ενταξει ολα αυτα εγω τα περιγραφω με μια δυο λεξεις εσυ καλα κανεις και γινεσαι περιγραφικη
αλλα ξαναδιαβασε τι εγραψες -διαπιστωσεις γενικες που αφορουν το συνολο εγω σου ειπα να γραψεις συγκεκριμένα
κατι που εσυ θα προσπαθουσες με ολο σου το ειναι να το αλλαξεις
γνωμη μου ειναι οτι ο ακτιβισμος σημερα καθοδηγειται προς συγκεκριμενες πραξεις αμφιβολου χαρακτηρα
και δεχομαι τα παντα αν μεσα απο τον διαλογο αλλαξω γνωμη
Συνεντεύξεις
-
nemo
- Supreme poster

Re: Συνεντεύξεις
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
bizeli
- Moderator

Ένα χαρακτηριστικότατο παράδειγμα, όπως σας περιέγραψα πιο πάνω τις κατηγορίες πολιτών, αποτυπώνεται στη σχολική πραγματικότητα.
Οι γονείς, με τους οποίους συναναστρεφόμαστε εμείς οι εκπαιδευτικοί, χωρίζονται ακριβώς όπως στις πιο πάνω κατηγορίες. Δλδ όταν προκύπτει ένα πρόβλημα που αφορά το σχολείο, το πώς θα αντιδράσει κάποιος γονιός εξαρτάται από το σε ποια από τις παραπάνω κατηγορίες ανήκει.
Οι γονείς που είναι στο επίπεδο 3 είναι συνήθως αυτοί που απαρτίζουν και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Δραστήριοι γονείς (αλλά και γενικότερα πολίτες) που είναι στο πλευρό του σχολείου.
Είχα την τύχη να συνεργαστώ με εξαιρετικούς συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, με υπέροχους ανθρώπους, που συνέβαλαν καταλυτικά σε προβλήματα που αντιμετώπιζε το σχολείο χωρίς την βοήθεια των οποίων δε θα είχαμε κάνει απολύτως τίποτα.
Οι γονείς, με τους οποίους συναναστρεφόμαστε εμείς οι εκπαιδευτικοί, χωρίζονται ακριβώς όπως στις πιο πάνω κατηγορίες. Δλδ όταν προκύπτει ένα πρόβλημα που αφορά το σχολείο, το πώς θα αντιδράσει κάποιος γονιός εξαρτάται από το σε ποια από τις παραπάνω κατηγορίες ανήκει.
Οι γονείς που είναι στο επίπεδο 3 είναι συνήθως αυτοί που απαρτίζουν και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Δραστήριοι γονείς (αλλά και γενικότερα πολίτες) που είναι στο πλευρό του σχολείου.
Είχα την τύχη να συνεργαστώ με εξαιρετικούς συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, με υπέροχους ανθρώπους, που συνέβαλαν καταλυτικά σε προβλήματα που αντιμετώπιζε το σχολείο χωρίς την βοήθεια των οποίων δε θα είχαμε κάνει απολύτως τίποτα.
0 .
-
nemo
- Supreme poster

bizeli έγραψε:Ένα χαρακτηριστικότατο παράδειγμα, όπως σας περιέγραψα πιο πάνω τις κατηγορίες πολιτών, αποτυπώνεται στη σχολική πραγματικότητα.
ρε μπιζελι τι επαθες σημερα; δεν αφορα τον ακτιβισμο τιποτα απο οσα λες ή αφηνω μια χαραμαδα φωτος
να μην το καταλαβαινω εγω
0 .
-
bizeli
- Moderator

