Συνεντεύξεις

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Re: Συνεντεύξεις

Δημοσίευσηαπό nemo » 28 Φεβ 2021, 11:10

bizeli έγραψε:
nemo έγραψε:δεν το ειχα δει αυτο το νημα ...[παει και ο 71 συριζαιος μεχρι το κοκκαλο

Τι δεν το είδες αυτό το νήμα βρε;
:laugh1:
Αφού συμμετείχες κιόλας.
Πέτυχα παλιό ποστ σου τώρα που το ξαναείδα από την αρχή.

τσιμπησα και το ειδα απο την αρχη και δεν προσεξα κανενα σχολιο μου :P

επισης διαβασα και την συνεντευξη σου (ο διαδοχος αποδειχτηκε κοτα ) μου ξινισε λιγο -μα για τους γοριλες!!

αληθεια θα αλλαζες κατι απο αυτα;
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 02 Μαρ 2021, 20:45

nemo έγραψε:
επισης διαβασα και την συνεντευξη σου (ο διαδοχος αποδειχτηκε κοτα ) μου ξινισε λιγο -μα για τους γοριλες!!

αληθεια θα αλλαζες κατι απο αυτα;

Ρε συ να σου πω κάτι; Και σε ευχαριστώ που με ρωτάς...
Σχετικά με την Ντάιαν Φόσει που είπα στη συνέντευξή μου, δεν είναι το θέμα οι γορίλες ...
Απλά από μικρή με τραβούσε ο ακτιβιστικός τρόπος ζωής και η Ντάιαν Φόσει ήταν ο πρώτος άνθρωπος που είδα που πρέσβευε αυτό το πράγμα.
Τον καιρό εκείνο που ήμουν μικρή δεν υπήρχαν όλα αυτά που υπάρχουν σήμερα τα ιντερνέτια κτλ οπότε και η επαφή με τον "έξω" κόσμο ήταν περιορισμένη.
Την Ντάιαν Φόσει την είχα πετύχει σε ένα ντοκιμαντέρ κάτι τέτοιο. Αυτό που με εξίταρε ήταν η αφοσίωσή της σε έναν σκοπό παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε.

Ντάξει γενικά πίστευα ότι κι εγώ κάποια στιγμή θα κάνω κάτι "πολύ μεγάλο" για τον κόσμο... θα γίνω κι εγώ μια ηρωίδα.
Ποτέ δεν είχα όνειρο τη μικροαστική ζωή ... ξέρεις οικογένεια, παιδιά κτλ

Όνειρό μου ήταν να κρέμομαι από δεξαμενόπλοια, να κυνηγάω φαλαινοθήρες, να δένομαι με αλυσίδες για τη διάσωση της χελώνας καρέττα καρέττα.

Ντάξει δε με βοήθησαν και οι σπουδές μου προς αυτήν την κατεύθυνση. Ίσως αν είχα σπουδάσει βιολόγος, ανθρωπολόγος κάτι τέτοιο θα πλησίαζα πιο κοντά στο όνειρό μου.

1 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 02 Μαρ 2021, 21:25

και εγω αυτα και μεγαλυτερα ονειρα ειχα καπου στα δεκα με εντεκα ειχα αποφασισει να φυγω απο το σπιτι
-ηταν καλοκαιρι φορτωσα ενα αλογο με κατσαρολες τηγάνια μια κουβερτα και δεν θυμαμαι τι αλλο
αλλα προτου απομακρυνθω πολυ με επιασε ο κυριος που ειχε το αλογο γιατι το καρφωσε καποιος
καπου στα 12 εφτιαχνα μαχαιρια και εραβα στολες ινδιανικες συνεπαρμενος απο το βιβλιο ο τελευταιος μοικανος
καπου στα 16 με 17 θα εκανα την επανασταση των κεκεδων και λιγο πιο μετα θα εκανα την εθνικιστικη επανασταση
και την ελλαδα αυτοκρατορια -ξεχασα να πω και τα ταξιδια που θα εκανα στην ζουγκλα στην αγρια δυση και στον καναδα
τωρα που μεγαλωσα αρκετα νομιζω οτι με την πρωτη στραβη αν πραγματοποιουσα κατι απο αυτα θα ημουν νεκρος
γιατι δεν επαιρνα προφυλαξεις και ορμουσα σε ολα παθιασμενα και με πολυ αισιοδοξια
*φυσικα και δεν αναφερω ολες τις παλαβομαρες που εκανα ή που σκεφτομουν να κανω
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 02 Μαρ 2021, 21:31

