Είσαστε κομμουνιστές; Γιατι;

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.

Είσαστε κομμουνιστές; Γιατί;

Είμαι κομμουνιστής γιατί πιστεύω σε ένα δικαιότερο σύστημα διακυβέρνησης και είμαι εναντίον των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.
2
13%
Είμαι κομμουνιστής επειδή έτσι γίνομαι πιο εύκολα συντονιστής σε φόρουμς και σε παταροσυζητήσεις του Κράχτη στο Χαλάνδρι, όπου μου διαθέτουν και θέση στο τραπέζι για να φυλάω τα μπόσικα.
1
7%
Είμαι κομμουνιστής επειδή είμαι φίλος ενός κομμουνιστή συντονιστή σε φόρουμ και τον βοηθώ στην προσπάθεια στην οποία μας καθευθύνει ο Περισσός για την αποχαύνωση των μαζών, μέσω υπνωτιστικών μεταμεσονύκτιων αποκαλύψεων του Κράχτη
1
7%
Όχι, απλά δεν είμαι κομμουνιστής.
7
47%
Όχι, υποστήριξα την 21η Απριλίου, τον Ιωαννίδη και την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο; Πως θα μπορούσα να είμαι.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Όχιι, δεν είμαι κομμουνιστής, είμαι ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ.
4
27%

Σύνολο ψήφων: 15

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Re: Είσαστε κομμουνιστές; Γιατι;

Δημοσίευσηαπό nemo » 18 Ιούλ 2022, 14:17

Ραν ταν πλαν έγραψε:
nemo έγραψε:ελαχιστη σχεση με την πραγματικοτητα εχει αυτο που λετε και που το ακουω συχνοτατα

αν ξαφνικα μοιραζοταν ολος ο πλουτος σε ολους σε ελαχιστο χρονο θα πεθαιναν
πολυ περισσοτεροι απο σημερα απο την πεινα

Καλά.
Τράβα να κοιμηθείς τώρα. :fico:

καλα εγω κοιμαμαι και σκεφτομαι εσεις ομως;

οπως βλεπεις ο χρυσος και τα χρημα δεν εχει καμια αξια αν δεν εχεις το νερο και το φαγητο
και αν αυτα τα χρηματα δοθουν χωρις ανταλλαγμα την προσωπικη εργασια
δεν θα μπορουν να αντικατασταθουν αφου το χρημα φερνει χρημα
αν σε μια κοινωνια διακοψουμε την ροη του χρηματος θα εχουμε συνεπειες

και το προβλημα δεν ειναι να παρουμε τα εργοστασια αυτα τα παιρνουμε και αυριο
αν θελουμε- το προβλημα ειναι τι να τα κανουμε οταν τα σιδερα σκουριασουν
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 18 Ιούλ 2022, 14:24

θα εχουμε ελπιδες για ενα καλυτερο κοσμο απο την τζαμπα ενεργεια και απο την χωρις
μοχθο εργασια μας ολα τα αλλα ειναι φαντασια και με την ευκαιρια να πω οτι ειδα τον θωρ
τι πραγμα και και αυτο λοατκι με κρυα αστειάκια πανε και οι θεοι των κομικς
ο αυριανος κοσμος θα ειναι μια καρικατουρα απο μια λοατκι συναθροιση
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 18 Ιούλ 2022, 14:37

Ραν ταν πλαν έγραψε:Και ποιος πολύ περισσότερο θα αρνηθεί ότι η δράση των κοινωνικών νόμων, όπως και αυτών της φυσικής, δεν είναι αντικειμενική

Δυστυχώς η φυσική αδυνατεί (ακόμα και σήμερα) να παρουσιάσει ένα συνεκτικό μοντέλο που να περιλαμβάνει όλα τα τμήματα του φυσικού κόσμου (και το standard model όλοι γνωρίζουν ότι είναι μεν κάτι κοντινό αλλά όχι το τέλειο για να περιγράψει την πραγματικότητα). Αυτό δε σημαίνει ότι η προηγούμενη (νευτώνεια κλπ) φυσική ήταν "λάθος" ή ότι δεν είχε σημαντική συνεισφορά στην εξέλιξη της επιστήμης! Αντίθετα, χωρίς αυτήν δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε λίγο πιο μπροστά! Αν όλα αυτά συμβαίνουν στην καθαρή μετρήσιμη με αριθμούς και νούμερα, αντικειμενική επιστήμη τι να συμβαίνει άραγε στην κοινωνική και γενικά στις ανθρωπιστικές επιστήμες.........; Όπου φυσική μπορείς να βάλεις μαρξισμός και έχεις ήδη διατυπωμένη την άποψη μου τόσο προς εσένα όσο και προς τον λαχουριον..... :rolleyes:
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 18 Ιούλ 2022, 14:46

