τι σκέφτεσαι τώρα;

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: τι σκέφτεσαι τώρα;

Δημοσίευσηαπό bizeli » 17 Απρ 2018, 19:11

vallon έγραψε:έτσι είναι
στα μικρά και καθημερινά πράγματα βρίσκεις την ευτυχία

συνήθως για να αμπελοφιλοσοφήσω εις βάθος... χρειάζομαι και την μυρωδιά τσίπουρου
:D

Μπα εμένα λίγη καλή μουσικούλα και η κατάλληλη ατμόσφαιρα μου φτάνει.
Κάθε φορά που κάνουμε βόλτα με τον σκύλο μου στη φύση έχω μια αίσθηση ελευθερίας και σκέφτομαι πόσο δέσμιοι είμαστε των υλικών πραγμάτων που μας κρατάνε πίσω από απλές καθημερινές εμπειρίες που έχουμε ξεχάσει την αξία τους.

Τέσπα ας μην το αναλύσω άλλο.
Με χτύπησε το καθαρό οξυγόνο στο κεφάλι.

Ας ξαναγυρίσουμε πίσω στην μικροαστική πραγματικότητά μας και ας χαϊδέψουμε λίγο τα υλικά πράγματα που βρίσκονται γύρω μας που με τον κόπο σκιζόμαστε κάθε μέρα να τα αποκτήσουμε.
Ω θέε μου ...
τι ματαιότης
2 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 17 Απρ 2018, 19:27

:laugh1: :laugh1:
εάν όμως το βάλεις σκοπό, τελικά μπορείς να διαμορφώσεις την καθημερινότητά σου έτσι ώστε να μην ασχολείσαι με την μικροαστική μιζέρια του υλισμού, αλλά από πιο άυλα πράγματα και έτσι να είσαι μόνιμα ευτυχισμένος.

εδώ βρίσκεται η ουσία, τι να το κάνω να πρέπει να δραπετεύω από την καθημερινότητά μου για να νιώσω ότι έρχομαι σε επαφή με το χώμα και την φύση;
μπορείς να κάνεις την καθημερινότητά σου έτσι όπως είναι οι διακοπές σου;
μπορείς να ζήσεις μόνιμα σαν σε διακοπές;
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 17 Απρ 2018, 20:17

vallon έγραψε::laugh1: :laugh1:
εάν όμως το βάλεις σκοπό, τελικά μπορείς να διαμορφώσεις την καθημερινότητά σου έτσι ώστε να μην ασχολείσαι με την μικροαστική μιζέρια του υλισμού, αλλά από πιο άυλα πράγματα και έτσι να είσαι μόνιμα ευτυχισμένος.

εδώ βρίσκεται η ουσία, τι να το κάνω να πρέπει να δραπετεύω από την καθημερινότητά μου για να νιώσω ότι έρχομαι σε επαφή με το χώμα και την φύση;

Δεν είναι το θέμα μου η χαλάρωση και η ραστώνη γενικότερα. Δεν αισθάνομαι κουρασμένη. Δεν έχω ανάγκη από διακοπές. Αισθάνομαι απλά ότι ζούμε όλοι πολύ συγκαταβατικές και μίζερες ζωές.
Βλέπω γύρω μου ανθρώπους που πασχίζουν να αποκτήσουν ένα σπίτι, ένα αυτοκίνητο κτλ και κάνουν θυσίες ζωής και στην ουσία δεν καταλαβαίνουν πότε έχουν γεράσει, δεν έχουν χαρεί τίποτα στη ζωή τους και τους μένει στο τέλος ένα παλιόσπιτο για να το κληρονομήσουν οι επόμενες γενιές και να εγκλωβιστούν και αυτές σε αυτό το τρυπάκι.
Μιζέρια σκέτη.
Όλη μας η ζωή εξαρτάται από το πόσο πετυχημένος φαίνεσαι στους γύρω σου με μικροαστικούς όρους. Δουλειά - σπίτι - αυτοκίνητο και κάτι τέτοια μίζερα. Σιγά την επιτυχία.

