RPG - Ίδρυση τεχνολογικής εταιρίας απο μέλη του Elefthero.net

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: RPG - Ίδρυση τεχνολογικής εταιρίας απο μέλη του Elefthero.net

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 30 Ιούλ 2019, 01:33

bizeli έγραψε:Καλά ρε ... εγώ γιατί στην απ' έξω;

Ωπ, σρυ, σε ξέχασα! :ehmmm:

Operations management: bizeli
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 30 Ιούλ 2019, 01:37

Προέλλην έγραψε:

Δεν το σώζεις ,μλκ έχω κλάσει στο γέλιο :laugh1: :laugh1: :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 30 Ιούλ 2019, 01:45

Ρε, πραγματικά μου διέφυγε...

Μπιζέλι, μην τον ακούς, θα σου πάρω λουλούδια και σοκολάτες για να επανορθώσω. Και ένα dental stick για τον σκύλο.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 30 Ιούλ 2019, 02:01

Προέλλην έγραψε:

Νομίζω ότι εγώ έχω το πιο χαμαλίκι συγκριτικά με τους υπόλοιπους αλλά εντάξει δε φοβάμαι τη δουλειά.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 30 Ιούλ 2019, 02:05

Προέλλην έγραψε:Ρε, πραγματικά μου διέφυγε...

Μπιζέλι, μην τον ακούς, θα σου πάρω λουλούδια και σοκολάτες για να επανορθώσω. Και ένα dental stick για τον σκύλο.

:laugh1: :laugh1:

Εντάξει δέχομαι τη θέση. Δε χρειάζονται όλα αυτά.
:wooohoo:
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 30 Ιούλ 2019, 02:09

Operational Excellence is the execution of the business strategy more consistently and reliably than the competition. Operational Excellence is evidenced by results. Given two companies with the same strategy, the Operationally Excellent company will have lower operational risk, lower operating costs, and increased revenues relative to its competitors, creating value for customers and shareholders. It may more simply be interpreted as "Execution Excellence."

Σήκωσε μανίκια.
0 .
Ich bereue nichts

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 30 Ιούλ 2019, 02:16

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Ρε, πραγματικά μου διέφυγε...

:laugh1: :laugh1:

Εντάξει δέχομαι τη θέση. Δε χρειάζονται όλα αυτά.
:wooohoo:

Πουλημένη, δε θέλω να σε ξέρω ,Styx θα λες και θα κλαις
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 30 Ιούλ 2019, 02:22

.
Όργι, εισηγούμαι την ανάπτυξη sounding rockets.

Μετά την απόκτηση τεχνολογίας βάσης, μπορούμε να κάνουμε branching σε πυραύλους με μεγαλύτερα φορτία. Δεν ξέρω αν με εννοείς.
0 .
Ich bereue nichts

Spark
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Spark » 30 Ιούλ 2019, 06:41

Προέλλην έγραψε:O Spark ως Innovation & Product Manager καλείται να καταθέσει ιδέες για προϊόντα.

Θα τις εγκρίνει το Δκτο Συμβούλιο και θα τεθούν στην (συμβουλευτική) κρίση της συνέλευσης εργαζομένων.

προτείνω εφαρμογή που θα μετατρέπει τα χτυπήματα του πληκτρολογίου σε ψευδονομίσματα για να μπορούν να πληρώνονται μισθοί αυτών που γράφουν εδω.
η εφαρμογή θα βγάζει και τον φόρο που θα πληρώνουν οι χρήστες ανάλογο με τις δημοσιεύσεις τους, να υπάρχουν εισφορές και έσοδα για την ιστοσελίδα..

έχετε σκεφτεί πόσες ώρες=χρόνος=χρήμα καταναλώνουμε εδω για την πλάκα μας;
υπάρχουν πιο επικερδής και πιο διασκεδαστικές ασχολίες στο δίκτυο.
0 .

