τι σκέφτεσαι τώρα;

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Στύγιος

Re: τι σκέφτεσαι τώρα;

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 09 Ιουν 2018, 06:21

Και ναι κύριοι για άλλη μια χρονιά είδα την τετριμμένη διατύπωση: "βατά τα θέματα στη Γλώσσα και μέτριας δυσκολίας" από τους φροντιστηριάρχες. Και την τύφλα τους τη μαύρη θα συμπλήρωνα. Η εμπειρία μου 2 χρονιές ως βαθμολογητής πανελληνίων άλλα λέει, 43% είχα τη μία και 47% την άλλη κάτω από τη βάση. Ε φέτος και με αρκετά δυσνόητο κείμενο βλέπω 50-52%...
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 09 Ιουν 2018, 06:44

Στο εκπαιδευτικό σύστημα που σχεδιάζεται και υλοποιείται σταδιακά, ανήκει η κατηγοριοποίηση. Όλοι είναι απαραίτητοι σε ένα στράτευμα. Οι στρατηγοί , οι συνταγματάρχες, οι λοχαγοί, οι λοχίες και φυσικά οι φαντάροι. Το κριτήριο της επιλογής βρίσκεται στο εκπαιδευτικό ίδρυμα που θα ακολουθήσει κάποιος. Η ουσιαστική επιτυχία του συστήματος θα μετράται από το εάν ο στρατηγός έως τον φαντάρο κλιμακωτά, απολαμβάνουν τον βαθμό ποιότητας ζωής που τους αντιστοιχεί. Δεν είναι τυχαία η φιλελευθεροποίηση των τεχνολογικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Δεν είναι τυχαίες οι προτάσεις για voucher εκπαίδευσης όπως εκφράστηκαν το καλοκαίρι του 2015 από συριζαίο. Μέσω του κουπονιού εκπαίδευσης θα κατηγοριοποιείται η συμμετοχή του νέου στο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Τα ανώτατα στελέχη θα βγαίνουν από τα magnet schools όπου η δυνατότητα φοίτησης θα εξαρτάται από την οικονομική επιφάνεια αλλά και ο πρώτος εγγυημένος μισθός θα δικαιώνει την επιλογή αυτή. Τα κατώτατα στελέχη οι φαντάροι του παραδείγματος, θα προέρχονται από τα ΕΠΑΛ για παράδειγμα. Όμως οι απολαβές τους θα πρέπει να βρίσκονται σε επίπεδα τέτοια που η ψαλίδα από τον φαντάρο μέχρι τον στρατηγό να μην είναι τρομακτικά απλησίαστη και ταυτόχρονα ο μισθός του φαντάρου να εξασφαλίζει μια αξιοπρεπή διαβίωση.
Για να συμβούν αυτά η τριτοβάθμια έχει ήδη υποστεί πάρα πολύ σημαντικές αλλαγές. Η δευτεροβάθμια ακολουθεί με αργότερους ρυθμούς λόγω συνδικαλισμού και δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας.
Την στιγμή που τα δημόσια σχολεία αποκτήσουν managers αλλά θα παραμένουν στην ιδιοκτησία του κράτους και ταυτόχρονα θα αρθεί η μονιμότητα των ΔΥ καθηγητών, τότε η δευτεροβάθμια θα έχει φτάσει στο επιθυμητό σημείο.

Αυτό είναι τα στρατηγικό σχέδιο μεταρρύθμισης της εκπαίδευσης που εκπονείται . Το αν θα εφαρμοστεί επιτυχημένα ή θα είναι ακόμα μια καρικατούρα σαν όλες τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια από κάθε λογής τυχάρπαστους που έγιναν υπουργοί παιδείας και αυτοσχεδίασαν με κάθε κόστος για την κοινωνία δεν ξέρω να σας το πω. Σημαντικό δεν είναι να κοιτάζουμε πίσω και να αναπολούμε το παρελθόν αλλά να περιγράφουμε το μέλλον. Γι αυτό άλλωστε μας πληρώνουν οι πελάτες μας. Το σχέδιο αυτό έχει εκπονηθεί στις περισσότερες χώρες παγκόσμια. Για παράδειγμα η Γαλλία έχει εκπονήσει περίπου τα τριάντα προγράμματα σύνδεσης της επιχειρηματικότητας με την εκπαίδευση. Ο Καναδάς έχει υποβάλλει το εκπαιδευτικό σύστημα του σε μια πρωτοφανή διαδικασία μεταρρύθμισης που χαρακτηρίστηκε η μεταρρύθμιση του Οντάριο. Στην Μαλαισία ακόμη έγιναν αντίστοιχες κινήσεις και όλες αυτές οι αλλαγές μακροπρόθεσμα έφεραν το αυτονόητο. Σύνδεση επιχειρηματικότητας με εκπαίδευση.
Παλιότερα ο γονιός έλεγε στο παιδί του, σπούδασε να γίνεις δημόσιος υπάλληλος. Τώρα πια στους μαθητές μου λέω, σπούδασε να γίνεις επιχειρηματίας. Η οικονομία άλλαξε και μπορεί να στηριχτεί μόνο στο επιχειρηματικό μοντέλο της κοινωνίας. Δεν τα λέω εγώ αυτά.
Κοιτάξτε το μοντέλο οικονομίας άλλων χωρών όπως η Γερμανία. Θα μου πει κανείς αυτό είναι το μέλλον των παιδιών μας; Η απάντηση είναι ότι από τον Ιούλιο του 1944 αποφασίστηκε όταν τελέστηκε η σύνοδος του μπρέντον γουντς και ιδρύθηκε η παγκόσμια τράπεζα και το διεθνές νομισματικό ταμείο. Θα είμαστε ευτυχισμένοι στη νέα εποχή; δεν το πιστεύω και ίσως είμαι αρκετά σκεπτικιστής παρακολουθώντας όλη αυτή την φιλολογία του ευρωσκεπτικισμού.
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 09 Ιουν 2018, 12:00

