Σύγκριση γενεαλογικών εξετάσεων DNA

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Re: Σύγκριση γενεαλογικών εξετάσεων DNA

Δημοσίευσηαπό Adminović » 19 Φεβ 2024, 18:51

Προέλλην έγραψε:Στοιχεία μπήκαν πολυδιάστατα, και όλα δείχνουν την πλειοψηφική μου δυτικομεσογειακή, δυτικοευρωπαϊκή και ελλαδική καταγωγή.
Αν τώρα εσύ θες να βλέπεις πλειοψηφική ρουμάνικη και αλβανική καταγωγή, ΟΚ, εμμονή, εικάζω ρατσιστικό πήξιμο λόγω της ισχυρής δυτικοευρωπαϊκής μου καταγωγής (απο παλιά μας μισούσατε που φορούσαμε παντελόνια αντί για φούστες).

Οι Σλάβοι ξαπανέκαθεν φορούσαμε παντελόνια (τα λένε και οι Βυζαντινοί αν το ψάξεις). Νομίζω ότι και οι Βλάχοι, ιδίως στο βορρά, φορούσατε κυρίως παντελόνια. :pardon:
Φούστες φοράνε στο Ουλτσίνι ίσως. :D

Σε ό,τι αφορά την καταγωγή σου, το δείγμα του dna σου είναι πολύ κοντά στους Ρουμάνους :fico: και τους Θεσσαλούς :fico: . Κι από "δυτικούς" πιο κοντά είσαι σε πληθυσμούς της Ιταλίας. :dunno:
Τώρα αν εσύ θες να νιώθεις Γάλλος, Άγγλος, Πορτογάλος, Σουηδός ή δεν ξέρω τί, δικό σου θέμα. Αλλά αυτό που δείχνει το dna σου είναι Ρουμάνος, Ελ με αρβανίτικη ρίζα και Ιταλός. :dunno:
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 19 Φεβ 2024, 19:27

Adminović έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Στοιχεία μπήκαν πολυδιάστατα, και όλα δείχνουν την πλειοψηφική μου δυτικομεσογειακή, δυτικοευρωπαϊκή και ελλαδική καταγωγή.
Αν τώρα εσύ θες να βλέπεις πλειοψηφική ρουμάνικη και αλβανική καταγωγή, ΟΚ, εμμονή, εικάζω ρατσιστικό πήξιμο λόγω της ισχυρής δυτικοευρωπαϊκής μου καταγωγής (απο παλιά μας μισούσατε που φορούσαμε παντελόνια αντί για φούστες).

Οι Σλάβοι ξαπανέκαθεν φορούσαμε παντελόνια (τα λένε και οι Βυζαντινοί αν το ψάξεις). Νομίζω ότι και οι Βλάχοι, ιδίως στο βορρά, φορούσατε κυρίως παντελόνια. :pardon:
Φούστες φοράνε στο Ουλτσίνι ίσως. :D

Σε ό,τι αφορά την καταγωγή σου, το δείγμα του dna σου είναι πολύ κοντά στους Ρουμάνους :fico: και τους Θεσσαλούς :fico: . Κι από "δυτικούς" πιο κοντά είσαι σε πληθυσμούς της Ιταλίας. :dunno:
Τώρα αν εσύ θες να νιώθεις Γάλλος, Άγγλος, Πορτογάλος, Σουηδός ή δεν ξέρω τί, δικό σου θέμα. Αλλά αυτό που δείχνει το dna σου είναι Ρουμάνος, Ελ με αρβανίτικη ρίζα και Ιταλός. :dunno:

Μπα.
Πλείστα τα στοιχεία και πολυδιάστατα, και όλα δείχνουν ξεκάθαρα την πλειοψηφική μου δυτικομεσογειακή, δυτικοευρωπαϊκή και ελλαδική/east_med καταγωγή περί το 70%.
Τα ρέστα είναι δικές σου εμμονές, πχ να προσπαθείς να βαπτίσεις το 55% ελλαδικής μου καταγωγή ως αλβανικό, γιατί είδες ένα μερικό κορελέησον με χαμηλή αξιοπιστία μεταξύ ομοειδών ομάδων, αγνοώντας ότι δεν κάνει κορελέησον υψηλής αξιοπιστίας, και να κάνεις ότι δεν βλέπεις την δυτικοευρωπαϊκή καταγωγή η οποία είναι σε ένα όχι αμελητεό 9.5% (+4.8%), γιατί έτσι και πάλι. Tα matches και τα timelines, δεν τα βάζω καν στο τραπέζι, δεν χρειάζεται καν σε αυτό το επίπεδο.

