Τι κάνει ένας εργαζόμενος σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ;

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Τι κάνει ένας εργαζόμενος σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ;

Δημοσίευσηαπό bizeli » 15 Ιούλ 2022, 11:34

vallon έγραψε:ναι
αυτό λέω
τι δεν κατάλαβες;

Βασικά αυτό που δεν κατάλαβα, έτσι όπως το έθεσες στην αρχή, είναι ότι οι νέοι άνθρωποι τρώνε τις δουλειές από τους μεγαλύτερους.
Σημειωτέον, σε σχέση με έναν μακροχρόνια μεγαλύτερης ηλικίας άνεργο περισσότερες πιθανότητες να βρει δουλειά έχει ένας 18άρης και ειδικά άμα είναι κοπέλα.
Άμα αυτό ήταν το πόιντ σου όντως είναι ένα θέμα άξιο συζήτησης "οι μακροχρόνια άνεργοι" ως κοινωνικό φαινόμενο αλλά δεν είναι δουλειά της κοπέλας να λύσει αυτό το πρόβλημα.
Ο καθένας κοιτάει τη ζωή του και δεν ξέρεις τι προβλήματα αντιμετωπίζει.
Αυτή τη στιγμή η κοπέλα ψάχνει για δουλειά. Τι πιο φυσιολογικό για έναν νέο άνθρωπο.

vallon έγραψε: εδω δεν βλέπεις που σου λέει δεν πήγα γιατί ήθελαν να σχολάω αργά και ήθελε να περνάει η λιμο να την παίρνει να χτυπάει τα προπό

σοβαρευτείτε ρε σεις και καταλάβετε ότι υπάρχει μια νέα γενιά πλήρως καβαλημένη

χάρη της κάνω που της τα λέω

Δεν μπήκε με κάποιο υφάκι ρε συ. Εσύ της "επιτέθηκες" λίγο άκομψα και αμύνθηκε η κοπέλα.
Υπάρχει και αυτό που λες κι εσύ "καβαλημένη γενιά" που όντως ισχύει και άμα θες το συζητάμε αλλά εδώ ήταν λίγο αδικαιολόγητη η έκρηξή σου.
Δεν μας ξέρει και τόσο καλά εδώ πέρα για να καταλάβει ότι της τα λέμε κάτι για το καλό της (αν είχες τέτοιο σκοπό).
0 .

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 15 Ιούλ 2022, 11:41

bizeli έγραψε:
αυτό λέω
τι δεν κατάλαβες;

Βασικά αυτό που δεν κατάλαβα, έτσι όπως το έθεσες στην αρχή, είναι ότι οι νέοι άνθρωποι τρώνε τις δουλειές από τους μεγαλύτερους.
Σημειωτέον, σε σχέση με έναν μακροχρόνια μεγαλύτερης ηλικίας άνεργο περισσότερες πιθανότητες να βρει δουλειά έχει ένας 18άρης και ειδικά άμα είναι κοπέλα.
Άμα αυτό ήταν το πόιντ σου όντως είναι ένα θέμα άξιο συζήτησης "οι μακροχρόνια άνεργοι" ως κοινωνικό φαινόμενο αλλά δεν είναι δουλειά της κοπέλας να λύσει αυτό το πρόβλημα.
Αυτή τη στιγμή η κοπέλα ψάχνει για δουλειά. Τι πιο φυσιολογικό για έναν νέο άνθρωπο.

vallon έγραψε: εδω δεν βλέπεις που σου λέει δεν πήγα γιατί ήθελαν να σχολάω αργά και ήθελε να περνάει η λιμο να την παίρνει να χτυπάει τα προπό

Δεν μπήκε με κάποιο υφάκι ρε συ. Εσύ της "επιτέθηκες" λίγο άκομψα και αμύνθηκε η κοπέλα.
Υπάρχει και αυτό που λες κι εσύ "καβαλημένη γενιά" που όντως ισχύει και άμα θες το συζητάμε αλλά εδώ ήταν λίγο αδικαιολόγητη η έκρηξή σου.
Δεν μας ξέρει και τόσο καλά εδώ πέρα για να καταλάβει ότι της τα λέμε κάτι για το καλό της (αν είχες τέτοιο σκοπό).

Προφανώς κ είμαι χρόνια άνεργη αφού πριν λίγο ενηλικιώθηκα. Τι θα έπρεπε δηλαδή να δουλεύω από το δημοτικό ?