ο ακτιβισμος πρεπει να ειναι σταση ζωης και οχι ο τροπος του ντε και καλα ειμαι ακτιβιστης και συμπεριφερομαι
αναλογως ουτε και να πραμεινει καποιος μακρια απο ολα τα υπολοιπα που συνθετουν μια κανονικη ζωη
μια μακρια σε διαρκεια αφωσιωση σε κατι καταστρεφει το νου οσο και πετυχημενη να ειναι
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 02 Μαρ 2021, 21:32

nemo έγραψε:και εγω αυτα και μεγαλυτερα ονειρα ειχα καπου στα δεκα με εντεκα ειχα αποφασισει να φυγω απο το σπιτι
-ηταν καλοκαιρι φορτωσα ενα αλογο με κατσαρολες τηγάνια μια κουβερτα και δεν θυμαμαι τι αλλο
αλλα προτου απομακρυνθω πολυ με επιασε ο κυριος που ειχε το αλογο γιατι το καρφωσε καποιος
καπου στα 12 εφτιαχνα μαχαιρια και εραβα στολες ινδιανικες συνεπαρμενος απο το βιβλιο ο τελευταιος μοικανος
καπου στα 16 με 17 θα εκανα την επανασταση των κεκεδων και λιγο πιο μετα θα εκανα την εθνικιστικη επανασταση
και την ελλαδα αυτοκρατορια -ξεχασα να πω και τα ταξιδια που θα εκανα στην ζουγκλα στην αγρια δυση και στον καναδα
τωρα που μεγαλωσα αρκετα νομιζω οτι με την πρωτη στραβη αν πραγματοποιουσα κατι απο αυτα θα ημουν νεκρος
γιατι δεν επαιρνα προφυλαξεις και ορμουσα σε ολα παθιασμενα και με πολυ αισιοδοξια
*φυσικα και δεν αναφερω ολες τις παλαβομαρες που εκανα ή που σκεφτομουν να κανω

Ναι κι εγώ κάπως έτσι.
Είχα μεγαλεπήβολα σχέδια.
:laugh1:

nemo έγραψε: αλλα προτου απομακρυνθω πολυ με επιασε ο κυριος που ειχε το αλογο γιατι το καρφωσε καποιος

:laugh1: :laugh1: :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 02 Μαρ 2021, 21:37

nemo έγραψε:ο ακτιβισμος πρεπει να ειναι σταση ζωης και οχι ο τροπος του ντε και καλα ειμαι ακτιβιστης και συμπεριφερομαι
αναλογως ουτε και να πραμεινει καποιος μακρια απο ολα τα υπολοιπα που συνθετουν μια κανονικη ζωη
μια μακρια σε διαρκεια αφωσιωση σε κατι καταστρεφει το νου οσο και πετυχημενη να ειναι

Ξέρεις τι μωρέ;
Μου τη σπάει πολύ σήμερα που υπάρχουν πολλοί που προσπαθούν να υποβαθμίσουν και να αμαυρώσουν τον ακτιβισμό συνδέοντάς τον με σκοτεινά σενάρια και συμφέροντα.

Σήμερα άμα είσαι ακτιβιστής σημαίνει ότι είσαι γκέι, γεροντοκόρος με ψυχολογικά προβλήματα στην καλύτερη.
Στη χειρότερη είσαι μπλεγμένος με διαπλεκόμενες ΜΚΟ και τα αρπάζεις.

Αποκλείεται δλδ απλά να γουστάρεις έναν καλύτερο κόσμο και να παλεύεις για αυτό.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 02 Μαρ 2021, 21:39

nemo έγραψε:μια μακρια σε διαρκεια αφωσιωση σε κατι καταστρεφει το νου οσο και πετυχημενη να ειναι

Ναι αλλά εμένα μου αρέσουν οι άνθρωποι που είναι παθιασμένοι με κάτι και αδιαφορούν για τους υπόλοιπους.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 03 Μαρ 2021, 08:13

bizeli έγραψε:Ξέρεις τι μωρέ;
Μου τη σπάει πολύ σήμερα που υπάρχουν πολλοί που προσπαθούν να υποβαθμίσουν και να αμαυρώσουν τον ακτιβισμό συνδέοντάς τον με σκοτεινά σενάρια και συμφέροντα.

Σήμερα άμα είσαι ακτιβιστής σημαίνει ότι είσαι γκέι, γεροντοκόρος με ψυχολογικά προβλήματα στην καλύτερη.
Στη χειρότερη είσαι μπλεγμένος με διαπλεκόμενες ΜΚΟ και τα αρπάζεις.

