nemo έγραψε:
γιατι θεωρειται προσωπικο δεδομενο το ip; τι μπορει ενας χακερ να κανει με αυτο
αν το γνωριζει;
Τίποτα. Πάρε τη δική μου. 79.166.101.97
Η δυναμική IP αλλάζει κάθε φορά που κλείνεις και ανοίγεις το ρούτερ σου.
Σήμερα την έχω εγώ, αύριο εσύ, μεθαύριο κάποιος άλλος κ.ο.κ.
Εκείνο που μετράει είναι το ότι όποια ΙΡ και να έχεις μόνο ο πάροχος της σύνδεσης σου ξέρει κάθε φορά ποιο μήνα ποια ημέρα και ποια ώρα και σε ποιον την έχει δώσει, και ο οποίος είναι εκείνος που δεσμεύει ο νόμος περί προσωπικών δεδομένων.
Αυτά τα στοιχεία (δλδ το ποιον μήνα, ποια ημέρα και ποια ώρα είχε κάποιος τη συγκεκριμένη ΙΡ) μόνο με εισαγγελική παραγγελία δίνονται αποκλειστικά και μόνο στις αρμόδιες αρχές και μόνο στην περίπτωση που διαπραχθεί αδίκημα.
Με δυο λόγια μόνο ο πάροχος σου μπορεί να σε ταυτοποιήσει μέσω της ΙΡ πράγμα για το οποίο χέστηκε.
Και στο φινάλε υπάρχουν και τα VPN για όποιον θέλει να νομίζει ότι είναι αόρατος στο διαδίκτυο.

Τώρα για την περίπτωση στην οποία αναφέρεται το νήμα, πρέπει κάποιος να είναι εντελώς ηλίθιος ώστε να γράψει κάπου κάτι με το ένα του προφίλ, να αποσυνδεθεί και να συνδεθεί με το δεύτερο, τρίτο ή τέταρτο ώστε να μιλάει με τον εαυτό του χωρίς να σβήσει πρώτα το ρούτερ του αλλά και να ελέγξει τη νέα του ΙΡ σε σχέση με την παλιά γιατί υπάρχει και η σπάνια περίπτωση να ξαναπάρει την παλιά αν είναι ελεύθερη και να τον κάνουν τσακωτό όταν τα ρίχνει με το προφίλ του της γκόμενας στον εαυτό του.