Δε φάνηκε να έχει κ τις πιο αγνές προθέσεις. Ξεκάθαρα με προσέβαλε.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 15 Ιούλ 2022, 11:43

Magdap35 έγραψε:Έχετε απόλυτο δίκιο σας ευχαριστώ πολύ.... Οι γονείς μου δόξα τω Θεώ μου προσφέρουν ο,τι χρειάζομαι, αλλά θα ήθελα τώρα το καλοκαίρι να βρω μια προσωρινή εργασία δε θέλω να ζητάω συνέχεια ... 2 εβδομάδες τώρα έχω τελειώσει με τις εξετάσεις μου κ όλο ψάχνω . Έχω απογοητευτεί δυστυχώς αλλά δεν το βάζω κάτω ! Τώρα είμαι σε μια άλλη δουλειά κ περιμένω τον υπεύθυνο να έρθει ! Είχαμε πει 10:30 αλλά θα έρθει 12!!!

Δεν υπάρχει αμφιβολία. Μπράβο που δεν τα περιμένεις όλα έτοιμα.
Από τότε που γράφθηκες σε θυμάμαι να ψάχνεσαι με δουλειές.

Τώρα όσον αφορά το νεαρό της ηλικίας σου όντως το μεγαλύτερο εμπόδιο που θα αντιμετωπίσεις είναι αυτό της προϋπηρεσίας.
Όλοι το ίδιο λέγαμε. Πώς θα την αποκτήσουμε αν κάποιος δεν μας δώσει την ευκαιρία;
Αλλά μην μασάς.
Υπάρχουν θέσεις. Αν είσαι οκ άτομο θα χωθείς κάπου να κάνεις κάποια αρχή.
1 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 15 Ιούλ 2022, 11:55

Magdap35 έγραψε:Προφανώς κ είμαι χρόνια άνεργη αφού πριν λίγο ενηλικιώθηκα. Τι θα έπρεπε δηλαδή να δουλεύω από το δημοτικό ?

Όχι όταν λέμε μακρόχρονια άνεργος εννοούμε πολύ μεγαλύτερης ηλικίας άτομα.
Εσύ δεν πρόλαβες ακόμα να γίνεις άνεργη. Τώρα ξεκινάς.
Είναι δικαιολογημένη αυτή η "ανεργία" στη φάση σου.

Magdap35 έγραψε: Δε φάνηκε να έχει κ τις πιο αγνές προθέσεις. Ξεκάθαρα με προσέβαλε.

Μάγδα εκτός από προϋπηρεσία στη δουλειά πρέπει να αποκτήσεις προϋπηρεσία και σε φόρουμς. :D
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 15 Ιούλ 2022, 18:53

bizeli έγραψε:
αυτό λέω
τι δεν κατάλαβες;

ελα ρε μπιζέλι δεν γράφω τίποτε για διδακτορικό, λέω με απλά ελληνικά ότι ο τριαντάρης είναι πιο χρήσιμος σε μια επιχείρηση παρά ένα δεκαοχτάχρονο...
Εντάξει τώρα, σε έπιασε το ακτιβιστικό σου να υπερασπίσεις τον αδύνατο;
:D

Νομίζω μπιζελι ότι είσαι σε θέση να καταλάβεις ότι ούτε με ενδιαφέρει να επιτεθώ σε κανένα ουτε κάτι παρόμοιο
Ομως
τα ξαναγράφω για να γίνουν πιο αντιληπτά ,μήπως και έγινε κάποια παρανόηση

Η τοποθέτησή μου ήταν καθαρά από την άποψη ενός επιχειρηματία που κοιτάζει το συμφέρον του. Η επιχείρηση δεν είναι αγαθοεργές ίδρυμα. Η πρόσληψη υπαλλήλου είναι από τα πιο δύσκολα κομμάτια. Το να προτιμηθεί ένα δεκαοχτάχρονο χωρίς καμία εργασιακή εμπειρία είναι μεγάλο ρίσκο για όποια επιχείρηση. Γιατί; γιατί είναι ακόμα παιδιά και δεν ξέρουν τι τους γίνεται όταν μπαίνουν σε ένα εργασιακό ή άλλο χώρο. Εδώ στέλνω πιτσιρίκια μόλις πάρουν το πτυχίο τους σε εταιρίες για δουλειά και η εξήγηση που κάνω με τον υπεύθυνο είναι : κοίτα είναι άβγαλτο , πρέπει να το μεγαλώσεις εσύ. Είσαι διατεθειμένος; αν ναι , ο κ , αν οχι άστο.