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό itteithe » 30 Ιούλ 2019, 11:42

Για να χρυσώσεις το χάπι στην bizeli μπορείς να την ορίσεις σαν την COO της εταιρίας, έτσι ώστε να ανήκει στην C-Suite και τεχνικά να είναι η νούμερο δύο μετά από σένα στην εταιρία.

Ας αναλάβω όμως κι εγώ το τμήμα μου και ας κάνω τις προγραμματικές μου δηλώσεις...

Γενικά:

Το development θα ακολουθήσει agile μεθοδολογία με CI/CD, αλλά για το αρχικό mvp θα ακολουθήσουμε κλασικό waterfall. Το versioning για οποιοδήποτε software που θα δημιουργήσουμε θα ακολουθεί το convention (Major).(Minor).(Patch). Κάθε μήνας θα χωρίζεται σε τέσσερα sprints:

Sprint 1: Feature implementation
Sprint 2: Feature implementation & Minor Release
Sprint 3: Bug fixing
Sprint 4: Bug fixing & Patch release

Κάθε minor release θα μηδενίζει το patch number (κατά συνέπεια το patch number θα είναι μηδέν ή ένα) και κάθε major release θα μηδενίζει και το minor και το patch number. Στόχος θα είναι να δίνουμε τουλάχιστον δύο major release τον χρόνο (κατά συνέπεια το minor release δεν θα ξεπερνάει το 6). Για VCS θα χρησιμοποιήσουμε git και τα repo μας θα τα έχουμε στο gitlab. Όποιος υφιστάμενος τολμήσει να προτείνει jira και bitbucket θα απολύεται.

Για το backend:

Όποιος υφιστάμενος τολμήσει να προτείνει node.js και RoR θα απολύεται. Το backend θα υλοποιηθεί με microservices που θα είναι γραμμένα με golang και με java τα οποία θα επικοινωνούν μεταξύ τους με gRPC χρησιμοποιώντας για message broker το rabbitMQ. Για DB θα χρησιμοποιήσουμε Oracle και σαν failover θα έχουμε PostgreSQL. Όποιος υφιστάμενος τολμήσει να προτείνει NoSQL για βάση θα απολύεται. ΝοSQL (ή key-value DB) θα χρησιμοποιήσουμε μόνο για caching και για την ακρίβεια θα χρησιμοποιήσουμε memcached (όποιος προτείνει Redis θα απολύεται). Εννοείται πως τα πάντα θα είναι containerized με docker και θα χρησιμοποιήσουμε τα gitlab pipelines για τα deployments. Τα πάντα θα είναι hostαρισμένα σε AWS (όποιος τολμήσει να προτείνει serverless και lambda θα απολύεται).

Για το web:

Θα το υλοποιήσουμε με react ή vue με την προϋπόθεση οτι οι developers αυτού του departement να εργάζονται σε ξεχωριστό τμήμα από το υπόλοιπο development team και κατά προτίμηση το τμήμα τους να βρίσκεται στο υπόγειο του κτιρίου για να μην μολύνουν με javascript και τους υπόλοιπους developers. Στο υπόγειο θα βρίσκεται και το UI & UX design team.

Για mobile:

Όποιος υφιστάμενος τολμήσει να προτείνει cross platform framework (π.χ. cordova, ή flutter) θα απολύεται. Όποιος υφιστάμενος android developer τολμήσει να προτείνει kotlin αντί για java θα απολύεται.

Για το desktop:

Όποιος υφιστάμενος τολμήσει να προτείνει electron θα απολύεται. Τα desktop application θα γραφτούν με Qt framework σε C++. Βέβαια είμαστε στο 2019, τα desktop applications έχουν πεθάνει. Τα πάντα γίνονται είτε σε browsers είτε σε smartphones.

Για το firmware:

Θα χρησιμοποιήσουμε FreeRTOS στο οποίο θα γράφουμε τα κατάλληλα tasks. Αν πρέπει να επικοινωνεί με web, mobile ή desktop θα το κάνει μέσω mqtt με AWs IoT Core ή Google Cloud IoT (κατά προτίμηση το πρώτο).

Αυτά για αρχή.
2 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω

Habemus filium

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”