ΕΠΑΛ

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: ΕΠΑΛ

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 28 Οκτ 2022, 19:12

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:[
Περιγράφεις γλαφυρά μια σημαντική κοινωνική παθογένεια. Αντί τα παράπονα και η συζήτηση να είναι πχ γιατί δεν έχουν εργαστήρια τα σχολεία, είναι γιατί δεν χορηγεί το κράτος στεφάνια. Στεφάνια ρε μλκ μου! :laugh1:

Δεν βλέπεις που ξεκινάω το κείμενο ανήμερα 28ης οκτωβρίου; Τι σχέση έχουν τα εργαστήρια με την 28η Οκτωβρίου;
Προφανώς με αφορμή την είδηση, που έτυχε να είναι και επίκαιρη, σχολιάζω την τραγική κατάσταση στα σχολεία.
Όταν σου λέει ο άλλος ότι τα σχολεία δεν έχουν λεφτά ούτε για στεφάνι, χρειάζεται να πω τι συμβαίνει και με τα υπόλοιπα;
:laugh1:
Περιττό νομίζω.

Και να σου πω και την αλήθεια δεν έχω καμία όρεξη πλέον να ασχοληθώ με καμιά κοινωνική παθογένεια. Ειδικά εδώ μέσα.
Είμαι 20 χρόνια στην εκπαίδευση.
Απογοήτευση μόνο.
Τα λέμε, τα ξαναλέμε ... μια ζωή τα ίδια και χειρότερα.
Ποιον να πείσω; Εσένα; Τον άλλον;
Δεν με ενδιαφέρει πια. Κουράστηκα.

Τον αγώνα μου προσωπικά τον δίνω μέσα στην τάξη.

Αυτό. Τα ρέστα είναι να χαμε να λέγαμε :D

Όλοι είχαμε 1-2 δασκάλους που μας άγγιξαν και, γιατί όχι, όπως και οι γονείς μας, μας καθορίσαν την ζωή.

Και όλοι ξέρουμε ότι οι υπόλοιποι 50 ήταν απλά τομάρια και αλητάμπουρες του κερατά.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 28 Οκτ 2022, 19:19

Προέλλην έγραψε:Εγώ πάντως όσα τέτοια προβληματικά παιδιά ήξερα, ήταν συνήθως:
- είτε απο οικονομικά ΟΚ αλλά περίεργες οικογένεις: παιδιά επιχειρηματιών της νύκτας, καφετεριών, λούμπεν εργατών φανατικών οπαδών του Καζαντζίδη
-είτε απο αναξιοπαθούντες oικογένειες που προσπαθούσαν να κερδίσουν θέση στην σχολική μικροκοινωνία μέσω της βίας
- είτε μετανάστες που και αυτοί εάν δεν μπορούσαν αλλιώς να κερδίσουν την θέση τους, προσπαθούσαν μέσω της βίας (την εποχή εκείνη μετανάστης = Ρωσοπόντιος, ούτε καν Αλβανούς δεν θυμάμαι)

Σήμερα η ανθρωπογεωγραφία έχει σαφώς αλλάξει, αλλά το γενικότερο τρεντ είναι το ίδιο.

Απο την δικη μου εμπειρια ειχα σχηματισει ελαφρως διαφορετικη εικονα. Στα δικα μου χρονια οι προβληματικοι ηταν δυο κατηγοριων:

-παιδια απο φαινομενικα νορμαλ οικογενειες, με μεγαλυτερη ή μικροτερη οικονομικη ανεση, που τα ειχαν κακομαθει οσο δεν παει με αποτελεσμα να γινουν αντικοινωνικα
-παιδια απο κλασικες προβληματικες οικογενειες με γονεις με ψυχολογικα, εξαρτησεις, ενδοοικογενειακη βια κλπ

Η ελλειψη χρηματος επαιζε δευτερευοντα ή τριτευοντα ρολο. Τα παιδια απο λαικο background που ομως προερχονταν απο οικογενειες με αξιες ειχαν καλυτερη διαγωγη απο τα middle class παιδια και ηταν πολυ λιγοτερο κακομαθημενα. Ουτε τα παιδια χωρισμενων οικογενειων υστερουσαν εμφανως αν οι γονεις τους ηταν σοβαροι ανθρωποι.

Παιδια μεταναστων δεν ειχαμε παρα πολλα ωστε να σχηματισω εικονα. Τα περισσοτερα κωλοπαιδα ηταν ελληνακια αφου το 90-95% των μαθητων ηταν ντοπιοι. Φυσικα παιζει ρολο και που πηγε σχολειο ο καθενας. Αλλο πολη, αλλο επαρχια, αλλο ΒΠ, αλλο Σεπολια και παει λεγοντας.

