από παιδί μεταναστών 50 ευρώ για να αγοράσει στεφάνι να καταθέσει στο ηρώο.
Κάτι που είναι έξοδο του σχολείου προφανώς και όχι των μαθητών.
Δε θα σταθώ, όμως, στην είδηση όπου παρουσιάζεται μόνο η μια εκδοχή και δεν ξέρουμε τι ακριβώς έγινε και ως συνήθως βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα.

Αλλά θα πω το εξής.
Η χρηματοδότηση των σχολείων είναι τραγικά πενιχρή. Όχι στεφάνι δεν φτάνουν να αγοράσουμε αλλά ούτε τα τελείως απαραίτητα ...

Συνεπώς προσπαθούμε εμείς οι εκπαιδευτικοί να σκεφτόμαστε άλλους τρόπους για να κάνουμε οικονομία έτσι ώστε να εξοικονομούμε χρήματα και να κλείνουμε διάφορες τρύπες. Να μην αδικήσω και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων που μέσα από δράσεις του προσπαθεί να στηρίζει οικονομικά τα σχολεία.
Και αυτή είναι εικόνα που συμβαίνει σε όλα τα σχολεία.

Αναφορικά με την κατάθεση στεφάνων από μαθητές, εμείς οι εκπαιδευτικοί φτιάχνουμε τα στεφάνια για να γλιτώσουμε το 50αρι, 25άρι (πόσο έχει;) από τα ανθοπωλεία.

Ντρέπομαι που θα το πω αλλά έχω πάει και έχω μαζέψει διακριτικά τα στεφάνια πίσω (αφού τα αφήσαμε κάποιες μέρες προφανώς) για να κρατήσουμε τα φελιζολάκια και να μπορέσουμε να φτιάξουμε πάλι στεφάνια την επόμενη χρονιά αντί να αγοράσουμε.
:s_mad

Επανάχρηση ίσως θα σκεφτεί κάποιος. Αντί να πεταχτούν. Πού είναι το κακό;

Το κακό είναι ότι δεν είναι αυτός ο λόγος. Ο λόγος είναι ότι τα λεφτά που δίνει το κράτος στα σχολεία δε φτάνουν ούτε να καταθέσουμε ένα στεφάνι.
Η απόλυτη ξεφτίλα.

Καθίστε και χειροκροτήστε τώρα τα F16 που πετάνε πάνω από το κεφάλι σας.
ΖΗΤΩ Η 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.
Καληνύχτα παιδεία.

Περιγράφεις γλαφυρά μια σημαντική κοινωνική παθογένεια. Αντί τα παράπονα και η συζήτηση να είναι πχ γιατί δεν έχουν εργαστήρια τα σχολεία, είναι γιατί δεν χορηγεί το κράτος στεφάνια. Στεφάνια ρε μλκ μου! :laugh1:
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 28 Οκτ 2022, 18:53

Προέλλην έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:
@@ Διαδοχε. Τα περισσοτερα δεν εχουν καποια δακρυβρεχτη ιστορια απο πισω, απλως κανουν μαγκιες οπου τους παιρνει.

Απ, δεν το βλέπω αρκετά μαρξιστικό αυτό. Τα πάντα έχουν κάποια υλική αιτία απο πίσω.

Αει μαρη πτνιτσα :D

Με την κλασικη εννοια οχι, αλλα μαρξισμος δεν σημαινει να εξηγεις τα παντα με βαση την οικονομια.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 28 Οκτ 2022, 19:03

Προέλλην έγραψε:[
Περιγράφεις γλαφυρά μια σημαντική κοινωνική παθογένεια. Αντί τα παράπονα και η συζήτηση να είναι πχ γιατί δεν έχουν εργαστήρια τα σχολεία, είναι γιατί δεν χορηγεί το κράτος στεφάνια. Στεφάνια ρε μλκ μου! :laugh1:

Δεν βλέπεις που ξεκινάω το κείμενο ανήμερα 28ης οκτωβρίου; Τι σχέση έχουν τα εργαστήρια με την 28η Οκτωβρίου;
Προφανώς με αφορμή την είδηση, που έτυχε να είναι και επίκαιρη, σχολιάζω την τραγική κατάσταση στα σχολεία.
Όταν σου λέει ο άλλος ότι τα σχολεία δεν έχουν λεφτά ούτε για στεφάνι, χρειάζεται να πω τι συμβαίνει και με τα υπόλοιπα;
Περιττό νομίζω.

