«Θέλω να αφήσω τον κόσμο αυτόν σαν κομμουνιστής»
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Re: «Θέλω να αφήσω τον κόσμο αυτόν σαν κομμουνιστής»
Ενταξει δεν γινοταν το ΚΚΕ να αρνηθει γιατι μετα θα δεχοταν πολεμο οτι αποκυρηξε τον Θεοδωρακη κλπ. Ο,τι γινοταν με τον Βελουχιωτη επι 100 δηλαδη. Καλα εκαναν και απεφυγαν την μπανανοφλουδα και ας μην του αξιζε του Μικη Μαου.
0 .
-
NikosVy
- Extreme poster

Ραν ταν πλαν έγραψε:Η ηγεσία του ΚΚΕ όταν έλαβε την επιστολή πρώτον ήταν υποχρεωμένη να ενημερώσει τα κομματικά μέλη, δεύτερο να τη δημοσιοποιήσει και τρίτο να μη την κάνει αποδεκτή επιστρέφοντας την στον εντολέα αιτιολογώντας δημόσια την απόφαση της η οποία θα ήταν, απ' όσο είμαι σε θέση να ξέρω, σύμφωνη με τη συντριπτική πλειοψηφία της θέλησης των κομματικών μελών.
Δεν το έκανε και οι όποιες αρνητικές συνέπειες προκύψουν θα βαρύνουν την ίδια και θα κληθεί να λογοδοτήσει μέσα στα κομματικά όργανα ή ακόμα και στο ανώτερο επίπεδο που είναι το επόμενο συνέδριο.
Το ΚΚΕ είναι κόμμα επαναστατικό και ριζικής ρήξης με τον καπιταλισμό, έχει καταστατικό, πολιτικό πρόγραμμα και δημοκρατικότατες εσωτερικές διεργασίες που η ηγεσία είχε αρκετό χρονικό διάστημα ώστε να τις ενεργοποιήσει για να συζητηθεί εσωκομματικά το θέμα της επιστολής Θεοδωράκη
Θα μας πεις δηλαδή ότι ότι το ΚΚΕ είναι ένα βαθειά δημοκρατικό κόμμα, με εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες, όπου ο καθένας έχει δικαίωμα αντίρρησης, όπως συνέβη π.χ. στις περιπτώσεις του Άρη Βελουχιώτη, του Καραγιώργη, του Μάρκου Βαφειάδη, στην απόφαση του Ζαχαριάδη να αποδυθεί σε μάχη εκ παρατάξεως στη μάχη της Κόνιτσας, εφαρμόζοντας με τους αντάρτες το Εγχειρίδιο του Ζούκωφ για το πως νίκησε ο Σοβιετικός Στρατός τους Γερμανούς και μπήκε στο Βερολίνο, όπως συνέβη και με την ομόφωνη καταδίκη από τους ομοίους σου του βιβλίου του Άρη Αλεξάνδρου "Το Κιβώτιο", με την απόφαση της Παπαρρήγα να ξεθάψει τα αγάλματα και τους ανδριάντες του Ζαχαριάδη και να απαγγείλει σε μορφή ποιήματος σε Δημοτικό Σχολείο, ότι "ήταν σωστό το Τείχος του Βερολίνου και απέτρεψε την εξάπλωση του καπιταλισμού στην Ανατολική Γερμανία και γενικότερα στην Ανατολική Ευρώπη".
Με την άποψή σου θα συμφωνούσαν ο Μαλένκωφ, ο Μολότωφ και ο Μπουλγκάνιν.
Τώρα, για το "ποιος θα λογοδοτήσει σε ποιον" (στον μπάρμπα μου τον ψεύτη), μπορούμε να αναλογιστούμε "Πότε λογοδότησε το ΚΚΕ;".
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

