BaKXOS_Lysios έγραψε:Κοίτα λαχού είπα ήδη ότι δεν συζητάω όταν αρχίζει το μποτάρισμα και οι κασέτες. Δεν με ενδιαφέρει τέτοια συζήτηση. Με ενδιαφέρει ο γόνιμος, ουσιαστικός διάλογος. Ούτε ειδήμων του μαρξισμού με ενδιαφέρει να με πείς ούτε άσχετο. Η ουσία με ενδιαφέρει. Εσυ όμως έχεις ήδη αρχίσει το κλασικό μποτάρισμα όταν δεν έχετε τι να πείτε: 1) Σας καταδιώκουν και σας μισούν 2) Δεν ξέρουν τίποτα απο κομμουνισμό και μαρξισμο αρα κάνουν λάθος. Ωραία! Δεν ξέρω! Μπορείς να μου πεις τι δεν ξέρω και γιατί κόλλησε εκεί η συζήτηση; Πως καταλαβες ότι δεν ξέρω αυτό που δεν ξέρω;
1) Δεν θεωρω οτι με καταδιωκεις εσυ ή το Μπιζελι. Απλως μου εκανε εντυπωση η απορια σας πανω στο οτι δηλωνω κομμουνιστης.
2) Βρισκω τελειως αντιφατικο να μπαινεις σε μια θεση να μας εξηγεις τι εστι σωστη κομμουνιστικη θεση και τι οχι οταν ο ιδιος δεν εισαι κομμουνιστης.
Θυμαμαι πολυ καλα να υποστηριζεις τον Τσιπρα ο οποιος ουτε στα πιο αριστερα του δεν δηλωνε κομμουνιστης. Ποσο μαλλον οταν εσυ τον υποστηριζες τουλαχιστον μεχρι και το '19 και ειχε μεταλλαχθει σε σημιτικο πασοκο για τα καλα. Τωρα πως ξαφνικα απο ζαιος εγινες κομμουνιστικοτερος των κομμουνιστων?
Οσο για τις γνωσεις σου, καποια πραγματα που ειπες οπως πχ για το Λινουξ ή για καποιου ειδους κομμουνιστικη σταση ζωης ειναι εντελως εξω απο το πνευμα του μαρξισμου. Δεν μπορω να σου πω οτι ησουν out εδω ή εκει γιατι ησουν 100% εκτος θεματος. Πιο ευκολο θα ηταν να σου πω που τα λες σωστα παρα το αντιθετο
Για το ότι μίλησα για ισότητα και πανανθρωπινη δικαιοσύνη ενώ ο μαρξισμός δεν ειναι πανανθρώπινη θεωρία;...αυτό μου λες;...Επειδή σε μια κομμουνιστική κοινωνία ο κεφαλαιοκράτης θα χάσει το κεφάλαιο του άρα δεν δίκαιος ο κομουνισμός για όλους... αυτό μου λες....;
.gif)
Περιπου ναι. Ο κομμουνισμος εκ των πραγματων δεν απευθυνεται σε ατομα που ευνοουνται απο την τωρινη ταξη πραγματων. Αυτοι εχουν καθε λογο να ειναι αντικομμουνιστες. Καποιοι ελαχιστοι θα γινουν κομμουνιστες για ηθικους λογους αλλα η συντριπτικη πλειοψηφια θα μεινει πιστη στην ταξη της. Το ιδιο ισχυει και για ανωτερα μεσαια στρωματα (πχ ελευθεροι επαγγελματιες με υψηλο εισοδημα, στελεχη επιχειρησεων, εισοδηματιες κλπ) που χωρις να ειναι καπιταλιστικα τα ιδια, ευνοουνται αρκετα απο τον καπιταλισμο ωστε να μην θελουν την ανατροπη του.
Ο κομμουνισμος απευθυνεται στην εργατικη ταξη και στα κατωτερα μεσαια στρωματα γιατι αυτα πληττονται απο τον καπιταλισμο και αυτα ειναι που εχουν καθε συμφερον να τον ανατρεψουν. Δεν μπορεις να περιμενεις οτι ο βιομηχανος θα παλεψει για ενα καθεστως στο οποιο θα ειναι ενας απλος εργατης.
Εγω δεν ειπα οτι δεν εισαι αριστερος, ειπα οτι δεν εισαι κομμουνιστης.