Είσαστε κομμουνιστές; Γιατι;

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.

Είσαστε κομμουνιστές; Γιατί;

Είμαι κομμουνιστής γιατί πιστεύω σε ένα δικαιότερο σύστημα διακυβέρνησης και είμαι εναντίον των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.
2
13%
Είμαι κομμουνιστής επειδή έτσι γίνομαι πιο εύκολα συντονιστής σε φόρουμς και σε παταροσυζητήσεις του Κράχτη στο Χαλάνδρι, όπου μου διαθέτουν και θέση στο τραπέζι για να φυλάω τα μπόσικα.
1
7%
Είμαι κομμουνιστής επειδή είμαι φίλος ενός κομμουνιστή συντονιστή σε φόρουμ και τον βοηθώ στην προσπάθεια στην οποία μας καθευθύνει ο Περισσός για την αποχαύνωση των μαζών, μέσω υπνωτιστικών μεταμεσονύκτιων αποκαλύψεων του Κράχτη
1
7%
Όχι, απλά δεν είμαι κομμουνιστής.
7
47%
Όχι, υποστήριξα την 21η Απριλίου, τον Ιωαννίδη και την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο; Πως θα μπορούσα να είμαι.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Όχιι, δεν είμαι κομμουνιστής, είμαι ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ.
4
27%

Σύνολο ψήφων: 15

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Re: Είσαστε κομμουνιστές; Γιατι;

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 19 Ιούλ 2022, 13:10

Λαχουρένιος έγραψε:
Ειναι θεουλης παντως. Αν προσεξεις ετσι οπως το ειπε ειναι σαν να λεει οτι μου κανει χαρη να μην θεωρηθει ο ΣΥΡΙΖΑ κομμουνιστικος για να παει μπροστα η κουβεντα... :laugh1: Τουλαχιστον εστω και ετσι βγηκε ακρη προς το παρον.

Ο "επαγγελματικός κομμουνισμός" επιβάλει να διασφαλιστεί ότι το brand δεν θα πάει σε άλλο κόμμα (που δεν το διεκδίκησε και ποτέ άλλωστε....) Αυτή είναι όλη η πρεμούρα σου. :s_no Δυστυχώς όσο προχωράει η συζήτηση το μόνο που συμβαίνει είναι απογοήτευση και επιβεβαίωση αυτών που πίστευα για το ΚΚ..... :-/
1 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 19 Ιούλ 2022, 13:38

BaKXOS_Lysios έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:
Ειναι θεουλης παντως. Αν προσεξεις ετσι οπως το ειπε ειναι σαν να λεει οτι μου κανει χαρη να μην θεωρηθει ο ΣΥΡΙΖΑ κομμουνιστικος για να παει μπροστα η κουβεντα... :laugh1: Τουλαχιστον εστω και ετσι βγηκε ακρη προς το παρον.

Ο "επαγγελματικός κομμουνισμός" επιβάλει να διασφαλιστεί ότι το brand δεν θα πάει σε άλλο κόμμα (που δεν το διεκδίκησε και ποτέ άλλωστε....) Αυτή είναι όλη η πρεμούρα σου. :s_no Δυστυχώς όσο προχωράει η συζήτηση το μόνο που συμβαίνει είναι απογοήτευση και επιβεβαίωση αυτών που πίστευα για το ΚΚ..... :-/

αυτο που λες ισχυει για καθε μια ιδεολογια που θα ανατρεψει την σημερινη πραγματικοτητα
και οχι μονο για τον κομμουνισμο ..αλλο ειπες πως ψηφισες τον συριζα μια φορα
τον ψηφισες για το οχι ή για το οχι που το εκανε ναι;
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 19 Ιούλ 2022, 13:53

nemo έγραψε:αυτο που λες ισχυει για καθε μια ιδεολογια που θα ανατρεψει την σημερινη πραγματικοτητα
και οχι μονο για τον κομμουνισμο

Άλλος πονεμένος μην του κλέψουν τη "φίρμα" τίποτα "αντίπαλοι"..... :D :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 19 Ιούλ 2022, 13:57

Ραν ταν πλαν έγραψε:Πρακτική σχέση μαζί του δεν έχετε.