Εγώ θα ήθελα να είχα ένα σπίτι τρέιλερ και να μετακινούμαι όπου θέλω κάθε φορά. Πολύ λιτά πράγματα. Χωρίς σταθερή βάση, χωρίς σταθερούς γείτονες που πρέπει να ανέχομαι σώνει και ντε. Γείτονες που είναι εγκλωβισμένοι και αυτοί στις δικές τους μικροαστικές ζωές και καμαρώνουν για ένα κωλόσπιτο κλουβί που απέκτησαν με δάνειο, καμαρώνουν για το παρκαρισμένο αυτοκίνητο που έχουν ακριβώς από κάτω, μαλώνουν με τους γύρω για ανούσια πράγματα, που όλα τους ενοχλούν, που τους χαλάνε τον μικρόκοσμο μέσα στον οποίο ζουν.
2 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 17 Απρ 2018, 22:32

Το μεσημέρι που γυρνούσα από τη δουλειά πέτυχα στο ραδιόφωνο μια εκπομπή για κλασική μουσική. Την πέτυχα σε φάση που τέλειωνε το προηγούμενο κομμάτι και είχε κάτι λίγα χειροκροτήματα (προφανώς από κάποια ζωντανή ηχογράφηση ήταν το άσμα) και το άφησα να δω τι παίζει γιατί μου τράβηξαν την προσοχή αυτά τα λίγα χειροκροτήματα και ήμουν περίεργη να ακούσω από τι ήταν.
Που λέτε ξεκινά να μιλάει ο εκφωνητής με την καλεσμένη του και άρχισαν να λένε κάτι ακαταλαβίστικα και κάτι ψαγμενίστικα για κάτι συνθέτες που ούτε τους ήξερα και άρχισαν να προλογίζουν το επόμενο κομμάτι που θα ακολουθούσε -σόλο φλάουτο- και λέω ας ακούσω λίγη κλασική μουσική. Άλλωστε τόσο πολύ το είχαν εξυμνήσει οι εκφωνητές και ήμουν περίεργη να ακούσω τι ήταν.
Δεν παίρνω και όρκο αλλά από τα λίγα που κατάλαβα το κομμάτι που θα ακολουθούσε πρέπει να ήταν αυτουνού σύνθεση https://en.wikipedia.org/wiki/Sigfrid_Karg-Elert εκτελεσμένο από μια Ελληνίδα φλαουτίστρια (κάτι σε Παρασκευά ήταν το επίθετό της) και τέλος πάντων αφού οι εκφωνητές μας έδωσαν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του συνθέτη περίμενα να ξεκινήσει το κομμάτι.
Και που λέτε ξεκινάει το κομμάτι και ακούω κάτι τέτοιο.

Καταρχήν άκουγα συνέχεια την ανάσα της φλαουτίστριας που έπαιρνε βαθιές αναπνοές για να εκτελέσει το πρελούδιο και δε μου άρεσε που άκουγα την ανάσα της. Γενικότερα, αν και κάποια κομμάτια της κλασικής μουσικής μου αρέσουν, σκέτο φλάουτο δεν μου αρέσει να ακούω. Και σκεφτόμουν ότι υπάρχουν και άτομα που πληρώνουν για να πάνε να ακούσουν σόλο φλάουτο πχ.
Τέσπα την έζησα και αυτήν την εμπειρία αλλά γενικά σε ποιους απευθύνονται αυτές οι ραδιοφωνικές εκπομπές; Ποιος γουστάρει να ακούει σόλο φλάουτο πχ στο ράδιο καθώς οδηγεί; Κόντεψε να με πάρει ο ύπνος στο τιμόνι.
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 17 Απρ 2018, 23:55

bizeli έγραψε:
vallon έγραψε::laugh1: :laugh1:

