Μπιζέλι φτωχό

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Μπιζέλι φτωχό

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 17 Φεβ 2020, 21:35

Αν μπλεξεις με γιατρους σε φαγανε. Εντελως γδαρτες.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 17 Φεβ 2020, 21:41

Λαχουρένιος έγραψε:Αν μπλεξεις με γιατρους σε φαγανε. Εντελως γδαρτες.

Έχεις ακούσει την έκφραση "σε φάρμακα να τα φας (τα λεφτά σου)";

Ε κάποιος με καταράστηκε.
0 .

Άβαταρ μέλους
Пэпи
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Пэпи » 17 Φεβ 2020, 21:48

Αχ ρε μπιζέλι μου θύμισες ωραίες εποχές!
Την πρώτη φορά που έμεινα μόνη και δεν είχα ιδέα από έξοδα σπιτιού, ούσα σπάταλη κιόλας πάντα, έρχεται ο πρώτος χειμωνιάτικος λογαριασμός της ΔΕΗ (είχα θέρμανση με ρεύμα) κι ήταν μεγαλύτερο το ποσό από τον μισθό μου, έπαθα 10 εγκεφαλικά και άρχισα να κλαίω δίχως αύριο. Ευτυχώς που υπάρχουν κι οι γονείς και βοήθησαν εκεί την κατάσταση.
Ξέμενα σχεδόν κάθε μήνα και με έπιανε ταράκουλο :laugh1:
Πέρασαν 6 μήνες μέχρι να καταφέρω να μαζέψω τις σπατάλες μου (όχι έκτακτα έξοδα όπως συμβαίνει τώρα σε σένα), να βάζω προτεραιότητες και να βγαίνει ο μήνας άνετα και όλες οι υποχρεώσεις να είναι πληρωμένες. Αλλά τα κατάφερα!!! :winneer:

Όσο για το "λεφτά στην άκρη" δεν το έμαθα, ευτυχώς φροντίζει πλέον άλλος για αυτό :D
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 17 Φεβ 2020, 21:49

Μήπως θέλει να με υιοθετήσει κανένας;
:laugh1: :laugh1:

Πέρα από την πλάκα σε συνθήκες οικονομικής ανέχειας πρέπει να έχεις καλές δημόσιες σχέσεις.
Να έχεις κανέναν δικό σου γιατρό, ηλεκτρολόγο, υδραυλικό, μηχανικό αυτοκινήτων κτλ κτλ μπας και γλιτώσεις τίποτα.
Να έχεις τέτοιους γνωστούς μπας και γλιτώσεις κανένα φράγκο.

Πρέπει να διευρύνω τον κύκλο μου.
Δεν συμφέρει να κάνω παρέα μόνο με δασκάλους.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 17 Φεβ 2020, 21:57

bizeli έγραψε:Μήπως θέλει να με υιοθετήσει κανένας;

Πέρα από την πλάκα σε συνθήκες οικονομικής ανέχειας πρέπει να έχεις καλές δημόσιες σχέσεις.
Να έχεις κανέναν δικό σου γιατρό, ηλεκτρολόγο, υδραυλικό, μηχανικό αυτοκινήτων κτλ κτλ μπας και γλιτώσεις τίποτα.
Να έχεις τέτοιους γνωστούς μπας και γλιτώσεις κανένα φράγκο.

Πρέπει να διευρύνω τον κύκλο μου.
Δεν συμφέρει να κάνω παρέα μόνο με δασκάλους.

καλο εχεις χιουμορ και μου αρεσουν οι ανθρωποι που αυτοσατιρίζονται

υγρα θα θελει αν ειναι μικρο καπου με 50 ευρω τοφτιαξες -περιπου λεω
κοιτα να παρεις προσφορες πριν καλεσεις μαστορα
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 17 Φεβ 2020, 21:59

bizeli έγραψε:
Adminović έγραψε:Μήπως το είχες και δουλευε με ανοικτά παράθυρα ή με ρεύμα αέρος πάνω στην εσωτερική μονάδα;

Ναι το πρώτο το έκανα κάποιες φορές.
:D

Adminović έγραψε:Δοκίμασες να το βγάλεις από την πρίζα και να το ξαναβάλεις;

Ναι βασικά έκλεισα τον γενικό. Την πρίζα δεν τη βλέπω πού είναι.
Αλλά δε διορθώθηκε τίποτα και που έκλεισα τον γενικό και τον ξανάνοιξα.

