Βοηθήστε τη δασκάλα του γένους τούτες τις δύσκολες ώρες

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
vallon
Supreme poster
Supreme poster

Re: Βοηθήστε τη δασκάλα του γένους τούτες τις δύσκολες ώρες

Δημοσίευσηαπό vallon » 05 Ιουν 2020, 00:28

δυστυχώς η κοινωνία πλέον δεν βλέπει με σεβασμό τη δουλειά ενός εκπαιδευτικού, περισσότερο σαν βολεψάκηδες μας έχουν
άσχετο αν στέλνουν τα παιδιά τους για να τα παρκάρουν.
3 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 05 Ιουν 2020, 08:44

bizeli έγραψε:Εμείς απαγορεύεται να κουραζόμαστε.

Για κάποιον λόγο άμα είσαι εκπ/κός και πεις σε κάποιον κουράστηκα με τη δουλειά μου (burn out πώς το λένε;) ακούει "μισώ τη δουλειά μου, δεν αγαπώ τα παιδιά" και ό,τι μπορείς να φανταστείς.
Και γιατί τη διάλεξες αυτή τη δουλειά;
Παραιτήσου.
Άμα δε σου αρέσει άλλαξε επάγγελμα.

Καλά εννοείται ότι δεν τολμάς να πεις ποτέ "κουράστηκα σήμερα στη δουλειά".
Αυτά τα έχω κόψει.
Δεν τολμώ να το ξεστομίσω.
Παναγία μου.
Θα πέσουν όλοι να με φάνε.

Υπαρχει μια παρανοια με τα παιδια, αν δεν θεωρεις οτι ειναι το πιο γαματο πραγμα του κοσμου τοτε κατι τρεχει μαζι σου. Αυτο που αντιμετωπιζετε οι εκπαιδευτικοι ειναι μια πτυχη αυτης της παρανοιας.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 05 Ιουν 2020, 15:16

Λαχουρένιος έγραψε:
Υπαρχει μια παρανοια με τα παιδια, αν δεν θεωρεις οτι ειναι το πιο γαματο πραγμα του κοσμου τοτε κατι τρεχει μαζι σου. Αυτο που αντιμετωπιζετε οι εκπαιδευτικοι ειναι μια πτυχη αυτης της παρανοιας.

Εντάξει είναι λίγο και οι κοινωνικές νόρμες που θεωρούν μοναδική αποστολή του ανθρώπου πάνω στη γη τη δημιουργία απογόνων και οικογένειας.
Άμα δε σε ενδιαφέρει αυτό και σε ενδιαφέρουν άλλα πράγματα όντως θεωρείσαι ο παρείσακτος της κοινωνίας.
Φαντάζομαι το έχεις εισπράξει αυτό το συναίσθημα που δεν έχεις παιδιά όπως κι εγώ.
Και φαντάσου εγώ είμαι και εκπ/κός κιόλας και δε δικαιολογείται από πάρα πολλούς να μην έχω παιδιά.
Δηλαδή αν το βλέπουμε έτσι και ένας κτηνίατρος για να θεωρείται καλός κτηνίατρος πρέπει να έχει 20 σκυλιά και 30 γάτες στο σπίτι του.
Μα άλλο η εργασία και άλλο η προσωπική ζωή του καθενός.
1 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 05 Ιουν 2020, 15:21

Λαχουρένιος έγραψε:
bizeli έγραψε:Πάντως παιδιά αν και ήμασταν κλειστά 2,5 μήνες γυρίσαμε όλοι (μαθητές και εκπ/κοί) πολύ κουρασμένοι στα σχολεία. Με όλη αυτήν την αναστάτωση, τα εξ αποστάσεως, την ψυχολογική πίεση με τον ιό και όλα αυτά γυρίσαμε όλοι με άδειες μπαταρίες και σε ένα περιβάλλον κρύο και αποξενωμένο με όλα αυτά τα νέα μέτρα.

Μετά από όλα αυτά γυρίσαμε μες στο άγχος πάλι πίσω στα σχολεία με εμάς τους εκπ/κούς να προσπαθούμε να σώσουμε οτιδήποτε κι αν σώζεται από την ύλη κι εγώ προσωπικά να αισθάνομαι λαβωμένη μετά από όλα αυτά. Σαν να επέστρεψα από πόλεμο αισθάνομαι και να πρέπει να ξαναχτίσω κάτι από την αρχή.
Αλλά δε μου έχει μείνει άλλο ψυχικό κουράγιο. Αυτό το λέω πρώτη φορά στα όσα χρόνια διδάσκω.
Πάντα ήμουν στην πρώτη γραμμή μάχιμη εκπαιδευτικός.
Ειλικρινά θέλω να τελειώσει αυτή η εφιαλτική χρονιά και να μαζέψω λίγο τα κομμάτια μου και να ηρεμήσω για να έχουμε δυνάμεις για τον Σεπτέμβρη.

Λογικο ειναι με τα χρονια να επερχεται μια βαρεμαρα-κοπωση.

Με τρείς μήνες διακοπές το καλοκαίρι θα ξεπεραστεί νομίζω.

.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 05 Ιουν 2020, 16:49

bizeli έγραψε:Πάντως παιδιά αν και ήμασταν κλειστά 2,5 μήνες γυρίσαμε όλοι (μαθητές και εκπ/κοί) πολύ κουρασμένοι στα σχολεία. Με όλη αυτήν την αναστάτωση, τα εξ αποστάσεως, την ψυχολογική πίεση με τον ιό και όλα αυτά γυρίσαμε όλοι με άδειες μπαταρίες και σε ένα περιβάλλον κρύο και αποξενωμένο με όλα αυτά τα νέα μέτρα.