Τι "σεντόνι " είναι τούτο ρε; Εζήλωσες δόξαν Μαρωνίτη; :P
0 .

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 09 Ιουν 2018, 14:54

Κάπως έτσι χάνεις πάσα ιδέα για τα φόρα -εξαιρείται το ελεύθερο- και κάθεσαι και μεγαλώνεις τα 3 ( σε λίγο) παιδάκια σου ,όπως δεν ξαναπάτησα στο γήπεδο με την ΑΕΛ του Κούγια.

"Ο έχων νουν ψηφισάτω τον αριθμό της μαλακίας , ότι αριθμός βόθρουμ εστίν"
0 .

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 09 Ιουν 2018, 18:18

THERE CAN BE ONLY ONE

0 .

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 09 Ιουν 2018, 18:51

Είστε τόσο γελοίοι που δεν αξίζετε ούτε καταγγελία.
0 .

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 09 Ιουν 2018, 20:24

Στύγιος έγραψε:Και ναι κύριοι για άλλη μια χρονιά είδα την τετριμμένη διατύπωση: "βατά τα θέματα στη Γλώσσα και μέτριας δυσκολίας" από τους φροντιστηριάρχες. Και την τύφλα τους τη μαύρη θα συμπλήρωνα. Η εμπειρία μου 2 χρονιές ως βαθμολογητής πανελληνίων άλλα λέει, 43% είχα τη μία και 47% την άλλη κάτω από τη βάση. Ε φέτος και με αρκετά δυσνόητο κείμενο βλέπω 50-52%...

Άντε να το ξαναπώ ,το κείμενο έχει επίσημο ύφος και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και αφαιρετική ικανότητα στην περίληψη που οι πιο πολλοί δεν θα πάρουν πάνω από τα 10/25, στην έκθεση επίσης θα γίνει χαμός διότι στην εκπαίδευση θα γράψουν ό,τι να 'ναι με μέσο όρο το 25/40,συμπληρώστε και τα υπόλοιπα...
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 10 Ιουν 2018, 10:18

Ένα προφητικό άσμα.
Είχε προβλέψει τη δημιουργία ενός βόθρο - σάιτ, πριν τη δημιουργία του... :laugh1: :laugh1:

Για βόθρο με εικόνες λέει.....κάτι εικόνες από τον εμφύλιο πάνω σε χέστρες δείχνει....για βυζιά -βυζαρούδων- που φουσκώνουν με ορμόνες λέει.....η παπαλάμπραινα καμιά τεκνατζού λογικά θα είναι.....και η μαύρη χελώνα μάλλον ξέρω ποια είναι....όπως και η φάκα αντίντας......το πουλάκι το χαμένο πρέπει να είναι ένας μπούφος..... :laugh1: :laugh1: :laugh1: :laugh1:

1 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 10 Ιουν 2018, 12:04

Στύγιος έγραψε:Τι "σεντόνι " είναι τούτο ρε; Εζήλωσες δόξαν Μαρωνίτη; :P

μα τι SPAMER...!!!!!
:madwoman:
:P
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ
Basic poster
Basic poster

Re: τί σκέφτεσαι τώρα;

Δημοσίευσηαπό ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ » 10 Ιουν 2018, 14:29

2 Ὀκτωβρίου 2011, καὶ ὥρα 7:57.

περὶ Ἀνέμων καὶ Ὑδάτων, πόθοι!
* * *
Νὰ μὲ παίρνανε τὰ σύννεφα,
οἱ ἄνεμοι, τὰ κύματα,
νὰ μὲ ρίχνανε μιὰ μέρα στὴ Βουλή.
Νὰ ψηφίσω ἐγὼ τοὺς νόμους μου,
μὲ ἔρωτες καὶ ποιήματα,
ἀποφάσεις νὰ μὴν παῖρναν’ οἱ κουλοὶ.
Μά, ποτὲ δὲν φύσηξε πολύ,
φόρους μοῦ μπήγουν στὸ κωλί,
ποὺ ἄν ποτέ μου τοὺς πληρώσω
θὰ μὲ δεῖς πῶς θὰ καυλώσω
κι' ὅλους θὰ σᾶς φασκελώσω.
Δὲν θὰ θέλω ἆλλα σύννεφα,
οὔτε ἄνεμους καὶ κύματα,
θὰ κατούραγα τοὺς πᾶντες στὴ στιγμή.
Ἰάνης Λὸ Σκόκκο.
0 .
https://www......com.gr/images/smilie ... klinoi.gif
* Ἠθοποιοί εἴμαστε, ὅ,τι πιό ἀέρινο, φίλε!

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”