Σχέση με διαφορά μορφωτικού επιπέδου

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: Σχέση με διαφορά μορφωτικού επιπέδου

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 11 Ιαν 2023, 12:29

Magdap35 έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:
Μην πάρεις μια τόσο σοβαρή απόφαση με γνώμονα την μεταξύ σας σχέση και μόνο. Να σκεφτείς καλά αν μια τέτοια μετανάστευση συμφέρει και εσένα όπως κάνει ο ίδιος.

Εκείνος είναι πολύ απαισιόδοξος. Του λέω ότι έχω ένα μικρό κεφάλαιο λόγω γονέων κ θέλω κάτι να ανοίξω κ μου λέει ότι είναι καταστροφή κ τέτοια . Αλλά εγώ θέλω να κάνω κάτι δικό μου

Το αγόρι σου ξέρει τι λέει, είναι ευφυές και σοφό. Θα πετάξεις απλά τα λεφτά σου και στο τέλος θα χρωστάς κιόλας. Λυπήσου τους γονείς σου που τα μάζεψαν με κόπο, λυπήσου τους που θα σε πληρώνουν και για καιρό τα χρωστούμενα απο το μαγαζί που θα έχεις βάλει μέσα.

Καλύτερα επένδυσε το κεφάλαιο σου για τα πρώτα έξοδα σου στην Αυστρία μέχρι να μάθεις την γλώσσα. Μετά είναι πολύ εύκολο να κάνεις μια αρχή στα τουριστικά πχ μια αξιοπρεπέστατη δουλειά σε ξενοδοχείο, και παρακάτω βλέπεις. Αν δουλέψεις κάποια χρόνια μετά είσαι μέσα στο σύστημα, δεν χάνεσαι, αν δεν αρχίσεις crystal meth, τζόγο, κλπ.

Στα θετικά της Αυστρίας: όταν (όχι "αν", γιατί είναι σίγουρο) βρεί δουλειά σαν τοπογράφος, θα πληρώνει τσουχτερό φόρο εισοδήματος ως άγαμος χωρίς παιδιά, οπότε η πιθανότητα να σου κάνει πρόταση γάμου είναι δραματικά αυξημένη :D

Αν μάλιστα θελήσετε να κάνετε και παιδιά, αν δουλεύεις θα πάρεις 1-2 χρόνια άδεια μητρότητας με την θέση εργασίας να σε περιμένει ξανά, ο χρόνος μετράει συντάξιμος, επιδόματα μητρότητας, τέκνων, για τα καροτσάκια, για γιόγκες να σε φεύγει το άγχος, κτλ.
Aυτά βέβαια δεν είναι τζάμπα, αν και όταν δείς τους φόρους και τις κρατήσεις, ειδικά των μεσαίων και ανώτερων εισοδημάτων, θα πάθεις έμφραγμα. Απλά τα κρατικά έσοδα οφελούν περισσότερο τους χαμηλόμισθους και τους παντρεμένους με παιδιά. Οι περισσότεροι παντρεύονται για φορολογικούς λόγους περισσότερο και όχι από χούι, διαφορετικά θα συζούσαν με εξώγαμα.
0 .

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 11 Ιαν 2023, 14:35

:oomg:
Προέλλην έγραψε:
Magdap35 έγραψε:Εκείνος είναι πολύ απαισιόδοξος. Του λέω ότι έχω ένα μικρό κεφάλαιο λόγω γονέων κ θέλω κάτι να ανοίξω κ μου λέει ότι είναι καταστροφή κ τέτοια . Αλλά εγώ θέλω να κάνω κάτι δικό μου

Το αγόρι σου ξέρει τι λέει, είναι ευφυές και σοφό. Θα πετάξεις απλά τα λεφτά σου και στο τέλος θα χρωστάς κιόλας. Λυπήσου τους γονείς σου που τα μάζεψαν με κόπο, λυπήσου τους που θα σε πληρώνουν και για καιρό τα χρωστούμενα απο το μαγαζί που θα έχεις βάλει μέσα.

