«Θέλω να αφήσω τον κόσμο αυτόν σαν κομμουνιστής»

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Re: «Θέλω να αφήσω τον κόσμο αυτόν σαν κομμουνιστής»

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 05 Σεπ 2021, 15:35

bizeli έγραψε:Μην είστε τόσο αυστηροί.
Και ο κακός ληστής τελευταία στιγμή πάνω στον σταυρό μετανόησε και τον συγχώρεσε ο Χριστούλης.

Το ίδιο και ο Μέγας Κωνσταντίνος που έγινε Χριστιανός λίγο πριν ξεψυχήσει.
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 05 Σεπ 2021, 15:45

NikosVy έγραψε:Το ίδιο και ο Μέγας Κωνσταντίνος που έγινε Χριστιανός λίγο πριν ξεψυχήσει.

Εγώ χωρίς πλάκα πιστεύω ότι οι τελευταίες στιγμές στη ζωή ενός ανθρώπου είναι οι πιο ειλικρινείς.
Ακόμα και αν ξέρεις ότι σου έχουν απομείνει 5 λεπτά ζωής, προσπαθείς μέσα σε αυτά τα 5 λεπτά να καθαρίσεις τη συνείδησή σου για να φύγεις πρώτα από όλα εσύ ήρεμος.
Είναι η προσωπική σου ύστατη στιγμή να τακτοποιήσεις στο κεφάλι σου όσα δεν κατάφερες μια ολόκληρη ζωή.
Ανεξάρτητα πώς θα σε κρίνουν εσένα οι άλλοι.

Και θα ήθελα να συμπληρώσω ότι για αυτό το λόγο οι τελευταίες επιθυμίες ή τα τελευταία λόγια ενός ανθρώπου πρέπει να είναι ιερά και σεβαστά.
Δεν μπορείς να αφαιρέσεις το τελευταίο και ίσως το πιο σημαντικό δικαίωμα ενός ανθρώπου να έχει λόγο στο θάνατό του.
Μετά θα σιωπήσει για πάντα.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 05 Σεπ 2021, 16:15

bizeli έγραψε:
NikosVy έγραψε:Το ίδιο και ο Μέγας Κωνσταντίνος που έγινε Χριστιανός λίγο πριν ξεψυχήσει.

Εγώ χωρίς πλάκα πιστεύω ότι οι τελευταίες στιγμές στη ζωή ενός ανθρώπου είναι οι πιο ειλικρινείς.
Ακόμα και αν ξέρεις ότι σου έχουν απομείνει 5 λεπτά ζωής, προσπαθείς μέσα σε αυτά τα 5 λεπτά να καθαρίσεις τη συνείδησή σου για να φύγεις πρώτα από όλα εσύ ήρεμος.
Είναι η προσωπική σου ύστατη στιγμή να τακτοποιήσεις στο κεφάλι σου όσα δεν κατάφερες μια ολόκληρη ζωή.
Ανεξάρτητα πώς θα σε κρίνουν εσένα οι άλλοι.

Και θα ήθελα να συμπληρώσω ότι για αυτό το λόγο οι τελευταίες επιθυμίες ή τα τελευταία λόγια ενός ανθρώπου πρέπει να είναι ιερά και σεβαστά.
Δεν μπορείς να αφαιρέσεις το τελευταίο και ίσως το πιο σημαντικό δικαίωμα ενός ανθρώπου να έχει λόγο στο θάνατό του.
Μετά θα σιωπήσει για πάντα.

συμφωνω σαν γενικοτητα αλλα δεν στεκει στην περιπτωση του μικη αν ηθελε θα το εκανε πιο πριν που ηταν και υγιης καποιο προσωπο θα εδωσε την επιστολη αν υπηρχει αληθινη επιστολη βεβαια

επειτα ειναι και το αλλο οταν πεθαινει κανεις πολυ γερος θα πρεπει να λαβουμε στα υποψιν οτι εχει πεθανει
πολλες φορες πιο πριν και πολυ σπανιως καποιος διατηρει την διαυγεια του μεχρι τελους
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 05 Σεπ 2021, 17:13

nemo έγραψε:συμφωνω σαν γενικοτητα αλλα δεν στεκει στην περιπτωση του μικη αν ηθελε θα το εκανε πιο πριν που ηταν και υγιης καποιο προσωπο θα εδωσε την επιστολη αν υπηρχει αληθινη επιστολη βεβαια

