Αν δεν λύσεις τα προβλήματα σου...
-
nemo
- Supreme poster

Re: Αν δεν λύσεις τα προβλήματα σου...
του μπιζελιου του χρειαζονται διακοπες επειγοντως
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
Προέλλην
- Right to Repair Champion

bizeli έγραψε:Λαχουρένιος έγραψε:τότε σε λύνουν αυτά.
Είναι μια κουβέντα που μου είχε πει ένας ηλικιωμένος πριν μερικά χρόνια και την θυμήθηκα αυτές τις μέρες που πέρασα κάποια ζόρια. Από τα πιο σοφά λόγια που έχω ακούσει. Ότι δεν αντιμετωπίζεται νωρίς, μεγαλώνει και σε τρώει κάποια στιγμή.
Δεν λύνονται όλα τα προβλήματα και δε νομίζω να εννοούσε ο γέρος αυτό το πράγμα ακριβώς. Ίσα ίσα έτσι όπως το ερμηνεύεις εσύ σου δημιουργεί περισσότερο άγχος.
Εγώ θα το ερμήνευα περισσότερο ότι αν δεν σταματήσεις να ανησυχείς και να αγχώνεσαι για όλα, θα σου το πει το σώμα σου κάποια στιγμή.
To μπιζέλι το προσεγγίζει γενικώς, δηλαδή σωστά. Πρόβλημα απο πρόβλημα διαφέρει, το ίδιο και ο τρόπος αντιμετώπισής του. Υπάρχουν προβλήματα που αν πέσεις πάνω τους να τα λύσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα, τα κάνεις χειρότερα, γιατί απλά χρειάζεσαι αρκετό χρόνο να τα αξιολογήσεις, να χαράξεις τακτική αντιμετώπισης, να γίνουν μερικές επαναληπτικές προσεγγίσεις και διορθώσεις, κλπ. Γενικότερα, η αντίδραση την κατάλληλη στιγμή ανά περίπτωση, είναι καθοριστικής σημασίας. Η βιασύνη είναι το ίδιο κακός σύμβουλος με την αργοπορία. Δεν είναι τυχαίο που υπάρχουν δύο αντικρουόμενες σχετικές παροιμίες: το γοργό και χάριν έχει & σπεύδε βραδέως, για να καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις
.Συνεπώς, το μείζον είναι η κατά περίπτωση κρίση, και όχι απαραίτητα η ταχύτητα.Προφανώς λες αυτά που λες έχοντας στο μυαλό σου κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα που απ ότι φαίνεται ήθελε γρήγορο χειρισμό.
1 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
Προέλλην
- Right to Repair Champion