Μετά από όλα αυτά γυρίσαμε μες στο άγχος πάλι πίσω στα σχολεία με εμάς τους εκπ/κούς να προσπαθούμε να σώσουμε οτιδήποτε κι αν σώζεται από την ύλη κι εγώ προσωπικά να αισθάνομαι λαβωμένη μετά από όλα αυτά. Σαν να επέστρεψα από πόλεμο αισθάνομαι και να πρέπει να ξαναχτίσω κάτι από την αρχή.
Αλλά δε μου έχει μείνει άλλο ψυχικό κουράγιο. Αυτό το λέω πρώτη φορά στα όσα χρόνια διδάσκω.
Πάντα ήμουν στην πρώτη γραμμή μάχιμη εκπαιδευτικός.
Ειλικρινά θέλω να τελειώσει αυτή η εφιαλτική χρονιά και να μαζέψω λίγο τα κομμάτια μου και να ηρεμήσω για να έχουμε δυνάμεις για τον Σεπτέμβρη.

To ίδιο κι εγώ κι οι συνάδελφοι στο Γυμνάσιο ,ευτυχώς τελειώνουμε την άλλη βδομάδα . Δυστυχώς όμως έπονται κι οι επιτηρήσεις στις Πανελλήνιες :nono: Να δω πως θα κολλήσω αυτοκόλλητα επικάλυψης στα γραπτά φορώντας γάντια, ε ρε γλέντια!
Ανάρτησα τα τελευταία έγγραφα στην e-class για τους απόντες μαθητές ,έβγαλα το τελευταίο εβδομαδιαίο πρόγραμμα κι η Καμερέως ας κουρεύεται.
Πιο πολύ με κούρασε - απουσία προαστιακού - η καθημερινή μετακίνηση, πρέπει να έγραψα 2.500 χλμ με τ' αμάξι αυτές τις 3 βδομάδες..
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 05 Ιουν 2020, 20:29

Προέλλην έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:
Λογικο ειναι με τα χρονια να επερχεται μια βαρεμαρα-κοπωση.

Με τρείς μήνες διακοπές το καλοκαίρι θα ξεπεραστεί νομίζω.

.

τρεις μήνες; απο που κι ως που; κάτι λάθος έχεις μετρήσει...
2 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Εσθήρ
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Εσθήρ » 05 Ιουν 2020, 20:31

3 μηνες ειναι για τους μαθητες,οι καθηγητες παντα τελειωνουν τελευταια μερα Ιουνιου,μιλαμε για 2 μηνες.Προ κορονοϊου αυτο.Για αυτο το καλοκαιρι δεν θα ισχυσει.Και αργοτερα θα τελειωσουν και νωριτερα θα πανε,αφου 1 σεπτεμβριου μαλλον θα πανε οι μαθητες, :)
Για τους δασκαλους δεν θυμαμαι ακριβως,νομιζω τα ιδια.
0 .
Ο φθόνος είναι συντετριμμένος θαυμασμός.
Σέρεν Κίρκεγκορ, 1813-1855, Δανός φιλόσοφος

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 05 Ιουν 2020, 20:43

Εσθήρ έγραψε:3 μηνες ειναι για τους μαθητες,οι καθηγητες παντα τελειωνουν τελευταια μερα Ιουνιου,μιλαμε για 2 μηνες.Προ κορονοϊου αυτο.Για αυτο το καλοκαιρι δεν θα ισχυσει.Και αργοτερα θα τελειωσουν και νωριτερα θα πανε,αφου 1 σεπτεμβριου μαλλον θα πανε οι μαθητες, :)
Για τους δασκαλους δεν θυμαμαι ακριβως,νομιζω τα ιδια.

Εμείς κανονικά τελειώναμε 21 Ιουνίου και πηγαίναμε 1 Σεπτέμβρη.
Φέτος φαντάζομαι θα πάμε πιο νωρίς αν ανοίξουν 1 Σεπτέμβρη τα σχολεία.
1 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 05 Ιουν 2020, 21:12

Εντάξει, μη βαράτε, με δύο μήνες διακοπές το καλοκαίρι θα ξεπεραστεί.

.
1 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 05 Ιουν 2020, 22:16

bizeli έγραψε:Εντάξει είναι λίγο και οι κοινωνικές νόρμες που θεωρούν μοναδική αποστολή του ανθρώπου πάνω στη γη τη δημιουργία απογόνων και οικογένειας.
Άμα δε σε ενδιαφέρει αυτό και σε ενδιαφέρουν άλλα πράγματα όντως θεωρείσαι ο παρείσακτος της κοινωνίας.
Φαντάζομαι το έχεις εισπράξει αυτό το συναίσθημα που δεν έχεις παιδιά όπως κι εγώ.
Και φαντάσου εγώ είμαι και εκπ/κός κιόλας και δε δικαιολογείται από πάρα πολλούς να μην έχω παιδιά.
Δηλαδή αν το βλέπουμε έτσι και ένας κτηνίατρος για να θεωρείται καλός κτηνίατρος πρέπει να έχει 20 σκυλιά και 30 γάτες στο σπίτι του.
Μα άλλο η εργασία και άλλο η προσωπική ζωή του καθενός.

Δεν το εχω αντιμετωπισει ακομα γιατι ειμαι αντρας και λιγο μικροτερος απο εσενα, αλλα αργα ή γρηγορα θα το συναντησω και αυτο. Ο κοσμος δεν την παλευει. Να εισαι σιγουρη οτι πολλοι απο αυτους που σε κραζουν ειναι κακιστοι γονεις που εκαναν παιδια για το φαινεσθαι. Ετσι ειναι ο κοσμος, υποκρινεται και κραζει αλλους χωρις να κοιταει την καμπουρα του.
1 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”