Ξέρεις γιατί; γιατί το ξέρω πού καλά το σενάριο πολύ περισσότερο απ όσο μπορείς να φανταστείς. Το θέμα είναι ότι μέχρι ένα παιδί δεκοχτούρα χρονών να καταλάβεις τι είναι η δουλειά τι είναι ο κόσμος τι είναι ο σεβασμός , πρέπει κάποιος να φάει τα λύσακά του και να το μαθαίνει. Αυτό που θα έπρεπε να μαθαίνεται απο τα σχολεία ή απο τα σπίτια.
1 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 15 Ιούλ 2022, 18:58

Perseus1966 έγραψε:Για να απαντησω στον Βαλλον :
Διοτι ολοι ζητανε κοριτσακια ,φεν θελουν τυπους σαν και εμενα δεν θελουν σοβαρες γυναικες ,το συναντω καθημερινα στην προσπάθεια μου για δευτερη δουλεια.
Μεχρι και οι κινεζοι βαζουν αγγελιες κοπελλα 20-35.
Εσυ Μσγδα δεν θα πηγαινες σε ξενοδοχειο?

περσέα το ξέρω το σενάριο, όμως σου ξαναλέω, όταν ζητάνε κοριτσάκια νομίζεις ότι θα προσλάβουν όποιο όποιο;
δηλ θα πεταχτεί το κάθε μαμόθρευτο και θα του πουν έλα σου έχουμε στρωμένο κόκκινο χαλί και πέρνα να καθίσεις σε μια σπουδαία διευθυντική θέση να σου κάνουμε υποκλίσεις;
για ξέσκισμα τα θέλουν και ξέρουν ότι θα πάρουν ένα δεκαοχτάχρονο που θα το λιώσουν γιατί είναι σε αδύναμη θέση.
Όμως σε καμία περίπτωση δεν θα πάρουν κάποιο που είναι καβαλημένο και θα κοιτάζει το ρολόι του να φύγει μόλις φτάσει πέντε η ώρα. που κοιτάζει τον απόσταση για να πάει στη δουλειά; τι μας λες ρε;;;;;τι νομίζεις ότι είσαι;

Ε μην μου πεις ότι θα πάρει ένα τέτοιο γιατί τότε το.... χάσαμε
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 15 Ιούλ 2022, 19:13

και κάτι σε όλους όσους πετάχτηκαν να προστατέψουν το αδύναμο κοριτσάκι που της επιτέθηκα..

Πρώτα πρώτα ποιος νοιάζεται για το ποια είναι και τι μας λέει; προσωπικά ούτε με ενδιαφέρει , ούτε θέλω να μάθω
όμως
το να βγαίνει κάποιος δεκοχτούρα χρονών για δουλειά, είναι πολύ αστείο να λέει ότι πάει να επιλέξει δουλειά, συνθήκες δουλειάς ή ότι άλλο.
Πρακτικά πρέπει να παρακαλέσει να πάει για δουλειά
Αν αυτό δεν το καταλαβαίνετε τότε μην κρίνετε τον τρόπο που γράφω γιατί όλοι σας ξέρετε τι δουλειά κάνω και πως προωθώ νέα παιδιά πτυχιούχους της σχολής μας στην αγορά εργασίας.
Το πρώτο πράγμα που τα μαθαίνω....

ρε σεις αυτό δεν υπάρχει
μόλις τώρα
αυτή τη στιγμή που σας γράφω όλο αυτό με πήρε ένας μαθητής μου να με ευχαριστήσει γιατί προσελήφθη σε εταιρία συναγερμών ..
ε άει στα διάλα με την σύμπτωση
και φυσικά του έκανα τα μπούτρα κρέας μπας και καταλάβει ότι πρέπει να έχει χαμηλά το κεφάλι και να μην μιλάει

κοίτα να δεις σύμπτωση..
όλο χαρά ο χάρης που τον προλάβανε, του λεω.. τι ώρα σου είπε το αφεντικό ότι πρέπει να είσαι στη δουλειά; 8,30 με 9 ,. Αρα του λέω βλαξ θα πρέπει να είσαι στις 8.25 ακριβώς...!!!
κόλωσε..
ναι μου λέει..
έχεις δίκιο δάσκαλε
ρε άσε τα δάσκαλε και ξεκόλλα, θα σε κρίνουν για πράγματα που εσύ τώρα δεν τα βλέπεις σοβαρά όμως έτσι είναι..
και τελικά κλείσαμε με την ευχή να μπορέσει να αλλάξει για να προσαρμοστεί απο τον χαρούμενο κόσμο του σχολείου στο άγριο κόσμο της δουλειάς και της αγοράς..
αυτά τα ωραία και συγκινήθηκα λίγο
0 .