Λαχουρένιος έγραψε:nemo έγραψε:ακου την δικια μου -παρτο ελαφρα γιατι κανενας δεν γλιτωσε απο αυτο
δεν γινεται με τιποτα να λυθει ενα προβλημα την στιγμη της γεννησης του
Γιατί ρε Νιμό να μην λύνονται τα προβλήματα?
Υπάρχουν και προβλήματα που δεν έχουν per se λύση, που το καλύτερο δυνατό σενάριο είναι απλά να βγείς απο την κατάσταση με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.
bizeli έγραψε:Λαχουρένιος έγραψε:Το πλαίσιο εκείνης της συζήτησης που είχα μαζί του ήταν ότι πολλοί άνθρωποι δεν καταφέρνουν να λύσουν τα θέματα τους και αυτό έχει αντίκτυπο στην εμφάνισή τους και την υγεία τους.
Και να τα λύσεις θα έρθουν άλλα.
Πρέπει κάποια στιγμή να μπορείς να πεις στα @@ μου όλα.
Ρεσιτάλ σοφίας
Αυτό ακριβώς. Κάποιος πρέπει να συνειδητοποιήσει νωρίς, ότι η ζωή εκ της φύσης της είναι ένας συνεχής, αδυσώπητος, ακατάπαυστος αγώνας επίλυσης διαρκώς εμφανιζόμενων προβλημάτων, κάτι σαν Λερναία Υδρα.
Στα @@ μου όλα δεν σημαίνει ότι αδιαφορώ για τα προβλήματα, αλλά το ότι αυτά δεν με παίρνουν εύκολα απο κάτω, δεν πολυσκάω. Πρόβλημα είναι, θα κάνεις ότι καλύτερο να το λύσεις, δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι με το παραμικρό, και αύριο μέρα είναι. Αν το κοιτάξετε λίγο ιστορικά, θα δείτε ότι στο 99% των περιπτώσεων που αγχωθήκατε με προβλήματα, αυτό ήταν τζάμπα, τα πράγματα ευκολότερα ή δυσκολότερα, βρήκαν τον δρόμο τους.
Υπάρχουν φυσικά και σοβαρά προβλήματα, πχ υγείας, όπου δεν είναι εύκολο κάτι τέτοιο. Και εκεί όμως, οι περισσότεροι που έχουν καλή πορεία, είναι αυτοί που αγχώνονται λιγότερο, συνεχίζουν την καθημερινότητα, κλπ.
Εξαιρετικής σημασίας είναι βέβαια, να μην τα δημιουργείς τα προβλήματα με βιομηχανικό ρυθμό, να μην τα ψάχνεις. Καλό είναι πάντα να σκέφτεσαι πριν πάρεις αποφάσεις, κάνεις ή πείς κάτι σχετικά σημαντικό, κλπ. Η στρατηγική σιωπή και υπομονή είναι υπερόπλα. Δεν λέμε να είσαι ρομπότ, απλά να προσπαθείς πάντα για το καλύτερο σε αυτή την διάσταση. Σίγουρα έτσι μειώνεις τον αριθμό των προβλημάτων που θα έχεις να αντιμετωπίσεις, λιγότερο ή περισσότερο, αλλά τα μειώνεις αναλογικά.
Επίσης, είναι και θέμα ψυχολογίας και εμπερίας. Πχ, όσα περισσότερα λυμένα προβλήματα έχεις κάτω απο την ζώνη σου, τόσο καλύτερα μπορείς να αντιδράς σε νέα (όχι πάντα, αλλά σε γενικές γραμμές ναι), και λόγω ψυχολογίας αλλά και λόγω ανάπτυξης επιτυχημένων τακτικών προσεγγίσεων.
Αντίστροφα, όσο πιο πολλά πράγματα σκατώνεις, τόσο περισσότερο βυθίζεσαι. Απο τα λάθη μαθαίνεις, αλλά αν είσαι ο κυνηγός που πάει στο δάσος ξανά και ξανά και σε αιφνιδιάζει η αρκούδα, αυτή θα στον φοράει μόνιμα.
1 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
bizeli
- Moderator

Ο προέλλην δεν θα μπορούσε να προσεγγίσει το θέμα σωστότερα.
Αυτό ακριβώς. Όπως τα λέει.
Αυτό ακριβώς. Όπως τα λέει.
0 .
-
bizeli
- Moderator

nemo έγραψε:του μπιζελιου του χρειαζονται διακοπες επειγοντως
Δεν είναι το θέμα διακοπές.
Το θέμα είναι αλλαγή στάση ζωής.
0 .
-
nemo
- Supreme poster

bizeli έγραψε:nemo έγραψε:του μπιζελιου του χρειαζονται διακοπες επειγοντως
πολλοι το ειπαν αλλα ουδεις το τολμησε
γιατι τα ιδια σκατα συμβαινουν παλι
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
-
vallon
- Supreme poster

