Είσαστε κομμουνιστές; Γιατι;

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.

Είσαστε κομμουνιστές; Γιατί;

Είμαι κομμουνιστής γιατί πιστεύω σε ένα δικαιότερο σύστημα διακυβέρνησης και είμαι εναντίον των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.
2
13%
Είμαι κομμουνιστής επειδή έτσι γίνομαι πιο εύκολα συντονιστής σε φόρουμς και σε παταροσυζητήσεις του Κράχτη στο Χαλάνδρι, όπου μου διαθέτουν και θέση στο τραπέζι για να φυλάω τα μπόσικα.
1
7%
Είμαι κομμουνιστής επειδή είμαι φίλος ενός κομμουνιστή συντονιστή σε φόρουμ και τον βοηθώ στην προσπάθεια στην οποία μας καθευθύνει ο Περισσός για την αποχαύνωση των μαζών, μέσω υπνωτιστικών μεταμεσονύκτιων αποκαλύψεων του Κράχτη
1
7%
Όχι, απλά δεν είμαι κομμουνιστής.
7
47%
Όχι, υποστήριξα την 21η Απριλίου, τον Ιωαννίδη και την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο; Πως θα μπορούσα να είμαι.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Όχιι, δεν είμαι κομμουνιστής, είμαι ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ.
4
27%

Σύνολο ψήφων: 15

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Είσαστε κομμουνιστές; Γιατι;

Δημοσίευσηαπό bizeli » 14 Ιούλ 2022, 23:53

Λαχουρένιος έγραψε:Mπορω να φτιαξω κρατος με αλλα 10 ατομα εντος της ελληνικης επικρατειας? :fico:

Όχι αλήθεια θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε μια μικρότερη κλίμακα ενός τύπου κομμουνισμός;

Λαχουρένιος έγραψε: Γουοτ? Μαλλον αλλες προτασεις διαβασες και οχι του μαρξισμου :hmmm

Όχι τις γνωστές παπάντζες του ΚΚΕ διάβασα.
Μπαμ κάνουν. Είναι πολύ χαρακτηριστικές. Αποκλείεται να διάβασα κάτι άλλο.

Λαχουρένιος έγραψε: Ετσι ελεγες εδω και 10 ποστ ομως.

Έχω εξηγήσει πάνω από 4-5 φορές τι εννοώ.
Μάλλον δεν θες να καταλάβεις ή έχεις παρανοήσει.

Λαχουρένιος έγραψε: Eπιασες την εξαιρεση και συ. Οσοι σκεφτονται ετσι εχουν λυμενο τα οικονομικα τους και οντως δεν θα κανουν επανασταση και ουτε υπαρχει λογος. Ο μαρξισμος δεν απευθυνεται σε τετοιες ταξεις. Για καθε εναν τετοιο ομως υπαρχουν αλλοι 100 που οντως εχουν θεμα.

Άρα κομμουνιστής ή ιδεολόγος γενικότερα είναι όποιος δεν έχει λυμένα τα οικονομικά του. Δλδ για σένα το θέμα είναι καθαρά οικονομικό.
Λόγω της οικονομικής θέσης σου δλδ είσαι κομμουνιστής. Αν ανήκες σε άλλη τάξη δεν θα σε απασχολούσε το θέμα. Αυτό στην ουσία έχεις παραδεχθεί εδώ και πολλά ποστς.
Θα μπορούσες δλδ αντί να είσαι κομμουνιστής να παίζεις και τζόκερ.
Πιο πιθανό είναι έτσι να αλλάξει η ζωή σου.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 14 Ιούλ 2022, 23:56

Λαχουρένιος έγραψε:Με την λογικη του Μπιζελιου οντως. Αλλα ειναι γιουχου λογικη.

Συνήθως συνεννοούμαστε.
Τώρα δεν ξέρω γιατί βραχυκύκλωσες.
Ενώ σου εξήγησα πολλάκις τι εννοώ επιμένεις να λες το ίδιο.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 15 Ιούλ 2022, 00:06

Λαχουρένιος έγραψε:Συγκρινεις ανομοια πραγματα. Ο κομμουνισμος ειναι πολιτικο συστημα και οχι ειδος διατροφης.