Αποκλείεται δλδ απλά να γουστάρεις έναν καλύτερο κόσμο και να παλεύεις για αυτό.

Toυς πειραζει αν εισαι ακτιβιστης της απεναντι πλευρας. Αν εισαι δικος τους τοτε ολα καλα. Ομως υπαρχουν οντως πολλοι που μπλεκονται με τετοια για να κονομανε.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 03 Μαρ 2021, 09:29

bizeli έγραψε:
nemo έγραψε:μια μακρια σε διαρκεια αφωσιωση σε κατι καταστρεφει το νου οσο και πετυχημενη να ειναι

Ναι αλλά εμένα μου αρέσουν οι άνθρωποι που είναι παθιασμένοι με κάτι και αδιαφορούν για τους υπόλοιπους.

ωραια ! πες κατι που να αξιζει τον λογο στον ακτιβισμο ..τι θα ηθελες να αλλαξεις
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 05 Μαρ 2021, 20:51

nemo έγραψε:ωραια ! πες κατι που να αξιζει τον λογο στον ακτιβισμο ..τι θα ηθελες να αλλαξεις

Τι θα ήθελα να αλλάξει στον κόσμο ή στον ακτιβισμό;
Μάλλον το πρώτο εννοείς.

Κοίτα για να είναι κάποιος ακτιβιστής θέλει τρελά γκατς και δεν μπορούν να γίνουν όλοι.
Πριν φτάσει όμως κάποιος εκεί, υπάρχει και προηγούμενο σκαλοπάτι που ονομάζεται "ενεργός πολίτης".
Αλλά και αυτό το "ενεργός πολίτης" έχει διαβαθμίσεις.
0: Είναι αυτοί που είναι φιλοτομαριστές, ωχαδερφιστές, αυτοί να είναι καλά.
1: Είναι αυτοί που ενδιαφέρονται μεν για αυτά που συμβαίνουν γύρω τους αλλά δεν κάνουν τίποτα, γιατί κάποιος άλλος θα ασχοληθεί.
2: Είναι αυτοί που περιμένουν τα πάντα από το κράτος, γκρινιάζουν μονίμως και ενοχλούν κάθε μέρα και από μια δημόσια υπηρεσία για να εκφράσουν ένα παράπονο (λογικό ή παράλογο) αλλά στην τελική δεν κάνουν ποτέ τίποτα οι ίδιοι. Παρόλα αυτά δεν μπορώ να τους κατηγορήσω για αδιαφορία. Ενδιαφέρονται και αυτοί αλλά με λάθος τρόπο.
3: Είναι και αυτοί που με μικρές καθημερινές πράξεις προσπαθούν να συμβάλλουν στη λύση ενός προβλήματος και έχουν τα ακριβώς αντίθετα χαρακτηριστικά από τους από πάνω. Δε γκρινιάζουν, δεν τα περιμένουν όλα από τους άλλους και πιστεύουν ότι η πρόοδος και η ευημερία της κοινωνίας είναι κάτι που αφορά όλους.
Συνεπώς, είναι άνθρωποι που δίνουν το παρόν με σκοπό όχι να υποκαταστήσουν το κράτος αλλά να συμπράξουν με αυτό.

Θεωρώ την έννοια "ενεργός πολίτης" πολύ ιερή έννοια και υποκλίνομαι μπροστά σε όλους αυτούς που κινητοποιούνται και συμμετέχουν ενεργά στα προβλήματα (μικρά ή μεγάλα) που ταλανίζουν την κοινωνία μας.

Τι θα ήθελα να αλλάξει λοιπόν.
Προφανώς κάθε πολίτης ξεχωριστά δεν έχει τη δύναμη να αλλάξει προβλήματα τύπου First World War Problems αλλά πιστεύω ότι κάθε πολίτης έχει τη δύναμη (και την υποχρέωση) να αλλάξει μικρά προβλήματα που αφορούν τον τόπο του, τη γειτονιά του, τον δήμο του και όλοι μαζί με τις μικρές μας καθημερινές πράξεις να ενώσουμε τις δυνάμεις για κάτι πιο μεγάλο.

Το ευτύχημα είναι ότι πλέον με την εξέλιξη της τεχνολογίας και την άνοδο των social media, ένα πρόβλημα μπορεί να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, να γνωστοποιηθεί σε περισσότερο κόσμο μέσα σε δευτερόλεπτα κι έτσι να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να πετύχουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Το τι εννοώ με το "μικρές καθημερινές πράξεις" you name it.
Υπάρχουν άπειρα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος.
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”