Σχέση με διαφορά μορφωτικού επιπέδου

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Re: Σχέση με διαφορά μορφωτικού επιπέδου

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 11 Ιαν 2023, 21:04

Προέλλην έγραψε:
Magdap35 έγραψε:Ουαου δεν το γνώριζα !!! Αλλά πιστεύετε ότι εδώ στην Ελλάδα , συγκεκριμένα Αθήνα , δε μπορώ να φτάσω σε καλό σημείο στα τουριστικά?

Mπορείς, αλλά θα έχεις λιγότερες ευκαιρίες και χαμηλότερο ταβάνι. Εδώ η συζήτηση ήταν όμως αν πας στην Αυστρία μαζί με τον φίλο σου, όχι γενικά (πιο δύσκολη περίπτωση).

Μα αν δεν είμαστε μαζί δεν θα πάω . Εγώ προσωπικά δεν θέλω να μεταναστεύσω. Και δεν είναι σίγουρο ότι κι εκείνος θα πάει . Για αυτό ψαχνομαι και για το τι μπορώ να κάνω εδώ στην Αθήνα . Ελπίζω να βρω κάτι γιατί πέρυσι που είχα προσπαθήσει δεν βρήκα , όλο πόρτες έτρωγα. Ένα ξενοδοχείο δεν με δέχθηκε γιατί δεν ήξερα δεύτερη γλώσσα. Το γνωρίζω ότι είναι μείον μου αυτό , και θέλω να μάθω γαλλικά , που ήδη γνωρίζω κάποια βασικά κ έχω κάποια οικειότητα με την γλώσσα, επίσης μου αρέσουν πολύ .
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 11 Ιαν 2023, 21:10

Magdap35 έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Mπορείς, αλλά θα έχεις λιγότερες ευκαιρίες και χαμηλότερο ταβάνι. Εδώ η συζήτηση ήταν όμως αν πας στην Αυστρία μαζί με τον φίλο σου, όχι γενικά (πιο δύσκολη περίπτωση).

Μα αν δεν είμαστε μαζί δεν θα πάω . Εγώ προσωπικά δεν θέλω να μεταναστεύσω. Και δεν είναι σίγουρο ότι κι εκείνος θα πάει . Για αυτό ψαχνομαι και για το τι μπορώ να κάνω εδώ στην Αθήνα . Ελπίζω να βρω κάτι γιατί πέρυσι που είχα προσπαθήσει δεν βρήκα , όλο πόρτες έτρωγα. Ένα ξενοδοχείο δεν με δέχθηκε γιατί δεν ήξερα δεύτερη γλώσσα. Το γνωρίζω ότι είναι μείον μου αυτό , και θέλω να μάθω γαλλικά , που ήδη γνωρίζω κάποια βασικά κ έχω κάποια οικειότητα με την γλώσσα, επίσης μου αρέσουν πολύ .

2η γλώσσα οπωσδήποτε. Ιδανικά, και 3η. Μάθε γαλλικά, να έχεις τουλάχιστον την πόρτα της Γαλλίας ανοικτή, αν χρειαστεί :D
0 .

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 11 Ιαν 2023, 21:27

Προέλλην έγραψε:
Magdap35 έγραψε:Μα αν δεν είμαστε μαζί δεν θα πάω . Εγώ προσωπικά δεν θέλω να μεταναστεύσω. Και δεν είναι σίγουρο ότι κι εκείνος θα πάει . Για αυτό ψαχνομαι και για το τι μπορώ να κάνω εδώ στην Αθήνα . Ελπίζω να βρω κάτι γιατί πέρυσι που είχα προσπαθήσει δεν βρήκα , όλο πόρτες έτρωγα. Ένα ξενοδοχείο δεν με δέχθηκε γιατί δεν ήξερα δεύτερη γλώσσα. Το γνωρίζω ότι είναι μείον μου αυτό , και θέλω να μάθω γαλλικά , που ήδη γνωρίζω κάποια βασικά κ έχω κάποια οικειότητα με την γλώσσα, επίσης μου αρέσουν πολύ .