Λαχουρένιος έγραψε:Ενταξει δεν γινοταν το ΚΚΕ να αρνηθει γιατι μετα θα δεχοταν πολεμο οτι αποκυρηξε τον Θεοδωρακη κλπ. Ο,τι γινοταν με τον Βελουχιωτη επι 100 δηλαδη. Καλα εκαναν και απεφυγαν την μπανανοφλουδα και ας μην του αξιζε του Μικη Μαου.
Ο Θεοδωράκης αποκήρυξε το ΚΚΕ και όχι το ΚΚΕ τον Θεοδωράκη.
Γι' αυτό έχω γράψει εδώ ότι καλά έκανε το κόμμα και τίμησε το καλλιτεχνικό του έργο και μόνο αυτό.
Από την άλλη, όπως και πάλι έγραψα πιο πάνω, αφού ήθελε να πεθάνει ως κομμουνιστής θα έπρεπε να το δηλώσει ο ίδιος όσο ζούσε και όχι να μεταφέρει την ευθύνη της υπεράσπισης της κομματικότητας του στο ΚΚΕ που (βλακωδώς;) το κόμμα αποδέχτηκε.
Όποιος θέλει να πεθάνει σαν κομμουνιστής ζει και σαν κομμουνιστής, έτσι έχει δείξει η ζωή και η ιστορία του ΚΚΕ.
Φαντάσου στο μέλλον να αρχίσουν να στέλνουν, λίγο πριν τον θάνατο τους, επιστολές που να ζητάνε την υπεράσπιση της κομμουνιστικής τους υπόστασης και κάτι τύποι σαν τον Ανδρουλάκη, τον Τσίμα και πολλούς άλλους επειδή έζησαν τα ''μεγάλα'' τους κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ ζητώντας ''εξιλέωση'' για την εκτός ΚΚΕ, και στην υπηρεσία των εχθρών του κόμματος, ζωή τους.

1 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.
-
bizeli
- Moderator

vallon έγραψε:σα να ακούω εκφώνηση πανηγυρικού σε σχολική επέτειο γράφεις μπιζέλι
Άμα έγραφα πανηγυρικό, θα είχε πιο αγωνιστικό και μεγαλοπρεπές ύφος το κείμενο.
Το κείμενο που έγραψα ήταν μια προσπάθεια να δικαιολογήσω την προσωπικότητα του Θεοδωράκη αυστηρά στο πλαίσιο του νήματος.
1 .
-
bizeli
- Moderator

Ραν ταν πλαν έγραψε:Ο Θεοδωράκης αποκήρυξε το ΚΚΕ και όχι το ΚΚΕ τον Θεοδωράκη.
Γι' αυτό έχω γράψει εδώ ότι καλά έκανε το κόμμα και τίμησε το καλλιτεχνικό του έργο και μόνο αυτό.
Από την άλλη, όπως και πάλι έγραψα πιο πάνω, αφού ήθελε να πεθάνει ως κομμουνιστής θα έπρεπε να το δηλώσει ο ίδιος όσο ζούσε και όχι να μεταφέρει την ευθύνη της υπεράσπισης της κομματικότητας του στο ΚΚΕ που (βλακωδώς;) το κόμμα αποδέχτηκε.
Όποιος θέλει να πεθάνει σαν κομμουνιστής ζει και σαν κομμουνιστής, έτσι έχει δείξει η ζωή και η ιστορία του ΚΚΕ.
Φαντάσου στο μέλλον να αρχίσουν να στέλνουν, λίγο πριν τον θάνατο τους, επιστολές που να ζητάνε την υπεράσπιση της κομμουνιστικής τους υπόστασης και κάτι τύποι σαν τον Ανδρουλάκη, τον Τσίμα και πολλούς άλλους επειδή έζησαν τα ''μεγάλα'' τους κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ ζητώντας ''εξιλέωση'' για την εκτός ΚΚΕ, και στην υπηρεσία των εχθρών του κόμματος, ζωή τους.
Μην είστε τόσο αυστηροί.
Και ο κακός ληστής τελευταία στιγμή πάνω στον σταυρό μετανόησε και τον συγχώρεσε ο Χριστούλης.
0 .
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

bizeli έγραψε:Ραν ταν πλαν έγραψε:Ο Θεοδωράκης αποκήρυξε το ΚΚΕ και όχι το ΚΚΕ τον Θεοδωράκη.
Μην είστε τόσο αυστηροί.
Και ο κακός ληστής τελευταία στιγμή πάνω στον σταυρό μετανόησε και τον συγχώρεσε ο Χριστούλης.
Δεν είμαστε αυστηροί, κομμουνιστές είμαστε και σε ό,τι αφορά την κομματικότητα του κάθε σ. τα κριτήρια μας δεν έχουν να κάνουν με το τι πέτυχε στην προσωπική του ζωή αλλά αποκλειστικά και μόνο με τη ζωή του μέσα και τη στάση του απέναντι στο κόμμα.
Και δεν είμαστε θρησκευτική σέχτα για να συγχωρούμε, έχουμε καταστατικό που το θεωρούμε απαραβίαστο και λειτουργούμε κάτω από ''συνειδητή σιδερένια πειθαρχία'' γιατί η κομματική ιστορία μας διδάσκει ότι δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει το αύριο, όσο κι αν σήμερα τα πράγματα φαντάζουν ειδυλλιακά για μας.
0 .
-
bizeli
- Moderator