Παρομοίωση έκανα για ένα θέμα καθαρά συνειδησιακό.
Κι όμως έχει πολλά κοινά σημεία η παρομοίωση.
οι περισσότεροι τρώνε κρέας = οι περισσότεροι ζουν σε καπιταλιστικές κοινωνίες
η προσωπική επιλογή να μην τρώω κρέας δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε = οι κομμουνιστικές ιδέες δεν πρόκειται να αλλάξουν τίποτα
είναι ατομική επιλογή να απέχω από το κρέας = είναι ατομική σου επιλογή να υποστηρίζεις τα δικά σου πιστεύω

Συμπέρασμα
Πολλές φορές η συνείδησή μας σε ατομικό επίπεδο δεν μας επιτρέπει να κάνουμε κάτι που πάει κόντρα στα πιστεύω μας ανεξάρτητα από το γενικότερο αντίκτυπο που θα έχει ή δεν θα έχει στον υπόλοιπο κόσμο.

Λαχουρένιος έγραψε: Πως ζω σαν ''καπιταλας'' αφου δεν ανηκω σε αυτην την ταξη? Δεν εχεις ιδεα τι σημαινει αυτη η λεξη μαλλον.

Καπιτάλας δεν είναι μόνο ο δισεκατομμυριούχος αλλά όλοι όσοι απολαμβάνουμε τα καλά του καπιταλιστικού συστήματος.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 15 Ιούλ 2022, 02:17

οσο και χαζος ειναι ο κοσμος σημερα καταλαβαινει πολυ καλα τις αντιφασεις των κομμουνιστικων κομματων που βγαζουν ματια -δεν μπορει ενα κομμα το κκε που λεει
οτι υποστηριζει τους εργατες αλλα συγχρονως θελει τα συνορα ανοιχτα να καλωσορίζει
τους λαθρο χωρις να κατεχει και τα μεσα να τους ταισει
καμια κοινωνια δεν μπορει να το αντεξει και αυτο που επιχειρει η παγκοσμια ελιτ
θα ειναι η αρχη του τελους της το ζητημα ειναι και οικονομικο περα απο ιδεολογικο
οπως λεει και ο ραν εχει σχεση με τις παραγωγικες συνθηκες

το μονο που κατορθωσαν οι κομμουνιστες αυτα τα χρονια ηταν να γινουν τα τελεια
υποχειρια της παγκοσμιας ελιτ ωστε να ξεχαρβαλωσουν τις δυτικες αξιες και δομες
και να περιορισουν τις ελευθεριες φτιαχνοντας τους πληθυσμους πειθήνιους

πχ υποστηριζω μας λεει ο λαχου το κομμα το κκε γιατι μονο αυτο υποστηριζει
την ταξη μου ...συγχρονως ειναι και πολυ δεκτικο σε ολες τις φυλες του κοσμου
το μονο που δεν μας λεει ειναι που θα βρει τα λεφτα για να ταισει τους εργατες
εκτος αν εννοει οτι και ο ιδιος και ολοι οι εργατες θα σκαβουν τα βουνα και να φυτευουν
την τροφη -αφηστε που αλλα νομιζει οτι βλεπει και αλλα συμβαινουν
πχ που βλεπει την υποστηριξη; ενα αστικο κομμα ειναι το κκε που εχει μαθει
το ποιημα και το λεει στην βουλη
-αυξηστε τους μισθους -ο εργαζομενος δεν αντεχει αλλο κλπ κλπ κλπ
γιατι ρε να αυξησουμε τους μισθους οταν σε λιγα χρονια θα εχουμε την δευτερη
και την τριτη γενια που θα τρωνε εκατο γραμμαρια ρυζι και θα δουλευουν για 12 ωρες;
εξεταζοντας τα γεγονοτα βλεπουμε οτι ο κομμουνισμος κερδισε την δυση ασχετως
που εσβησε απο το 90 κερδισε ολες τις μαχες χανοντας τον πολεμο ή το αναποδο
αλλα πεθανε και ξεχαστηκε ηδη γιατι η παγοσμιοποιηση του εκλεψε οτι καλο ειχε
για να το χρησιμοποιησει για τους δικους της σκοπους και οχι για το καλο
σε λιγο οι εναπομειναντες θα πολεμουν για τα εθνη και για του χριστου την πιστη
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 15 Ιούλ 2022, 07:47