Καλύτερα επένδυσε το κεφάλαιο σου για τα πρώτα έξοδα σου στην Αυστρία μέχρι να μάθεις την γλώσσα. Μετά είναι πολύ εύκολο να κάνεις μια αρχή στα τουριστικά πχ μια αξιοπρεπέστατη δουλειά σε ξενοδοχείο, και παρακάτω βλέπεις. Αν δουλέψεις κάποια χρόνια μετά είσαι μέσα στο σύστημα, δεν χάνεσαι, αν δεν αρχίσεις crystal meth, τζόγο, κλπ.

Στα θετικά της Αυστρίας: όταν (όχι "αν", γιατί είναι σίγουρο) βρεί δουλειά σαν τοπογράφος, θα πληρώνει τσουχτερό φόρο εισοδήματος ως άγαμος χωρίς παιδιά, οπότε η πιθανότητα να σου κάνει πρόταση γάμου είναι δραματικά αυξημένη :D

Αν μάλιστα θελήσετε να κάνετε και παιδιά, αν δουλεύεις θα πάρεις 1-2 χρόνια άδεια μητρότητας με την θέση εργασίας να σε περιμένει ξανά, ο χρόνος μετράει συντάξιμος, επιδόματα μητρότητας, τέκνων, για τα καροτσάκια, για γιόγκες να σε φεύγει το άγχος, κτλ.
Aυτά βέβαια δεν είναι τζάμπα, αν και όταν δείς τους φόρους και τις κρατήσεις, ειδικά των μεσαίων και ανώτερων εισοδημάτων, θα πάθεις έμφραγμα. Απλά τα κρατικά έσοδα οφελούν περισσότερο τους χαμηλόμισθους και τους παντρεμένους με παιδιά. Οι περισσότεροι παντρεύονται για φορολογικούς λόγους περισσότερο και όχι από χούι, διαφορετικά θα συζούσαν με εξώγαμα.

Το πρόβλημα είναι πως τα γερμανικά με δυσκολεύουν πάρα πολύ σαν γλώσσα και μου φαίνεται δύσκολο το να φτάσω σε καλό σημείο .
Επίσης γιατί θεωρείτε απίθανο να άνοιξω κάτι που θα πάει καλά ?
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 11 Ιαν 2023, 14:37

ααα όταν η κουβέντα γυρνάει στο επιχειρηματικό συμμετέχω...

λοιπόν Μάγδα σου έχω επιχειρηματική πρόταση
πας σε ένα επαλ και παίρνεις χαρτί για μασάζ, τομέας υγείας είναι, έχει διάφορα πτυχία, πχ φυσιοθεραπευτής, βρεφονηπιοκόμος
εντάξει
μετά το μέλλον είναι ξεκάθαρο
δουλεύεις λίγο σε κάποια επιχείρηση σαν υπάλληλος και μαθαίνεις τη δουλειά και μετά ανοίγεις κάτι δικό σου
πως σου φαίνεται;
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 11 Ιαν 2023, 15:41

vallon έγραψε:ααα όταν η κουβέντα γυρνάει στο επιχειρηματικό συμμετέχω...

πας σε ένα επαλ και παίρνεις χαρτί για μασάζ, τομέας υγείας είναι, έχει διάφορα πτυχία, πχ φυσιοθεραπευτής, βρεφονηπιοκόμος
εντάξει
δουλεύεις λίγο σε κάποια επιχείρηση σαν υπάλληλος και μαθαίνεις τη δουλειά και μετά ανοίγεις κάτι δικό σου
πως σου φαίνεται;

Φυσικά κ το έχω σκεφτεί καθώς λατρεύω τον γυναικείο καλλωπισμό από μικρή, όμως δυστυχώς για να έχεις άδεια ασκήσεως επαγγέλματος χρειάζεται πτυχίο ΤΕΙ ...
0 .

Spark
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Spark » 11 Ιαν 2023, 16:04

Magdap35 έγραψε:
Εκείνος είναι πολύ απαισιόδοξος. Του λέω ότι έχω ένα μικρό κεφάλαιο λόγω γονέων κ θέλω κάτι να ανοίξω κ μου λέει ότι είναι καταστροφή κ τέτοια . Αλλά εγώ θέλω να κάνω κάτι δικό μου

Καλή Χρονιά λέω..
Συμφωνώ, μακριά από μαγαζί, πολλά μαγαζιά με χρόνια λειτουργίας και μεγάλο μπατζετ κλείνουν.

