Είσαστε κομμουνιστές; Γιατι;

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.

Είσαστε κομμουνιστές; Γιατί;

Είμαι κομμουνιστής γιατί πιστεύω σε ένα δικαιότερο σύστημα διακυβέρνησης και είμαι εναντίον των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.
2
13%
Είμαι κομμουνιστής επειδή έτσι γίνομαι πιο εύκολα συντονιστής σε φόρουμς και σε παταροσυζητήσεις του Κράχτη στο Χαλάνδρι, όπου μου διαθέτουν και θέση στο τραπέζι για να φυλάω τα μπόσικα.
1
7%
Είμαι κομμουνιστής επειδή είμαι φίλος ενός κομμουνιστή συντονιστή σε φόρουμ και τον βοηθώ στην προσπάθεια στην οποία μας καθευθύνει ο Περισσός για την αποχαύνωση των μαζών, μέσω υπνωτιστικών μεταμεσονύκτιων αποκαλύψεων του Κράχτη
1
7%
Όχι, απλά δεν είμαι κομμουνιστής.
7
47%
Όχι, υποστήριξα την 21η Απριλίου, τον Ιωαννίδη και την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο; Πως θα μπορούσα να είμαι.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Όχιι, δεν είμαι κομμουνιστής, είμαι ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ.
4
27%

Σύνολο ψήφων: 15

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Re: Είσαστε κομμουνιστές; Γιατι;

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 19 Ιούλ 2022, 19:06

bizeli έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:
Το διάβασα σφαίρα.

Κι εμείς έτσι διαβάζουμε τα κομμουνιστικά κείμενα.
:laugh1:

Αλλιώς κόβεις φλέβα.

Το ξέρω.
Βλέπεις τα κομμουνιστικά κείμενα δεν έχουν ακόμα κατακτήσει τη σημασιολογικά ανώτερη γλώσσα που χρησιμοποιεί η Μάρω Βαμβουνάκη και η Χρυσιήδα Δημουλίδου. :D
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 19 Ιούλ 2022, 19:15

29 σελίδες για να μάθουμε ότι οι κομμουνιστές δεν πρέπει να οδηγούν μερσεντές ούτε να απολαμβάνουν τα καλά του καπιταλισμού, ότι υποχρεούνται να ζουν σε κομμουνιστικά κοινόβια, να προσομοιάζουν συμπεριφορικά στον άγιο παΐσιο και ότι αν δεν πάρουν τα κουμπούρια να ανέβουν στα βουνά για τον τρίτο γύρο του εμφυλίου δεν είναι κομμουνιστές αλλά βολεμένοι κομματικοί υπάλληλοι.
Μόνο η Μυθηρα δεν ήρθε να μας πει ότι η μαρξοποδαρίλα μας αποτελεί τροχοπέδη στον οραματικό αμεσοδημοκρατικό κοινοβιακό τραμουντανισμό.
Κατά τα άλλα ''δέσαμε Σκαραβαίο'' που έλεγε κι ο Λαζόπουλος στους ''Μήτσους'' του. :fico:
1 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 19 Ιούλ 2022, 19:20

pluton έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:
Πάνω από εκατό υποκατηγορίες του συμπεριφορικού χοντροκωλισμού συνιστούν μόνο κομμουνιστές και δη σταλινικούς.
Ο λόγος εμφανέστατος ακόμα και στις 27 σελίδες του παρόντος νήματος.

Ροχάλες.
Από υπερπάτους ινφλουένσερ και σελέμπριτις μέχρι σιτεμένες καθηγήτριες έστω κι αν την περίοδο πριν το δημοψήφισμα είχαν πάρει κεφάλι στις προτιμήσεις τους οι της συριζαίικης συνιστώσας ''ΡΟΖΑ''.

Tην αιώνια ευγνωμοσύνη της Μαρουσκα Ζαχαροβα

18-19_F1_15-PLATOS-ZAKHAROVA-AVLH-PUTIN.jpg

Πλούτωνα μάλλον έκοψες το παλιό.
Να σου στείλουμε ως δώρο από το ''ελεύθερο'' ένα καινούργιο;
Αυτό το μοντελάκι σου αρέσει;

Εικόνα
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 19 Ιούλ 2022, 19:49

ειδα και εγω την ταινια και μαλιστα δυο φορες την πρωτη φορα ειπα ωραια κατι θα μαθω
απο τον πρωιμο κομμουνισμο και καπου πριν την μεση την βαρεθηκα
την ξαναειδα παλι λεγοντας οτι δεν μπορει κατι θα πουν για τον κομμουνισμο
και σχεδον την ειδα ολη και εκεινο που εμεινε ηταν κατι ερωτες
αν αυτη ηταν πολιτικη ταινια -δεν καταλαβα τιποτα
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 19 Ιούλ 2022, 19:53