bizeli έγραψε:Παρομοίωση έκανα για ένα θέμα καθαρά συνειδησιακό.
Κι όμως έχει πολλά κοινά σημεία η παρομοίωση.
οι περισσότεροι τρώνε κρέας = οι περισσότεροι ζουν σε καπιταλιστικές κοινωνίες
η προσωπική επιλογή να μην τρώω κρέας δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε = οι κομμουνιστικές ιδέες δεν πρόκειται να αλλάξουν τίποτα
είναι ατομική επιλογή να απέχω από το κρέας = είναι ατομική σου επιλογή να υποστηρίζεις τα δικά σου πιστεύω

Συμπέρασμα
Πολλές φορές η συνείδησή μας σε ατομικό επίπεδο δεν μας επιτρέπει να κάνουμε κάτι που πάει κόντρα στα πιστεύω μας ανεξάρτητα από το γενικότερο αντίκτυπο που θα έχει ή δεν θα έχει στον υπόλοιπο κόσμο.

Μπορεις να επιλεξεις να μην τρως κρεας αλλα δεν μπορεις να επιλεξεις να μην ζεις σε καπιταλιστικη (ή κομμουνιστικη ή whatever) κοινωνια. Δεν ειναι αντιστοιχες περιπτωσεις ο βιγκανισμος με τον κομμουνισμο. Ενα ατομο μπορει να αλλαξει την διατροφη του αν το επιθυμει αλλα δεν μπορει να αλλαξει την κοινωνια.

Καπιτάλας δεν είναι μόνο ο δισεκατομμυριούχος αλλά όλοι όσοι απολαμβάνουμε τα καλά του καπιταλιστικού συστήματος.

Αρα καπιταλας ειναι οποιοσδηποτε ζει σε καπιταλιστικη χωρα συμφωνα με τον ορισμο σου. Δηλαδη υπαρχουν στον πλανητη 7 δις ''καπιταλες'' :fico: Σου φαινεται λογικο αυτο? Ο ορος καπιταλιστης αφορα μια συγκεκριμενη, ολιγομελη ταξη, οχι οποιον εχει αυτοκινητο ή smartphone ξερω γω.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 15 Ιούλ 2022, 07:47

bizeli έγραψε:Συνήθως συνεννοούμαστε.
Τώρα δεν ξέρω γιατί βραχυκύκλωσες.
Ενώ σου εξήγησα πολλάκις τι εννοώ επιμένεις να λες το ίδιο.

Ειναι η λογικη προεκταση του επιχειρηματος σου αυτη. Αφου οποιος ζει σε καπιταλιστικη χωρα και δεν εχει επαναστατικη δραση ειναι υπερ του καπιταλισμου ετσι και οποιος ζει υπο καθεστως δικτατοριας και δεν εχει αντιδικτατορικη δραση ειναι χουντικος. Το γραφω για να αναδειξω το παραλογο του πραγματος.

Επισης, εσυ βραχυκυκλωσες επειδη ειπα οτι ειμαι κομμουνιστης και ετσι ξεκινησε ολη αυτη η κουβεντα. Ειναι γνωστες οι πολιτικες μου αποψεις απο το 2015 που γραφτηκα εδω οποτε δεν καταλαβαινω προς τι τοσος ντορος. Αν ελεγα οτι ειμαι τραβελι λιγοτερο σουσουρο θα γινοταν :dunno:
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 15 Ιούλ 2022, 09:34

bizeli έγραψε:Καπιτάλας δεν είναι μόνο ο δισεκατομμυριούχος αλλά όλοι όσοι απολαμβάνουμε τα καλά του καπιταλιστικού συστήματος.