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 15 Ιούλ 2022, 19:58

vallon έγραψε:και κάτι σε όλους όσους πετάχτηκαν να προστατέψουν το αδύναμο κοριτσάκι που της επιτέθηκα..

Πρώτα πρώτα ποιος νοιάζεται για το ποια είναι και τι μας λέει; προσωπικά ούτε με ενδιαφέρει , ούτε θέλω να μάθω
όμως
το να βγαίνει κάποιος δεκοχτούρα χρονών για δουλειά, είναι πολύ αστείο να λέει ότι πάει να επιλέξει δουλειά, συνθήκες δουλειάς ή ότι άλλο.
Πρακτικά πρέπει να παρακαλέσει να πάει για δουλειά
Αν αυτό δεν το καταλαβαίνετε τότε μην κρίνετε τον τρόπο που γράφω γιατί όλοι σας ξέρετε τι δουλειά κάνω και πως προωθώ νέα παιδιά πτυχιούχους της σχολής μας στην αγορά εργασίας.
Το πρώτο πράγμα που τα μαθαίνω....

ρε σεις αυτό δεν υπάρχει
μόλις τώρα
αυτή τη στιγμή που σας γράφω όλο αυτό με πήρε ένας μαθητής μου να με ευχαριστήσει γιατί προσελήφθη σε εταιρία συναγερμών ..
ε άει στα διάλα με την σύμπτωση
και φυσικά του έκανα τα μπούτρα κρέας μπας και καταλάβει ότι πρέπει να έχει χαμηλά το κεφάλι και να μην μιλάει

κοίτα να δεις σύμπτωση..
όλο χαρά ο χάρης που τον προλάβανε, του λεω.. τι ώρα σου είπε το αφεντικό ότι πρέπει να είσαι στη δουλειά; 8,30 με 9 ,. Αρα του λέω βλαξ θα πρέπει να είσαι στις 8.25 ακριβώς...!!!
κόλωσε..
ναι μου λέει..
έχεις δίκιο δάσκαλε
ρε άσε τα δάσκαλε και ξεκόλλα, θα σε κρίνουν για πράγματα που εσύ τώρα δεν τα βλέπεις σοβαρά όμως έτσι είναι..
και τελικά κλείσαμε με την ευχή να μπορέσει να αλλάξει για να προσαρμοστεί απο τον χαρούμενο κόσμο του σχολείου στο άγριο κόσμο της δουλειάς και της αγοράς..
αυτά τα ωραία και συγκινήθηκα λίγο

Πότε είπα ότι είμαι επιλεκτική ???? Στα πάντα έχω πάει ! Κ δεν έχω κ πρόβλημα να ξυπνάω από τις 5 το χάραμα. Αλλά αυτό στις 12 δεν γινόταν.
Επίσης , όσον αφορά αυτό που είπατε με το ίδρυμα , δεν το καταλαβαίνω. Ο 30χρονος που θα προσλαμβάνατε από κάπου δεν ξεκίνησε ?
Α καλά ,οι μισοί κατηγορούν τη νέα γενιά ότι δε δουλεύουμε κ τα θέλουμε έτοιμα κ οι άλλοι μισοί ότι δε πρέπει να δουλέψουμε, συγγνώμη αλλά δεν είμαστε όλοι χαμάληδες να μας συντηρούν μέχρι τα 40 . .. δε θα σας ξανά απευθύνω το λόγο και θα σας παρακαλούσα να μην το κάνετε ούτε εσείς .

Και για να πω κ τα ευχάριστα... Βρήκα δουλειά !!!! Σε μια εταιρεία με παπούτσια τη Δευτέρα ξεκινάω :D ευχαριστώ όλους για την στήριξη :enamorado:
1 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”