Ραν ταν πλαν έγραψε:
pluton έγραψε:

Tην αιώνια ευγνωμοσύνη της Μαρουσκα Ζαχαροβα

18-19_F1_15-PLATOS-ZAKHAROVA-AVLH-PUTIN.jpg

Πλούτωνα μάλλον έκοψες το παλιό.
Να σου στείλουμε ως δώρο από το ''ελεύθερο'' ένα καινούργιο;
Αυτό το μοντελάκι σου αρέσει;

Εικόνα

Για σιτεμένες καθηγήτριες είναι;
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 19 Ιούλ 2022, 20:59

Ραν ταν πλαν έγραψε:29 σελίδες για να μάθουμε ότι οι κομμουνιστές ...

...ότι στην πράξη το ύψιστο έργο του κομμουνισμού σήμερα είναι να μην χαφτει τις ειδήσεις του ΣΚΑΪ! :laugh1: (κι όλο αυτό μετά από λιώσιμο στο διάβασμα των απάντων του Μαρξ και της φιλοσοφίας του διαλεκτικού υλισμού :D )
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 19 Ιούλ 2022, 21:31

Ραν ταν πλαν έγραψε:
pluton έγραψε:Ψηφοφόρος του ΚΚΕ

FB_IMG_1658230913242.jpg

Καλώς τον εκπρόσωπο της φασιστοδεξιάς διανόησης.

Οπως λεει και ο λαος, μιλανε ολοι μιλανε και οι κ*λοι... :D
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 19 Ιούλ 2022, 21:38

BaKXOS_Lysios έγραψε: :o Που το είπα αυτό; Μάλλον απο που συνάγεται ότι εγω υπονόησα ότι είμαι πιο "κομουνιστής απο εσάς" όταν τόσες σελίδες λέω ότι δεν έχω καμία σχέση με ΚΚ; Το μόνο που έκανα είναι ότι άσκησα κριτική στα ΚΚ και είπα ότι θα μπορούσαν να κάνουν παρεμβάσεις που κοινωνικοποιούν τα άυλα και υλικά αγαθά (τετοιο είναι και το λειτουργικό σήμερα και σε ενδεχόμενη κομουνιστική επανάσταση φυσικά και θα χρειαστεί να "κατασχεθεί" ο πηγαίος κώδικας ενός λειτουργικό με τον οποίο στην ουσία κινείται όλη η καπιταλιστική μηχανή σήμερα, μόνο που δεν θα σας τον δώσει κανείς ούτε θα μπορέσει κανείς να τον χακάρει...) Ξέρω είναι για γέλια, ο Μαρξ δεν εχει σχέση με τα λίνουξ... :D

Κατσε ρε Βακχε, ελεγες οτι εισαι κομμουνιστης συμφωνα με τα δικα σου κριτηρια και οτι το ΚΚΕ δεν σου κανει για διαφορους λογους. Φαντασου εγω που ειμαι αθεος να παω σε ενα φορουμ χριστιανων και να τους λεω οτι ειμαι χριστιανος (συμφωνα με εναν δικο μου ορισμο) και οτι πρεπει να κανουν τον σταυρο τους ετσι και την προσευχη τους αλλιως γιατι τωρα δεν τα κανουν καλα. Δε θα ηταν φαιδρο αυτο?

Κοινωνικοποιηση των διαφορων αγαθων δεν μπορει να συμβει αν δεν κοινωνικοποιησεις τις αντιστοιχες επιχειρησεις που τα παραγουν. Αυτο ειναι αδυνατο για ενα ΚΚ που δεν εχει την εξουσια.

