Σχέση με διαφορά μορφωτικού επιπέδου

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
feanor
Rookie poster
Rookie poster

Re: Σχέση με διαφορά μορφωτικού επιπέδου

Δημοσίευσηαπό feanor » 20 Φεβ 2023, 22:58

Magdap35 έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Ακριβώς αυτό... Το ότι πήγα σε ΙΕΚ δε σημαίνει ότι είμαι ένα τούβλο που δεν ξέρω να μιλήσω και σχολιάζω μόνο reality shows. Ούτε ότι το αγόρι μου που τελείωσε ενα τέτοιο τμήμα ασχολείται μόνο με υψηλής κατηγορίας θέματα , ίσα ίσα με τους φίλους του όλο για gaming και ποδόσφαιρο λένε . Εμείς συζητάμε για διάφορα θέματα! Έχω και φίλες σε πανεπιστήμιο και μια χαρά επικοινωνούμε , τα ίδια θέματα μας απασχολούν μιας και είμαστε στην ίδια ηλικία και ταιριάζουμε σαν άνθρωποι.

Δεν είπε κανένας ότι είναι τούβλα όσοι τελειώνουν ΙΕΚ. Ίσα ίσα, άτομα που εξασκούν μια τεχνική δουλειά πολλές φορές είναι πολύ πιο έξυπνοι από άτομα με ακαδημαϊκή μόρφωση. Η νοημοσύνη έχει μεγάλη διακύμανση και σίγουρα δεν αφορά μόνο σε γνώσεις.
Αυτό που λένε κάποιοι, μεταξύ αυτών κι εγώ, είναι ότι δύο απόφοιτοι ΙΕΚ έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν κοινά μεταξύ τους και, οπωσδήποτε, κοινά τύπου παρακολούθησης και αξιολόγησης gntm και λοιπών εκπομπών. Μπορεί να το κάνει και ένας ακαδημαϊκός, σαφώς, αλλά τουλάχιστον θα είναι πιθανότερο να το βλέπει σαν guilty pleasure...
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 21 Φεβ 2023, 11:18

Αν η ικανότητα αντίληψης, ανάλυσης και σύνθεσης των φαινομένων, του περιβάλλοντος και των μεταξύ των ανθρώπων σχέσεων ήταν εξαρτημένη αποκλειστικά από την ακαδημαϊκή (ή όποια άλλης μορφής εκπαίδευση) το είδος μας δε θα ήξερε ακόμα το πώς να χρησιμοποιεί τη φωτιά.

Ή όπως είπε κάποτε *κάποιος:

«Ποτέ μη συγχέετε την εκπαίδευση με τη νοημοσύνη, μπορείτε να έχετε διδακτορικό και να εξακολουθείτε να παραμένετε ηλίθιος.»

*Ο ''κάποιος''.
Εικόνα
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 21 Φεβ 2023, 16:56

feanor έγραψε:
Magdap35 έγραψε:

Δεν είπε κανένας ότι είναι τούβλα όσοι τελειώνουν ΙΕΚ. Ίσα ίσα, άτομα που εξασκούν μια τεχνική δουλειά πολλές φορές είναι πολύ πιο έξυπνοι από άτομα με ακαδημαϊκή μόρφωση. Η νοημοσύνη έχει μεγάλη διακύμανση και σίγουρα δεν αφορά μόνο σε γνώσεις.
Αυτό που λένε κάποιοι, μεταξύ αυτών κι εγώ, είναι ότι δύο απόφοιτοι ΙΕΚ έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν κοινά μεταξύ τους και, οπωσδήποτε, κοινά τύπου παρακολούθησης και αξιολόγησης gntm και λοιπών εκπομπών. Μπορεί να το κάνει και ένας ακαδημαϊκός, σαφώς, αλλά τουλάχιστον θα είναι πιθανότερο να το βλέπει σαν guilty pleasure...

Δεν θα έλεγα ότι ισχύει
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 21 Φεβ 2023, 23:12

Magdap35 έγραψε:
feanor έγραψε:Δεν είπε κανένας ότι είναι τούβλα όσοι τελειώνουν ΙΕΚ. Ίσα ίσα, άτομα που εξασκούν μια τεχνική δουλειά πολλές φορές είναι πολύ πιο έξυπνοι από άτομα με ακαδημαϊκή μόρφωση. Η νοημοσύνη έχει μεγάλη διακύμανση και σίγουρα δεν αφορά μόνο σε γνώσεις.

Δεν θα έλεγα ότι ισχύει

+1

Άνετα μπορώ να φανταστώ σχέση αντιεμβολιαστή απόφοιτου Λυκείου με καθηγήτρια πανεπιστημίου επιδημιολογίας :D
0 .

feanor
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό feanor » 22 Φεβ 2023, 13:13

Προέλλην έγραψε:
Magdap35 έγραψε:Δεν θα έλεγα ότι ισχύει

+1

Άνετα μπορώ να φανταστώ σχέση αντιεμβολιαστή απόφοιτου Λυκείου με καθηγήτρια πανεπιστημίου επιδημιολογίας :D

Ναι, αυτός να είναι από δυτικές συνοικίες, να δουλεύει σε συνεργείο αυτοκινήτων ή κάτι αντίστοιχο, το μόνο είδος λογοτεχνίας που να έχει έρθει σε επαφή να είναι τα συνθήματα του πέταλου της ομάδας που υποστηρίζει (ιδανικά ΠΑΟΚΑΡΑ) και αυτή από καλή οικογένεια, καλλιεργημένη, να λατρεύει τον Σοστακόβιτς και να διαβάζει Πόε. Θα μπορούσε να γίνει και σίριαλ στην Ελληνική τιβί...
0 .