nemo έγραψε:
BaKXOS_Lysios έγραψε:Απ την άποψη ότι ούτε το χαρτί ούτε το μέταλλο τρώγονται, ναί έχεις δίκιο... :yesyes:

καλα δεν εχω την απαιτηση της σκεψης αλλα σκεψου λιγο οτι με τα ελαχιστα επιδοματα
που εχουν δοθει στην διαρκεια της καραντινας - δεν εχουμε συνελθει ακομη
η παραγωγη εμεινε στασιμη και τα προιοντα δεν αρκουν ή δεν φτανουν στα ραφια

αν ξαφνικα δοθουν χρηματα σε ολους τους πεινασμενους θα εχουμε ελλειψη τροφιμων
αφου οι παραγωγοι θα τρωνε απο τα ετοιμα που θα τους εχουν δοθει και δεν θα σκαβουν
για να ερθει το μαρουλι ή το κρεας σου στο πιατο σου :laugh1:

τωρα που το σκεφτομαι υπαρχουν και αλλα ..

Ε αυτό σου είπα...τα λεφτά δεν τρώγονται βρε κουτο τώρα το κατάλαβες;... Όταν λέμε να μοιραστεί ο πλουτος σε όλους ισόποσα εννοούμε το χωράφι που καλλιεργείς να είναι δικό σου (της κοινότητάς σου) όχι να δουλεύεις 24 ώρες σε ένα χωράφι κάπου στην ινδία για 0,50 το 24ωρο για να βγάζει όλη η αλυσίδα που σε εκμεταλλεύεται το 500 % της αξίας που παράγεις....
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 18 Ιούλ 2022, 14:49

BaKXOS_Lysios έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:Και ποιος πολύ περισσότερο θα αρνηθεί ότι η δράση των κοινωνικών νόμων, όπως και αυτών της φυσικής, δεν είναι αντικειμενική

Δυστυχώς η φυσική αδυνατεί (ακόμα και σήμερα) να παρουσιάσει ένα συνεκτικό μοντέλο που να περιλαμβάνει όλα τα τμήματα του φυσικού κόσμου (και το standard model όλοι γνωρίζουν ότι είναι μεν κάτι κοντινό αλλά όχι το τέλειο για να περιγράψει την πραγματικότητα). Αυτό δε σημαίνει ότι η προηγούμενη (νευτώνεια κλπ) φυσική ήταν "λάθος" ή ότι δεν είχε σημαντική συνεισφορά στην εξέλιξη της επιστήμης! Αντίθετα, χωρίς αυτήν δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε λίγο πιο μπροστά! Αν όλα αυτά συμβαίνουν στην καθαρή μετρήσιμη με αριθμούς και νούμερα, αντικειμενική επιστήμη τι να συμβαίνει άραγε στην κοινωνική και γενικά στις ανθρωπιστικές επιστήμες.........; Όπου φυσική μπορείς να βάλεις μαρξισμός και έχεις ήδη διατυπωμένη την άποψη μου τόσο προς εσένα όσο και προς τον λαχουριον..... :rolleyes:

ατυχης λεξη του ραν θελω να πιστευω οτι του ξεφυγε :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 18 Ιούλ 2022, 14:51

nemo έγραψε:ατυχης λεξη του ραν θελω να πιστευω οτι του ξεφυγε :laugh1:

ένα ορθογραφικό έκανε απλά μην τον κρεμάσουμε (αντικειμενικοί ) :D
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 18 Ιούλ 2022, 15:04