nemo έγραψε:ενταξει ολα αυτα εγω τα περιγραφω με μια δυο λεξεις εσυ καλα κανεις και γινεσαι περιγραφικη
αλλα ξαναδιαβασε τι εγραψες -διαπιστωσεις γενικες που αφορουν το συνολο εγω σου ειπα να γραψεις συγκεκριμένα
κατι που εσυ θα προσπαθουσες με ολο σου το ειναι να το αλλαξεις
γνωμη μου ειναι οτι ο ακτιβισμος σημερα καθοδηγειται προς συγκεκριμενες πραξεις αμφιβολου χαρακτηρα
και δεχομαι τα παντα αν μεσα απο τον διαλογο αλλαξω γνωμη
Μα τι να σου πω;
Υπάρχουν χιλιάδες πράγματα που μπορείς να κάνεις ανάλογα τα λέβελ της ευαισθησίας σου.
Εγώ πχ εκεί που βγάζω τον σκύλο μου ήταν μια περιοχή μέσα στη βρώμα και στη δυσωδία. Παντού σκουπίδια από δω και από κει. Τα καλαθάκια του δήμου δεν τα άλλαζε ποτέ κανείς και ξεχείλιζαν όλα κάτω. Ας πούμε ότι είναι μια περιοχή μη εντοπίσιμη από τους οδοκαθαριστές. Δεν ξέρω γιατί δεν περνούσε ποτέ κανείς από κει.
Αποφάσισα μια μέρα να πάρω μαύρες σακούλες και να μαζέψω τα σκουπίδια, να αδειάσω τα καλαθάκια και παράλληλα να ενημερώσω και τον δήμο για αυτό το πρόβλημα. Δεν ήταν κάτι τρομερά δύσκολο. Αλήθεια.
Σήμερα η κατάσταση είναι σαφώς βελτιωμένη και βλέπω ότι τα καλαθάκια δεν ξεχειλίζουν πια. Δε λέω ότι αυτό οφείλεται σε εμένα. Μπορεί και άλλος κόσμος να διαμαρτυρήθηκε αλλά εγώ ήμουν η μοναδική που μέχρι να πάρει χαμπάρι ο δήμος μάζευα τα σκουπίδια. Σιγά το πράγμα. Τώρα πλέον δε χρειάζεται να το κάνω αυτό, γιατί βλέπω παντού την παρουσία του δήμου που το έχει αναλάβει.
Άλλο παράδειγμα.
Το φθινόπωρο πέφτουν τα φύλλα κάτω. Ε στη γειτονιά μας είχε βρωμίσει ο τόπος. Πραγματικά και εμένα μου είχαν σπάσει τα νεύρα. Κολλούσαν στις σόλες των παπουτσιών και μεταφέρονταν όλα σπίτι.
Ε είχαμε μια στη γειτονιά που συνεχώς μουρμούριζε για αυτό το θέμα. Και έπαιρνε τον δήμο κάθε μέρα να ρθει να κόψει τα δέντρα. Ντάξει οκ.. δεν ξέρω τι προβλέπεται και αν επιτρέπεται κάτι τέτοιο.
Παρόλα αυτά μέχρι να γινόταν όλο αυτό και αν γινόταν (η κοπή των δέντρων) εγώ κατέβαινα κάθε μέρα και σκούπιζα τα φύλλα. Αλλά ήταν μια μάταιη διαδικασία, γιατί μέσα σε μισή ώρα ξαναγέμιζε. Μιλάμε πολύ φύλλο.
Εντάξει παρόλα αυτά αντί να κάθομαι και να γκρινιάζω προσπαθούσα να κάνω ό,τι μπορώ για να βελτιώσω την κατάσταση.
Εντάξει τι να σου λέω τώρα; Διάφορα. Να κάθομαι να σου τα λέω ένα ένα;
Είναι απλά μικρά πραγματάκια.
Να μην αναφερθώ και στη φιλοζωική μου δράση. Αυτό το αφήνω απ' έξω. Είμαι ένα φιλοζωικό σωματείο από μόνη μου.
Απλά ξέρεις τι;
Εγώ έχω και ένα πλεονέκτημα (να το πω έτσι), εξαιτίας της ιδιότητάς μου (ως εκπαιδευτικός) να μπορώ να συνεργάζομαι και με διάφορους φορείς και συλλόγους και να οργανώνουμε διάφορα πράγματα και να αναλαμβάνουμε δράση ως σχολείο. Τι να σου πω;
Έχουμε οργανώσει αιμοδοσίες, δεντροφυτεύσεις, συνεργασία με ιδρύματα, με φιλανθρωπικές οργανώσεις, οργανώνουμε εράνους, μουσικά δρώμενα, φτιάχνουμε πράγματα στη γειτονιά μας, στο σχολείο μας.
Αλλά είμαστε μια ομάδα. Δεν τα κάνω μόνη μου όλα αυτά. Ο ένας εμπνέει τον άλλον και κινητοποιεί τον άλλον. Για αυτό σου λέω ότι μέσω της δουλειάς μου έχω γνωρίσει υπέροχους ανθρώπους που αποτέλεσαν παράδειγμα για μένα.
Αυτά δεν το λέω για να περιαυτολογήσω αλλά πιστεύω ότι αν είσαι ένα ανήσυχο άτομο και με τις κεραίες σου ανοιχτές τα προβλήματα έρχονται και σε βρίσκουν.
Η άλλη λύση είναι να κλείσεις τα μάτια σου οπότε εξαφανίζονται όλα τα προβλήματα. Νο problem.
0 .
-
bizeli
- Moderator

