Σχέση με διαφορά μορφωτικού επιπέδου

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: Σχέση με διαφορά μορφωτικού επιπέδου

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 06 Ιαν 2023, 23:04

Magdap35 έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Ίσως, σε non-customer facing θέση, δηλαδή κακοπληρωμένα χαμαλίκια με μηδενική δυνατότητα επαγγελματικής εξέλιξης (καμαριέρα, λάντζα, κλπ, μαζί με τίποτε ανατολικοευρωπαίες ή αφρικανές λούμπεν).
Τα βασικά για να ζήσεις είναι το επίπεδο Β2. Άντε ένα πολύ καλό Β1. Με αυτό το επίπεδο γνώσης της γλώσσας μπορείς να δουλέψεις άνετα κιόλας. Αρχικά, η εργασία σου θα είναι να μάθεις την τοπική γλώσσα. Κάποιες ώρες την ημέρα θα πηγαίνεις σε σχολή, θα λύνεις ασκήσεις, θα βλέπεις αυστριακή τηλεόραση, θα προσπαθείς να βρίσκεις ευκαιρίες να μιλάς με ντόπιους. Ειδικά στην σχολή γερμανικών, θα γνωρίσεις πολύ κόσμο σε παρόμοια φάση με σένα, απ όλο τον κόσμο. Θα κάνεις φίλους, θα βγείς έξω, θα δείς πως είναι ο κόσμος έξω απο το καβούκι σου.
Γενικά όμως, δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να πας σε μια άλλη χώρα και να μην θες να μάθεις την τοπική γλώσσα, ή ακόμη, να είσαι των τουριστικών επαγγελμάτων, να σου δίνεται μια τέτοια ευκαιρία να μάθεις μια 2η ξένη γλώσσα στην πηγή της, και εσύ να να παλιμπαιδίζεις και να προσπαθείς να φτιάξεις σχέδιο πως θα αποφύγεις να μάθεις την 2η ξένη γλώσσα. Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι όλα αυτά είναι κάπως προβληματικά και υπονομευτικά γενικότερα για το μέλλον σου.

Δεν είναι έτσι απλώς καταρχάς εγώ τώρα το Μάιο δίνω το γ2 των αγγλικών μου οπότε έχω αφοσιωθεί στα αγγλικά. Μετά ποτέ θα προλάβω να μάθω γερμανικά κ μάλιστα σε επίπεδο β2? Θέλει τουλάχιστον 2 χρόνια. Και γενικά μου φαίνεται πολύ δύσκολη γλώσσα την έχω μελετήσει κ με το αγόρι μου

Μα δεν είναι ανάγκη να αρχίσεις τώρα αμέσως, ακόμη δεν ξέρεις αν τελικά θα πας κατά εκεί. Μέχρι τότε θα έχεις τελειώσει με τα αγγλικά. Καλό είναι κάνεις τα Α εδώ στην Ελλάδα, για να έχεις μια γενική αρχική εικόνα όταν φτάσεις εκεί, αλλά την γλώσσα θα την μάθεις εκεί.
Η Αυστρία (ή η Ελβετία) είναι σαν την Κύπρο, όπου στο σχολείο μαθαίνεις ελληνικά, γράφεις και διαβάζεις ελληνικά, αλλά έξω όλοι μιλάνε μια περίεργη γλώσσα κάτι σαν ελληνικά :D
Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά δεν είναι σε καμία περίπτωση δικαιολογία για άγχος και ανησυχίες, αλλά για χαρά, αισιοδοξία, όνειρα. Το περιβάλλον εκεί θα σε βοηθήσει να μπείς σε μια σειρά, δεν θα έχει και πολλά καφεδάκια, κουτσομπολιά, και τέτοια, εκεί ο κόσμος δουλεύει, παράγει, αντλεί ευχαρίστηση και λόγο ύπαρξης απ αυτό. Ο τεμπέλης, απλά δεν επιβιώνει.
0 .

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 06 Ιαν 2023, 23:31

Προέλλην έγραψε:
Magdap35 έγραψε:Δεν είναι έτσι απλώς καταρχάς εγώ τώρα το Μάιο δίνω το γ2 των αγγλικών μου οπότε έχω αφοσιωθεί στα αγγλικά. Μετά ποτέ θα προλάβω να μάθω γερμανικά κ μάλιστα σε επίπεδο β2? Θέλει τουλάχιστον 2 χρόνια. Και γενικά μου φαίνεται πολύ δύσκολη γλώσσα την έχω μελετήσει κ με το αγόρι μου

Μα δεν είναι ανάγκη να αρχίσεις τώρα αμέσως, ακόμη δεν ξέρεις αν τελικά θα πας κατά εκεί. Μέχρι τότε θα έχεις τελειώσει με τα αγγλικά. Καλό είναι κάνεις τα Α εδώ στην Ελλάδα, για να έχεις μια γενική αρχική εικόνα όταν φτάσεις εκεί, αλλά την γλώσσα θα την μάθεις εκεί.
Η Αυστρία (ή η Ελβετία) είναι σαν την Κύπρο, όπου στο σχολείο μαθαίνεις ελληνικά, γράφεις και διαβάζεις ελληνικά, αλλά έξω όλοι μιλάνε μια περίεργη γλώσσα κάτι σαν ελληνικά :D
Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά δεν είναι σε καμία περίπτωση δικαιολογία για άγχος και ανησυχίες, αλλά για χαρά, αισιοδοξία, όνειρα. Το περιβάλλον εκεί θα σε βοηθήσει να μπείς σε μια σειρά, δεν θα έχει και πολλά καφεδάκια, κουτσομπολιά, και τέτοια, εκεί ο κόσμος δουλεύει, παράγει, αντλεί ευχαρίστηση και λόγο ύπαρξης απ αυτό. Ο τεμπέλης, απλά δεν επιβιώνει.

Μέχρι να τα μάθω τι θα κάνω εκεί ?
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 06 Ιαν 2023, 23:36

Magdap35 έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Μα δεν είναι ανάγκη να αρχίσεις τώρα αμέσως, ακόμη δεν ξέρεις αν τελικά θα πας κατά εκεί. Μέχρι τότε θα έχεις τελειώσει με τα αγγλικά. Καλό είναι κάνεις τα Α εδώ στην Ελλάδα, για να έχεις μια γενική αρχική εικόνα όταν φτάσεις εκεί, αλλά την γλώσσα θα την μάθεις εκεί.

Μέχρι να τα μάθω τι θα κάνω εκεί ?

Eίτε θα σε συντηρεί κάποιος, είτε χαμαλίκι. Τίποτε απο τα δύο δεν είναι βιώσιμο μακροπρόθεσμα, οπότε θα χρειαστεί να κάνεις σημαντική προσπάθεια εκμάθησης της γλώσσας.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 08 Ιαν 2023, 21:12

Magdap35 έγραψε:Εν τω μεταξύ ακούστε τι άλλο συνέβη.
Αυτός θέλει να πάει στην Αυστρία που έχει συγγενείς να ζήσει εκεί μετά το στρατό γτ λέει ότι η κατάσταση εκεί είναι πολύ καλύτερη από την Ελλάδα σε σχέση με μισθούς κλπ κ επειδή η Βιέννη έχει τουρισμό μου λέει ότι θα βρω κι εγώ δουλειά . ΑΛΛΑ του εξηγώ ότι εγώ γερμανικά δεν γνωρίζω κ δεν μπορώ να μάθω δεν μου αρέσουν καθόλου . Κ μου λέει δεν χρειάζεται γτ στη Βιέννη μιλάνε όλοι αγγλικά .

Μην πάρεις μια τόσο σοβαρή απόφαση με γνώμονα την μεταξύ σας σχέση και μόνο. Να σκεφτείς καλά αν μια τέτοια μετανάστευση συμφέρει και εσένα όπως κάνει ο ίδιος.
0 .

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 09 Ιαν 2023, 15:59

Λαχουρένιος έγραψε:
Magdap35 έγραψε:Εν τω μεταξύ ακούστε τι άλλο συνέβη.
Αυτός θέλει να πάει στην Αυστρία που έχει συγγενείς να ζήσει εκεί μετά το στρατό γτ λέει ότι η κατάσταση εκεί είναι πολύ καλύτερη από την Ελλάδα σε σχέση με μισθούς κλπ κ επειδή η Βιέννη έχει τουρισμό μου λέει ότι θα βρω κι εγώ δουλειά . ΑΛΛΑ του εξηγώ ότι εγώ γερμανικά δεν γνωρίζω κ δεν μπορώ να μάθω δεν μου αρέσουν καθόλου . Κ μου λέει δεν χρειάζεται γτ στη Βιέννη μιλάνε όλοι αγγλικά .

Μην πάρεις μια τόσο σοβαρή απόφαση με γνώμονα την μεταξύ σας σχέση και μόνο. Να σκεφτείς καλά αν μια τέτοια μετανάστευση συμφέρει και εσένα όπως κάνει ο ίδιος.

Εκείνος είναι πολύ απαισιόδοξος. Του λέω ότι έχω ένα μικρό κεφάλαιο λόγω γονέων κ θέλω κάτι να ανοίξω κ μου λέει ότι είναι καταστροφή κ τέτοια . Αλλά εγώ θέλω να κάνω κάτι δικό μου
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 09 Ιαν 2023, 16:22

Magdap35 έγραψε:Εκείνος είναι πολύ απαισιόδοξος. Του λέω ότι έχω ένα μικρό κεφάλαιο λόγω γονέων κ θέλω κάτι να ανοίξω κ μου λέει ότι είναι καταστροφή κ τέτοια . Αλλά εγώ θέλω να κάνω κάτι δικό μου

ΟΚ, ζύγισε όλες τις παραμέτρους και πάρε την απόφασή σου. Άλλωστε μέχρι να τελειώσει την θητεία του έχετε πολύ χρόνο. Πάντως δεν αξίζει να μπεις σε μια τέτοια διαδικασία μετανάστευσης και εκμάθησης ξένης γλώσσας για μια σχέση μερικών μηνών, εκτός και αν σκόπευες να το κάνεις για δικούς σου λόγους. Σαν τρίτος και μεγαλύτερος έτσι το βλέπω.
0 .

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 10 Ιαν 2023, 01:05

Λαχουρένιος έγραψε:
Magdap35 έγραψε:Εκείνος είναι πολύ απαισιόδοξος. Του λέω ότι έχω ένα μικρό κεφάλαιο λόγω γονέων κ θέλω κάτι να ανοίξω κ μου λέει ότι είναι καταστροφή κ τέτοια . Αλλά εγώ θέλω να κάνω κάτι δικό μου

ΟΚ, ζύγισε όλες τις παραμέτρους και πάρε την απόφασή σου. Άλλωστε μέχρι να τελειώσει την θητεία του έχετε πολύ χρόνο. Πάντως δεν αξίζει να μπεις σε μια τέτοια διαδικασία μετανάστευσης και εκμάθησης ξένης γλώσσας για μια σχέση μερικών μηνών, εκτός και αν σκόπευες να το κάνεις για δικούς σου λόγους. Σαν τρίτος και μεγαλύτερος έτσι το βλέπω.

Έχετε δίκιο . Απλά οπότε λεω ότι θέλω να κάνω κάτι δικό μου με αποθαρρύνει.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 10 Ιαν 2023, 13:41

Magdap35 έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:

Έχετε δίκιο . Απλά οπότε λεω ότι θέλω να κάνω κάτι δικό μου με αποθαρρύνει.

Ρίχτου φόλα ή αναθεώρησε την τακτική σου.
Από όσα μας αποκαλύπτεις ο φωτογράφος λειτουργεί βάσει σχεδίου (και οπωσδήποτε σε συνέργεια με τη μάνα του) για να σου πάρει τον αέρα και να σε φέρει σε θέση εξαρτημένου από τον ίδιο (και τη μάνα του βεβαίως).
Σίγουρα το σχέδιο του περιλαμβάνει και γάμο τον οποίο θα σε αναγκάσει να δεχτείς όντας δε θα 'χεις φράγκα ούτε για δεύτερο βρακί.
Μετά θα σε πάρει να μείνετε με τη μάνα του, που σε θέλει για υπηρέτρια, θα σου αμολύσει και δυο τρία κουτσούβελα και σε δέκα χρόνια θα έχεις γίνει σαν βαρέλι.
Αυτός θα δουλεύει, θα έχει φράγκα για να γυρίζει με γκόμενες κι εσύ θα ξεσκατίζεις.
Στο χέρι σου όμως είναι να αλλάξεις προς όφελος σου αυτό το ζοφερό για σένα σενάριο ακολουθώντας το ένστικτο σου και κάποιους βασικούς κανόνες του συμπεριφορικού χοντροκωλισμού ώστε ο τυπογράφος να μπει στο δικό σου βρακί μένοντας παράλληλα με την εντύπωση του έχοντος τον έλεγχο.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 10 Ιαν 2023, 20:08

Ραν ταν πλαν έγραψε:
Magdap35 έγραψε:Έχετε δίκιο . Απλά οπότε λεω ότι θέλω να κάνω κάτι δικό μου με αποθαρρύνει.

Ρίχτου φόλα ή αναθεώρησε την τακτική σου.
Από όσα μας αποκαλύπτεις ο φωτογράφος λειτουργεί βάσει σχεδίου (και οπωσδήποτε σε συνέργεια με τη μάνα του) για να σου πάρει τον αέρα και να σε φέρει σε θέση εξαρτημένου από τον ίδιο (και τη μάνα του βεβαίως).
Σίγουρα το σχέδιο του περιλαμβάνει και γάμο τον οποίο θα σε αναγκάσει να δεχτείς όντας δε θα 'χεις φράγκα ούτε για δεύτερο βρακί.
Μετά θα σε πάρει να μείνετε με τη μάνα του, που σε θέλει για υπηρέτρια, θα σου αμολύσει και δυο τρία κουτσούβελα και σε δέκα χρόνια θα έχεις γίνει σαν βαρέλι.
Αυτός θα δουλεύει, θα έχει φράγκα για να γυρίζει με γκόμενες κι εσύ θα ξεσκατίζεις.
Στο χέρι σου όμως είναι να αλλάξεις προς όφελος σου αυτό το ζοφερό για σένα σενάριο ακολουθώντας το ένστικτο σου και κάποιους βασικούς κανόνες του συμπεριφορικού χοντροκωλισμού ώστε ο τυπογράφος να μπει στο δικό σου βρακί μένοντας παράλληλα με την εντύπωση του έχοντος τον έλεγχο.

Να γράψετε σενάριο για τηλεοπτική σειρά. Κρίμα να μείνετε στο ίντερνετ τρολλινγκ τέτοιο μυαλό.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 11 Ιαν 2023, 11:40

Σενάριο;
Μάθε λοιπόν ότι η πραγματικότητα σε ό,τι αφορά τις σχέσεις ξεπερνά και το πλέον ακραίο και ευφάνταστο σενάριο.
Μαθηματικά οι μεγάλοι έρωτες και οι τέλειες σχέσεις οδηγούνται μετά από κάποιο διάστημα στην αποτελμάτωση και στην απόλυτη βαρεμάρα σε σημείο να μην αντέχει ο ένας τον άλλον ούτε στο ίδιο δωμάτιο.
Λεπτομερής ανάλυση του φαινομένου εντός των προσεχών ημερών λόγω φόρτου εργασίας.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”