τι σκέφτεσαι τώρα;
-
vallon
- Supreme poster

Re: τι σκέφτεσαι τώρα;
είναι πολύ συχνό το φαινόμενο όπου οι γονείς οι γνωστοί , οι συγγενείς , οι φίλοι, προσπαθούν να εξαγοράσουν την αγάπη; τη φιλία; τον σεβασμό; ή τον καθωσπρεπισμό; των άλλων
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

bizeli έγραψε:Ήταν κάτι τέτοιο
Ένα άλλο ψεύτικο σκυλάκι (ειλικρινά μια μαλακία και μισή) το είχε 150 ευρώ.
Μαλακια μου φαινεται αυτο, αγοραζουν τα παιδια τετοια? Να μου λεγες ποδηλατο να το καταλαβω.
Μου κανει εντυπωση που την εποχη των ταμπλετ και των βιντεοπαιχνιδιων τα παιδια ενθουσιαζονται ακομα με τετοια.
bizeli έγραψε:Ποιο παιδί θα εκτιμούσε άραγε το δώρο ενός βιβλίου;
Ελαχιστα, εμενα μου αρεσαν αλλα ημουν (και ειμαι) η εξαιρεση. Οταν δεν διαβαζουν οι μεγαλοι τι να περιμενουμε απο τα παιδια?
0 .
-
bizeli
- Moderator

vallon έγραψε:είναι πολύ συχνό το φαινόμενο όπου οι γονείς οι γνωστοί , οι συγγενείς , οι φίλοι, προσπαθούν να εξαγοράσουν την αγάπη; τη φιλία; τον σεβασμό; ή τον καθωσπρεπισμό; των άλλων
Κοίτα, θυμάσαι που είχα ανοίξει ένα νήμα σχετικά με τα δώρα που παίρνουμε από υποχρέωση;
Ακόμα και για τους ενήλικες ισχύει αυτό.
Αν ο σκοπός που μου πήρες το δώρο ήταν απλά να βγεις από κάποια υποχρέωση ή από ευγένεια, χωρίς δλδ να το αισθάνεσαι μην το κάνεις καθόλου ρε φίλε.
Έτσι δεν είναι;
Για μένα το δώρο πρέπει να έχει κάποιο νόημα και δεν αναφέρομαι στην αξία του.
Πολλές φορές τα δώρα που μπορείς να κάνεις σε κάποιον δεν είναι καν υλικής φύσεως.
Το ίδιο πιστεύω ότι ισχύει και για τα παιδιά.
Ανοίγεις τις ντουλάπες τους και σου πέφτουν στο κεφάλι ένα μάτσο παιχνίδια.
Από κάποιο σημείο και μετά δεν ξέρουν να εκτιμούν την πραγματική αξία των δώρων.
Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητή.
0 .
-
vallon
- Supreme poster

Για να προχωρήσω λίγο τη σκέψη η ουσία βρίσκεται στο τι παίρνει κάποιος που δίνει το ακριβό δώρο στο παιδί και το τι μαθαίνει το παιδί να εξαργυρώνει μέσα απο την αποδοχή του ακριβού δώρου.
Υπάρχει περίπτωση ένα παιδί μαθαίνοντας στον συνηθισμένο τρόπο αυτό εξαγοράς αγάπης να εμφανίζει στο μέλλον του αναπαραγωγή αυτής της συμπεριφοράς σε κάθε κοινωνική εκδήλωσή του;
Υπάρχει περίπτωση ένα παιδί μαθαίνοντας στον συνηθισμένο τρόπο αυτό εξαγοράς αγάπης να εμφανίζει στο μέλλον του αναπαραγωγή αυτής της συμπεριφοράς σε κάθε κοινωνική εκδήλωσή του;
1 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.
-
bizeli
- Moderator

Λαχουρένιος έγραψε:
Μαλακια μου φαινεται αυτο, αγοραζουν τα παιδια τετοια? Να μου λεγες ποδηλατο να το καταλαβω.
Μου κανει εντυπωση που την εποχη των ταμπλετ και των βιντεοπαιχνιδιων τα παιδια ενθουσιαζονται ακομα με τετοια.
Δεν ξέρω ρε φίλε ποιος τα αγοράζει αυτά και αν τα αγοράζει κανείς.
Αλλά και τα υπόλοιπα που είχε μην νομίζεις ότι ήταν φθηνά.
Κάτι κουτσουλιές παιχνίδια, μια σταλίτσα ήταν κάτι 50αρια ευρώ είχαν.
Εξωφρενικές τιμές για κάτι μαλακίες.
Λαχουρένιος έγραψε:, εμενα μου αρεσαν αλλα ημουν (και ειμαι) η εξαιρεση. Οταν δεν διαβαζουν οι μεγαλοι τι να περιμενουμε απο τα παιδια?
Κοίτα, τα δικά μου ανίψια μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον που και οι δυο γονείς τους διαβάζουν βιβλία και έχουν μια βιβλιοθήκη στο σπίτι τους ίσα με της Αλεξάνδρειας.
Συνεπώς, ευτυχώς έχουν ερεθίσματα.
Οπότε μόνο και μόνο για αυτό το λόγο τους πήρα παιχνίδι.
Διαφορετικά, θα τους έπαιρνα βιβλία χωρίς συζήτηση.
Αλλά κάθε χρόνο λέω αυτή τη χρονιά δεν θα τους κάνω δώρο παιχνίδι. Κάτι υλικό τέλος πάντων.
Με τα λεφτά που θα ξόδευα για να τους πάρω τρεις μαλακίες που θα τις πετάξουν μετά, θα ήθελα να τα πάρω να κάνουμε μια βόλτα μαζί, να πάμε ένα σινεμά, να πάμε να φάμε κάπου, να περάσουμε ωραία.
Αλλά δεν ξέρω αν αυτό μπορούν ακόμα να το εκλάβουν ως δώρο, αντί να περιμένουν απλά να ανοίξουν ένα κουτί κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.
0 .
-
bizeli
- Moderator

