Προέλλην έγραψε:Όπως; Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Ν. Γαλλία, Τουρκία, Kύπρος, Μάλτα, Παναμάς, Κόστα Ρίκα, Μεξικό, κ.α.; Όλοι αυτοί είναι προορισμοί expats απο ανεπτυγμένες χώρες. Απο που το βγάζεις ότι όλοι σκοτώνονται να έρθουν ειδικά και μόνο στην Ελλάδα; Αν ψάξουμε να βρούμε νούμερα τι λες να δείξουν, η Ελλάδα 1η;
Έγραψα εγώ πουθενά ότι η Ελλάδα είναι 1η;
Τα ίδια πράγματα θα λέμε 10 φορές;
Δεν τα βλέπεις μόνο στους δρόμους. Και δεν εννοώ απλά την τριτοκοσμική συνθήκη όπου οι κάδοι με τα σκουπίδια είναι στο by default στο δρόμο, με τα μισά σκουπίδια απέξω και αταξινόμητα κατά είδος, που ειδικά το καλοκαίρι όταν περνάς αρχίζεις να κρατάς την αναπνοή 10 μέτρα πριν και ξαναναπνέεις 10 μέτρα μετά. Μιλάμε και για τα σκουπίδια που θα δείς παντού στο έδαφος στις πόλεις. Αποτσίγαρα, χαρτιά, μικρές συσκευασίες. Μιλάμε και για αυτά που θα δείς στην φύση, σε βουνά, λαγκάδια, ποτάμια, χειμάρους, παραλίες, οπουδήποτε έχει έστω παρωδική παρουσία σε σημαντικούς αριθμός ο μέσος ΕΛ. Μπουκάλια, συσκευασίες, μπάζα, μπαλοντίβανα, στρώματα, κ.α.
Πιάσε μετά και κάτι εκατομμύρια παράνομους απορροφητικούς βόθρους που πάνε στο υδροφόρο ορίζοντα. Και κάτι δεκάδες χιλιάδες παράνομες γεωτρήσεις και πηγάδια που τον στερεύουν.
Πάνε και παρακάτω που ζήτημα να υπάρχουν δυό ντουζίνες παραδοσιακοί οικισμοί που διατηρούν τον χαρακτήρα τους ολοκληρωτικά, αντί να είναι patches παράδοσης σε συνύπαρξη με μπετά, κτήρια τύπου ΕΛ οικοδομής, δοκάρια, ασοβάτιστα τούβλα, σίδερα να βγαίνουν απο τις ταράτσες για τον άλλο όροφο που θα ρίξουν αργότερα, διάφορα αυθαίτερα, κοτοτσεκατασκευές σε κτήματα τύπου Λιβερίας, κλπ, αισθητικές ρυπάνσεις.
Το καταλαβαίνω ότι ο ΕΛ έχει αποκτήσει ανοσία σε όλα αυτά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ΟΚ να ζείς ανάμεσα τους.
Αν έλειπαν όλα αυτά που περιγράφεις, σίγουρα η Ελλάδα θα ήταν σε πρώτη ζήτηση από expats. Και στην Ιταλία (ιδίως νότια) θα δεις τέτοια να ξες.
Αλλά και πάλι, πιο κακό για την υγεία μου (ψυχική και σωματική) θεωρώ συνολικά το περιβάλλον της Γερμανίας από αυτό της Ελλάδας.
Αλλά ας μην το κουράζουμε.
Εσένα σου αρέσει η Γερμανία για τα καλά που σου προσφέρει και δεν σε πολυενοχλούν τα αρνητικά της (όπως πχ ο καιρός).
Εμένα δεν θα μου άρεσε με τίποτα να ζω σε μια τέτοια χώρα.
Εσύ όμως είσαι που έρχεσαι κάθε χρόνο διακοπές στην Ελλάδα (για να απολαύσεις το σκουπιδαριό και τις αυθαιρεσίες;;
) και σκέφτεσαι μελλοντικά να ζήσεις εδώ όταν πάρεις σύνταξη.Εγώ ούτε πάω διακοπές στην Γερμανία ούτε ονειρεύομαι να ζήσω ποτέ εκεί και τα μελλοντικά μου σχέδια είναι να ζήσω κάπου πολύ μακριά και από την Ελλάδα και από την Γερμανία.