Συνεντεύξεις

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Συνεντεύξεις

Δημοσίευσηαπό bizeli » 26 Μαρ 2019, 22:52

Λαχουρένιος έγραψε:
Και τα δυο. Η αισθηση μου ειναι οτι τις δεκαετιες '90 και '00 κοπασαν τα μιση του εμφυλιου λογω της ευημεριας και της πολιτικης και στρατηγικης συγκλισης των δυο παραταξεων.

Στις αρχες τις δεκαετιας ομως τα μιση ξαναφουντωσαν, αυτη τη φορα εναντιον ολου του πολιτικου συστηματος καθως και εναντιον των ξενων.

Σε αλλους τομεις εχω παρατηρησει βελτιωση, για παραδειγμα τα εμφυλιοπολεμικα δεν ενδιαφερουν κανενα κατω των 45 (περα απο κατι γραφικους) και η ελληνικη κοινωνια εχει γινει πιο ανεκτικη απεναντι στους γκει.

Ακομα και τα κρουσματα ναζιστικης βιας περισσοτερο εναντιον μεταναστων και αριστερων ειναι παρα εναντιον γκει (οχι πως δεν εχουν γινει και τετοια). Ο κοσμος αρχιζει να καταλαβαινει οτι αυτα ειναι προσωπικη επιλογη και δεν τους πεφτει λογος.

Η ρητορική μίσους δεν είναι μόνο αυτά τα κλασικά που είπες. Και δεν είναι απαραίτητο να ξεκινήσει από κάτι σοβαρό. Μπορεί να καταλήξει σε κάτι σοβαρό όμως.
Ρητορική μίσους μπορεί να εκφράσει ο καθένας από εμάς απέναντι στο οτιδήποτε μας ενοχλεί.
Το διαδίκτυο αυτήν την πόρτα μας άνοιξε. Να γράφουμε τι είναι αυτό που μας ενοχλεί (μπορεί να είναι κάτι μικρό), να ψάχνουμε "συμπαραστάτες", να δημιουργούνται σιγά σιγά ομάδες, να τρέφεται όλο αυτό το πράγμα και στο τέλος μέσω αυτών των άτυπων ομάδων που θεωρούν ότι τους συνδέουν κοινά προβλήματα,να διαμορφώνονται και να επικρατούν αντιλήψεις κατά κάποιων άλλων.
πχ βγαίνει κάποιος και λέει εμένα με κεράτωσε η γκόμενα. Βγαίνει κάποιος άλλος και λέει κι εμένα το ίδιο. Μπορεί να βγει και κάποιος άλλος με το ίδιο πρόβλημα.
Σιγά σιγά όλο αυτό τρέφεται, δημιουργούνται άτυπα γκρούπις που επικοινωνούν μέσω διαδικτύου τις κοινές τους ιδέες, επηρεάζεται κι άλλος κόσμος (που ψιλοείχε τέτοιες ιδέες) και στο τέλος θα διαμορφωθεί μια άποψη ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.
Ή πχ στο απέναντι μπαλκόνι είναι ένας σκύλος που γαβγίζει, λέει ένας. Ένας άλλος λέει "εγώ πάτησα σκατά σκύλου" ... αυτό είναι θέμα χρόνου να καταλήξει ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ ΖΩΑ.
Θέλω να πω δεν είναι και κάτι δύσκολο να δημιουργηθεί μια ρητορική μίσους απέναντι στον οποιονδήποτε και στο οτιδήποτε.
Για πλάκα...
0 .

'71
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό '71 » 27 Μαρ 2019, 00:00

bizeli έγραψε:
'71 έγραψε:Ναι αυτό εννοούσα,έχει στραφεί εναντίον μου εδώ και καιρό.Εχω μάθει να ζω με αυτό.

Ενώ όλοι μας το έχουμε διαπιστώσει αυτό και ίσως το έχουμε βιώσει κιόλας παρόλα αυτά το έχουμε αποδεχθεί.
Πού θα πάει αυτό το πράγμα;

Το μίσος ενάντια σε μένα το διαπιστώνω και το βιώνω προσωπικά,κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί.Κανείς άλλος δεν νοιάζεται-ασχολείται με μένα αυτόν καθ'αυτόν.Προετοιμάζομαι για τα χειρότερα.Δε θα το παίξω Χριστός πάντως,μιας και αναρωτιέσαι που θα πάει το πράγμα.Θα απαντήσω.
1 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 27 Μαρ 2019, 03:10

το dna του Έλληνα χαρακτηρίζεται από το μίσος, όχι όμως τυχαίο, είναι το μίσος για τον διπλανό του, η ζήλια για όποιον κάνει κάτι καλά, καταφέρνει σε κάτι και ξεχωρίζει. Διακόσια τόσα χρόνια , αν σκεφτούμε λίγο πόσες φορές έχουμε ξεπουλήσει καταστρέψει αυτό το έρημο ελληνικό κράτος είναι απορίας άξιο πως υπάρχει ακόμα. Ένας Καποδίστριας βρέθηκε να πάει να φτιάξει κράτος και τον φάγανε λάχανο οι μαυρομιχάληδες για να φέρουν τον γερμαναρά βασιλιά. Τι να συζητήσουμε λοιπόν; για μίσος;
Αυτή η χώρα είναι πουλημένη από τα γεννοφάσκια της, γιατί; γιατί ο ένας Έλληνας μισεί τον άλλον.
Και πραγματικά ,
κοιτάξτε σε ποιο βαθμό η διαφθορά έχει παρεισφρήσει μέσα στον κορμό της κοινωνίας μας. Ο καθηγητής θα κάνει ιδιαίτερα και θα πάρει το μαύρο χρήμα για να κονομίσει και να ζήσει την οικογένεια του,ο γιατρός θα πάρει το φακελάκι, ο επιχειρηματίας θα ρίξει μαύρο τιμολόγιο, ο υπάλληλος στην πολεοδομία θα τα πάρει για να εγκρίνει άδεια, ο πολιτικός παίρνει μίζες, ο καθένας νομιμοποιεί την αδικία για να ικανοποιήσει το ίδιον όφελος.
Από που πηγάζει όμως αυτός ο υπερβολικός εγωισμός που νομιμοποιεί την αδικία; από το μίσος για τον διπλανό μας, μην τύχει και μας ξεπεράσει. Όλα ξεκινούν από το τι αυτοκίνητο έχει ο άλλος. Έχει γερμανικό; θέλω κι εγώ γερμανικό...