Ίσως να έχει δικό του διακόπτη στον πίνακα. Κατέβασε έναν-εναν τους διακοπτες δοκιμάζοντας μέχρι να βρεις αυτό του air-condition.

Άσε το εκτός ρεύματος για κάποιες ώρες και ξαναδοκιμασε. Κι άλλη φορά ποτέ ανοικτό παράθυρο + air-condition. :s_mad
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 17 Φεβ 2020, 22:37

Пэпи έγραψε:Αχ ρε μπιζέλι μου θύμισες ωραίες εποχές!
Την πρώτη φορά που έμεινα μόνη και δεν είχα ιδέα από έξοδα σπιτιού, ούσα σπάταλη κιόλας πάντα, έρχεται ο πρώτος χειμωνιάτικος λογαριασμός της ΔΕΗ (είχα θέρμανση με ρεύμα) κι ήταν μεγαλύτερο το ποσό από τον μισθό μου, έπαθα 10 εγκεφαλικά και άρχισα να κλαίω δίχως αύριο. Ευτυχώς που υπάρχουν κι οι γονείς και βοήθησαν εκεί την κατάσταση.
Ξέμενα σχεδόν κάθε μήνα και με έπιανε ταράκουλο :laugh1:
Πέρασαν 6 μήνες μέχρι να καταφέρω να μαζέψω τις σπατάλες μου (όχι έκτακτα έξοδα όπως συμβαίνει τώρα σε σένα), να βάζω προτεραιότητες και να βγαίνει ο μήνας άνετα και όλες οι υποχρεώσεις να είναι πληρωμένες. Αλλά τα κατάφερα!!! :winneer:

Όσο για το "λεφτά στην άκρη" δεν το έμαθα, ευτυχώς φροντίζει πλέον άλλος για αυτό :D

Εμένα ξες τι μου θύμισες τώρα;
Πριν κάτι χρόνια μου είχε χαλάσει το αμάξι ένα πρωινό που πήγαινα σχολείο.
Με άφησε στη μέση του δρόμου. Είχε καεί ο πολλαπλασιαστής και κούτσα κούτσα κατάφερα να το πάω λίγο στην άκρη (όσο προχωρούσε τέλος πάντων) να μην εμποδίζω την κυκλοφορία.
Κι επειδή εκείνο το διάστημα περνούσα πάλι φάση αφραγκίας, αυτό ήταν και το τελειωτικό χτύπημα.
Εν τω μεταξύ δεν είχα και μονάδες στο κινητό να ειδοποιήσω στο σχολείο ότι θα αργήσω.
Όλα σκατά.
Σε κάποια φάση εκεί που στεκόμουν και σκεφτόμουν τι να κάνω, βλέπω το αμάξι ενός συναδέλφου μου που πήγαινε κι αυτός στο σχολείο εκείνη την ώρα.
Σώθηκα!!!!!! (λέω)
Του κάνω νόημα, του φωνάζω αλλά αυτός με προσπερνάει ρε φίλε. Δε με είδε. Ήταν απορροφημένος. Ούτε με πρόσεξε.
Και με πιάνουν κάτι κλάματα εκείνη την ώρα. Άρχισα να κλαίω με λυγμούς. Με έπιασε το παράπονο.
Τι θα κάνω τώρα; Τηλέφωνο δεν είχα, αμάξι δεν είχα, άργησα και στη δουλειά μου.
Και καθώς έκλαιγα με μαύρο δάκρυ τη μοίρα μου, βλέπω από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας να περνάει ένα περιπολικό.
Λέω, μπιζέλι, this is your last chance. Ή όλα ή τίποτα.
Σηκώνω χέρια, πόδια, κάνω σινιάλο στο περιπολικό να με δει.
Ευτυχώς με βλέπουν.
:laugh1:
Εγώ συνεχίζω να κλαίω.
Λέω "Σας παρακαλώ, μπουχούχου, ένα τηλέφωνο να πάρω στη δουλειά μου, μπουχουχου, να πω ότι θα αργήσω ....μπουχουχου"
Μου δίνει ο τύπος το κινητό του, παίρνω στη δουλειά, εξηγώ την κατάσταση.
Μετά παίρνουμε και την οδική, φεύγει το περιπολικό, εγώ έμεινα να περιμένω την οδική.
Έρχεται η οδική (νομίζω με πέταξε και μέχρι το σχολείο ή ήρθε κάποιος συνάδελφος και με μάζεψε δε θυμάμαι πώς έφτασα στο σχολείο τελικά).
Εν πάση περιπτώσει το αμάξι μέχρι να σχολάσω ήταν έτοιμο.
Στο σχόλασμα πέρασα και το πήρα.
Το κερασάκι στην τούρτα.
Όταν σχολάσαμε με πήγε ο συνάδελφος στο συνεργείο για να πάρω το αμάξι μου και γενικά να μιλήσει με τον μάστορα ως άντρας προς άντρα που ξέρουν από αυτά και έρχεται η ώρα του λογαριασμού.
Και λέει ο μάστορας:
"Ε πόσο να της πάρω τώρα τόσο κλάμα που έριξε; Την λυπήθηκα"
Και μου ζήτησε ένα συμβολικό ποσό. Δε θυμάμαι πόσο. Πάντως πολύ πιο λίγα. Δεν πλήρωσα τα εργατικά; Κάτι τέτοιο.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 17 Φεβ 2020, 22:38