2η γλώσσα οπωσδήποτε. Ιδανικά, και 3η. Μάθε γαλλικά, να έχεις τουλάχιστον την πόρτα της Γαλλίας ανοικτή, αν χρειαστεί :D

Εντάξει για τρίτη είναι νωρίς να μιλάμε χαχα αν και γνωρίζω ήδη μια τρίτη , η μητρική μου , έχω μισή καταγωγή από άλλη χώρα κ γνωρίζω τη γλώσσα αλλά δεν νομίζω ότι θα χρησιμεύσει, είναι γειτονική (όχι Αλβανία) τέλος πάντων θα δούμε . Ελπίζω να προλαβαίνω κ ξένη γλώσσα και δουλειά μιας κ το κέντρο της Αθήνας δεν είναι και πολύ κοντά μου .
1 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 11 Ιαν 2023, 21:50

Magdap35 έγραψε:
Προέλλην έγραψε:2η γλώσσα οπωσδήποτε. Ιδανικά, και 3η. Μάθε γαλλικά, να έχεις τουλάχιστον την πόρτα της Γαλλίας ανοικτή, αν χρειαστεί :D

Εντάξει για τρίτη είναι νωρίς να μιλάμε χαχα αν και γνωρίζω ήδη μια τρίτη , η μητρική μου , έχω μισή καταγωγή από άλλη χώρα κ γνωρίζω τη γλώσσα αλλά δεν νομίζω ότι θα χρησιμεύσει, είναι γειτονική (όχι Αλβανία) τέλος πάντων θα δούμε . Ελπίζω να προλαβαίνω κ ξένη γλώσσα και δουλειά μιας κ το κέντρο της Αθήνας δεν είναι και πολύ κοντά μου .

Μέχρι να γίνεις 30-35 ετών, λόγω του άκρατου λαϊκισμού που λυμαίνεται την Ελλάδα, το πιθανότερο να μας έχουν περάσει όλες ανεξαιρέτως οι γειτονικές χώρες σε κατά κεφαλήν ΑΕΠ, οπότε θα μας έρχονται ως τουρίστες με γεμάτες ΕΥΡΩ τσέπες και θα χρειάζονται υπάλληλοι που μιλούν τις γλώσσες τους :D
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 12 Ιαν 2023, 11:50

vallon έγραψε:μια κυρία που έχει εργαστήριο περιποίησης νυχιών...

...βγάζει μηνιαίως τόσα φράγκα που ούτε τρία πτυχία και τα συμπαρομαρτούντα βοηθητικά τους υποπτυχία αποφέρουν.
Για βρες νυχού να σου 'ρθει σπίτι για μανικιούρ, πετικιούρ, γαλλικό, ημιμόνιμο, ξεπέτσιασμα, τεχνητό, φρύδια μύδια, ξετρίχιασμα μπικίνι και κωλοτρυπίδας και τα συναφή και ετοιμάσου να ρίξεις μια κατοστάρα στην ώρα το λιγότερο.
Άσε που θα βογκήξεις μέχρι να έχει ελεύθερο ραντεβού γιατί δουλεύει όποτε της καβλώσει.
Και όταν στοκάρει πελατεία με του κώλου κεφάλαιο ανοίγει μόνιμη στέγη με αέρα ραντεβού πεντέξι ημερών και το παίζει εικαστική καλλιτέχνιδα με αραγμένη απόξω από το μαγαζί μπεμβεδιά των 70.000 ευρώ.
Και αν κολλήσει στο νυχάδικο και κανα δυο καρέκλες κομμωτικής χέζεται στο τάλιρο.
Και τα πτυχία τα τρώνε τα δωδεκάωρα και οι τέσσερις τοίχοι με τον προϊστάμενο να τα μαστιγώνει για σκάρτα 1000 ευρώ το μήνα.
1 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 12 Ιαν 2023, 13:25

Ο Ραν ψιλοτρολάρει αλλά έχει δίκιο. Οι νυχούδες κάνουν χρυσές δουλειές τα τελευταία χρόνια. Μην τις υποτιμάτε καθόλου. Είναι καλή διέξοδος για μια κοπέλα που δεν θέλει να ασχοληθεί με την ανώτατη εκπαίδευση. Στις μέρες μας ακόμα και οι καθαρίστριες από το Μενίδι έχουν νύχι στην πένα. Η γυναίκα πρώτα θα κόψει από το φαί και το ρεύμα και μετά από το νύχι.
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 12 Ιαν 2023, 13:37