Ραν ταν πλαν έγραψε:Γι' αυτό έχω γράψει εδώ ότι καλά έκανε το κόμμα και τίμησε το καλλιτεχνικό του έργο και μόνο αυτό.
Ρε μάγκες δεν καταλαβαίνετε κάτι.
Αναφέρεστε στο "καλλιτεχνικό έργο" του Θεοδωράκη λες και μιλάμε για τον Παντελή Θαλασσινό ή τον Κωστή Μαραβέγια ξέρω γω.Το καλλιτεχνικό έργο του Θεοδωράκη δεν είναι ξέχωρο από την προσωπικότητά του. Είναι ο ίδιος ο Θεοδωράκης. Μαζί πάνε αυτά.
Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι ο εθνικός μας μουσικοσυνθέτης όπως ο Διονύσιος Σολωμός είναι ο εθνικός μας ποιητής.
Η μουσική του Θεοδωράκη έχει πανεθνική χροιά παρά το αριστερό τους πολιτικό στίγμα.
Με τα τραγούδια του Θεοδωράκη μπορούν τα ταυτιστούν όλοι οι Έλληνες καθώς είναι σύμβολο του αγώνα, της ελευθερίας, της δημοκρατίας ... έννοιες δηλαδή πολύ υψηλές και διαχρονικές.
Δεν ήταν απλά ένας καλλιτέχνης.
1 .
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

bizeli έγραψε:Ραν ταν πλαν έγραψε:Γι' αυτό έχω γράψει εδώ ότι καλά έκανε το κόμμα και τίμησε το καλλιτεχνικό του έργο και μόνο αυτό.
Ρε μάγκες δεν καταλαβαίνετε κάτι.
Αναφέρεστε στο "καλλιτεχνικό έργο" του Θεοδωράκη λες και μιλάμε για τον Παντελή Θαλασσινό ή τον Κωστή Μαραβέγια ξέρω γω.Το καλλιτεχνικό έργο του Θεοδωράκη δεν είναι ξέχωρο από την προσωπικότητά του. Είναι ο ίδιος ο Θεοδωράκης. Μαζί πάνε αυτά.
Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι ο εθνικός μας μουσικοσυνθέτης όπως ο Διονύσιος Σολωμός είναι ο εθνικός μας ποιητής.
Η μουσική του Θεοδωράκη έχει πανεθνική χροιά παρά το αριστερό τους πολιτικό στίγμα.
Με τα τραγούδια του Θεοδωράκη μπορούν τα ταυτιστούν όλοι οι Έλληνες καθώς είναι σύμβολο του αγώνα, της ελευθερίας, της δημοκρατίας ... έννοιες δηλαδή πολύ υψηλές και διαχρονικές.
Δεν ήταν απλά ένας καλλιτέχνης.
Μια τελευταία φορά και πάω να φάω.
Δεν κρίνουμε την προσωπικότητα του Θεοδωράκη ούτε το μουσικό έργο του.
Κρίνουμε την κομματικότητα του και αυτό το κάνουμε μόνο και μόνο επειδή ο ίδιος ζήτησε να του αναγνωριστεί ο τίτλος του κομμουνιστή από το ΚΚΕ.
Δε θα ασχολείτο κανείς μαζί του αν δε ζητούσε από το ΚΚΕ να γίνει θεματοφύλακας της κομμουνιστικής του υστεροφημίας.
Ας την προστάτευε μόνος του διάγοντας πολιτικό βίο αντάξιο κομμουνιστή και όχι πολιτικού τραμπαρίφα στην υπηρεσία όλων των πολιτικών κομμάτων αγγίζοντας ακόμα και τα όρια της ακροδεξιάς.
Καλή μου και καλή σας όρεξη.