BaKXOS_Lysios έγραψε:
nemo έγραψε:καλα δεν εχω την απαιτηση της σκεψης αλλα σκεψου λιγο οτι με τα ελαχιστα επιδοματα
που εχουν δοθει στην διαρκεια της καραντινας - δεν εχουμε συνελθει ακομη
η παραγωγη εμεινε στασιμη και τα προιοντα δεν αρκουν ή δεν φτανουν στα ραφια

αν ξαφνικα δοθουν χρηματα σε ολους τους πεινασμενους θα εχουμε ελλειψη τροφιμων
αφου οι παραγωγοι θα τρωνε απο τα ετοιμα που θα τους εχουν δοθει και δεν θα σκαβουν
για να ερθει το μαρουλι ή το κρεας σου στο πιατο σου :laugh1:

τωρα που το σκεφτομαι υπαρχουν και αλλα ..

Ε αυτό σου είπα...τα λεφτά δεν τρώγονται βρε κουτο τώρα το κατάλαβες;... Όταν λέμε να μοιραστεί ο πλουτος σε όλους ισόποσα εννοούμε το χωράφι που καλλιεργείς να είναι δικό σου (της κοινότητάς σου) όχι να δουλεύεις 24 ώρες σε ένα χωράφι κάπου στην ινδία για 0,50 το 24ωρο για να βγάζει όλη η αλυσίδα που σε εκμεταλλεύεται το 500 % της αξίας που παράγεις....

καλα οκ νομιζα οτι ειχα να κανω με αριστερο ..παμε παλι ακομη και ετσι οπως το εννοεις
το ιδιο μας κανει -μου αρεσει και ο ραν που ανακατεψε και την φυσικη στην συζητηση
για τον κομμουνισμο κατα τα αλλα οπως βλεπεις εσυ την ινδια ετσι μας βλεπει και εμας
ενας σουηδος ...υπαρχουν πολλα που μας τα εχουν διδαξει λαθος και αυτο παει γενικα
και οι αριστεροι εχουν συμβαλει και σε αυτο με πολλους τροπους στο να μην μπορουμε
να σκεφτουμε οπως εχουν στην φυση και στα φυσικα
πχ αν πηγαινε η εξελιξη γραμμικα θα επρεπε η ινδια να ηταν στην θεση της σουηδιας
και γενικα η επιστημη ουτε καν πλησιαζει στο να μετρησει το συναισθημα
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 18 Ιούλ 2022, 15:10

ενταξει αυτο που επιχειρησα θελει κατεβατο και πολλες προσπαθειες για τις καταλληλες
λεξεις αλλα οκ τροφη για σκεψη να πω γιατι οι βορειοι λαοι προκοψαν περισσοτερο απο
τον νοτο τι πταιει για μας και για τους ινδους
αν πχ οι ινδοι αποφασισουν να εχουν κομμουνισμο θα δουν καλυτερες μερες
με τους μισθους ανεβασμενους ; ποιος κομμουνιστης θα μου λυση την απορια
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 18 Ιούλ 2022, 15:47

nemo έγραψε:καλα οκ νομιζα οτι ειχα να κανω με αριστερο ..

Ρε παίδες θα πάθω κρίση ταυτότητας εδώ μέσα! :laugh1: Ούτε τα κουμούνια ούτε τα εθνίκια με αναγνωρίζουν ως αριστερό??? Ποιος είμαι??? από που προέρχομαι??? Που πάω??? Είμαι καλά γιατρέ μου¿???¿????¿ :laugh1: :laugh1: :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 18 Ιούλ 2022, 15:59

nemo έγραψε: αν πχ οι ινδοι αποφασισουν να εχουν κομμουνισμο θα δουν καλυτερες μερες
με τους μισθους ανεβασμενους ; ποιος κομμουνιστης θα μου λυση την απορια

Ποιοί ανεβασμένοι μισθοί καλέ; Μα που ζεις βρε άνθρωπε;.... Το ζήτημα τους δεν είναι απλά θέμα μισθών, είναι θέμα επιβίωσης! Είναι θέμα υπέρτατης εκμετάλλευσης! Με ένα κομμουνιστικό καθεστώς ναι θα είναι καλύτερα, θα έχουν κάποιες κοινωνικές παροχές, δεν θα πεθαίνουν σαν τις μύγες λόγω ανέχειας ή επειδή δεν μπορούν να πάρουν πχ ένα αντιβιοτικό...
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”