Adminović έγραψε:Προέλλην έγραψε:ΟΚ, την "ελλαδική" που είναι στο 55%, δεν χρειάζεται να την αναφέρουμε, ίσως την θεωρείτε δεδομένη. Προσωπικά την θεωρώ τρε μπανάλ.
Γιατί όμως δεν σας αρέσει πχ η ισχυρή δυτικοευρωπαϊκή μου καταγωγή, είστε τίποτε ρατσιστές κύριοι;
Το
55% σου είναι "Ελλάδα - Νότια Ιταλία" (και αυτή η κατηγορία
περιλαμβάνει και τους Αλβανούς, όχι Ιταλούς, όχι Σλάβους, όχι Βλάχους).
Και σου βγάζει 2 έθνικ γκρουπ (εμένα μου έβγαλε μόνο 1, τους "Έλληνες"), το ένα "Έλληνες" και το άλλο κάτι που εντοπίζεται κυρίως στο Ουλτσίνι του Μαυροβουνίου και πιάνει και Ελλάδα και φτάνει μέχρι και Τουρκία.
Ανάμεσα σε αρβανιτοχώρια λες ότι ήταν το χωριό σου στη Μικρά Ασία, do the math.
Δυτικοευρωπαϊκό κι εμένα μου έβγαλε 5%, χωρίς να ξέρω κανέναν πρόγονο που να είχα από εκεί. Και βέβαια ρόλο παίζει και με ποιο έθνικ γκρουπ σε έχει συσχετίσει και εκεί.

Tα ίδια πιπιλίσματα σε ροτέησο
Στο έγραψα ήδη 2-3 φορές, με high confidence κορελέησο δεν εμφανίζεται καν το γκρούπ που αναμασάς, αλλά επιμένεις να μην το λαμβάνεις υπόψη, γιατί δεν σου βγαίνει η αφήγηση.
[img]preview_expired[/img]
Παρακάτω, το heat map του 55% "Greek & South Italian" (όχι του 9.5% δυτικού και 4.8 ιταλικού) κατά το 1600 είναι κάπως έτσι
Εξηγείται πολύ καλά γιατί με βγάζει τόσους σχετικά στενούς συγγενείς με δυτικά ονόματα σε δυτικές χώρες, κυρίως Γαλλία
Στο timeline μπορώ να δω τους επόμενους αιώνες, όλη την κίνηση προς Ιταλία πρώτα και μετά Ελλάδα, με σταθμό πριν την Μ. Ασία την Μυτιλήνη όπου είναι γνωστός τόπος καταγωγής μου με γνωστούς συγγενείς σήμερα
Τέλος, ακόμη και το ρουμάνικο γκρουπάκι, δεν είναι ισχυρά συσχετιζόμενο, γι αυτό και δεν εμφανίζεται κάτω απο το Balkan αλλά στα additional. To λέει και η περιγραφή καθαρά:
ως συγγενείς εμφανίζονται και Ρουμάνοι και Βούλγαροι και λιγότεροι Σερβοκροάτες και περίπου ίδιος αριθμός με αυτούς Αλβανών. Προφανώς και έχω μια σημαντική καταγωγή απο Βαλκάνια περί το 30%, κυρίως μεταξύ Βουλγαρίας και Ρουμανίας, και σε δεύτερο βαθμό και Δυτικών Βαλκανίων.
Αλλά, αυτά σε σχέση με το West-, East- Med και Atlantic προφίλ μου, είναι μειοψηφικά.
Mε βγάζει δυτικοευρωπαίο και Ιταλό
(το 4.8 Ιταλός είναι πέραν του 55% ΕΛ & Nοτιοϊταλός) σε ποσοστό 15%, μου βγάζει και πολλούς συγγενείς δυτικούς, περισσότερους απ ότι μη-EΛ Βαλκάνιους, και όλες οι αναλύσεις του GEDmatch με βγάζουν πλειοψηφικά West-Med, East-Med και Atlantic, τα είδαμε όλα αυτά, άσε την πιπίλα και do the math