https://www.facebook.com/orpheus.greece ... 3742414523

Οι μικρο κοινωνίες βασιλεύουν, τοπικισμός ρατσισμός κλπ είναι φαινόμενα διατήρησης του μίσους που καλλιεργείται όμως από την βάση του μισώ τον δίπλα μου.
1 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 27 Μαρ 2019, 07:42

Προέλλην έγραψε:Το πρόβλημα δεν περιορίζεται στα μίση του εμφυλίου, αυτά είναι σχετικά λάητ.

Εκανα μια αναδρομη σχετικα με τα μιση στην Ελλαδα. Αν υπηρχε ιντερνετ και φορουμ το '45 θα διαβαζαμε απιστευτα πραγματα. Ο Νεμο θα ηταν κεντρωος δημοκρατης μπροστα στον μεσο ποστερ.

Το θεμα του εμφυλιου πεθανε οριστικα το 2010 με τα μνημονια που δημιουργησαν νεες διαχωριστικες γραμμες. Πλεον ασχολουνται κατι κολλημενοι γεροι και μεσηλικες και απο νεοτερους καποιοι λιγοι βλαμμενοι.

bizeli έγραψε:...

Οντως το μισος εχει πολλες οψεις ομως το περιορισα στα πολιτικα γιατι εκει γινεται συστηματικα η προπαγανδα του μισους για πολιτικα κερδη.

Υπαρχουν οργανωμενες πολιτικες ομαδες που κανουν προπαγανδα μισους εναντιον των ξενων και οσων ελληνων θεωρουν ''προδοτες'' για να δημιουργησουν κλιμα εναντιον οσων στοχοποιουν και να δικαιολογησουν επιθεσεις εναντιον τους.

Δες τι εγινε στην Θεσ/νικη με τον Μπουταρη, η επιθεση δεν ηρθε τυχαια, καποιοι ακροδεξιοι αληταμπουρες προετοιμαζαν το κλιμα με αναρτησεις, αρθρα κλπ, ωστε οταν ερθει η ωρα της επιθεσης ο κοσμος να παρει το μερος τους. Τα ιδια γινονται εναντιον αλλων πολιτικων με το μακεδονικο.

Στις αλλες περιπτωσεις οπως στα ζωα ή τις γυναικες, το μισος δεν ειναι συστηματικο ουτε υπαρχει πολιτικη ατζεντα. Το πολιτικο μισος ειναι το χειροτερο γιατι εξυπηρετει σκοπιμοτητες, δεν ειναι τυφλο συναισθημα.

Παντως ισχυει οτι το μισος του ενος δρα ενισχυτικα για τον αλλον σε αυτα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 27 Μαρ 2019, 08:00

Ραδιο Αρβυλα μου φαινεται οτι ειμαστε πρωτη χωρα στο μισος στο διαδικτυο.

Στην Αμερικη μανι μανι υπαρχει ΚουκλουξΚλαν, η ρατσιστικη Alt Right και διαφορες πολυ πιο οργανωμενες φασιστικες ομαδες απο τις δικες μας.

Μετα υπαρχει Τουρκια, εκει θα παιζει αγριο μισος απο Γκριζους Λυκους.

.
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".

.

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 15 Απρ 2019, 19:11

Αυτός μπαίνει κι εδώ
viewtopic.php?f=2&t=10039
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 27 Φεβ 2021, 21:08

Τι περιπτωσάρα είναι αυτή; (με την πολύ καλή έννοια)
χε χε χε

0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 27 Φεβ 2021, 21:24

δεν το ειχα δει αυτο το νημα ...[παει και ο 71 συριζαιος μεχρι το κοκκαλο
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 27 Φεβ 2021, 21:26

nemo έγραψε:δεν το ειχα δει αυτο το νημα ...[παει και ο 71 συριζαιος μεχρι το κοκκαλο

Αααααα χάνεις.
Έχω δώσει κι εγώ συνέντευξη στον Αρίστο.
:laugh1:

Εν τω μεταξύ στεναχωριέμαι.
Γιατί εδώ θέλω να συγκεντρώνω συνεντεύξεις που μου αρέσουν και βλέπω ότι μετά από καιρό τα βίντεο χάνονται.

κλαψ!!!
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 27 Φεβ 2021, 21:29

nemo έγραψε:δεν το ειχα δει αυτο το νημα ...[παει και ο 71 συριζαιος μεχρι το κοκκαλο

Τι δεν το είδες αυτό το νήμα βρε;
:laugh1:
Αφού συμμετείχες κιόλας.
Πέτυχα παλιό ποστ σου τώρα που το ξαναείδα από την αρχή.
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”