Adminović έγραψε:Προέλλην έγραψε:
Προφανώς και κανείς δεν θα έρθει να στήσει βιομηχανίες μικροτσίπ ή εργαλειομημανων κτλ, σε χώρα όπου οι εν δυνάμει εργαζόμενοι γουστάρουν να ξημεροβραδιάζονται σε καφενέδες καφετέρειες, να ψεκάζονται αντί να λειτουργούν ορθολογικά, να λειτουργούν ασύδωτα και να μην μπορούν να ακολουθούν κανόνες και διαδικασίες. Ο Ζορμπάς είναι καλός για να τον κάνεις παρέα στις διακοπές να λέτε μασάλια, δεν θα τον πάρεις να σου βγάλει δουλειά.
Ναι, ο Ζορμπάς είναι το πρόβλημα των ξένων επενδυτών.
Όχι η διαφθορά που έχει εκτοξευθεί τώρα που κυβερνάει ο κλόουν που ψηφίζεις.![]()
Σημαντικότατος παράγοντας στην διαφθορά είναι ο μέσος ΕΛ. Επίσης, έχω δουλέψει Ελλάδα και ξέρω καλά την παραγωγικότητα του μέσου ΕΛ, στο φυσικό του περιβάλλον τουλάχιστον (δηλαδή μαλάκες αφεντικά, μικρή όρεξη για δουλειά λόγω μισθών και υπερωριών, ξέροντας ότι και να κάνεις καλή και πολύ δουλειά την προαγωγή θα την πάρει άλλος λόγω γνωριμιών, οι υπόλοιποι συνάδελφοι να πετάνε αετό, κουτσομπολιά, κτλ, αλλά σε πολλές περιπτώσεις και γιατί δεν υπάρχει γνικότερα κουλτούρα σωστής εργασίας, δεν ξέρει ο κόσμος πως να δουλέψει σωστά, και δεν έχει και κανέναν να του δείξει).
Αν ήταν να ανοίξω επιχείρηση τεχνολογίας, θα πήγαινα Πορτογαλία, Ισπανία ή έστω Τουρκία. Ούτε Ελλάδα, ούτε Νότια Ιταλία. Βόρεια Ιταλία ναι, αλλά είναι το ίδιο πράγμα με την Γερμανία. Αυτό βασικά κάνουν και όλες οι εταιρίες, δεν είναι μόνο δικιά μου ιδέα ή εντύπωση. Δεν είναι θέμα τόσο φορολογίας και γραφειοκρατίας, αυτά είναι βουντού.
Adminović έγραψε:Κανείς δεν κρυώνει στην Β. Ευρώπη (τα σπίτια είναι φούρνος και οι άνθρωποι έχουν τα κατάλληλα ρούχα). Αν κάποιος απο νότια χώρα πήγε να περπατάει με φθινοπωρινό παλτό και σνίκερς στους -10 στα χιόνια, ναι, θα κρυώνει. Πως το κρύο εμποδίζει κάποιον να πάει να διασκεδάσει και να φάει σε έναν κλειστό χώρο;
Ε ναι μωρέ, με λίγο πάγο στο δρόμο δεν τρέχει και τίποτα. Σιγά.
Το λες και μόνος σου. Κλειστός χώρος.
Κλείνεσαι κάπου (είτε στο σπίτι είτε σε εστιατόριο ειτε σε ένα κλαμπ), γιατί για δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους δεν προσφέρεται (εκτός αν μιλάμε για παγοδρομίες πχ).![]()
Κατ αρχήν αυτό που είδες στο βίντεο του αρκουδιάρη και πίστεψες ότι έτσι είναι, αποτελεί σπάνιο ακραίο καιρικό φαινόμενο (Glatteis). Μάλιστα, απο την περασμένη Τρίτη παντού είχε συναγερμό του ανώτερου επιπέδου γι αυτό. Τα νοσοκομεία ακύρωσαν ορθοπεδικά χειρουργεία για να έχουν περιθώριο να εγχειρήσουν τραυματίες, κτλ. Τα μέσα επικεντρώθηκαν στους μεγάλους δρόμους για να μην φρακάρει η οικονομία. Δόθηκαν εντολές σε όλους να κάτσουν μέσα και να μην κυκλοφορούν άσκοπα κάνοντας την κατάσταση χειρότερη. Εμάς πχ απο την δουλειά μας έστειλαν να μην πάει κανείς. Αυτά, πέρα του ότι είναι διαδικασίες συναγερμού αποτυπωμένες στον καθένα που ζεί εδώ, τα έπαιζαν και όλα τα μμε όλη μέρα. Αν βλέπεις τύπο να κυκλοφορεί σε αυτή την κατάσταση στον δρόμο της γειτονιάς του και να λέει βλακείες σε μια εξωτική γλώσσα σε ένα κινητό, νομίζωντας ότι να, χιόνισε ρε και δεν καθαρίσανε, σαν την Ελλάδα κωλοχανείο να ούμε, καταλαβαίνεις αμέσως ότι πρόκειται για άτομο που ζεί σε παράλληλη κοινωνία, όλη μέρα κλεισμένος να ακούει Τερλέγκα και να βλέπει ΕΛ τηλεόραση, χωρίς ιδιαίτερη επαφή με το περιβάλλον. 100% όλη η γειτονιά τον κοιτούσε απο τα παράθυρα και αναρωτιόταν τι στο καλό συμβαίνει με αυτόν τον τρελό αλλοδαπό εκεί έξω, θα σαβουρωθεί και θα μας χρεώσει το σύστημα υγείας τζάμπα.
