Alien_ex_forums έγραψε:Ραν ταν πλαν έγραψε:
Φωτογραφίζεις το ''ελεύθερο''.
Κι εδώ όταν κάποιος ανεβάσει ως επιχείρημα μια έγκυρη επιστημονική μελέτη (πιστοποιημένη από ειδικά στην πιστοποίηση εγκυρότητας σάιτ), απαραίτητα ο αντίλογος πρέπει να βασίζεται σε μια άλλη ανέγκυρη επιστημονική μελέτη (μη πιστοποιημένη από ειδικά στην πιστοποίηση εγκυρότητας σάιτ).![]()
Και γίνεται του κουτρούλη ο γάμος.
Μα αυτό επιβάλλει η λογική προκειμένου να συνεννοούμαστε.
Μπορεί να ζούμε στην εποχή των fake news και της στρατευμένης επιστήμης, ωστόσο αναγκαστικά πρέπει να κάνουμε κάποιες παραδοχές στο βωμό της κοινής συνεννόησης.
Οι παραδοχές αυτές είναι π.χ. ότι το CNN είναι πιο έγκυρο από το μπλογκ της κυρα-Κούλας. Εννοείται ότι το CNN μπορεί να λέει ψέμματα και το μπλογκ να λέει αλήθειες, αλλά εμείς οφείλουμε να έχουμε μια κοινή βάση συνεννόησης.
Επίσης πιο έγκυρο είναι ένα επιστημονικό περιοδικό από ένα ΜΜΕ.
ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ πρέπει να δεχόμαστε κάτι ως πιο έγκυρο από κάτι άλλο. Το "δε γουστάρω αυτή την άποψη", δεν γίνεται εύκολα αποδεκτό.
Συγκεκριμένα έχω ακούσει ότι λέω μπαρούφες, έχοντας επιστρατεύσει έγκυρες πηγές στα εξής ζητήματα.
- Επιστημονικά άρθρα που υποστηρίζουν ότι η παιδεραστία σχετίζεται άμεσα με διαταραχές στη σεξουαλική έλξη (που σημαίνει ότι είναι σύμφυτη με την σεξουαλική έλξη των παιδεραστών και επομένως αυτοί δεν επιδέχονται "σωφρονισμού"). Αυτό το πρόβαλα ως επιχείρημα υπέρ του χημικού ευνουχισμού των παιδόφιλων. Μου είπαν ότι είμαι φασίστας που τα πιστεύω εγώ και ότι οι παιδεραστές επιδέχονται σωφρονισμού "γιατί έτσι".
- Αρθρα έγκυρων μέσων ενημέρωσης και επιστημονικές δημοσιεύσεις με στατιστικά που δείχνουν ότι η Νορβηγία υποστηρίζει και εφαρμόζει εδώ και πολύ καιρό την οικειοθελή ευθανασία "ηλικιωμένων που έχουν κουραστεί από τη ζωή" και μάλιστα αποτελεί κέντρο "τουρισμού ευθανασίας" ηλικιωμένων. Το συγκεκριμένο κατηγορήθηκε ως fake news, παρά τη σωρεία άρθρων και επιστημονικών μελετών που είχα παραθέσει.
- Αρθρα σε περιοδικά βιο-ηθικής που υποστηρίζουν τη βρεφοκτονία αποκαλώντας την "έκτρωση μετά τη γέννα", τα οποία κατά έναν πολύ ύποπτο τρόπο συμπίπτουν με τις ακραίες πεποιθήσεις, περιθωριακών φεμινιστικών κύκλων, οι οποίοι επίσης μιλούν για "έκτρωση μετά τη γέννα". Τα συγκεκριμένα αποκαλέστηκαν "τρολάρισμα" (τρολάρισμα σε έγκυρο περιοδικό βιο-ηθικής;).
- Δορυφορική εικόνα από το google maps που δείχνει ότι το εργαστήριο που ταξινομεί τους κορονοιούς στην Ουχάν, απέχει 20 λεπτά δρόμο από την αγορά της Ουχάν όπου έγινε το πρώτο ξέσπασμα. Στο συγκεκριμένο με ειρωνεύτηκαν ότι ο ιός "πήρε ταξί και πήγε στην αγορά".
Δεν θυμάμαι το σκηνικό αλλά μου κάνει και εντύπωση ότι κατηγορήθηκε ή εγκλήθηκε κάτι τέτοιο.
Συνήθως απλώς έφτανε στην αντιπαραβολή μίας άποψης.

.gif)