Ενώ εσείς... :giggle02:

Και τέλος πάντων τι σημαίνει πρακτική σχέση με τον κομμουνισμό;
Κι εγώ αυτό δεν έχω καταλάβει.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 19 Ιούλ 2022, 13:59

Ραν ταν πλαν έγραψε:Οι κομμουνιστές μέσα στα κοινοβούλια δεν περιμένουν τίποτα εφόσον δεν εξαρτάται κάτι από τους ίδιους.

Ναι το έχουμε καταλάβει αυτό.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 19 Ιούλ 2022, 14:02

Ραν ταν πλαν έγραψε:Έχουν λυθεί τα γαμημένα αλλά πολλοί, μαρξίζοντες και μη, διαβάζοντας ''μαρξιστές'' όπως ο Ζίζεκ, ο Μπαντιού, ο Νέγκρι, ο Ηγκλετον, ο Λαβάλ κ.ά. που προβάλλονται κατά κόρον στη Δύση ως ειδήμονες ανανεωτές του αναχρονιστικού παλαιομαρξισμού του 19ου αιώνα, αντιλαμβάνονται τον μαρξισμό
μόνο σαν μια ιδέα θεμελιωμένη αποκλειστικά στο ηθικό πρόταγμα της πανανθρώπινης ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης που πρέπει επιτέλους να αυτονομηθεί (και να ανανεωθεί :fico: ) από την ιστορία της (αυτή της επαναστατικότητας της και να μεταλλαχθεί σε σκυλάκι του καναπέ της αστικής τάξης) στο κοινωνικο-πολιτικό πεδίο της δράσης, της εφαρμογής της και των αγώνων της ως εκείνος ο ανατρεπτικός πολιτικός παράγοντας που θα αλλάξει την οικονομική βάση (τον τρόπο παραγωγής δλδ) των κοινωνιών υπέρ των εργαζομένων γενικά και ειδικά υπέρ της εργατικής τάξης και να προσαρμοστεί στα σημερινά δυτικά δημοκρατικά ιδεώδη της κοινωνικής συνοχής για το καλό όλων μας. :D

Κάποιος από τους παραπάνω μαρξισταράδες όρισε τον κομμουνισμό ως μια «συνάρθρωση δημιουργική και μεγαλόψυχη της δύναμης των φτωχών, έναν κοινό πόθο αγάπης, ισότητας και αλληλεγγύης» ταυτίζοντας τον στην ουσία με τα καλογερίστικα κοινόβια του αγίου όρους.
Ο χαρακτήρας του μαρξισμού συνμαρξιστές και συνμαρξίζοντες (και χοντρικά του σοσιαλισμού-κομμουνισμού ) που πηγάζει από την ουσία του ως θεωρία ρήξης με το παλιό σύστημα κοινωνικο-οικονομικής οργάνωσης είναι αδιαχώριστος από τη θεωρία του και την επαναστατική βίαιη λύση στο πρόβλημα της εξουσίας που αυτή συνεπάγεται (η θεωρία του).