Όσο πιο απλά γίνεται, καπιταλιστής είναι αποκλειστικά και μόνο αυτός που διαθέτοντας το απαραίτητο κεφάλαιο αγοράζει μέσα παραγωγής (μηχανές, εργαλεία, εμπορεύματα κλπ) με τα οποία (αγοράζοντας παράλληλα και την απολύτως απαραίτητη εργασία από όσους δεν τα διαθέτουν αλλά τους δίνει το δικαίωμα αγοράζοντας τους να δουλεύουν με αυτά τα ξένα προς αυτούς εργαλεία) παράγει προϊόντα μέσω των μηχανών, και κυρίως της εργασίας που αγοράζει, προς πώληση και αποκομίζει κέρδος.
Χωρίς την ξένη μισθωτή εργασία ο καπιταλιστής δεν υφίσταται όσα εργαλεία και μηχανές κι αν έχει στην ατομική του ιδιοκτησία και αν δεν τα δουλεύουν αυτά αγορασμένοι μισθωτοί απλά τα βάζει όπως λέμε στον κώλο του. :fico:
(Ή όπως λένε οι αναρχικοί εμείς χωρίς αφεντικά υπάρχουμε, τα αφεντικά χωρίς εμάς δεν υπάρχουν.)

Και το ότι απολαμβάνουμε όλοι τα καλά του καπιταλιστικού συστήματος παραγωγής έχει να κάνει με την ανάγκη των καπιταλιστών για όλο και μεγαλύτερη κεφαλαιακή συσσώρευση (συγκέντρωση πλούτου) η οποία θα ήταν ανέφικτη γι' αυτούς αν δε σου επέτρεπαν την αγορά των προϊόντων που παράγουν, δίνοντας σου πρωτίστως εκείνον τον μισθό που σε κρατάει όρθιο για να ξαναδουλέψεις την επόμενη ημέρα και δευτερευόντως ό,τι σου περισσέψει να τους το επιστρέψεις αγοράζοντας όλα εκείνα τα προϊόντα τους (που έχουν παραχθεί μέσω της αγορασμένης εργασίας) από τα οποία αποκομίζουν κέρδος και κάνουν τη ζωή σου ελεγχόμενα πιο εύκολη (μέσω της αυξομείωσης των μισθών).

Δλδ ο καπιταλιστής είναι αυτός που αγοράζει από εσένα το μόνο εμπόρευμα που διαθέτεις (την ικανότητα σου για εργασία, τις γνώσεις σου και κάθε άλλη δεξιότητα σου) προσφέροντας σου τα δικά του μέσα παραγωγής (εργαλεία, μηχανές, κομπιούτερ κλπ) αμείβοντας σε με μισθό κατώτερο των αξιών που παράγεις κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας σου, γιατί η εργασία σου ως αγορασμένο εμπόρευμα πρέπει να του αποδίδει κέρδος, όπως κέρδος πρέπει να του αποδίδει και η αγορά από εσένα των προϊόντων που παράγεις δουλεύοντας για τον ίδιο με τα μέσα που σου παραχωρεί δωρεάν.

Βασικά το μόνο πράγμα που διατίθεται δωρεάν στον καπιταλισμό είναι όλα εκείνα τα μέσα που έχουν τη δυνατότητα μέσω της ξένης και μισθωτής εργασίας να παράγουν αξία (υπεραξία) αποκλειστικά και μόνο για τον ιδιοκτήτη τους και για τους χρήστες των καπιταλιστικών απολαύσεων, που τους ανήκει μόνο η ικανότητα τους να εργαστούν, η δωρεάν παραχώρηση της χρήσης τους παράγει μόνο την αναπαραγωγή της ικανότητας τους να ξαναχτυπήσουν κάρτα και την επόμενη ημέρα για να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους για τα υποθηκευμένα σπίτια τους και τα καινούργια SUV και Crossover τους με τα οποία απολαμβάνουν τα καλά του καπιταλιστικού συστήματος. :fico:
Απλά πράματα. :D

Μπιζέλι ξέρεις τι αγοράζει το κράτος από εσένα και γιατί σε πληρώνει γι' αυτό που του πουλάς; :fico:
1 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 15 Ιούλ 2022, 12:30

πανω σε αυτα που λεει ο ραν ...ο περισσοτερος πληθυσμος ειναι εργατες γιατι θελουν
να ειναι εργατες δλδ δεν μπορουν ή δεν θελουν να σκεφτουν συλλογικα
αυτο ειναι κατατσεκαρισμενο οποτε ας σκεφτουμε πως ειναι να ζεις σε μια κοινωνια
χωρις τα αφεντικα

αν δεν υπαρχουν αφεντικα να αναλαβουν πρωτοβουλίες για να δωσουν μηχανηματα
τι θα παραγει ενας εργατης αν δεν υπαρχει τιποτα; το ερωτημα ειναι πως θα καταφερουμε
να την βγαλουμε σε μια πληρης ισοτιμη κοινωνια του κκ

