Μέλλον και επιχειρηματικότητα

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Perseus1966
Extreme poster
Extreme poster

Re: Μέλλον και επιχειρηματικότητα

Δημοσίευσηαπό Perseus1966 » 31 Ιαν 2022, 09:37

Magdap35 έγραψε:
ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
Καλως ορισες
Πες μας λιγο περισσοτερα για το ατομο που ειναι η εμπνευση σου
Τι ακριβως εκανε;

Ευχαριστώ πολύ!
Πήγε στην Γερμανία για ένα χρόνο περίπου σε ελληνικό εστιατόριο δούλευε έμαθε παράλληλα και την γλώσσα μάζεψε το ποσό που σας είπα και άνοιξε κατάστημα ρούχων σε κεντρικό σημείο πάει πάρα πολύ καλά

Αφου καταφερε σε ενα χρονο να μαζεψει 20 χιλ απο ελληνα εστιατορα της γερμανιας και τα κοκορια του θα γενναγαν
2 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 31 Ιαν 2022, 10:54

αυριο θα εχω νεα απο σουηδια η γυναικα του κουμπαρου που κοπροσκυλιαζε
στην σουηδια και στην ελλαδα πριν ειναι ετοιμη να πιασει την πρωτη της δουλεια
δεν την εμπιστευομαι γιατι δεν εχει δουλεψει ποτε στην ζωη της
αλλα τελος παντων θα την δω αυριο πρωτος μισθος 2500 χιλ και θα φτανει
και τις 3000 με τα νυχτερινα οι πρωτες πληροφοριες που εχω ειναι οτι
προκειται για να ερευνητικο κεντρο
μλκς αν συμβει και αυτο με βλεπω στην σουηδια
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Perseus1966
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Perseus1966 » 31 Ιαν 2022, 11:54

nemo έγραψε:αυριο θα εχω νεα απο σουηδια η γυναικα του κουμπαρου που κοπροσκυλιαζε

Ειχε κάτι ξαδερφια η γυναικα ουτε για οδοκαθαριστες δεν εκαναν ,πηγαν σε κατι παν/μια της κακομοίρας στην αγγλια και μετα βρηκαν δουλειες σε κατι εταιρειες με γμ τα λεφτα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 31 Ιαν 2022, 13:23

Magdap35 έγραψε:Γεια σας είμαι νέο μέλος του φόρουμ.
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας έναν προβληματισμό σχετικά με τον εργασιακό μου βίο και αν μπορούσατε να με βοηθήσετε και να μην με κρίνετε...δεν έχω σε ποιον να τα πω. Πιθανόν πολλές από τις σκέψεις μου να είναι λάθος .
Είμαι 18 ετών και σπουδάζω σε ΙΕΚ στην ειδικότητα των τουριστικών.μου λένε ότι με το χαρτί που θα πάρω το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να γίνω σερβιτόρα. Καταλάβαινετε πως αυτό να το ακούει ένα νέο παιδί με όνειρα είναι το λιγότερο άσχημο . Γενικά όμως αυτό που ισχύει είναι ότι πέρα από τις οποίες δυνατότητες μου προσφέρει αυτό που σπουδάζω,εγώ πάντα ήθελα να δημιουργήσω κάτι δικό μου . Έχω κάνει ένα πλάνο στο μυαλό μου αφού τελειώσω του χρόνου να φύγω στο εξωτερικό για κάποιο διάστημα για να μαζέψω ένα ποσό και να ανοίξω κάτι. Το έχει κάνει και οικογενειακό μου πρόσωπο στο παρελθόν από αυτό εμπνεύστηκα. Το άτομο αυτό σε ένα χρόνο μάζεψε γύρω στις 20.000. αν υποθέσουμε πως κι εγώ βγάλω κάπου τόσα τι θα μου προτείνατε να κάνω ? Ξέρω είναι νωρίς ακόμα απλά για να ξέρω που να κινηθώ. Αυτό που θα μου προτείνετε αν αποφασίσετε να με βοηθήσετε μπορεί να σχετίζεται με τον τουρισμό ή και όχι δεν έχω πρόβλημα .

Αν διαφωνείτε σε κάτι που λέω ή σας φαίνεται παράξενο σας παρακαλώ να είστε ευγενικοί το μόνο που δε θέλω τώρα είναι κι άλλα υποτιμητικά και προσβλητικά σχόλια.