0 .
-
nemo
- Supreme poster

σαν να χεστηκε ο γυφτος στο εθνικο θεατρο επειδη το κκε δεν αναγνωριζει το κομμουνιστικο
παρον του μικη ή παλι να μας λενε οτι οι νεοι κεκεδες διαγουν την ζωη τους σαν τους παλιους κεκεδες
μλκς τι ζουμε και τι θα δουμε ακομη προτου κλεισουμε τα ματια
να υποστηριζω εγω τον μικη!!! που ποτε δεν μου αρεσε ιδιαιτερα αλλα να αναγνωριζω
το μεγαλειο της μουσικης
και να μη βρισκονται πεντε εξι κεκεδες να πουν και ενα παραπανω καλο λογο που τους αφιερωσε
και χρονο για τις υποθεσεις τους τεσπα δεν εχω κατι αλλο να πω αυτος ειναι ο ελ και αυτοι ειμαστε
παρον του μικη ή παλι να μας λενε οτι οι νεοι κεκεδες διαγουν την ζωη τους σαν τους παλιους κεκεδες
μλκς τι ζουμε και τι θα δουμε ακομη προτου κλεισουμε τα ματια
να υποστηριζω εγω τον μικη!!! που ποτε δεν μου αρεσε ιδιαιτερα αλλα να αναγνωριζω
το μεγαλειο της μουσικης
και να μη βρισκονται πεντε εξι κεκεδες να πουν και ενα παραπανω καλο λογο που τους αφιερωσε
και χρονο για τις υποθεσεις τους τεσπα δεν εχω κατι αλλο να πω αυτος ειναι ο ελ και αυτοι ειμαστε
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
bizeli
- Moderator

Ραν ταν πλαν έγραψε:Ο Θεοδωράκης αποκήρυξε το ΚΚΕ και όχι το ΚΚΕ τον Θεοδωράκη.
Ρε φίλε κάπου είχα διαβάσει ένα καταπληκτικό τύπου "ρητό" για τον κομμουνισμό που δε θυμάμαι ακριβώς τα λόγια ούτε ποιος το είπε. Σπάω το κεφάλι μου.
Τέσπα, το νόημα πάνω κάτω ήταν ότι ο κομμουνισμός είναι μια τόσο ανώτερη ιδέα που δεν είναι φτιαγμένη για τους ανθρώπους. Κανένας άνθρωπος δεν είναι ικανός να φτάσει στον κομμουνισμό.
Και μάλιστα νομίζω ότι τα λόγια αυτά ήταν από αντικομμουνιστή και ξεκινούσε κάπως έτσι "Θα ήθελα πολύ να μπορούσα να είμαι κομμουνιστής αλλά ..."
Δεν είμαι κομμουνίστρια αλλά μπορώ να καταλάβω την εσωτερική πάλη που νιώθει κάποιος να προσπαθεί να είναι πιστός στην ιδεολογία του και μάλιστα σε μια ιδεολογία που είναι νοητικά ασύλληπτη.
Δεν έχει να κάνει με καταστατικά, συνέδρια και κόμματα όλη αυτή η ιστορία. Αλλά με τον ίδιο σου τον εαυτό πρώτα απ' όλα που είναι ο μεγαλύτερός σου αντίπαλος.
Ο πρώτος που απογοητεύεις και πικραίνεις είναι ο ίδιος σου ο εαυτός σου όταν αισθάνεσαι ότι προδίδεις τα πιστεύω σου.
Το γεγονός ότι ο Μίκης Θεοδωράκης "κλείδωσε" για την ιστορία έστω και την ύστατη στιγμή την ιδεολογική του ταυτότητα υποδηλώνει αφενός και μια βαθιά εσωτερική αυτοκριτική που έκανε πρώτα ο ίδιος και αφετέρου ότι δεν απαρνήθηκε ποτέ τον κομμουνισμό.
Ειδικά ο Θεοδωράκης δε χρειάζεται να δώσει λογαριασμό σε κανέναν πόσο μάλλον να πάρει την ευλογία από τον Κουτσούμπα, για το πόσο καλός κομμουνιστής ήταν. Ο Θεοδωράκης. Με το τεράστιο πολιτικό του παρελθόν.
Το συγχωροχάρτι το ζήτησε πρώτα από τον ίδιο του τον εαυτό. Να είσαι σίγουρος.
Τιμή σας που αναφέρθηκε στον κομμουνισμό ο Θεοδωράκης κι εσείς τον αντιμετωπίζετε σαν αποστάτη.
0 .