επειτα ειναι και το αλλο οταν πεθαινει κανεις πολυ γερος θα πρεπει να λαβουμε στα υποψιν οτι εχει πεθανει
πολλες φορες πιο πριν και πολυ σπανιως καποιος διατηρει την διαυγεια του μεχρι τελους

Ναι κι εγώ σαν γενικότητα το είπα πιο πολύ. Τώρα στην περίπτωση του μίκη θεοδωράκη δεν ξέρω ακριβώς σε τι κατάσταση ήταν στα τελευταία του και τι επικοινωνία είχε με το περιβάλλον. Μπορεί να είχε γράψει την επιστολή πριν "πέσει" τελείως. Όπως συμβαίνει με τη διαθήκη.

Πάντως σε κάθε περίπτωση αναφέρομαι σε περιπτώσεις που έχεις ακόμα νορμάλ νοητική λειτουργία. Δε λέω να είσαι σε κώμα ή να πάσχεις από αλτσχάιμερ ή οτιδήποτε.
Μιλάω για καταστάσεις που έχεις σχετική συνείδηση και είσαι στο τελευταίο στάδιο και το ξέρεις. Και δυστυχώς δε πεθαίνουν μόνο γέροι άνθρωποι. Πεθαίνουν και νέοι.
Όταν ξέρεις ότι πλησιάζει το τέλος σου (είτε είσαι νέος είτε γέρος) τα τελευταία λόγια σου είναι και αυτά που αντικατοπτρίζουν την αλήθεια σου, τις αγωνίες σου και αυτό που θέλεις να κρατήσουν οι άλλοι από σένα πριν κλείσεις τα μάτια σου. Άσχετα αν ήσουν κάτι άλλο όσο ζούσες ή οι καταστάσεις δε σε άφηναν να ζήσεις όπως θες.
Άλλοι νιώθουν την ανάγκη να πουν ένα συγγνώμη που δεν είπαν ποτέ, άλλοι ένα σ' αγαπώ, άλλοι να προσέχεις τον σκύλο μου κτλ. Γενικά θες να φύγεις με ένα συναίσθημα ότι άφησες τα πράγματα "εντάξει" έστω και την τελευταία στιγμή.

Δεν έχω πεθάνει και ποτέ. Yποθέσεις κάνω. Φαντάζομαι όταν έχεις αποδεχθεί ότι πεθαίνεις, οι σκέψεις σου μπαίνουν σε άλλη τροχιά.

Τα τελευταία λόγια του μίκη ήταν "να με θυμάστε σαν κομμουνιστή".
Οι περισσότεροι από εμάς στα τελευταία μας λόγια θα λέγαμε το pin της τράπεζας σε κάποιον συγγενή. Διαδικαστικά ζητήματα δλδ.
Τι συγκρίνουμε τώρα;
0 .

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 05 Σεπ 2021, 17:37

nemo έγραψε:....και πολυ σπανιως καποιος διατηρει την διαυγεια του μεχρι τελους

Όπως ο Ε. Βενιζέλος που πρότεινε τον Κεμάλ για Νόμπελ Ειρήνης;
1 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 05 Σεπ 2021, 18:19

bizeli έγραψε:
nemo έγραψε:συμφωνω σαν γενικοτητα αλλα δεν στεκει στην περιπτωση του μικη αν ηθελε θα το εκανε πιο πριν που ηταν και υγιης καποιο προσωπο θα εδωσε την επιστολη αν υπηρχει αληθινη επιστολη βεβαια

Ναι κι εγώ σαν γενικότητα το είπα πιο πολύ. Τώρα στην περίπτωση του μίκη θεοδωράκη δεν ξέρω ακριβώς σε τι κατάσταση ήταν στα τελευταία του και τι επικοινωνία είχε με το περιβάλλον. Μπορεί να είχε γράψει την επιστολή πριν "πέσει" τελείως. Όπως συμβαίνει με τη διαθήκη.