Καλησπερα. Δεν εχω διαβασει το υπολοιπο νημα, αλλα κατα την γνωμη μου εφοσον εισαι τοσο μικρη μηπως να ξανασκεφτοσουν να δωσεις παλι πανελληνιες? Πχ στα τουριστικα υπαρχουν αντιστοιχες σχολες σε ΤΕΙ και ΑΕΙ που να εχουν πιθανον καλυτερη αποκατασταση. Καταλαβαινω οτι το κοστος πληρωμης για φροντιστηρια να ειναι απαγορευτικο για καποιες οικογενειας (οπως και το ψυχολογικο κοστος) αλλα κατα την γνωμη μου ειναι προτιμοτερο να περασεις σε μια σχολη που αξιζει στα 19, 20 ή 21 παρα να τελειωσεις στα 20 κατι το οποιο δεν εχει πολυ καλη αποκατασταση και θα το μετανιωσεις. Γνωριζω ατομα που περασαν στην επιθυμητη σχολη με την δευτερη ή τριτη προσπαθεια και σιγουρα αξιζε ο κοπος τους και με το παραπανω.

Εισαι πολυ μικρη ακομα και εχεις πολλα περιθωρια να παρεις αποφασεις.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 31 Ιαν 2022, 13:32

mixaliss έγραψε:
Magdap35 έγραψε:Έχω κάνει ένα πλάνο στο μυαλό μου αφού τελειώσω του χρόνου να φύγω στο εξωτερικό για κάποιο διάστημα για να μαζέψω ένα ποσό και να ανοίξω κάτι. Το έχει κάνει και οικογενειακό μου πρόσωπο στο παρελθόν από αυτό εμπνεύστηκα. Το άτομο αυτό σε ένα χρόνο μάζεψε γύρω στις 20.000. αν υποθέσουμε πως κι εγώ βγάλω κάπου τόσα τι θα μου προτείνατε να κάνω ?

Aν μπορέσεις σε ένα χρόνο να μαζέψεις 20κ , θα σε συμβούλευα να κάτσεις 10 χρόνια και να τα κάνεις 200κ.

Συμφωνω. Επισης 20.000 εκτος του οτι ειναι λιγα για να ανοιξεις επιχειρηση, πρεπει να εχεις μια καβατζα παντα και να μην ριξεις ολα σου τα λεφτα εκει.
1 .

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 31 Ιαν 2022, 14:23

Λαχουρένιος έγραψε:
Magdap35 έγραψε:Γεια σας είμαι νέο μέλος του φόρουμ.
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας έναν προβληματισμό σχετικά με τον εργασιακό μου βίο και αν μπορούσατε να με βοηθήσετε και να μην με κρίνετε...δεν έχω σε ποιον να τα πω. Πιθανόν πολλές από τις σκέψεις μου να είναι λάθος .
Είμαι 18 ετών και σπουδάζω σε ΙΕΚ στην ειδικότητα των τουριστικών.μου λένε ότι με το χαρτί που θα πάρω το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να γίνω σερβιτόρα. Καταλάβαινετε πως αυτό να το ακούει ένα νέο παιδί με όνειρα είναι το λιγότερο άσχημο . Γενικά όμως αυτό που ισχύει είναι ότι πέρα από τις οποίες δυνατότητες μου προσφέρει αυτό που σπουδάζω,εγώ πάντα ήθελα να δημιουργήσω κάτι δικό μου . Έχω κάνει ένα πλάνο στο μυαλό μου αφού τελειώσω του χρόνου να φύγω στο εξωτερικό για κάποιο διάστημα για να μαζέψω ένα ποσό και να ανοίξω κάτι. Το έχει κάνει και οικογενειακό μου πρόσωπο στο παρελθόν από αυτό εμπνεύστηκα. Το άτομο αυτό σε ένα χρόνο μάζεψε γύρω στις 20.000. αν υποθέσουμε πως κι εγώ βγάλω κάπου τόσα τι θα μου προτείνατε να κάνω ? Ξέρω είναι νωρίς ακόμα απλά για να ξέρω που να κινηθώ. Αυτό που θα μου προτείνετε αν αποφασίσετε να με βοηθήσετε μπορεί να σχετίζεται με τον τουρισμό ή και όχι δεν έχω πρόβλημα .

Αν διαφωνείτε σε κάτι που λέω ή σας φαίνεται παράξενο σας παρακαλώ να είστε ευγενικοί το μόνο που δε θέλω τώρα είναι κι άλλα υποτιμητικά και προσβλητικά σχόλια.

