Σχέση με διαφορά μορφωτικού επιπέδου

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Re: Σχέση με διαφορά μορφωτικού επιπέδου

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 20 Ιαν 2023, 23:02

Προέλλην έγραψε:
Magdap35 έγραψε:Γιατί γελάτε καλέ ; Πολλοί παίρνουν κ μάλιστα λένε ότι δεν έχει συνέπειες στον εργασιακό χώρο

Συνέπειες δεν έχει, αλλά αν δεν έχεις εμφανές σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, Ι5 δεν παίρνεις. Εγώ θυμάμαι καμιά 10αριά στο κέντρο να παλεύουν να πάρουν Ι5 για ψυχολογικούς λόγους, αλλά μόνο 1 κατάφερε να πάρει απλά αναβολή για 1 χρόνο. Δεν είναι κάτι που απλά το δηλώνεις και φεύγεις, για να το πάρεις πρέπει να καταβάλεις υπέρμετρη προσπάθεια. Διαφορετικά, δεν θα έβρισκαν οι ΕΔ κόσμο.

Πάντως εγώ ξέρω πολλά άτομα που το έχουν πάρει . Και γενικά πιστεύω αν το θέλει κάποιος είναι εφικτό .
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 21 Ιαν 2023, 00:13

Magdap35 έγραψε:Καθόλου έξω ???? Και μετά θα είναι μακριά .... Κατάλαβα .... Πρώτη μέρα και δεν έχω σταματήσει να κλαίω , δεν παλεύεται αυτό το πράγμα. Του είπα να πάρει ι5 δεν ήθελε

Τι διαβάζουμε εδώ μέσα;
1 .

Geri
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Geri » 31 Ιαν 2023, 20:41

bizeli έγραψε:
Magdap35 έγραψε:Καθόλου έξω ???? Και μετά θα είναι μακριά .... Κατάλαβα .... Πρώτη μέρα και δεν έχω σταματήσει να κλαίω , δεν παλεύεται αυτό το πράγμα. Του είπα να πάρει ι5 δεν ήθελε

Τι διαβάζουμε εδώ μέσα;

Ακριβώς ότι λέει το θέμα... Διαφορα μορφωτικού επιπέδου
1 .

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 15 Φεβ 2023, 14:24

:lieee:
Geri έγραψε:
bizeli έγραψε:
Τι διαβάζουμε εδώ μέσα;

Ακριβώς ότι λέει το θέμα... Διαφορα μορφωτικού επιπέδου

Να στε καλά:)
0 .

feanor
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό feanor » 16 Φεβ 2023, 22:11

Ζόρικες αυτές οι σχέσεις.
Όντας απόφοιτος ΑΕΙ και με αρκετά ενδιαφέροντα περί φιλοσοφίας, ψυχολογίας, κοινωνιολογίας και άλλα συναφή γνωστικά πεδία, είχα γνωρίσει κάποτε μία νυχού.
Πρόσχαρος άνθρωπος, μα δεν είχαμε πολλά να πούμε, δεν «έδενε το γλυκό», που λένε.
Εγώ να θέλω να μιλήσω πχ για Χομπς και Ντεκάρτ κι αυτή να μου λέει για την Τούνη.
Αυτή να με «κατεβάζει» κι εγώ να μην μπορώ να την «ανεβάσω».
Νομοτελειακά καταλήγουν σε χωρισμό ή σε δυστυχία αμφοτέρων.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 16 Φεβ 2023, 23:50

feanor έγραψε:Ζόρικες αυτές οι σχέσεις.
Όντας απόφοιτος ΑΕΙ και με αρκετά ενδιαφέροντα περί φιλοσοφίας, ψυχολογίας, κοινωνιολογίας και άλλα συναφή γνωστικά πεδία, είχα γνωρίσει κάποτε μία νυχού.
Πρόσχαρος άνθρωπος, μα δεν είχαμε πολλά να πούμε, δεν «έδενε το γλυκό», που λένε.
Εγώ να θέλω να μιλήσω πχ για Χομπς και Ντεκάρτ κι αυτή να μου λέει για την Τούνη.
Αυτή να με «κατεβάζει» κι εγώ να μην μπορώ να την «ανεβάσω».
Νομοτελειακά καταλήγουν σε χωρισμό ή σε δυστυχία αμφοτέρων.

Αυτά δεν είναι μέηνστρημ και μεταξύ αποφοίτων ΑΕΙ :D
2 .

feanor
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό feanor » 17 Φεβ 2023, 07:38

Προέλλην έγραψε:Αυτά δεν είναι μέηνστρημ και μεταξύ αποφοίτων ΑΕΙ :D

Ναι, δεν είπα ότι είναι. Ούτε ότι σημαίνει κάτι αν διαβάζεις φιλοσοφία. Αλλά, πως να το κάνουμε, καλύτερα αυτό από το να βλέπεις gntm και να ασχολείσαι με το ποιος θα φύγει από το survivor.
Επίσης, όσον αφορά στους αποφοίτους των ΑΕΙ, επειδή δεν έχει πολλά χρόνια που πήρα το πτυχίο, έχω γνωρίσει άτομα πτυχιούχους, κυριολεκτικά ανορθόγραφους και άσχετους σε βασικές γενικές γνώσεις. Είναι αυτό που είχε πει ο Μπέκετ: "παιδεία δεν είναι τα πτυχία μας, αλλά η αισθητική μας."
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 17 Φεβ 2023, 20:07

feanor έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Αυτά δεν είναι μέηνστρημ και μεταξύ αποφοίτων ΑΕΙ :D

