Adminović έγραψε:Προέλλην έγραψε:Όπως είπαμε, κράτα λίγο πήξιμο γιατί κάποια στιγμή έρχεται και η απλοομάδα

Μέχρι τότε, μπορείς αν θες να καταθέσεις ποιές είναι απλοομάδες των Ρουμάνων και των Αρβανιτών, πως διαφέρουν απο τους ΕΛ ή τους Ιταλούς ή τους Γάλλους, να δούμε κάτι όταν θα έρθει η ώρα.
Σε μισούνε οι διάφορες εταιρείες που βλέπουν ότι το δείγμα του dna σου είναι πολύ κοντά στους Ρουμάνους.
Όπως φαίνεται άλλος έχει πήξει ήδη και πολύ μάλιστα.
Η απλοομαδα δεν λέει και παρα πολλά. Τα εξηγήσαμε.
Στο νήμα βλέπουμε κάποιον να ποστάρει στοιχεία και να χαίρεται την εξερεύνηση της καταγωγής του, χωρίς να παίρνει θέση για κάποια συγκεκριμένη μοναδική καταγωγή, και απλά να παρουσιάζει τα διάφορα ποσοστά και αποστάσεις,
και έναν άλλο να λυσσάει, πρώτα με σλαβική καταγωγή, τώρα με αλβανική, αργότερα με ποιός ξέρει τι
Adminović έγραψε:Προέλλην έγραψε:Πάντως αν ο Άντμιν κατέληξε με παρόμοιο "σύστημα" ότι είναι Κροάτης, δεν τον πολυβλέπω για Κροάτη.
Το πώς κατέληξα τα έγραψα, μην τα ξαναλέω.
Δεν είναι εμένα το μόνο μου στοιχείο ένα dna τεστ (που εμένα τουλάχιστον μου έβγαλε καταγωγή από Σερβία και Κροατία, δεν μου έβγαλε Ρουμανία ή Αλβανία

) ούτε μόνο κάποιοι συγγενείς σερβοκροατικής καταγωγής.
Καλά, με τα λόγια είμαι κι εγώ Προέλληνας
Στο ένα σε έβγαλε 59% Έλληνα -δηλαδή Αλβανό

χωρίς καθόλου Ιταλό, 34% Βαλκάνιο, 5% Β. Ευρωπαίο και 2% Μεσανατολίτη
(με παλαιότερη ΒΔ και ορισμούς και ποιός ξέρει με τι επιλεγμένη αξιοπιστία συσχέτισης)στο άλλο 90% Βαλκάνιο (Έλληνα -δηλαδή Αλβανό

, Βούλγαρο, και δύο ακόμη που δεν φαινόταν), Ιταλό 5% και 1% Ινδό
Μετά έχεις κάποιες οικογενειακές ιστορίες και επώνυμα, και κάποια απο τα matches σου, που σε οδήγησαν να καταλήξεις ότι η κύρια καταγωγή σου είναι το πιθανό υποποσοστό ενός υποποσοστού περί το 35%.
Δηλαδή τελείως υποκειμενικά πράγματα. Αν έτσι εκβίασες ότι είσαι Κροάτης, εντάξει
Eγώ πάντως όπως είδαμε, τσέκαρα 1 κιτ σε 9 διαφορετικά τεστς (6 στο GEDmatch, Ancestry, Living DNA και MyHeritage) και τα πόσταρα όλα. Η κοντινότερή μου απόσταση για κάθε τεστ από αυτά είναι:
Eurogenes
K13 Greek_Thessaly preview_expired
Eurogenes
Jtest Tuscan preview_expired
Eurogenes
EUtest Tuscan preview_expired
Eurogenes
EUtest V2 K15 Greek_Thessaly preview_expired
Dodecad
V3 Tuscan preview_expired
Dodecad
K12b O_Italian preview_expired
(δεν βγάζουν ποσοστά τα τεστ αυτά, αλλά αποστάσεις)
Επίσης έχουμε τα ποσοστά για τα regions για κάθε ένα απο αυτά τα τεστς στις παραπίσω σελίδες, με την συντριπτική τους πολειοψηφία (70%+) να είναι ο συνδυασμός West Med, North Atlantic, East Med και West Asian.
AncestryGreece & Albania \ Albania, North Greece and North Macedonia \ North Greece preview_expired
(αυτό περιλαμβάνει αυστηρά την Β. Ελλάδα, χωρίς την Αλβανία ή την Βουλγαρία)Balkan preview_expired
(εδώ με εμφανίζει Κυρίως Βοσνία και Σερβία αλλά και Κροατία και Μαυροβούνιο)Aegean islands preview_expired
East Europe & Russia 1preview_expired
Sardinia preview_expired
Living DNAEast Europe \ East Balkans preview_expired (εδώ με εμφανίζει Βουλγαρία και Ρουμανία χωρίς καθόλου δυτικά Βαλκάνια)
South Europe \ Aegean/South Italy\Tuscany\Cyprus preview_expired
Arabia preview_expired
MyHeritageGreek & South Italian \ Greece preview_expired
Balkan preview_expired
North & West European preview_expired
Italian preview_expired
(εδώ σε mode υψηλής αξιοπιστίας με βγάζει μόνο ένα γκρουπ άμεσα συναρτήσιμο με καταγωγή, αυτό είναι το "Greece", Moυ βγάζει και το "Romania" χωρίς να μπορεί να το ταξινομήσει σε καμιά απο τις καταγωγές και το βάζει στις "πρόσθετες γενετικές ομάδες")Απο τα παραπάνω εσύ βγάζεις ότι είμαι κυρίως αρβανίτης και ρουμάνος. Οκ οκ
(δεν μπαίνω καν στο πεδίο των οικογενειακών ιστοριών και στα matches, που εσύ χρησιμοποιείς ως βασικά εργαλεία για να βγείς Κροάτης, αλλά στους άλλους δεν τα δέχεσαι με τίποτε. Βασικά έχεις φτάσει στο σημείο να εφευρίσκεις για τους άλλους ιστορίες που βολεύουν την εκάστοτε αφήγησή σου, πχ ξέρεις καλύτερα τι γινόταν στην Μ. Ασία)