Adminović έγραψε:Ίσως να έχει δικό του διακόπτη στον πίνακα. Κατέβασε έναν-εναν τους διακοπτες δοκιμάζοντας μέχρι να βρεις αυτό του air-condition.

Άσε το εκτός ρεύματος για κάποιες ώρες και ξαναδοκιμασε. Κι άλλη φορά ποτέ ανοικτό παράθυρο + air-condition. :s_mad

Θα το δοκιμάσω και αυτό.

Έχω κι έναν σκύλο που θέλει να μπαινοβγαίνει στο σπίτι οπότε κάποιες φορές έχω την πόρτα ανοιχτή.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 17 Φεβ 2020, 22:41

nemo έγραψε:καλο εχεις χιουμορ και μου αρεσουν οι ανθρωποι που αυτοσατιρίζονται

υγρα θα θελει αν ειναι μικρο καπου με 50 ευρω τοφτιαξες -περιπου λεω
κοιτα να παρεις προσφορες πριν καλεσεις μαστορα

50 ευρώ άμα βγει καλά θα ναι
Να τώρα αυτά τα 50 ευρώ θα τα πάρω από τα λεφτά που έχω κρατημένα για να πληρώσω τον οδοντίατρο.
Καταλαβαίνετε τι γίνεται;
Τώρα μετά πού θα βρω να συμπληρώσω αυτά τα 50 ευρώ ... θα ελπίζω σε ένα θαύμα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 18 Φεβ 2020, 00:02

Αρίστος έγραψε:Το προβλημα δεν ειναι ενα περιστασιακο στριμωγμα αλλα να μην πανικοβαλλεσαι.

Σκέψου οτι το 40% των Ελληνων ζει καθημερινα εδω και χρονια αυτα που περνας εσυ για< λιγες μερες .

Τα δικα σου θα ειναι περαστικα φανταζομαι.

Οποτε εγω θα ελεγα να τα φορτωσεις στον κοκορα και να βγεις με καμια παρεα για ποτο.

.

Και να μην ξεχάσει να κεράσει όλη την παρέα, γιατί δεν είναι Ευρωπαία ξινισμένη να στήνεται στην ουρά στο ταμείο για να πληρώσει τα δικά του ο καθένας :giggle02:

Και κάπως έτσι χρεοκόπησε η Ελλάδα αγαπητοί αναγνώστες, τα φόρτωνε ο λαός στον κόκορα και πήγαινε για μπουζούκια, αυτοκίνητα και σπίτια με δάνεια, διακοπές με δάνεια, και έχει αύριο ο καλός Θεός της Ελλάδας. Χρεοκοπία και μνημόνια.

Μπιζέλι, μην τους ακούς, ξηγήσου προτεστανική λιτότητα και μινιμαλισμό.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”