Ιστορια της Ευρωπης (τριτομο)
https://www.politeianet.gr/books/978960 ... mos-204283
Τον τελευταιο μηνα εχω κολλησει καπου προς τα τελη του πρωτου βιβλιου (λιγο μετα την ανακαλυψη της Αμερικης). Ελπιζω να παρει μπρος παλι η αναγνωση του συντομα.
Ξεκιναει την αφηγηση απο την ρωμαικη αυτοκρατορια.
Τι διαβάζετε αυτή την εποχή;
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

-
pluton
- Supreme poster

Re: Τι διαβάζετε αυτή την εποχή;
"ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ"
του ΠΛΕΥΡΗ Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ εκδόσεις ΗΛΕΚΤΡΟΝ

του ΠΛΕΥΡΗ Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ εκδόσεις ΗΛΕΚΤΡΟΝ

0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».
-
nemo
- Supreme poster

εγω αυτον τον παλιοκαιρο διαβαζω ξανα τον εαυτο μου ..η πλακα ειναι οτι οσες φορες και να τον διαβαζω ολο και κατι καινουργιο ανακαλυπτω ..αυτο το ρητο που λενε απο το μηδεν στο μηδεν κρυβει μεγαλη π@στια
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
Freisinniger
- Maître des anions

όπως βλέπετε διαβάζω μόνο science fiction βιβλία κυρίως μπεστ σελερ από τις ΗΠΑ, σταμάτησα να διαβάζω όλα τα βιβλία που απλά δεν μου προσφέρουν τίποτα, πχ των κλασσικών φιλοσόφων, πριν αυτή την νέα τάση διάβαζα όλους τους κλασσικούς της Ευρώπης, το συμπέρασμά μου ήταν, ότι μεν βοηθούσαν συλλογικά, αλλά εν τέλει δεν μου διεύρυναν την σκέψη και την φαντασία. Οπότε αποφάσισα να επικεντρωθώ μόνο στα βιβλία επιστημονική φαντασίας.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an.

-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Και γω παλιοτερα το χα βαλει στοχο να διαβασω εστω ενα βιβλιο απο καθε σημαντικο φιλοσοφο, ελληνα και ξενο, ξεκινωντας απο τους προσωκρατικους και τελειωνοντας στον Νιτσε, αντε και στον Ρασελ σαν πιο συγχρονο. Ειχα καμια 20αρια στο μυαλο μου, αλλα κατεληξα οτι για ενα ατομο σαν εμενα που εχει μικρη μονο καυλα με τη φιλοσοφια, θα ηταν too much.
Μια ιστορια της φιλοσοφιας θα ηθελα να διαβασω μονο.
Αυτο που λες εσυ Μετρ με τα φιλοσοφικα, το λεω εγω για τα αμιγως πολιτικα βιβλια πλεον. Θεωρω πως μεσα απο ιστορικα βιβλια, αν εχεις το καταλληλο πολιτικο και θεωρητικο υποβαθρο, μπορεις να βγαλεις πολλα συμπερασματα απο μονος σου, χωρις να παιρνεις ετοιμη τροφη.
Μια ιστορια της φιλοσοφιας θα ηθελα να διαβασω μονο.
Αυτο που λες εσυ Μετρ με τα φιλοσοφικα, το λεω εγω για τα αμιγως πολιτικα βιβλια πλεον. Θεωρω πως μεσα απο ιστορικα βιβλια, αν εχεις το καταλληλο πολιτικο και θεωρητικο υποβαθρο, μπορεις να βγαλεις πολλα συμπερασματα απο μονος σου, χωρις να παιρνεις ετοιμη τροφη.
0 .
-
Freisinniger
- Maître des anions

από τα ιστορικά, φιλοσοφικά βιβλία κυρίως του περασμένου αιώνα ο άνθρωπος δεν έχει απολύτως τίποτα να μάθει, όλα αυτά τα βιβλία που είχαν γραφεί, είχαν ως σκοπό τον νεοεθνικισμό ή διαφορετικού είδους κοινωνίες, μια ιδεατή κοινωνία και όλες αυτές τις αρλούμπες, αν κοιτάξει κανείς στο ρου της ιστορίας, όλες αυτές οι απόψεις γέννησαν τους πιο τρελούς πολιτικούς της εποχής, με απίστευτες σφαγές.
Επομένως δεν μπορώ να ασχοληθώ άλλο με τις παπαργιές, ο άνθρωπος πρέπει να είναι κατά την άποψή νοήμων ον να προσφέρει στην μελλοντική ανθρωπότητα. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα που τα βιβλία επιστημονικής φαντασίας σαρώνουν ολοένα και περισσότερο τους κόλπους των βιβλίων. Τα αποτελέσματά τους τα βλέπουμε στον κινηματογράφο.
Επομένως δεν μπορώ να ασχοληθώ άλλο με τις παπαργιές, ο άνθρωπος πρέπει να είναι κατά την άποψή νοήμων ον να προσφέρει στην μελλοντική ανθρωπότητα. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα που τα βιβλία επιστημονικής φαντασίας σαρώνουν ολοένα και περισσότερο τους κόλπους των βιβλίων. Τα αποτελέσματά τους τα βλέπουμε στον κινηματογράφο.
0 .

-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Για βιβλια που ασχολουνται με την ιστορια μιλαω, wtf ειναι αυτα που γραφεις?
Η επιστημονικη φαντασια ειναι λογοτεχνικο ειδος, ειναι αλλο πραγμα τελειως.
0 .
-
Freisinniger
- Maître des anions

Μαρξ όλους τους τόμους στα γερμανικά φυσικά
0 .

-
Freisinniger
- Maître des anions

Λαχουρένιος έγραψε:Για βιβλια που ασχολουνται με την ιστορια μιλαω, wtf ειναι αυτα που γραφεις?
Λέω ότι των περασμένων αιώνων φιλόσοφοι δεν πρόσφεραν τίποτα στην ανθρωπότητα, παρά μόνο πολέμους
0 .

-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Metranion έγραψε:Μαρξ όλους τους τόμους στα γερμανικά φυσικά
Τρολλαρεις?
Metranion έγραψε:Λέω ότι των περασμένων αιώνων φιλόσοφοι δεν πρόσφεραν τίποτα στην ανθρωπότητα, παρά μόνο πολέμους
Διαφωνω, αλλα εγω μιλησα για βιβλια ιστοριας, οχι φιλοσοφικα.
0 .