Perseus1966
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Perseus1966 » 23 Φεβ 2023, 09:50

Προέλλην έγραψε:
Magdap35 έγραψε:Δεν θα έλεγα ότι ισχύει

+1

Η καθηγήτρια μπορει να σοβαρη επιστημων και οι πληρωμενο τομαρι
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 23 Φεβ 2023, 10:37

feanor έγραψε:Ναι, αυτός να είναι από δυτικές συνοικίες, να δουλεύει σε συνεργείο αυτοκινήτων ή κάτι αντίστοιχο, το μόνο είδος λογοτεχνίας που να έχει έρθει σε επαφή να είναι τα συνθήματα του πέταλου της ομάδας που υποστηρίζει (ιδανικά ΠΑΟΚΑΡΑ) και αυτή από καλή οικογένεια, καλλιεργημένη, να λατρεύει τον Σοστακόβιτς και να διαβάζει Πόε. Θα μπορούσε να γίνει και σίριαλ στην Ελληνική τιβί...

Έχει γίνει ουκ ολίγες φορές.
Το στόρι της γοητευθείσας από αλητάμπουρα υπερκαλλιεργημένης αστής πουλάει αβέρτα λόγω του ότι άπτεται της γυναικείας ψυχοσύνθεσης.
Και ενίοτε η πραγματικότητα ξεπερνά και την πιο τολμηρή σεναριακή φαντασία.
Εν κατακλείδι κάθε γυναίκα κρύβει και ένα, τουλάχιστον, αμαρτωλό μυστικό που θα τη ''στοιχειώνει'' σε όλη τη ζωή της.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 23 Φεβ 2023, 11:47

feanor έγραψε:Ζόρικες αυτές οι σχέσεις.
Όντας απόφοιτος ΑΕΙ και με αρκετά ενδιαφέροντα περί φιλοσοφίας, ψυχολογίας, κοινωνιολογίας και άλλα συναφή γνωστικά πεδία, είχα γνωρίσει κάποτε μία νυχού.
Πρόσχαρος άνθρωπος, μα δεν είχαμε πολλά να πούμε, δεν «έδενε το γλυκό», που λένε.
Εγώ να θέλω να μιλήσω πχ για Χομπς και Ντεκάρτ κι αυτή να μου λέει για την Τούνη.
Αυτή να με «κατεβάζει» κι εγώ να μην μπορώ να την «ανεβάσω».
Νομοτελειακά καταλήγουν σε χωρισμό ή σε δυστυχία αμφοτέρων.

Οι γιατρίνες και οι δικηγορίνες νομίζεις ότι είναι καλύτερες? Ελάχιστοι ασχολούνται με τα αντικείμενα που αναφέρεις και που αρέσουν και μένα. Το έλλειμα παιδείας είναι εμφανές σε όλες τις βαθμίδες.
1 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 23 Φεβ 2023, 11:48

Ραν ταν πλαν έγραψε:
feanor έγραψε:Ναι, αυτός να είναι από δυτικές συνοικίες, να δουλεύει σε συνεργείο αυτοκινήτων ή κάτι αντίστοιχο, το μόνο είδος λογοτεχνίας που να έχει έρθει σε επαφή να είναι τα συνθήματα του πέταλου της ομάδας που υποστηρίζει (ιδανικά ΠΑΟΚΑΡΑ) και αυτή από καλή οικογένεια, καλλιεργημένη, να λατρεύει τον Σοστακόβιτς και να διαβάζει Πόε. Θα μπορούσε να γίνει και σίριαλ στην Ελληνική τιβί...

Έχει γίνει ουκ ολίγες φορές.
Το στόρι της γοητευθείσας από αλητάμπουρα υπερκαλλιεργημένης αστής πουλάει αβέρτα λόγω του ότι άπτεται της γυναικείας ψυχοσύνθεσης.
Και ενίοτε η πραγματικότητα ξεπερνά και την πιο τολμηρή σεναριακή φαντασία.
Εν κατακλείδι κάθε γυναίκα κρύβει και ένα, τουλάχιστον, αμαρτωλό μυστικό που θα τη ''στοιχειώνει'' σε όλη τη ζωή της.

Η γοητευθείσα βρισκόταν σε εμμηνόπαυση και ζύγιζε 120 κιλά? :D
0 .

Perseus1966
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Perseus1966 » 24 Φεβ 2023, 09:54

Συνηθως οι εξυπνες και ικανες γυναικες ειναι και τεράστιες σκύλες οπότε μενουν μονες τους.
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”