Ναι, δεν είπα ότι είναι. Ούτε ότι σημαίνει κάτι αν διαβάζεις φιλοσοφία. Αλλά, πως να το κάνουμε, καλύτερα αυτό από το να βλέπεις gntm και να ασχολείσαι με το ποιος θα φύγει από το survivor.
Επίσης, όσον αφορά στους αποφοίτους των ΑΕΙ, επειδή δεν έχει πολλά χρόνια που πήρα το πτυχίο, έχω γνωρίσει άτομα πτυχιούχους, κυριολεκτικά ανορθόγραφους και άσχετους σε βασικές γενικές γνώσεις. Είναι αυτό που είχε πει ο Μπέκετ: "παιδεία δεν είναι τα πτυχία μας, αλλά η αισθητική μας."

Κανείς δεν πρόκειται να παραθέσει Μπέκετ σε κουβέντα με γκόμενα, εκτός κι αν είναι φοιτήτρια φιλοσοφικής και προσπαθέι τεχνηέντως να την εντυπωσιάσει.
Δεν αντιλέγω, η διαφορά μορφωτικού επιπέδου σίγουρα προσθέτει μια δυσκολία επικοινωνίας, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι νομοτελειακά αποτρεπτική μιας σχέσης.
Νομίζω μια ματιά τριγύρω μας αρκεί, υπάρχει πληθώρα ζευγαριών με σημαντικές διαφορες μορφωτικού επιπέδου.
Ας πούμε, απόφοιτος ΑΕΙ με απόφοιτο Λυκείου, αποτελεί κανονικότητα.

ΥΓ
Οι περισσότεροι φίλοι μου με μεταπτυχιακά και διδακτορικά (δεν μιλάμε για φιλοσοφίες και τέτοιες ημιμάθιες, αλλά για Πολυτεχνεία, Μαθηματικών, Φυσικών, κτλ), με υψηλότατες θέσεις σε Δημόσιο και Ιδιωτικό, βλέπουν gntm και να ασχολούνται με το ποιος θα φύγει από το survivor :dunno:
Δεν είμαι περήφανος για αυτούς, να καταθέσω κάπου εδώ, αλλά συμβαίνει. Είναι παλιοί παιδικοί μου φίλοι και τους αγαπώ.
2 .

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 18 Φεβ 2023, 14:33

Προέλλην έγραψε:
feanor έγραψε:Ναι, δεν είπα ότι είναι. Ούτε ότι σημαίνει κάτι αν διαβάζεις φιλοσοφία. Αλλά, πως να το κάνουμε, καλύτερα αυτό από το να βλέπεις gntm και να ασχολείσαι με το ποιος θα φύγει από το survivor.

Κανείς δεν πρόκειται να παραθέσει Μπέκετ σε κουβέντα με γκόμενα, εκτός κι αν είναι φοιτήτρια φιλοσοφικής και προσπαθέι τεχνηέντως να την εντυπωσιάσει.
Δεν αντιλέγω, η διαφορά μορφωτικού επιπέδου σίγουρα προσθέτει μια δυσκολία επικοινωνίας, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι νομοτελειακά αποτρεπτική μιας σχέσης.
Νομίζω μια ματιά τριγύρω μας αρκεί, υπάρχει πληθώρα ζευγαριών με σημαντικές διαφορες μορφωτικού επιπέδου.
Ας πούμε, απόφοιτος ΑΕΙ με απόφοιτο Λυκείου, αποτελεί κανονικότητα.

ΥΓ
Οι περισσότεροι φίλοι μου με μεταπτυχιακά και διδακτορικά (δεν μιλάμε για φιλοσοφίες και τέτοιες ημιμάθιες, αλλά για Πολυτεχνεία, Μαθηματικών, Φυσικών, κτλ), με υψηλότατες θέσεις σε Δημόσιο και Ιδιωτικό, βλέπουν gntm και να ασχολούνται με το ποιος θα φύγει από το survivor :dunno:
Δεν είμαι περήφανος για αυτούς, να καταθέσω κάπου εδώ, αλλά συμβαίνει. Είναι παλιοί παιδικοί μου φίλοι και τους αγαπώ.

Ακριβώς αυτό... Το ότι πήγα σε ΙΕΚ δε σημαίνει ότι είμαι ένα τούβλο που δεν ξέρω να μιλήσω και σχολιάζω μόνο reality shows. Ούτε ότι το αγόρι μου που τελείωσε ενα τέτοιο τμήμα ασχολείται μόνο με υψηλής κατηγορίας θέματα , ίσα ίσα με τους φίλους του όλο για gaming και ποδόσφαιρο λένε . Εμείς συζητάμε για διάφορα θέματα! Έχω και φίλες σε πανεπιστήμιο και μια χαρά επικοινωνούμε , τα ίδια θέματα μας απασχολούν μιας και είμαστε στην ίδια ηλικία και ταιριάζουμε σαν άνθρωποι.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 18 Φεβ 2023, 19:46

Aν βέβαια μιλάμε για μετά βίας απόφοιτο Δημοτικού απο κάποια φαβέλα του 3ου κόσμου, τότε σαφώς και δεν θα υπάρχει συνεννόηση με κάποιον απόφοιτο ΑΕΙ, αλλά πιθανώς και απόφοιτο Λυκείου ανεπτυγμένης χώρας.
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”