nemo έγραψε:ρε μπιζελι τι επαθες σημερα; δεν αφορα τον ακτιβισμο τιποτα απο οσα λες ή αφηνω μια χαραμαδα φωτοςνα μην το καταλαβαινω εγω
Βρε νέμο.
Αφού σου εξήγησα.
Ο ακτιβισμός θέλει γκατς και δεν είναι για όλους.
Εγώ σου λέω ότι πριν φτάσει κάποιος στον ακτιβισμό υπάρχουν πιο απλά πραγματάκια που μπορεί να κάνει ο καθένας μας.
Αυτά σου εξηγώ τόση ώρα.
Δεν χρειάζεται να πας στον Αμαζόνιο για να σώσεις κάποιο σπάνιο είδος μυρμηγκιού που απειλείται με εξαφάνιση.
Ξεκίνα πρώτα από την περιοχή σου και κάνε ό,τι νομίζεις που θα βελτιώσει μια κατάσταση.
0 .
-
bizeli
- Moderator

Νέμο στις 18 Ιουλίου 2019 είχα ποστάρει ένα κόμικ που έφτιαξα μόνη μου και που αποτύπωνα με εικόνες αυτό ακριβώς που συζητάμε.
Βέβαια, το κλάσατε όλοι επιδεικτικά.
Κανείς δεν του έδωσε σημασία.
Εγώ το θεώρησα πολύ πετυχημένο.
Αν θες ρίξ' του μια ματιά μπας και καταλάβεις τι εννοώ.
Παρακολούθησε προσεκτικά την εξέλιξη της ιστορίας. Χωρίζεται σε δύο μέρη, για αυτό και έκανα δύο διαφορετικά πόστ με την επισήμανση "συνεχίζεται"
viewtopic.php?f=2&t=10653&p=265170#p265170
Βέβαια, το κλάσατε όλοι επιδεικτικά.
Κανείς δεν του έδωσε σημασία.Εγώ το θεώρησα πολύ πετυχημένο.
Αν θες ρίξ' του μια ματιά μπας και καταλάβεις τι εννοώ.
Παρακολούθησε προσεκτικά την εξέλιξη της ιστορίας. Χωρίζεται σε δύο μέρη, για αυτό και έκανα δύο διαφορετικά πόστ με την επισήμανση "συνεχίζεται"
viewtopic.php?f=2&t=10653&p=265170#p265170
0 .
-
nemo
- Supreme poster