Κατι αλλο που εχω παρατηρησει ειναι οτι οι προβληματικοι ειναι σχεδον παντα αντρες. Αυτο ισχυει οχι μονο στο σχολειο αλλα σε ολες τις ηλικιες και τα περιβαλλοντα. Οχι πως δεν υπαρχουν προβληματικες γυναικες αλλα οι συμπεριφορες τους ειναι λιγοτερο αντικοινωνικες και περισσοτερο ελεγχομενες.
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 28 Οκτ 2022, 23:48

Προέλλην έγραψε:
Και όλοι ξέρουμε ότι οι υπόλοιποι 50 ήταν απλά τομάρια και αλητάμπουρες του κερατά.

είσα πολύ λίγος στο να κριτικάρεις εκείνους που σου έδωσαν ψωμί να φας αλήτη
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 29 Οκτ 2022, 12:55

vallon έγραψε:
Προέλλην έγραψε:

Να ας πούμε ένα απο τα τομάρια-αλητάμπουρες :asd03:

Με αξιολόγηση τύπου ανεπτυγμένης χώρας, τέτοια άτομα δεν θα περνούσαν ούτε απ έξω απο σχολείο :dunno:
0 .
Ich bereue nichts

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 29 Οκτ 2022, 14:04

Προέλλην έγραψε:
vallon έγραψε:

Να ας πούμε ένα απο τα τομάρια-αλητάμπουρες :asd03:

Με αξιολόγηση τύπου ανεπτυγμένης χώρας, τέτοια άτομα δεν θα περνούσαν ούτε απ έξω απο σχολείο :dunno:

ωραίο είναι να σε ζηλεύουν κάτι βρωμομετανάστες που κάθονται κλεισμένοι στις ποντικότρυπες της γερμανίας μέσα στο όξινο νέφος και τα πυρηνικά απόβλητα..

επειδή εμείς ...Μπορούμε να καθόμαστε χωρίς να κάνουμε τίποτα και να είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι...!!!!!!
0 .

Άβαταρ μέλους
Γιάννης
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Γιάννης » 29 Οκτ 2022, 17:35

Λαχουρένιος έγραψε:Κατι αλλο που εχω παρατηρησει ειναι οτι οι προβληματικοι ειναι σχεδον παντα αντρες. Αυτο ισχυει οχι μονο στο σχολειο αλλα σε ολες τις ηλικιες και τα περιβαλλοντα. Οχι πως δεν υπαρχουν προβληματικες γυναικες αλλα οι συμπεριφορες τους ειναι λιγοτερο αντικοινωνικες και περισσοτερο ελεγχομενες.

Αν το λες σοβαρά αυτό, μάλλον δεν πολυκυκλοφορείς εκεί έξω...
0 .
Σκέφτηκε λοιπόν ο υπολοχαγός Ρζιέφσκι: "Τι να κάμω τώρα εγώ για να περάσει η ώρα; Μήπως να χέσω μέσα στο πιάνο; Μπά, άσε. Δε θα το καταλάβουνε. Επαρχία..."

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 29 Οκτ 2022, 17:57

vallon έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Να ας πούμε ένα απο τα τομάρια-αλητάμπουρες :asd03:

ωραίο είναι να σε ζηλεύουν κάτι βρωμομετανάστες που κάθονται κλεισμένοι στις ποντικότρυπες της γερμανίας μέσα στο όξινο νέφος και τα πυρηνικά απόβλητα..

επειδή εμείς ...Μπορούμε να καθόμαστε χωρίς να κάνουμε τίποτα και να είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι...!!!!!!

Πως δεν κάνεις, κάνεις: πήζεις, βασανίζεσαι, τρέμεις, έχεις αποτρελαθεί, και παρακαλάς να δραπετεύσεις για 700 ευρώ.
0 .
Ich bereue nichts

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 29 Οκτ 2022, 18:52

Προέλλην έγραψε:
vallon έγραψε:

Πως δεν κάνεις, κάνεις: πήζεις, βασανίζεσαι, τρέμεις, έχεις αποτρελαθεί, και παρακαλάς να δραπετεύσεις για 700 ευρώ.

δύσκολο πράγμα να ζηλεύεις...
:D
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 29 Οκτ 2022, 18:57

Ε ναι, είναι δυνατόν να μην ζηλεύει κανείς μια ψυχιατρική περίπτωση που υποφέρει στην ζωή της και παρακαλάει να δραπετεύσει σε σύνταξη με 700 ευρώ.
0 .
Ich bereue nichts

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 29 Οκτ 2022, 18:59

λύσσα κακιά
:D
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”