Είναι η ίδια κωμική φάση όπως προηγουμένως που με έβγαζες πλειοψηφικά Σλάβο με παρόμοιο ζήλο :dunno:

Όπως είπαμε, κράτα λίγο πήξιμο γιατί κάποια στιγμή έρχεται και η απλοομάδα :D
Μέχρι τότε, μπορείς αν θες να καταθέσεις ποιές είναι απλοομάδες των Ρουμάνων και των Αρβανιτών, πως διαφέρουν απο τους ΕΛ ή τους Ιταλούς ή τους Γάλλους, να δούμε κάτι όταν θα έρθει η ώρα.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 19 Φεβ 2024, 19:55

Adminović έγραψε:
nemo έγραψε:επειδη βαριεμαι να κοιταξω τις αναλυσεις για πειτε μου ποσο τουρκικο και μογγολικο
αιμα βλεπουμε στους πινακες ;

Δεν έχει.
Μέχρι στιγμής έχει διαφανεί ισχυρή βλάχικη ρίζα, ιταλική ρίζα και αρβανίτικη ρίζα.
Υπάρχει και μια υπόνοια για σλαβική ρίζα, αλλά δεν είναι και τόσο ξεκάθαρο και σίγουρα δεν είναι σε μεγάλο ποσοστό.

σλαβογονιδιο δεν πρεπει να εχει ή αν εχει ειναι ελαχιστο
ρουμανος δεν το νομιζω ....ισως να ειναι ανακατεμα μικρασιατη με γηγενή
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 19 Φεβ 2024, 20:08

Πάντως αν ο Άντμιν κατέληξε με παρόμοιο "σύστημα" ότι είναι Κροάτης, δεν τον πολυβλέπω για Κροάτη.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 19 Φεβ 2024, 20:21

Προέλλην έγραψε:Πάντως αν ο Άντμιν κατέληξε με παρόμοιο "σύστημα" ότι είναι Κροάτης, δεν τον πολυβλέπω για Κροάτη.

Προφανώς είναι μπαντουικής καταγωγής :Laie_28_z: και για κάποιο λόγο ντρέπεται να μας το πει. :dunno: Οπότε σκέφτεται ας πω Σερβοκροάτης Βι(ν)τσιόζος . :asd03:
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 19 Φεβ 2024, 20:33

Στου 23andΜΕ το αποτέλεσμα πάντως, φάνηκε λίγο τσιμπημένο το South Asian του :D
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 19 Φεβ 2024, 20:38

Προέλλην έγραψε:Όπως είπαμε, κράτα λίγο πήξιμο γιατί κάποια στιγμή έρχεται και η απλοομάδα :D
Μέχρι τότε, μπορείς αν θες να καταθέσεις ποιές είναι απλοομάδες των Ρουμάνων και των Αρβανιτών, πως διαφέρουν απο τους ΕΛ ή τους Ιταλούς ή τους Γάλλους, να δούμε κάτι όταν θα έρθει η ώρα.

Σε μισούνε οι διάφορες εταιρείες που βλέπουν ότι το δείγμα του dna σου είναι πολύ κοντά στους Ρουμάνους. :s_mad :pardon:
Όπως φαίνεται άλλος έχει πήξει ήδη και πολύ μάλιστα. :giggle02:
Η απλοομαδα δεν λέει και παρα πολλά. Τα εξηγήσαμε. :dunno:

Προέλλην έγραψε:Πάντως αν ο Άντμιν κατέληξε με παρόμοιο "σύστημα" ότι είναι Κροάτης, δεν τον πολυβλέπω για Κροάτη.