bizeli έγραψε:nemo έγραψε:ρε μπιζελι τι επαθες σημερα; δεν αφορα τον ακτιβισμο τιποτα απο οσα λες ή αφηνω μια χαραμαδα φωτοςνα μην το καταλαβαινω εγω
Βρε νέμο.
Αφού σου εξήγησα.
Ο ακτιβισμός θέλει γκατς και δεν είναι για όλους.
Εγώ σου λέω ότι πριν φτάσει κάποιος στον ακτιβισμό υπάρχουν πιο απλά πραγματάκια που μπορεί να κάνει ο καθένας μας.
Αυτά σου εξηγώ τόση ώρα.
Δεν χρειάζεται να πας στον Αμαζόνιο για να σώσεις κάποιο σπάνιο είδος μυρμηγκιού που απειλείται με εξαφάνιση.
Ξεκίνα πρώτα από την περιοχή σου και κάνε ό,τι νομίζεις που θα βελτιώσει μια κατάσταση.
οκ συμφωνω αλλα για μια στιγμη φοβηθηκα οτι θα ελεγες να σωσουμε τα μυρμήγκια μετα ελπιζα να μου ελεγες κατι
που δεν θα το ειχα σκεφθει περα ομως απο τα αστεια μας υπαρχουν χιλιαδες καταστασεις που θα πρεπει να επεμβουμε
ατομικα και συλλογικα απλα δεν τα σκεφτομαστε ή δεν φτασαμε ακομη στην δυνατοτητα να τα σκεφθουμε
φυσικα τον πρωτο λογο τον εχει η επιστημη και για το κακο και για το καλο οκ!

εντιτ ...το ειδα και ετσι ειναι τα πραγματα για τους ελ στα αυτονοητα τι να πουμε
0 .
-
bizeli
- Moderator

nemo έγραψε: υπαρχουν χιλιαδες καταστασεις που θα πρεπει να επεμβουμε
ατομικα και συλλογικα απλα δεν τα σκεφτομαστε ή δεν φτασαμε ακομη στην δυνατοτητα να τα σκεφθουμε
Εγώ πιστεύω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο πάντως και πιστεύω ότι καθοριστικό ρόλο έπαιξε η είσοδος στη ζωή μας των social media όπως είπα.
Ναι έχουν χίλια δυο στραβά τα facebook κτλ αλλά το θετικό είναι ότι μπορούν να ενώσουν χιλιάδες κόσμου από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου μη σου πω και να κινητοποιηθούν όλοι μαζί άμεσα για ένα θέμα.
Παλιά δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα.
Πχ χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση του Παναγιωτάκη (??? δε θυμάμαι το όνομά του) που αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα υγείας και μαζεύτηκαν χρήματα σε χρόνο ντε τε και έφυγε για Αμερική.
0 .
-
nemo
- Supreme poster

bizeli έγραψε:nemo έγραψε: υπαρχουν χιλιαδες καταστασεις που θα πρεπει να επεμβουμε
Εγώ πιστεύω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο πάντως και πιστεύω ότι καθοριστικό ρόλο έπαιξε η είσοδος στη ζωή μας των social media όπως είπα.
Ναι έχουν χίλια δυο στραβά τα facebook κτλ αλλά το θετικό είναι ότι μπορούν να ενώσουν χιλιάδες κόσμου από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου μη σου πω και να κινητοποιηθούν όλοι μαζί άμεσα για ένα θέμα.
Παλιά δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα.
Πχ χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση του Παναγιωτάκη (??? δε θυμάμαι το όνομά του) που αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα υγείας και μαζεύτηκαν χρήματα σε χρόνο ντε τε και έφυγε για Αμερική.
το θυμαμαι πολυ καλα αφου εγω ημουν αρνητικος και προβληματιζομαι σημερα αν ειχα δικιο ή οχι
μακαρι το παιδακι να ειναι απολυτα υγιης και χωρις κανενα κουσουρι που θα το κουραζει συνεχως στην ζωη του
0 .
-
bizeli
- Moderator