Πάντως σε κάθε περίπτωση αναφέρομαι σε περιπτώσεις που έχεις ακόμα νορμάλ νοητική λειτουργία. Δε λέω να είσαι σε κώμα ή να πάσχεις από αλτσχάιμερ ή οτιδήποτε.
Μιλάω για καταστάσεις που έχεις σχετική συνείδηση και είσαι στο τελευταίο στάδιο και το ξέρεις. Και δυστυχώς δε πεθαίνουν μόνο γέροι άνθρωποι. Πεθαίνουν και νέοι.
Όταν ξέρεις ότι πλησιάζει το τέλος σου (είτε είσαι νέος είτε γέρος) τα τελευταία λόγια σου είναι και αυτά που αντικατοπτρίζουν την αλήθεια σου, τις αγωνίες σου και αυτό που θέλεις να κρατήσουν οι άλλοι από σένα πριν κλείσεις τα μάτια σου. Άσχετα αν ήσουν κάτι άλλο όσο ζούσες ή οι καταστάσεις δε σε άφηναν να ζήσεις όπως θες.
Άλλοι νιώθουν την ανάγκη να πουν ένα συγγνώμη που δεν είπαν ποτέ, άλλοι ένα σ' αγαπώ, άλλοι να προσέχεις τον σκύλο μου κτλ. Γενικά θες να φύγεις με ένα συναίσθημα ότι άφησες τα πράγματα "εντάξει" έστω και την τελευταία στιγμή.

Δεν έχω πεθάνει και ποτέ. Yποθέσεις κάνω. Φαντάζομαι όταν έχεις αποδεχθεί ότι πεθαίνεις, οι σκέψεις σου μπαίνουν σε άλλη τροχιά.

Τα τελευταία λόγια του μίκη ήταν "να με θυμάστε σαν κομμουνιστή".
Οι περισσότεροι από εμάς στα τελευταία μας λόγια θα λέγαμε το pin της τράπεζας σε κάποιον συγγενή. Διαδικαστικά ζητήματα δλδ.
Τι συγκρίνουμε τώρα;

βρε μπιζελι τι επαθες εδω και καποιους μηνες; δεν σε αναγνωριζω ισως φταιει η σχεση και εχεις αλλου
το πνευμα σου -μη το παρεξηγησεις και αυτο μεσα στην ζωη ειναι

πεθαινουμε πολλες φορεςακομα και νεοι που ειμαστε φαντασου τωρα καποιον που φτανει κοντα στα εκατο
μια τετοια περιπτωσηηταν ενας θειος που πεθανε πριν απο μερικους μηνες
τον παρακολουθουσα μια και ταιριαζαμε σε πολλα 60-70 -80 -90 εκει καπου στα 80 με 90
νιωθει κανεις την απολυτη μοναχικοτητα και την απολυτη μοναξια
δεν μπορουμε να το αντιληφθουμε.... και απο που συμπεράνουμε οτι αυτα ηταν τα τελευται λογια;
εκει θελω να καταληξουμε και εκανα ολοκληρο μονολογο -πως στο καλο το θεωρεις βεβαιο;
εσυ που παντα ειχες μια αμφιβολια για ολα ;

τον τελευταιο χρονο ο θειος τα ειχε χασει μια δεν ηξερε που ειναι και μια δεν γνωριζε προσωπα
ας υποθεσουμε οτι ο μικη δεν ηταν ενας συνηθισμένος ανθρωπακος αν ηθελε λοιπον
να το παιξει κομμουνιστης στα γεραματα θα το εκανε πιο νωρις οταν θα ενιωθε σιγουρος για την επιλογη
απεναντιας τον ειδαμε να υποστηριζει το μακεδονικο και να λεει την φραση που δεν θα συγχωρησουν
ΠΟΤΕ οι κεκεδες το αριστεροφασισμος αυτο που ειπε ηταν και η καταδικη του