Έπειτα, ναι, τον χειμώνα σε κλειστό χώρο θα πας, όπως και στην Ελλάδα. Απλά στην Ελλάδα η διασκέδαση κλειστού χώρου διαρκεί 2 μήνες περίπου λιγότερο. Είτε -10 έχει, είτε 5, σε κλειστό χώρο διασκεδάζεις.
Adminović έγραψε:Με τον καιρό, το θέμα δεν είναι το κρύο, χιόνι και τα μουντά τοπία. Το θέμα είναι ότι ο χειμώνας κρατάει πολύ (πχ 5 μήνες) και κάποιοι τον βαριούνται. Κατά τα άλλα, οι εποχές είναι εξαιρετικά ευδιάκριτες και προσφέρουν υπέροχα τοπία, κάτι που δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Π.χ. ο χειμώνας είναι textbook, με κρύο και χιόνι, να πας σε χιονοδρομικά, να παίξουν τα παιδιά με έλκηθρα, κτλ. άνοιξη με οργιαστική άνθιση (πιο γόνιμα και υγρά εδάφη) και φθινόπωρο με γήινα χρώματα, μεγάλα δέντρα παντού να ρίχνουν φύλλα, κτλ. Αυτά ας πούμε, Ελλάδα θα τα δείς μόνο σε συγκεκριμένα μέρη, ενώ εδώ τα βλέπεις στο δρόμο για την δουλειά, το μάρκετ, τον γιατρό, στην άμεση καθημερινότητά σου. Αλλά ξανά, ναι, αν κάποιος στην Ελλάδα δεν αντέχει 3 μήνες χειμώνα και καταπιέζεται, στην Β. Ευρώπη θα ψυχοπλακωθεί, γιατί είναι 5 μήνες η διάρκεια, όχι γιατί έχει χιόνι.
Μαν μου, αν εγώ θέλω χιόνια και αλπικά τοπία, πάω σε τίποτα βουνοκορφές της Ελλάδας και βρίσκω.
Εσύ όμως δεν έχεις τη δυνατότητα να αποφύγεις αυτό τον βαρύ χειμώνα. Αυτό λέμε. Καθημερινά, για αρκετούς μήνες, θα ζεις με αυτό. Και το καλοκαίρι ακόμα θα έχεις και τότε αρκετή υγρασία. Αν τώρα εσένα δεν σε πειράζει, οκ. Αλλά γενικά, ακόμα και ντόπιοι, δεν το γουστάρουν όλο αυτό και ψάχνονται μήπως μπορέσουν και πάνε κάπου που να μην το βιώνουν. Πώς να το κάνουμε, παίζει ρόλο κι αυτό στην ποιότητα ζωής, σ' αρέσει δεν σ' αρέσει.
Και εγώ όπως και πολύ άλλοι που μένουν εδώ και μπορούν, σε 3-4 ωρίτσες το πολύ με το αεροπλάνο πάνε αν θέλουν στην ζεστή Καζαμπλάνα για ΣΚ αν λείψει δραματικά ο ήλιος. Kαι τι μ αυτό;
Eγώ απλά διατύπωσα το προφανές, ότι και ο βαρύς χειμώνας έχει τις χαρές του, που τις απολαμβάνουν και οι νοτιοευρωπαίοι. Απλά προφανώς κάποιον μπορεί να τον κουράσει. Ακριβώς όπως θα κουραστεί ο μέσος βορειοευρωπαίος αν τον βάλεις να βγάλει 2 μήνες καύσωνα. Θα λαλήσει.
(στην δουλειά έχω κόσμο που πάνω απο τους 25 βαθμούς είναι λες και κάπνισε μπάφους, όταν έχει λίγο ήλιο φοράνε καπέλα και αντιλιακά γιατί καίγονται άσχημα, κοκ. Μην νομίζεις ότι όλοι αντέχουν πάνω απο μερικές μέρες 35άρια και τον ήλιο να βαράει κατακέφαλα)