Το πώς κατέληξα τα έγραψα, μην τα ξαναλέω.
Δεν είναι εμένα το μόνο μου στοιχείο ένα dna τεστ (που εμένα τουλάχιστον μου έβγαλε καταγωγή από Σερβία και Κροατία, δεν μου έβγαλε Ρουμανία ή Αλβανία :D ) ούτε μόνο κάποιοι συγγενείς σερβοκροατικής καταγωγής. :dunno:

Τλαξκαλτέκος έγραψε:Προφανώς είναι μπαντουικής καταγωγής :Laie_28_z: και για κάποιο λόγο ντρέπεται να μας το πει. :dunno: Οπότε σκέφτεται ας πω Σερβοκροάτης Βι(ν)τσιόζος . :asd03:

Δεν είμαι Πελοποννήσιος αγαπούλα. Μην κρίνεις εξ ιδίων. :pardon:
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 19 Φεβ 2024, 21:55

Adminović έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Όπως είπαμε, κράτα λίγο πήξιμο γιατί κάποια στιγμή έρχεται και η απλοομάδα :D

Σε μισούνε οι διάφορες εταιρείες που βλέπουν ότι το δείγμα του dna σου είναι πολύ κοντά στους Ρουμάνους. :s_mad :pardon:
Όπως φαίνεται άλλος έχει πήξει ήδη και πολύ μάλιστα. :giggle02:
Η απλοομαδα δεν λέει και παρα πολλά. Τα εξηγήσαμε. :dunno:

Στο νήμα βλέπουμε κάποιον να ποστάρει στοιχεία και να χαίρεται την εξερεύνηση της καταγωγής του, χωρίς να παίρνει θέση για κάποια συγκεκριμένη μοναδική καταγωγή, και απλά να παρουσιάζει τα διάφορα ποσοστά και αποστάσεις,
και έναν άλλο να λυσσάει, πρώτα με σλαβική καταγωγή, τώρα με αλβανική, αργότερα με ποιός ξέρει τι :ehmmm:

Adminović έγραψε:

Το πώς κατέληξα τα έγραψα, μην τα ξαναλέω.
Δεν είναι εμένα το μόνο μου στοιχείο ένα dna τεστ (που εμένα τουλάχιστον μου έβγαλε καταγωγή από Σερβία και Κροατία, δεν μου έβγαλε Ρουμανία ή Αλβανία :D ) ούτε μόνο κάποιοι συγγενείς σερβοκροατικής καταγωγής. :dunno:

Καλά, με τα λόγια είμαι κι εγώ Προέλληνας :D

Στο ένα σε έβγαλε 59% Έλληνα -δηλαδή Αλβανό :fico: χωρίς καθόλου Ιταλό, 34% Βαλκάνιο, 5% Β. Ευρωπαίο και 2% Μεσανατολίτη (με παλαιότερη ΒΔ και ορισμούς και ποιός ξέρει με τι επιλεγμένη αξιοπιστία συσχέτισης)
στο άλλο 90% Βαλκάνιο (Έλληνα -δηλαδή Αλβανό :fico: , Βούλγαρο, και δύο ακόμη που δεν φαινόταν), Ιταλό 5% και 1% Ινδό :hmmm

Μετά έχεις κάποιες οικογενειακές ιστορίες και επώνυμα, και κάποια απο τα matches σου, που σε οδήγησαν να καταλήξεις ότι η κύρια καταγωγή σου είναι το πιθανό υποποσοστό ενός υποποσοστού περί το 35%.

Δηλαδή τελείως υποκειμενικά πράγματα. Αν έτσι εκβίασες ότι είσαι Κροάτης, εντάξει :D

Eγώ πάντως όπως είδαμε, τσέκαρα 1 κιτ σε 9 διαφορετικά τεστς (6 στο GEDmatch, Ancestry, Living DNA και MyHeritage) και τα πόσταρα όλα. Η κοντινότερή μου απόσταση για κάθε τεστ από αυτά είναι:

Eurogenes K13 Greek_Thessaly preview_expired
Eurogenes Jtest Tuscan preview_expired
Eurogenes EUtest Tuscan preview_expired
Eurogenes EUtest V2 K15 Greek_Thessaly preview_expired
Dodecad V3 Tuscan preview_expired
Dodecad K12b O_Italian preview_expired
(δεν βγάζουν ποσοστά τα τεστ αυτά, αλλά αποστάσεις)

Επίσης έχουμε τα ποσοστά για τα regions για κάθε ένα απο αυτά τα τεστς στις παραπίσω σελίδες, με την συντριπτική τους πολειοψηφία (70%+) να είναι ο συνδυασμός West Med, North Atlantic, East Med και West Asian.