Η δική μου πρόταση είναι να προσφέρεις υπηρεσίες σε ηλικιωμένους, μπορείς να καθαρίζεις τα σπίτια και τους ανθρώπους που δεν είναι ικανοί να εξυπηρετηθούν, είναι τίμια δουλειά και δεν χρειάζεσαι σπουδές, για να το κάνεις πρέπει να μιλήσεις με ανθρώπους της γειτονιάς σου και να τους κάνεις να σε εμπιστευτούν, μπορείς να βάλεις αγγελίες σε φούρνους, κομμωτήρια κα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 11 Ιαν 2023, 16:06

Magdap35 έγραψε:Επίσης γιατί θεωρείτε απίθανο να άνοιξω κάτι που θα πάει καλά ?

Γιατί στατιστικά τα περισσότερα τέτοια εγχειρήματα πάνε φούντο. Για να ανοίξεις μια επιχείρηση που έχει κάποιες πιθανότητες να πάει καλά, δλδ που αξίζει να το ρισκάρεις, χρειάζεται μια σειρά απο προϋποθέσεις, πχ να ξέρεις άριστα το αντικείμενο, την αγορά σε αυτό, να έχεις ή να μπορείς να αποκτήσεις εύκολα κύκλο πελατών, κλπ κλπ, γενικά κάποιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 11 Ιαν 2023, 16:08

Magdap35 έγραψε:
vallon έγραψε:ααα όταν η κουβέντα γυρνάει στο επιχειρηματικό συμμετέχω...

εντάξει
πως σου φαίνεται;

Φυσικά κ το έχω σκεφτεί καθώς λατρεύω τον γυναικείο καλλωπισμό από μικρή, όμως δυστυχώς για να έχεις άδεια ασκήσεως επαγγέλματος χρειάζεται πτυχίο ΤΕΙ ...

λάθος
το πτυχίο του επαλ δίνει άδεια μαγαζιού
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 11 Ιαν 2023, 16:14

Όπως βλέπεις, οι επιλογές μέχρι τώρα συνοψίζονται ως:

- στρώνεις κώλο και μαθαίνεις γερμανικά για να σταθείς δίπλα στον τοπογράφο στην Αυστρία
- ακολουθείς καριέρα στα τουριστικά σύμφωνα με το πτυχίο του ΙΕΚ σου κάπου στην Ελλάδα
- γίνεσαι νυχού ή μασατζού
- ξεσκατίζεις γέρους
0 .

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 11 Ιαν 2023, 16:27

Spark έγραψε:
Magdap35 έγραψε:

Καλή Χρονιά λέω..
Συμφωνώ, μακριά από μαγαζί, πολλά μαγαζιά με χρόνια λειτουργίας και μεγάλο μπατζετ κλείνουν.

Η δική μου πρόταση είναι να προσφέρεις υπηρεσίες σε ηλικιωμένους, μπορείς να καθαρίζεις τα σπίτια και τους ανθρώπους που δεν είναι ικανοί να εξυπηρετηθούν, είναι τίμια δουλειά και δεν χρειάζεσαι σπουδές, για να το κάνεις πρέπει να μιλήσεις με ανθρώπους της γειτονιάς σου και να τους κάνεις να σε εμπιστευτούν, μπορείς να βάλεις αγγελίες σε φούρνους, κομμωτήρια κα.

Για ποιο λόγο να το κάνω αυτό ?
0 .

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 11 Ιαν 2023, 16:28

Προέλλην έγραψε:Όπως βλέπεις, οι επιλογές μέχρι τώρα συνοψίζονται ως:

- στρώνεις κώλο και μαθαίνεις γερμανικά για να σταθείς δίπλα στον τοπογράφο στην Αυστρία
- ακολουθείς καριέρα στα τουριστικά σύμφωνα με το πτυχίο του ΙΕΚ σου κάπου στην Ελλάδα
- γίνεσαι νυχού ή μασατζού
- ξεσκατίζεις γέρους

Το δεύτερο θα ήθελα .
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”