Σταμάτα να προσπαθείς να αλιεύσεις την ιδεολογική μου ταυτότητα, δεν ξέρεις κάτι άλλο για μενα εκτός ότι ψήφισα κάποτε σύριζα. Θες ντε και καλά να μου βάλεις την ταμπέλα αλλιως δεν μπορείς να βάλεις την κασέτα να παίξει απ το σωστό τρακ;.... :D

Μα δεν χρειαζεται να ξερω κατι αλλο. Η ψηφος δινει παντα ενα πολυ ακριβες στιγμα. Τουλαχιστον μεχρι τις εκλογες του '19 δεν ησουν κομμουνιστης. Μετα χαθηκες. Θα μπορουσε στο ενδιαμεσο να ειχες κανει καποιου ειδους ιδεολογικη μεταστροφη αλλα με αυτα που βλεπω να γραφεις δεν το κοβω :fico:

BaKXOS_Lysios έγραψε:Ο "επαγγελματικός κομμουνισμός" επιβάλει να διασφαλιστεί ότι το brand δεν θα πάει σε άλλο κόμμα (που δεν το διεκδίκησε και ποτέ άλλωστε....) Αυτή είναι όλη η πρεμούρα σου. :s_no Δυστυχώς όσο προχωράει η συζήτηση το μόνο που συμβαίνει είναι απογοήτευση και επιβεβαίωση αυτών που πίστευα για το ΚΚ..... :-/

Δεν ειναι θεμα brand αλλα ουσιας. Τι σχεση εχει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κομμουνισμο? Εκανε περισσοτερες ιδιωτικοποιησεις ακομα και απο την ΝΔ και ψηφιζε μνημονια παρεα με τον Αδωνι. Η αριστερη πτερυγα του ΣΥΡΙΖΑ (που ηταν και αυτοι ηταν κομμουνιστες) ειχε φυγει ηδη απο το καλοκαιρι του '15.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 19 Ιούλ 2022, 21:45

bizeli έγραψε:Έχεις δίκιο. Έπρεπε πριν τοποθετηθώ εδώ μέσα να δώσω πρώτα όρκο αίματος στο "Κεφάλαιο" του Μαρξ.
Άσε μας ρε λαχουρένιε.
Όποιος διαβάζει μόνο Μαρξ και Λένιν θεωρείται κομμουνιστής;
Το ρεζουμέ ποιο είναι;
Χρησιμοποιείτε τόσες πολλές δυσνόητες λέξεις για να περιγράψετε κάτι που ξέρουμε, που ζούμε, που βλέπουμε.
Από κει και πέρα τι γίνεται.

Δικαιωμα να μην θες να ασχοληθεις απλως δεν μπορεις να κρινεις μια θεωρια εκ των εσω αν δεν την γνωριζεις. Δεν μπορεις πχ να λες οτι ο ταδε ειναι ανακολουθος με τον μαρξισμο οταν δεν γνωριζεις τον μαρξισμο. Το να πεις οτι δεν σου αρεσει η πολιτικη που ακολουθει το ΚΚΕ ή τα κομμουνιστικα καθεστωτα ειναι αλλο ζητημα, αλλα για να κρινεις την θεωρια και την ιδεολογια πρεπει να εχεις διαβασει 5 πραγματα.

Ναι με πολύ μεγάλη επιτυχία εφαρμόστηκε σε αυτά τα κράτη ο κομμουνισμός.
Όλοι είναι κατευχαριστημένοι.
:laugh1:

Θεμιτο να εχεις αυτην την αρνητικη αποψη. Απλως εκανα αναφορα σε αυτα τα κρατη για να απαντησω στην αποψη σου οτι ο κομμουνισμος ειναι κατι πολυ αφηρημενο και ουτοπικο. Επισης το εκανα για να δωσω μια εικονα σχετικα με το τι κοινωνιες οραματιζεται ενας κομμουνιστης.

Το πρόβλημα λαχουρένιε είναι ότι κρύβεσαι πίσω από ένα κάρο προφάσεις και δικαιολογίες για το πώς μπορεί να εφαρμοστεί σωστά ο κομμουνισμός ... με εμφύλιες συγκρούσεις, με όπλα και χίλια δυο...
Δλδ πιστεύεις σε κάτι που ξέρεις ότι δεν πρόκειται ποτέ να γίνει αλλά μέχρι να γίνει και ΑΝ γίνει δεν κάνεις τίποτα διαφορετικό από όλους εμάς τους μη κομμουνιστές.

Δεν μπορω να εφαρμοσω ενα ολοκληρο κοινωνικοοικονομικο συστημα ως μοναδα ειναι φυσει αδυνατον. Ειναι σαν να λες σε καποιον οτι θα κανει οικογενεια μονος του ή θα παιξει ποδοσφαιρο μονος του. Αυτα γινονται σε επιπεδο κοινωνιας.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 19 Ιούλ 2022, 22:15

τελικα βρε κεκεδες εχετε καταλαβει γιατι υπαρχει αρνηση για τον κομμουνισμο;
αν δεν το εχετε καταλαβει τοτε δεν ειστε και κομμουνιστες
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου