Λαχουρένιος έγραψε:
Και εγω εχω παρατηρησει οτι σχεδον ολοι οι θρησκοι γνωστοι μου ειναι ψεκασμενοι πραγμα που με κανει να πιστευω οτι τις ακουνε αυτες τις μαλακιες απο τους παπαδες. Επισης να εχεις υπ'οψιν σου οτι σε παρα πολλα μοναστηρια γινονται κανονικα λειτουργιες παρουσια λαικων και μαλιστα αρκετα απο αυτα δινουν χαρτι στους παρευρισκομενους οτι και καλα βοηθησαν σε καποιο σισσιτιο για να μην εχουν θεμα με την αστυνομια.
Επιπλεον γνωριζω οτι σε πολλα μοναστηρια (προ λοκνταουν) δεν τηρουνταν το μετρο της μασκας και οτι επειδη θεωρουνται ιδιωτικοι χωροι δεν μπορουσε η αστυνομια να κανει ελεγχο. Αυτο με την αστυνομια δεν ξερω αν ισχυει αλλα ετσι μου ειπαν.
Ο μεσος θρησκος δε θα ακουσει ουτε τον Ιερωνυμο ουτε τον ταδε μητροπολιτη, θα ακουσει τον παπα της ενοριας του. Αυτοι κανουν την ζημια γιατι ειναι τελειως ψεκασμενοι και αμετροεπεις, παιρνοντας στο λαιμο τους εκατονταδες πιστους τριτης ηλικιας.
Ναι ρε αυτό ακριβώς.
Ο Ιερώνυμος και άλλοι μπορεί να λένε άλλα μπροστά στις κάμερες και να είναι προσεκτικοί στις δηλώσεις τους για να μη φάνε κράξιμο αλλά σε κάθε ενορίτσα δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Κάθε τραγόπαπας κάνει του κεφαλιού του και παραμυθιάζει το ποίμνιο με κουτόχορτο.
Και όχι μόνο τώρα με τον κόβιντ αλλά γενικά. Για οποιοδήποτε θέμα. Μιλάμε για brain wash.