Ancestry
Greece & Albania \ Albania, North Greece and North Macedonia \ North Greece preview_expired (αυτό περιλαμβάνει αυστηρά την Β. Ελλάδα, χωρίς την Αλβανία ή την Βουλγαρία)
Balkan preview_expired (εδώ με εμφανίζει Κυρίως Βοσνία και Σερβία αλλά και Κροατία και Μαυροβούνιο)
Aegean islands preview_expired
East Europe & Russia 1preview_expired
Sardinia preview_expired

Living DNA
East Europe \ East Balkans preview_expired (εδώ με εμφανίζει Βουλγαρία και Ρουμανία χωρίς καθόλου δυτικά Βαλκάνια)
South Europe \ Aegean/South Italy\Tuscany\Cyprus preview_expired
Arabia preview_expired

MyHeritage
Greek & South Italian \ Greece preview_expired
Balkan preview_expired
North & West European preview_expired
Italian preview_expired
(εδώ σε mode υψηλής αξιοπιστίας με βγάζει μόνο ένα γκρουπ άμεσα συναρτήσιμο με καταγωγή, αυτό είναι το "Greece", Moυ βγάζει και το "Romania" χωρίς να μπορεί να το ταξινομήσει σε καμιά απο τις καταγωγές και το βάζει στις "πρόσθετες γενετικές ομάδες")

Απο τα παραπάνω εσύ βγάζεις ότι είμαι κυρίως αρβανίτης και ρουμάνος. Οκ οκ :D

(δεν μπαίνω καν στο πεδίο των οικογενειακών ιστοριών και στα matches, που εσύ χρησιμοποιείς ως βασικά εργαλεία για να βγείς Κροάτης, αλλά στους άλλους δεν τα δέχεσαι με τίποτε. Βασικά έχεις φτάσει στο σημείο να εφευρίσκεις για τους άλλους ιστορίες που βολεύουν την εκάστοτε αφήγησή σου, πχ ξέρεις καλύτερα τι γινόταν στην Μ. Ασία)
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 19 Φεβ 2024, 22:21

Κατ'αρχήν εγώ ουδέποτε έγραψα ότι στα DNA test Έλληνας=Αλβανός. :dunno:
Αν ήταν έτσι δεν θα ήταν ξεχωριστά έθνικ γκρουπς. :pardon:
Εσένα σου έβγαλε κάτι από το Ουλτσίνι, όχι εμένα.

Το Ρουμάνος οι εταιρείες σου το έβγαλαν, δεν το έβγαλα εγώ. :dunno:
Ίσως δεν το περίμενες, αλλά συμβαίνουν αυτά. :pardon:
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 19 Φεβ 2024, 22:51

Αυτό ακριβώς ισχυρίζεσαι, ότι Έλληνας=Αλβανός. Έλληνα με βγάζει σε υψηλό ποσοστό συσχέτισης. Για το κάθε τι, το MyHeritage έχει συγκεκριμένες περιγραφές που δίνει το πλαίσιο και τους ορισμούς.

Οι "εταιρίες" και το GEDmatch έβγαλαν ότι είδαμε, με τα ποσοστά και τα επίπεδα συσχετίσεων που είδαμε. Εσύ απλά προσπαθείς να στηρίξεις μια αφήγηση πιάνοντας ότι σου αρέσει, ανεξαρτήτως από την απόσταση, το ποσοστό και το επίπεδο συσχέτισης. Στην αρχή ήταν κατά κύριο λόγο Σλάβος, τώρα είναι κύριο λόγο Αλβανός και Ρουμάνος.

Εντάξει, καταλάβαμε, κάπως έτσι σε έβγαλες κι εσένα Κροάτη :D
0 .
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”