Δεν είναι το θέμα μου η χαλάρωση και η ραστώνη γενικότερα. Δεν αισθάνομαι κουρασμένη. Δεν έχω ανάγκη από διακοπές. Αισθάνομαι απλά ότι ζούμε όλοι πολύ συγκαταβατικές και μίζερες ζωές.
Βλέπω γύρω μου ανθρώπους που πασχίζουν να αποκτήσουν ένα σπίτι, ένα αυτοκίνητο κτλ και κάνουν θυσίες ζωής και στην ουσία δεν καταλαβαίνουν πότε έχουν γεράσει, δεν έχουν χαρεί τίποτα στη ζωή τους και τους μένει στο τέλος ένα παλιόσπιτο για να το κληρονομήσουν οι επόμενες γενιές και να εγκλωβιστούν και αυτές σε αυτό το τρυπάκι.
Μιζέρια σκέτη.
Όλη μας η ζωή εξαρτάται από το πόσο πετυχημένος φαίνεσαι στους γύρω σου με μικροαστικούς όρους. Δουλειά - σπίτι - αυτοκίνητο και κάτι τέτοια μίζερα. Σιγά την επιτυχία.

Εγώ θα ήθελα να είχα ένα σπίτι τρέιλερ και να μετακινούμαι όπου θέλω κάθε φορά. Πολύ λιτά πράγματα. Χωρίς σταθερή βάση, χωρίς σταθερούς γείτονες που πρέπει να ανέχομαι σώνει και ντε. Γείτονες που είναι εγκλωβισμένοι και αυτοί στις δικές τους μικροαστικές ζωές και καμαρώνουν για ένα κωλόσπιτο κλουβί που απέκτησαν με δάνειο, καμαρώνουν για το παρκαρισμένο αυτοκίνητο που έχουν ακριβώς από κάτω, μαλώνουν με τους γύρω για ανούσια πράγματα, που όλα τους ενοχλούν, που τους χαλάνε τον μικρόκοσμο μέσα στον οποίο ζουν.

τι χρειάζεται ο άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος;
οι γνώσεις λέει, πρέπει να είναι τόσες όσες μπορείς να χρησιμοποιήσεις.
Η ευτυχία βρίσκεται στο να έχεις μια ήρεμη ζωή, χωρίς προβλήματα, χωρίς σκαμπανεβάσματα. Να ζεις μια νιρβάνα.
τότε μόνο θα αποστασιοποιηθεί κανείς από την ανάγκη μικροαστικών καθημερινών κατακτήσεων.
Στο σύμπαν υπάρχει ενέργεια, αρνητική και θετική. Κι εμείς σαν άνθρωποι έχουμε κάτι που αφήνουμε πίσω μας, την ενέργειά μας.
Έχει τόση ουσία να την μπεις σε κάποιον; έχει τόση σημασία να δειχτείς στο γείτονα μια και αγόρασες καινούργιο αμάξι; Οι άνθρωποι φτάνουμε πολλές φορές στα άκρα της μικροψυχίας μας. Για ποιο λόγο; για να γίνουμε τροφοδότες αρνητικής ενέργειας. Προς ποιους; προς όσους καταπίνουν τέτοια ενέργεια.
Κάθε φορά που νιώθουμε ένα αρνητικό συναίσθημα, βγάζουμε μια κακία, τροφοδοτούμε σαν μικρές μπαταρίες με αρνητικά συναισθήματα. Κάποιους..
Παράδειγμα στα γήπεδα ποδοσφαίρου. Πόση αρνητική ενέργεια εκλύεται στο σύμπαν ;

Πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μας εάν δεν αφήναμε τον εαυτό μας να αποδεσμεύει ; , όχι βέβαια , το σωστό είναι να μην γεννά αρνητική ενέργεια..
Ο καρκίνος τι είναι; συσσώρευση αρνητικής ενέργεια. Η σώρευση.
Μπορείς λοιπόν να επηρεάσεις την σκέψη σου και να την φέρεις σε μια συστηματική αδιαφορία για τα πάντα. μια νιρβάνα. τότε μόνο θα φτάσεις στην ιδεατή κατάσταση όπου θα σταματήσουν να σε επηρεάζουν οι ενέργειες των άλλων ανθρώπων ή των καταστάσεων. Τότε θα είσαι σε μόνιμες διακοπές....!!!!!!
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 18 Απρ 2018, 00:25

vallon έγραψε:τι χρειάζεται ο άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος;
οι γνώσεις λέει, πρέπει να είναι τόσες όσες μπορείς να χρησιμοποιήσεις.
Η ευτυχία βρίσκεται στο να έχεις μια ήρεμη ζωή, χωρίς προβλήματα, χωρίς σκαμπανεβάσματα. Να ζεις μια νιρβάνα.
τότε μόνο θα αποστασιοποιηθεί κανείς από την ανάγκη μικροαστικών καθημερινών κατακτήσεων.
Στο σύμπαν υπάρχει ενέργεια, αρνητική και θετική. Κι εμείς σαν άνθρωποι έχουμε κάτι που αφήνουμε πίσω μας, την ενέργειά μας.
Έχει τόση ουσία να την μπεις σε κάποιον; έχει τόση σημασία να δειχτείς στο γείτονα μια και αγόρασες καινούργιο αμάξι; Οι άνθρωποι φτάνουμε πολλές φορές στα άκρα της μικροψυχίας μας. Για ποιο λόγο; για να γίνουμε τροφοδότες αρνητικής ενέργειας. Προς ποιους; προς όσους καταπίνουν τέτοια ενέργεια.
Κάθε φορά που νιώθουμε ένα αρνητικό συναίσθημα, βγάζουμε μια κακία, τροφοδοτούμε σαν μικρές μπαταρίες με αρνητικά συναισθήματα. Κάποιους..
Παράδειγμα στα γήπεδα ποδοσφαίρου. Πόση αρνητική ενέργεια εκλύεται στο σύμπαν ;

Πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μας εάν δεν αφήναμε τον εαυτό μας να αποδεσμεύει ; , όχι βέβαια , το σωστό είναι να μην γεννά αρνητική ενέργεια..
Ο καρκίνος τι είναι; συσσώρευση αρνητικής ενέργεια. Η σώρευση.
Μπορείς λοιπόν να επηρεάσεις την σκέψη σου και να την φέρεις σε μια συστηματική αδιαφορία για τα πάντα. μια νιρβάνα. τότε μόνο θα φτάσεις στην ιδεατή κατάσταση όπου θα σταματήσουν να σε επηρεάζουν οι ενέργειες των άλλων ανθρώπων ή των καταστάσεων. Τότε θα είσαι σε μόνιμες διακοπές....!!!!!!

Νομίζω ότι οι κύριοι εκφραστές του μικροαστισμού είναι αυτοί που είναι σήμερα 55 - 80 χρονών.
Αυτοί που έζησαν pure εποχές πασοκισμού και νεοπλουτισμού, που έζησαν αρχικά δύσκολα παιδικά χρόνια στο χωριό και μετά ήρθε το ΠΑΣΟΚ και τους έκανε "καπιταλο -ανθρώπους" και έπεσαν με τα μούτρα στον υλισμό και ξέχασαν το βλαχοχώρι από το οποίο κατέβηκαν.
Και επειδή τους έχει μείνει το κατοχικό σύνδρομο φοβούνται μην χάσουν αυτά που απέκτησαν τόσα χρόνια και κάθονται και χαϊδεύουν τις περιουσίες τους σε εμβρυική στάση.
Ενώ εμείς οι νεολαίοι που ζούμε στα χρόνια της κρίσης μάθαμε να είμαστε λίγο πιο ολιγαρκείς αναγκαστικά.
Βέβαια, μας μεγάλωσαν με αυτό το πρότυπο ζωής. Απλά σε εμάς δεν μας έκατσε.
Και καλύτερα.
Εκτιμούμε άλλα πράγματα.
2 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 20 Απρ 2018, 00:39