Και να σου πω και την αλήθεια δεν έχω καμία όρεξη πλέον να ασχοληθώ με καμιά κοινωνική παθογένεια. Ειδικά εδώ μέσα.
Είμαι 20 χρόνια στην εκπαίδευση.
Απογοήτευση μόνο.
Τα λέμε, τα ξαναλέμε ... μια ζωή τα ίδια και χειρότερα.
Ποιον να πείσω; Εσένα; Τον άλλον;
Δεν με ενδιαφέρει πια. Κουράστηκα.

Τον αγώνα μου προσωπικά τον δίνω μέσα στην τάξη.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 28 Οκτ 2022, 19:03

bizeli έγραψε:
pluton έγραψε:Τι δεξιοί και αριστεροί

Κοίτα μια μικρή σημασία έχει. Όταν είσαι δεξιός διευθυντής και μας έχεις ζαλίσει (άντε μην πω τι μας έχει ζαλίσει) όλη την ώρα υπέρ της αξιολόγησης και είσαι συνέχεια κάντε κι αυτό, κάντε κι αυτό, κάντε και αυτό... και εσύ είσαι σε φάση οκ να το κάνουμε καμία αντίρρηση.
Και πας το αμέσως επόμενο λεπτό και ζητάς κάτι απλό και σου λέει ααααα δεν υπάρχουν λεφτά.

Είναι λίγο γελοίο δε νομίζεις;
Για να γίνουν όοοοοοοοοοοοοοολα αυτά που οραματίζεται η Κεραμέως θέλουν μπαγιόκο.
Με τα οικονομικά του κράτους δεν ασχολούμαι. Αλλά φαντάζομαι η φέτα από τον κρατικό προϋπολογισμό που αντιστοιχεί στην παιδεία είναι πάρα πολύ μικρή και τα χρήματα που αντιστοιχούν σε κάθε σχολείο ψίχουλα.
Αξιολόγηση ... ουγκ

Δεν βαριέσαι πίσω από τον αγιογράφο κρυβόταν ο Ξηρός, πίσω από τον υποψήφιο ιερέα κρυβόταν ο Στάλιν, πίσω από τον ευυπόληπτο θεοφοβουμενο καταστηματάρχη κρυβόταν ο Μίχος.... Να συνεχίσω; Πίσω από την βιτρίνα με τα τυριά κρύβονται τα σαπακια, πίσω από το ΕΑΜ κρυβόταν οι Σλάβοι, πίσω από τους αντιμνημονιακους κρυβόταν το τέταρτο μνημόνιο, πίσω από τον Καμμένο κρυβόταν οι Πρέσπες .....

Άστο καλύτερα έχουμε δει πολλά, εγώ δεν έχω εμπιστοσύνη σε τίποτα. Η σκοτεινή πλευρά του κάθε ανθρώπου είναι πολύ καλά κρυμμένη. Είμαι επιφυλακτικός με όλους και κυρίως είμαι επιφυλακτικός εκεί που ακούω πολλά και μεγάλα λόγια..... Αν κάτι θεωρώ σπουδαίο στον Μητσοτάκη είναι ότι δεν υποσχέθηκε σχεδόν τίποτα και έχει κάνει περισσότερα από κάθε μεταπολιτευτική κυβέρνηση.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 28 Οκτ 2022, 19:09

Λαχουρένιος έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Απ, δεν το βλέπω αρκετά μαρξιστικό αυτό. Τα πάντα έχουν κάποια υλική αιτία απο πίσω.

Αει μαρη πτνιτσα :D

Με την κλασικη εννοια οχι, αλλα μαρξισμος δεν σημαινει να εξηγεις τα παντα με βαση την οικονομια.

Εγώ πάντως όσα τέτοια προβληματικά παιδιά ήξερα, ήταν συνήθως:
- είτε απο οικονομικά ΟΚ αλλά περίεργες οικογένεις: παιδιά επιχειρηματιών της νύκτας, καφετεριών, λούμπεν εργατών φανατικών οπαδών του Καζαντζίδη
-είτε απο αναξιοπαθούντες oικογένειες που προσπαθούσαν να κερδίσουν θέση στην σχολική μικροκοινωνία μέσω της βίας
- είτε μετανάστες που και αυτοί εάν δεν μπορούσαν αλλιώς να κερδίσουν την θέση τους, προσπαθούσαν μέσω της βίας (την εποχή εκείνη μετανάστης = Ρωσοπόντιος, ούτε καν Αλβανούς δεν θυμάμαι)

Σήμερα η ανθρωπογεωγραφία έχει σαφώς αλλάξει, αλλά το γενικότερο τρεντ είναι το ίδιο.
0 .
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”