η απαντηση του κκ ειναι οτι θα μας οργανωσει μια επιτροπη και θα μας βαλει σε μια σειρα
για να παραγουμε ενα προιον ποια θα ειναι αυτη η επιτροπη; απο ποιους θα αποτελειται;
και ποιοι θα αποφασισουν να τους δωσουν την εξουσια για να ειναι εξουσιαστες
και ποιοι θα αγοραζουν τα προιοντα; με χρηματα; και πως θα τα εχουν αποκτησει;
τοτε κατευθειαν γινομαστε και παλι μια εξουσιαστικη κοινωνια ισως δικαιοτερη
ισως με αρκετη ισονομια αλλα με τιποτα ισοτιμη αυτο το προβλημα συζητηθηκε
πριν απο χιλιαδες χρονια και απαντηση δεν εχει δοθει γιατι το προβλημα δεν θα λυθει
με καμια ιδεολογια της βιας εκτος απο μια παγκοσμια παιδεια για να εχουμε
τις πρωτες σοβαρες προσπαθειες για την αλλαγη και εδω απεχουμε εκατονταδες χρονια

ο κομμουνισμος η αριστερη ιδεολογια εδωσε με χαρα τα περισσοτερα απο οσα πρεσβευει
στην παγκοσμιοποιηση και στην αρχουσα ελιτ στην ουσια αυτο που καταφερε
ηταν να δωσει περισσοτερο ελεγχο πανω στις μαζες
να γιατι οι αριστεροι αγκαλιασαν με περισσοτερο ζηλο την παγκοσμιοποιηση
γιατι το ζητουμενο του κκ ειναι ο ελεγχος της μαζας οπως καθε μορφη εξουσιας
δεν θελουν το ατομο σαν ξεχωριστη ατομικοτητα αλλα τα ατομα σαν πελτες σε μια
κονσερβα και να υπακουουν σαν τυφλοι τις προσταγες μιας ελιτ
οπως και συνεβαινε και διαχρονικα

στο μεταξυ η εξελιξη προχωράει βημα βημα και η κουτση μαρια σημερα αντι να ειχε σαπισει
καπου βρισκει μια εργασια με 600 ευρω για να συντηρειται και αυριο με διακοσια ευρω
για να εχει αποκλειστικα μια μεριδα φαγητου αλλα θα ψηφιζει αριστερα κομματα
για να εχει την ελπιδα μιας αλλαγης
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 15 Ιούλ 2022, 14:57

Λαχουρένιος έγραψε: Ειναι γνωστες οι πολιτικες μου αποψεις απο το 2015 που γραφτηκα εδω οποτε δεν καταλαβαινω προς τι τοσος ντορος. Αν ελεγα οτι ειμαι τραβελι λιγοτερο σουσουρο θα γινοταν :dunno:

Σιγά καλέ το σουσουρο και το ντόρο! Τι αυτοθυματοποίηση είναι αυτή; Μια κουβέντα γίνεται, δεν σε είπε κανείς "καμπούρη" για τις πολιτικές απόψεις σου ούτε σε προσέβαλε.
1 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 15 Ιούλ 2022, 15:30

bizeli έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Δεν μπορω ατομικα ή με αλλους 10 πικραμενους να φτιαξω μια κομμουνιστικη μικροκοινωνια και να αποκοπω με τους υπολοιπους.

Γιατί;
Το έχεις προσπαθήσει;

Αμιγώς κομμουνιστική μικροκοινωνια δεν γίνεται (τουλάχιστον είναι πολύ δύσκολο να ηγηθεις και να βρεις συνοδοιπόρους σε κάτι τέτοιο). Ένα δίκτυο, μια κοινότητα που προωθεί έναν τρόπο ζωής και ιδέες συμβατές με το κομμουνιστικό ιδεώδες όχι μόνο γίνεται αλλά θα έπρεπε να ισχύει εδώ και δεκαετίες. Αντ' αυτού ακούμε ότι αν η τάξη σας ήταν διαφορετική μπορεί και να μην ήσασταν κομμουνιστές...(ευτυχώς τουλάχιστον που ο Μαρξ κι Ένγκελς δεν σκέφτονταν έτσι....)
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”