vallon έγραψε:Για να προχωρήσω λίγο τη σκέψη η ουσία βρίσκεται στο τι παίρνει κάποιος που δίνει το ακριβό δώρο στο παιδί και το τι μαθαίνει το παιδί να εξαργυρώνει μέσα απο την αποδοχή του ακριβού δώρου.
Δεν έχει σημασία μόνο αν το δώρο είναι ακριβό ή φθηνό.
Την ίδια αρνητική επίπτωση μπορεί να επιφέρει και ένα φθηνό δώρο.
Τα παιδιά σήμερα ζουν σε ένα τόσο καταναλωτικό περιβάλλον που τα έχουν όλα, οπότε δε λαχταράνε για κάτι κι έτσι ό,τι δώρο και να τους πάρεις μένουν ανικανοποίητα.
Είναι σαν αδηφάγα χωνευτήρια.
Κι εγώ μεγάλωσα σε ένα καταναλωτικό περιβάλλον, έτσι; Δεν το παίζω υπεράνω.
Στην εποχή του ΠΑΣΟΚ μεγάλωσα.
Δεν έζησα στα πέτρινα χρόνια.
Αλλά παρόλα αυτά ρε φίλε, ένα δωράκι έπαιρνα τα Χριστούγεννα, άντε και σε καμιά γιορτή που γιόρταζα.
Θέλω να πω το δώρο είχε κάποια αιτία, για αυτό ήταν και δώρο.
Τώρα, χωρίς λόγο και αφορμή γεμίζουμε τα παιδιά με ανούσιες μαλακίες και έτσι δεν έχουν πια αυτή τη γλυκιά προσμονή που είχαμε εμείς.
Πχ εγώ όταν είναι να διαλέξω δώρο για πιτσιρίκια είναι σκέτο μαρτύριο.
Το ένα το έχουν, το άλλο το έχουν...
Τι να τους πάρω πια;
Κανένα αεροπλάνο;
0 .
-
nemo
- Supreme poster

τι μου θυμισατε τωρα; μια φορα ειχα κανει ενα δωρο λογω συμπαθειας
σε ενα πιτσιρικα καπου 14με 15 ετων ενα πανακριβο βιβλιο -τον τιτλο δεν τον θυμαμαι αλλα με θεμα την σεξουαλικη διαπαιδαγωγηση
αφου πρωτα το διαβασα μη τυχον εγραφε τιποτα παραξενο
το θεωρησα ενα καλο βοηθημα για την ζωη που ανοιγοταν μπροστα του
αλλά.... μια εβδομαδα με κοιταζανε παραξενα οι γονεις του
τεσπα ενιωθα ασχημα για πολυ καιρο ...απο τοτε κομμενα τα δωρα σε ανδρες
σε ενα πιτσιρικα καπου 14με 15 ετων ενα πανακριβο βιβλιο -τον τιτλο δεν τον θυμαμαι αλλα με θεμα την σεξουαλικη διαπαιδαγωγηση
αφου πρωτα το διαβασα μη τυχον εγραφε τιποτα παραξενο
το θεωρησα ενα καλο βοηθημα για την ζωη που ανοιγοταν μπροστα του
αλλά.... μια εβδομαδα με κοιταζανε παραξενα οι γονεις του
τεσπα ενιωθα ασχημα για πολυ καιρο ...απο τοτε κομμενα τα δωρα σε ανδρες
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

bizeli έγραψε:Με τα λεφτά που θα ξόδευα για να τους πάρω τρεις μαλακίες που θα τις πετάξουν μετά, θα ήθελα να τα πάρω να κάνουμε μια βόλτα μαζί, να πάμε ένα σινεμά, να πάμε να φάμε κάπου, να περάσουμε ωραία.
Αλλά δεν ξέρω αν αυτό μπορούν ακόμα να το εκλάβουν ως δώρο, αντί να περιμένουν απλά να ανοίξουν ένα κουτί κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Δεν νομιζω να το εκλαβουν σαν δωρο εκτος και αν σε αγαπουν τοσο πολυ
0 .
-
bizeli
- Moderator

Λαχουρένιος έγραψε:bizeli έγραψε:Με τα λεφτά που θα ξόδευα για να τους πάρω τρεις μαλακίες που θα τις πετάξουν μετά, θα ήθελα να τα πάρω να κάνουμε μια βόλτα μαζί, να πάμε ένα σινεμά, να πάμε να φάμε κάπου, να περάσουμε ωραία.
Δεν νομιζω να το εκλαβουν σαν δωρο εκτος και αν σε αγαπουν τοσο πολυ
Προσπαθώ να σκεφτώ εναλλακτικές ιδέες.

Άσχετο.
Το ξέρατε ότι στις προβολές παιδικών ταινιών στα σινεμά ο ήχος είναι κατεβασμένος;
0 .
-
Adminović
- Sloboda Narodu

Γιατί; Για προστασία της ακοής;
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.