Magdap35 έγραψε:Προέλλην έγραψε:Ίσως, σε non-customer facing θέση, δηλαδή κακοπληρωμένα χαμαλίκια με μηδενική δυνατότητα επαγγελματικής εξέλιξης (καμαριέρα, λάντζα, κλπ, μαζί με τίποτε ανατολικοευρωπαίες ή αφρικανές λούμπεν).
Τα βασικά για να ζήσεις είναι το επίπεδο Β2. Άντε ένα πολύ καλό Β1. Με αυτό το επίπεδο γνώσης της γλώσσας μπορείς να δουλέψεις άνετα κιόλας. Αρχικά, η εργασία σου θα είναι να μάθεις την τοπική γλώσσα. Κάποιες ώρες την ημέρα θα πηγαίνεις σε σχολή, θα λύνεις ασκήσεις, θα βλέπεις αυστριακή τηλεόραση, θα προσπαθείς να βρίσκεις ευκαιρίες να μιλάς με ντόπιους. Ειδικά στην σχολή γερμανικών, θα γνωρίσεις πολύ κόσμο σε παρόμοια φάση με σένα, απ όλο τον κόσμο. Θα κάνεις φίλους, θα βγείς έξω, θα δείς πως είναι ο κόσμος έξω απο το καβούκι σου.
Γενικά όμως, δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να πας σε μια άλλη χώρα και να μην θες να μάθεις την τοπική γλώσσα, ή ακόμη, να είσαι των τουριστικών επαγγελμάτων, να σου δίνεται μια τέτοια ευκαιρία να μάθεις μια 2η ξένη γλώσσα στην πηγή της, και εσύ να να παλιμπαιδίζεις και να προσπαθείς να φτιάξεις σχέδιο πως θα αποφύγεις να μάθεις την 2η ξένη γλώσσα. Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι όλα αυτά είναι κάπως προβληματικά και υπονομευτικά γενικότερα για το μέλλον σου.
Δεν είναι έτσι απλώς καταρχάς εγώ τώρα το Μάιο δίνω το γ2 των αγγλικών μου οπότε έχω αφοσιωθεί στα αγγλικά. Μετά ποτέ θα προλάβω να μάθω γερμανικά κ μάλιστα σε επίπεδο β2? Θέλει τουλάχιστον 2 χρόνια. Και γενικά μου φαίνεται πολύ δύσκολη γλώσσα την έχω μελετήσει κ με το αγόρι μου
Μα δεν είναι ανάγκη να αρχίσεις τώρα αμέσως, ακόμη δεν ξέρεις αν τελικά θα πας κατά εκεί. Μέχρι τότε θα έχεις τελειώσει με τα αγγλικά. Καλό είναι κάνεις τα Α εδώ στην Ελλάδα, για να έχεις μια γενική αρχική εικόνα όταν φτάσεις εκεί, αλλά την γλώσσα θα την μάθεις εκεί.
Η Αυστρία (ή η Ελβετία) είναι σαν την Κύπρο, όπου στο σχολείο μαθαίνεις ελληνικά, γράφεις και διαβάζεις ελληνικά, αλλά έξω όλοι μιλάνε μια περίεργη γλώσσα κάτι σαν ελληνικά
Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά δεν είναι σε καμία περίπτωση δικαιολογία για άγχος και ανησυχίες, αλλά για χαρά, αισιοδοξία, όνειρα. Το περιβάλλον εκεί θα σε βοηθήσει να μπείς σε μια σειρά, δεν θα έχει και πολλά καφεδάκια, κουτσομπολιά, και τέτοια, εκεί ο κόσμος δουλεύει, παράγει, αντλεί ευχαρίστηση και λόγο ύπαρξης απ αυτό. Ο τεμπέλης, απλά δεν επιβιώνει.