Πάντως ο ακτιβισμός στο δικό μου μυαλό έχει την έννοια ότι κουβαλάς μεγάλη δόση τρέλας (με την καλή έννοια).
Μιλάμε να αφιερώσεις όλη σου τη ζωή σε έναν σκοπό με τρομερές αυτοθυσίες και συνέπειες στην προσωπική σου ζωή.
Να βάλεις σε δεύτερη μοίρα τη ζωή σου.
Να πουλήσεις όλη σου την περιουσία, να παρατήσεις τον συμβατικό τρόπο ζωής και να υφίστασαι τρελές ταλαιπωρίες.
Πολλές φορές χρειάζεται να συγκρουστείς και να προβείς ακόμα και σε έκνομες ενέργειες.
Δεν είναι όλοι διατεθειμένοι να χαλάσουν τη βολή τους.
Εντάξει υπάρχουν ας πούμε άνθρωποι πχ όπως ο Πατέρας Αντώνιος που κάνει φανταστικό έργο για τα παιδιά.
Υπάρχει το Takis Shelter στην Κρήτη που ο άνθρωπος αυτός έχει αφιερώσει όλη τη ζωή του στα αδέσποτα.
Υπάρχουν χίλιες δυο μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που επιτελούν πολύ σοβαρό έργο.
Υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, συλλαμβάνονται, φυλακίζονται.
Υπάρχουν άνθρωποι που βοηθάνε τους πρόσφυγες.
Υπάρχουν άνθρωποι που μέσα από την ιδιότητά τους προσφέρουν εθελοντικά έργο (γιατροί, νοσηλευτές, εκπ/κοί, κοιν. λειτουργοί κτλ)
Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους σε περιβαλλοντικά προβλήματα.
Υπάρχουν άνθρωποι που πηγαίνουν σε εμπόλεμες ζώνες ή τριτοκοσμικές χώρες για να βοηθήσουν.
Υπάρχουν άνθρωποι που πηγαίνουν ακόμα και για να σώσουν το μυρμήγκι του Αμαζονίου.
Όμως υπάρχουν και απλοί άνθρωποι που θα κάνουν το εξής απλό.
Θα σηκώσουν τους υαλοκαθαριστήρες σε ένα αμάξι παρκαρισμένο που ενοχλεί, γιατί πάρκαρε εκεί που περπατάει ο κόσμος. Για να πάρει το μήνυμα ο μαλάκας οδηγός.
Ναι, ρε φίλε.
Είναι και αυτό μια πολύ μικρή πράξη ότι δείχνεις ότι σε νοιάζει.
Μιλάμε να αφιερώσεις όλη σου τη ζωή σε έναν σκοπό με τρομερές αυτοθυσίες και συνέπειες στην προσωπική σου ζωή.
Να βάλεις σε δεύτερη μοίρα τη ζωή σου.
Να πουλήσεις όλη σου την περιουσία, να παρατήσεις τον συμβατικό τρόπο ζωής και να υφίστασαι τρελές ταλαιπωρίες.
Πολλές φορές χρειάζεται να συγκρουστείς και να προβείς ακόμα και σε έκνομες ενέργειες.
Δεν είναι όλοι διατεθειμένοι να χαλάσουν τη βολή τους.
Εντάξει υπάρχουν ας πούμε άνθρωποι πχ όπως ο Πατέρας Αντώνιος που κάνει φανταστικό έργο για τα παιδιά.
Υπάρχει το Takis Shelter στην Κρήτη που ο άνθρωπος αυτός έχει αφιερώσει όλη τη ζωή του στα αδέσποτα.
Υπάρχουν χίλιες δυο μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που επιτελούν πολύ σοβαρό έργο.
Υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, συλλαμβάνονται, φυλακίζονται.
Υπάρχουν άνθρωποι που βοηθάνε τους πρόσφυγες.
Υπάρχουν άνθρωποι που μέσα από την ιδιότητά τους προσφέρουν εθελοντικά έργο (γιατροί, νοσηλευτές, εκπ/κοί, κοιν. λειτουργοί κτλ)
Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους σε περιβαλλοντικά προβλήματα.
Υπάρχουν άνθρωποι που πηγαίνουν σε εμπόλεμες ζώνες ή τριτοκοσμικές χώρες για να βοηθήσουν.
Υπάρχουν άνθρωποι που πηγαίνουν ακόμα και για να σώσουν το μυρμήγκι του Αμαζονίου.
Όμως υπάρχουν και απλοί άνθρωποι που θα κάνουν το εξής απλό.
Θα σηκώσουν τους υαλοκαθαριστήρες σε ένα αμάξι παρκαρισμένο που ενοχλεί, γιατί πάρκαρε εκεί που περπατάει ο κόσμος. Για να πάρει το μήνυμα ο μαλάκας οδηγός.
Ναι, ρε φίλε.
Είναι και αυτό μια πολύ μικρή πράξη ότι δείχνεις ότι σε νοιάζει.
0 .