κυρίες κ κύριοι,
με συγχωρείτε αν ανεβάζω τόνους ορισμένες φορές αλλά
δεν δέχομαι ιδεολογικά να απορρίπτει κάποιος την τεκμηρίωση που προσφέρει η τεχνική εκπαίδευση στην χώρα μας
Ειδικά όταν ο άλλος είναι ένας τίποτας του ιντερνετ
για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 12 Ιαν 2023, 15:49

Λαχουρένιος έγραψε:Ο Ραν ψιλοτρολάρει αλλά έχει δίκιο. Οι νυχούδες κάνουν χρυσές δουλειές τα τελευταία χρόνια. Μην τις υποτιμάτε καθόλου. Είναι καλή διέξοδος για μια κοπέλα που δεν θέλει να ασχοληθεί με την ανώτατη εκπαίδευση. Στις μέρες μας ακόμα και οι καθαρίστριες από το Μενίδι έχουν νύχι στην πένα. Η γυναίκα πρώτα θα κόψει από το φαί και το ρεύμα και μετά από το νύχι.

Καθόλου δεν το υποτιμάω !!! Έχετε δίκιο σε όσα λέτε για τις νυχουδες, είναι η ξαδέρφη μου και βγάζει πάνω από 2000€ το μήνα και τα κάνει σπίτι της οπότε μαύρα φυσικά . Ούτε έξτρα νοίκι ούτε τίποτα . Ωστόσο εγώ. Δεν είμαι καλή στα νύχια . Θέλω να κάνω ιδανικά κάτι πάνω στα τουριστικά, στην Αθήνα ...
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 12 Ιαν 2023, 20:08

Λαχουρένιος έγραψε:Ο Ραν ψιλοτρολάρει αλλά έχει δίκιο. Οι νυχούδες κάνουν χρυσές δουλειές τα τελευταία χρόνια. Μην τις υποτιμάτε καθόλου. Είναι καλή διέξοδος για μια κοπέλα που δεν θέλει να ασχοληθεί με την ανώτατη εκπαίδευση. Στις μέρες μας ακόμα και οι καθαρίστριες από το Μενίδι έχουν νύχι στην πένα. Η γυναίκα πρώτα θα κόψει από το φαί και το ρεύμα και μετά από το νύχι.

Όχι "οι νυχούδες", κάποιες λίγες νυχούδες. Υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός γυναικών που τελειώνουν αισθητική και τα συναφή. Ελάχιστες είναι αυτές που βγάζουν λεφτά.

Όταν τα ανέκδοτα στοιχεία και το χάϊδεμα της τεμπελιάς αντικαθιστούν την έκθεση στην πραγματικότητα και τον παιδαγωγικό επαγγελματικό προσανατολισμό στον οποίο θα έπρεπε να υπόκεινται οι μαθητές, έχουμε ακριβως αυτό το πράμα που βλέπουμε στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Σε αυτή τη χώρα, ο ανταγωνισμός στον τομέα των νυχούδων, μασατζούδων, μπακάλικων, καφετεριών, σουβλατζίδικων, είναι δυστυχώς πολύ μεγάλος.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 12 Ιαν 2023, 20:17

vallon έγραψε:κυρίες κ κύριοι,
με συγχωρείτε αν ανεβάζω τόνους ορισμένες φορές αλλά
δεν δέχομαι ιδεολογικά να απορρίπτει κάποιος την τεκμηρίωση που προσφέρει η τεχνική εκπαίδευση στην χώρα μας
Ειδικά όταν ο άλλος είναι ένας τίποτας του ιντερνετ
για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους

Τα πράγματα στην θέση τους: Τόσο η κατώτερη τεχνική εκπαίδευση όσο και η δια βίου μάθηση στην Ελλάδα, είναι απο τις χειρότερες στον δυτικό και όχι μόνο κόσμο. Αυτή είναι βασικά μιά απο τις μεγαλύτερες πληγές της οικονομίας της χώρας.
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”