bizeli έγραψε:nemo έγραψε:του μπιζελιου του χρειαζονται διακοπες επειγοντως
αυτό ακριβώς...!!!!
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Προέλλην έγραψε:Υπάρχουν και προβλήματα που δεν έχουν per se λύση, που το καλύτερο δυνατό σενάριο είναι απλά να βγείς απο την κατάσταση με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.
Και αυτό κάποιου είδους λύση είναι.
Ρεσιτάλ σοφίας![]()
Αυτό ακριβώς. Κάποιος πρέπει να συνειδητοποιήσει νωρίς, ότι η ζωή εκ της φύσης της είναι ένας συνεχής, αδυσώπητος, ακατάπαυστος αγώνας επίλυσης διαρκώς εμφανιζόμενων προβλημάτων, κάτι σαν Λερναία Υδρα.
Μπορείς όμως με την στάση σου να διαλέξεις ποια προβλήματα θα έχεις. Πχ προτιμώ τα προβλήματα του ιδιοκτήτη στέγης από του αστέγου και τα προβλήματα του εργαζόμενου από τα προβλήματα του άνεργου. Δεν είναι όλα τα προβλήματα το ίδιο σοβαρά.
Στα @@ μου όλα δεν σημαίνει ότι αδιαφορώ για τα προβλήματα, αλλά το ότι αυτά δεν με παίρνουν εύκολα απο κάτω, δεν πολυσκάω. Πρόβλημα είναι, θα κάνεις ότι καλύτερο να το λύσεις, δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι με το παραμικρό, και αύριο μέρα είναι. Αν το κοιτάξετε λίγο ιστορικά, θα δείτε ότι στο 99% των περιπτώσεων που αγχωθήκατε με προβλήματα, αυτό ήταν τζάμπα, τα πράγματα ευκολότερα ή δυσκολότερα, βρήκαν τον δρόμο τους.
Δε θα το λεγα. Αυτό ισχύει αν είσαι πολύ αγχώδης οπότε εκεί το πρόβλημα είναι η διαχείριση του αγχούς. Διαφορετικά, τα παλιά προβλήματα λύθηκαν (αν λύθηκαν) επειδή έκανα κάτι για αυτό και όχι έτσι, αυτόματα.
Υπάρχουν φυσικά και σοβαρά προβλήματα, πχ υγείας, όπου δεν είναι εύκολο κάτι τέτοιο. Και εκεί όμως, οι περισσότεροι που έχουν καλή πορεία, είναι αυτοί που αγχώνονται λιγότερο, συνεχίζουν την καθημερινότητα, κλπ.
Εξαιρετικής σημασίας είναι βέβαια, να μην τα δημιουργείς τα προβλήματα με βιομηχανικό ρυθμό, να μην τα ψάχνεις. Καλό είναι πάντα να σκέφτεσαι πριν πάρεις αποφάσεις, κάνεις ή πείς κάτι σχετικά σημαντικό, κλπ. Η στρατηγική σιωπή και υπομονή είναι υπερόπλα. Δεν λέμε να είσαι ρομπότ, απλά να προσπαθείς πάντα για το καλύτερο σε αυτή την διάσταση. Σίγουρα έτσι μειώνεις τον αριθμό των προβλημάτων που θα έχεις να αντιμετωπίσεις, λιγότερο ή περισσότερο, αλλά τα μειώνεις αναλογικά.
Επίσης, είναι και θέμα ψυχολογίας και εμπερίας. Πχ, όσα περισσότερα λυμένα προβλήματα έχεις κάτω απο την ζώνη σου, τόσο καλύτερα μπορείς να αντιδράς σε νέα (όχι πάντα, αλλά σε γενικές γραμμές ναι), και λόγω ψυχολογίας αλλά και λόγω ανάπτυξης επιτυχημένων τακτικών προσεγγίσεων.
Αντίστροφα, όσο πιο πολλά πράγματα σκατώνεις, τόσο περισσότερο βυθίζεσαι. Απο τα λάθη μαθαίνεις, αλλά αν είσαι ο κυνηγός που πάει στο δάσος ξανά και ξανά και σε αιφνιδιάζει η αρκούδα, αυτή θα στον φοράει μόνιμα.
Αυτό εξυπακούεται. Η αποφυγή των προβλημάτων είναι εξίσου σημαντική με την λύση τους, αν όχι περισσότερο.
0 .