Σήμερα είδαμε και το πρώτο μας φίδι. Αρκετό χοντρό και μεγάλο.
Δεν πρόλαβα να το βγάλω φωτογραφία γιατί σύρθηκε γρήγορα και χώθηκε κάτω από κάτι πέτρες.
Πάντως βρέθηκε πολύ κοντά στον σκύλο μου.
Την είδα να κοιτάει με απορία κάτω στο έδαφος, εγώ ήμουν λίγο πιο κει και λέω τι είναι αυτό που της κέντρισε τόσο πολύ την προσοχή και παρακολουθεί με τόσο μεγάλο ενδιαφέρον.

Δεν φαντάστηκα ότι θα ήταν φίδι γιατί σκέφτηκα ότι δεν θα έχουν ξυπνήσει ακόμα, λέω καμιά σαυρούλα μην είναι και πάω προς το μέρος της να δω τι κοιτάζει και βλέπω ένα φίδι ... ΝΑ ... με το συμπάθιο.

Δεν φοβήθηκα, ήθελα να το βγάλω φωτό αλλά τρόμαξε από τον σκύλο μου κι έφυγε.
next time
0 .

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 20 Απρ 2018, 15:45

Μετά το Πάσχα η μεγαλύτερη δυσκολία είναι να "στρώσουν" οι ....καθηγητές και να κάνουν μάθημα! :s_mad :sfyri:
0 .

Άβαταρ μέλους
κουλούρι Θεσσαλονίκης
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό κουλούρι Θεσσαλονίκης » 20 Απρ 2018, 17:36

Στύγιος έγραψε:Μετά το Πάσχα η μεγαλύτερη δυσκολία είναι να "στρώσουν" οι ....καθηγητές και να κάνουν μάθημα! :s_mad :sfyri:

βασικά μετά το Πάσχα όλα θέλουν στρώσιμο!
:(
0 .
Μια ακατανίκητη,παθιασμένη,ασυγκράτητη,ακαταγώνιστη, ενθουσιώδης,παράφορη,ζωηρή ορμή μεταξύ των φύλων,που σχετίζεται με την επιθυμία να γίνουν ένα
♪♫•*¨*•.¸¸♫♪ :heartbeat: ♪♫•*¨*•.¸¸♫♪ :heartbeat: ♪♫•*¨*•.¸¸♫♪ :heartbeat: ♪♫•*¨*•.¸¸♫♪

Είναι πολύ ευκολότερο να χαμογελάς...από το να είσαι ευτυχισμένος....

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 20 Απρ 2018, 18:00

κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε:
Στύγιος έγραψε:Μετά το Πάσχα η μεγαλύτερη δυσκολία είναι να "στρώσουν" οι ....καθηγητές και να κάνουν μάθημα! :s_mad :sfyri:

βασικά μετά το Πάσχα όλα θέλουν στρώσιμο!
:(

Κουλουράκι, "τραβάω ζόρι" γιατί οι πιο πολλοί διαμαρτύρονται για μερικούς που λουφάρουν συστηματικά και φυσικά τ' ακούω κι εγώ ( φταίω ,δε φταίω) ως διευθυντής και κάθε μέρα υπάρχει ένταση.Στο τέλος θα γίνει το μπαμ και θα λάβω μέτρα, δε θέλω ακόμα να φερθώ "φασιστικά" . Απλώς περιμένω μπας και προλάβουμε να ολοκληρωθεί ομαλά σε ένα μήνα η σχολική χρονιά..

Ακόμα και την παραίτηση από διευθυντής σκέφτομαι ,δε χρωστάω τίποτα να ανεβάζω πίεση,προέχει η υγεία μου...
Εντάξει 3 χρόνια ήταν αρκετά, παραγνωριστήκαμε και σιγά τα 150 ευρώ επίδομα θέσης που θα χάσω..
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”