Καλησπερα. Δεν εχω διαβασει το υπολοιπο νημα, αλλα κατα την γνωμη μου εφοσον εισαι τοσο μικρη μηπως να ξανασκεφτοσουν να δωσεις παλι πανελληνιες? Πχ στα τουριστικα υπαρχουν αντιστοιχες σχολες σε ΤΕΙ και ΑΕΙ που να εχουν πιθανον καλυτερη αποκατασταση. Καταλαβαινω οτι το κοστος πληρωμης για φροντιστηρια να ειναι απαγορευτικο για καποιες οικογενειας (οπως και το ψυχολογικο κοστος) αλλα κατα την γνωμη μου ειναι προτιμοτερο να περασεις σε μια σχολη που αξιζει στα 19, 20 ή 21 παρα να τελειωσεις στα 20 κατι το οποιο δεν εχει πολυ καλη αποκατασταση και θα το μετανιωσεις. Γνωριζω ατομα που περασαν στην επιθυμητη σχολη με την δευτερη ή τριτη προσπαθεια και σιγουρα αξιζε ο κοπος τους και με το παραπανω.

Εισαι πολυ μικρη ακομα και εχεις πολλα περιθωρια να παρεις αποφασεις.

Μα έχει αποκατάσταση ακόμα και από ΙΕΚ μου το είπαν και πιο πάνω ...
0 .

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 31 Ιαν 2022, 14:24

nemo έγραψε:αυριο θα εχω νεα απο σουηδια η γυναικα του κουμπαρου που κοπροσκυλιαζε

Εσύ με τι ασχολείσαι?
0 .

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 31 Ιαν 2022, 14:27

Λαχουρένιος έγραψε:
mixaliss έγραψε:
Aν μπορέσεις σε ένα χρόνο να μαζέψεις 20κ , θα σε συμβούλευα να κάτσεις 10 χρόνια και να τα κάνεις 200κ.

Συμφωνω. Επισης 20.000 εκτος του οτι ειναι λιγα για να ανοιξεις επιχειρηση, πρεπει να εχεις μια καβατζα παντα και να μην ριξεις ολα σου τα λεφτα εκει.

Δεν νομίζω ότι 20κ είναι λίγα .. ανάλογα βέβαια κ τι θες να ανοίξεις
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 31 Ιαν 2022, 17:38

Magdap35 έγραψε:Μα έχει αποκατάσταση ακόμα και από ΙΕΚ μου το είπαν και πιο πάνω ...

Το λεω επειδη μονη σου εγραψες οτι εχεις ακουσει οτι απο ΙΕΚ παιζει μονο σερβιτοριλικι. Δεν ξερω τι συμβαινει στον κλαδο των τουριστικων για να εχω προσωπικη αποψη.

Magdap35 έγραψε:Δεν νομίζω ότι 20κ είναι λίγα .. ανάλογα βέβαια κ τι θες να ανοίξεις

Σκεψου οτι χρειαζεται να εχεις καποια χρηματα στην ακρη για εμπορευμα, για να καλυπτεις ζημιες τον πρωτο καιρο ή γενικα εκτακτες αναγκες. Επισης χρειαζεται να εχεις καβατζα για προσωπικα σου εξοδα.
0 .

Perseus1966
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Perseus1966 » 31 Ιαν 2022, 19:09

Magdap35 έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:

Δεν νομίζω ότι 20κ είναι λίγα .. ανάλογα βέβαια κ τι θες να ανοίξεις

φαντασου μονο οτι ενα μαγαζι θα θελει μονο για νοικιασμα το λιγοτερο 400 ευρω ,μπορει να σου ζητησει εως 3 νοικια μπροστα (αυτη η γνωστη μου δεν εβρισκε μαγαζι ,απλα δεν της κοικιαζαν μολις ακουγαν οτι το θελει για καφεδιοτι ειχαν φαει σμπαρα )
θελεις εναρξη ,συνδεση σε ρευμα ιντερνετ ,αδειες διαφορες ,λογιστες που πληρωνεις, εφκα ,λεφτα δεν εισπρατεις αμεσως ,θα χρειασρεις προσωπικο.
Σκεψου μια παρομοια επιχειρηση που ξεκινησε τον ιανουαριο του 2020 τι συκφορα επαθε.
κοιτα αυτο https://www.accountancygreece.gr/%CE%BA ... %B7%CF%82/
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”