Οι μεταφυσικές αντιλήψεις (τύπου συριζα ας πούμε) που εξιδανικεύουν μεν τον κομμουνισμό αλλά υποστηρίζουν ότι η ταύτιση του με οτιδήποτε κρατικό κάνει κακό στην ηθική του (ώστε να τον περιορίσουν μόνο στο ρόλο μιας ηθικοπλαστικής κοσμοθεωρίας) στοχεύουν αποκλειστικά και μόνο στη διασφάλιση του δικαιώματος του κεφαλαίου να εκμεταλλεύεται τις κοινωνίες μέσα από το δικό του αστικό κράτος και τους μηχανισμούς του.
Η ιστορία δεν τέλειωσε (όπως μπαρουφολογώντας υποστήριξε κάποιος Φουκουγιάμα πριν τριάντα χρόνια) αλλά το φάντασμα του κομμουνισμού εξακολουθεί, και θα εξακολουθεί, να στοιχειώνει τους κεφαλαιοκρατικούς εφιάλτες όσο οι κρίσεις του καπιταλισμού θα γίνονται συχνότερες και πιο έντονες.
Ο μαρξισμός, αρέσει ή όχι σε κάποιους, είναι η επαναστατική κοινωνικο-οικονομική κοσμοθεωρία που έχει αποδείξει ότι το τρένο της ιστορίας (μέσω της υλιστικής αντίληψης της) τρέχει πάνω σε ματωμένες ράγιες και θα σταματήσει μόνο όταν θα έχει ανατρέψει με κάθε τρόπο την αστική εξουσία, θα εξαφανίσει από το προσκήνιο την εκμεταλλεύτρια τάξη και η κάθε μορφής εξουσία θα περάσει στα χέρια αυτών που σήμερα φαντασιώνονται τον εαυτό τους παράγοντες και ρυθμιστές της ''δημοκρατίας'' ψηφίζοντας κάθε τέσσερα χρόνια (ή όταν κρίνουν σκόπιμη και ώριμη ώρα για διαχειριστικές αλλαγές οι πολιτικοί χειριστές τους). :fico:

Ειρήσθω εν παρόδω πλησιάζουν εκλογές.
Σας έχουν πείσει ήδη (μέσω της κοινωνικής μηχανικής) τι θα ψηφίσετε αυτή τη φορά ή περιμένετε τις δημοσκοπήσεις της τελευταίας ώρας για να αποφασίσετε; :D

Να σε ρωτήσω κάτι;
Αυτές τις απαντήσεις τις έχεις κάπου έτοιμες τύπου πασπαρτού και απλά τις κοτσάρεις;
:D
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 19 Ιούλ 2022, 14:03

bizeli έγραψε:Και τέλος πάντων τι σημαίνει πρακτική σχέση με τον κομμουνισμό;

Να κάθεσαι να λες ότι χρειάζεται ένοπλη εμφυλιοπολεμική σύρραξη ενώ στο κοινοβούλιο δεν εξαρτάται τίποτα από εσένα. That's all too easy :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 19 Ιούλ 2022, 14:04

BaKXOS_Lysios έγραψε:Να κάθεσαι να λες ότι χρειάζεται ένοπλη εμφυλιοπολεμική σύρραξη ενώ στο κοινοβούλιο δεν εξαρτάται τίποτα από εσένα. That's all too easy :laugh1:

Αυτό ακριβώς!!!
:laugh1: :laugh1: :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 19 Ιούλ 2022, 14:06

BaKXOS_Lysios έγραψε:Ο "επαγγελματικός κομμουνισμός" επιβάλει να διασφαλιστεί ότι το brand δεν θα πάει σε άλλο κόμμα (που δεν το διεκδίκησε και ποτέ άλλωστε....) Αυτή είναι όλη η πρεμούρα σου. :s_no Δυστυχώς όσο προχωράει η συζήτηση το μόνο που συμβαίνει είναι απογοήτευση και επιβεβαίωση αυτών που πίστευα για το ΚΚ..... :-/

Κανείς δεν πρέπει να αγγίξει τα κομμουνιστικά κεκτημένα.
:s_mad
Αυτό έχει σημασία.
Όλοι οι υπόλοιποι δεν ξέρουμε δεν κάνουμε δεν ράνουμε...
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 19 Ιούλ 2022, 14:11

bizeli έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:Πρακτική σχέση μαζί του δεν έχετε.

Ενώ εσείς... :giggle02:

Και τέλος πάντων τι σημαίνει πρακτική σχέση με τον κομμουνισμό;

Πρακτική σχέση με τον μαρξισμό σημαίνει το ότι δεν επηρεάζεσαι από το δελτίο ειδήσεων του σκάι, τις μαρξιστικές αναλύσεις του Καρτερού στην Αυγή και δε μασάς το σανό της τεχνολογικής υπεροχής των κινητών ''ΖΕΡ'' που πούλαγε κάποτε ο Άδωνης.
1 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”