κραταμε λοιπον απο τον μικη οτι στα γεραματα αναγνωρισε αυτο που λεμε ολοι και το ειπε δημοσια
και δεν ειναι ολισθημα ουτε το μακεδονικο ουτε και η φραση κοκκινος φασισμος
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 05 Σεπ 2021, 18:23

bizeli έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:Ο Θεοδωράκης αποκήρυξε το ΚΚΕ και όχι το ΚΚΕ τον Θεοδωράκη.
Γι' αυτό έχω γράψει εδώ ότι καλά έκανε το κόμμα και τίμησε το καλλιτεχνικό του έργο και μόνο αυτό.
Από την άλλη, όπως και πάλι έγραψα πιο πάνω, αφού ήθελε να πεθάνει ως κομμουνιστής θα έπρεπε να το δηλώσει ο ίδιος όσο ζούσε και όχι να μεταφέρει την ευθύνη της υπεράσπισης της κομματικότητας του στο ΚΚΕ που (βλακωδώς;) το κόμμα αποδέχτηκε.
Όποιος θέλει να πεθάνει σαν κομμουνιστής ζει και σαν κομμουνιστής, έτσι έχει δείξει η ζωή και η ιστορία του ΚΚΕ.
Φαντάσου στο μέλλον να αρχίσουν να στέλνουν, λίγο πριν τον θάνατο τους, επιστολές που να ζητάνε την υπεράσπιση της κομμουνιστικής τους υπόστασης και κάτι τύποι σαν τον Ανδρουλάκη, τον Τσίμα και πολλούς άλλους επειδή έζησαν τα ''μεγάλα'' τους κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ ζητώντας ''εξιλέωση'' για την εκτός ΚΚΕ, και στην υπηρεσία των εχθρών του κόμματος, ζωή τους. :D

Ρε φίλε κάπου είχα διαβάσει ένα καταπληκτικό τύπου "ρητό" για τον κομμουνισμό που δε θυμάμαι ακριβώς τα λόγια ούτε ποιος το είπε. Σπάω το κεφάλι μου.
Τέσπα, το νόημα πάνω κάτω ήταν ότι ο κομμουνισμός είναι μια τόσο ανώτερη ιδέα που δεν είναι φτιαγμένη για τους ανθρώπους. Κανένας άνθρωπος δεν είναι ικανός να φτάσει στον κομμουνισμό.
Και μάλιστα νομίζω ότι τα λόγια αυτά ήταν από αντικομμουνιστή και ξεκινούσε κάπως έτσι "Θα ήθελα πολύ να μπορούσα να είμαι κομμουνιστής αλλά ..."

Δεν είμαι κομμουνίστρια αλλά μπορώ να καταλάβω την εσωτερική πάλη που νιώθει κάποιος να προσπαθεί να είναι πιστός στην ιδεολογία του και μάλιστα σε μια ιδεολογία που είναι νοητικά ασύλληπτη.
Δεν έχει να κάνει με καταστατικά, συνέδρια και κόμματα όλη αυτή η ιστορία. Αλλά με τον ίδιο σου τον εαυτό πρώτα απ' όλα που είναι ο μεγαλύτερός σου αντίπαλος.
Ο πρώτος που απογοητεύεις και πικραίνεις είναι ο ίδιος σου ο εαυτός σου όταν αισθάνεσαι ότι προδίδεις τα πιστεύω σου.
Το γεγονός ότι ο Μίκης Θεοδωράκης "κλείδωσε" για την ιστορία έστω και την ύστατη στιγμή την ιδεολογική του ταυτότητα υποδηλώνει αφενός και μια βαθιά εσωτερική αυτοκριτική που έκανε πρώτα ο ίδιος και αφετέρου ότι δεν απαρνήθηκε ποτέ τον κομμουνισμό.

Ειδικά ο Θεοδωράκης δε χρειάζεται να δώσει λογαριασμό σε κανέναν πόσο μάλλον να πάρει την ευλογία από τον Κουτσούμπα, για το πόσο καλός κομμουνιστής ήταν. Ο Θεοδωράκης. Με το τεράστιο πολιτικό του παρελθόν.
Το συγχωροχάρτι το ζήτησε πρώτα από τον ίδιο του τον εαυτό. Να είσαι σίγουρος.
Τιμή σας που αναφέρθηκε στον κομμουνισμό ο Θεοδωράκης κι εσείς τον αντιμετωπίζετε σαν αποστάτη.

μην μπερδεύεσαι μπιζέλι
το κκε είναι μια σέχτα μια κομόρα που σου λέει κοίτα να δεις πως θα τους πάρω την εξουσία
Θα κάνω ότι μπορώ για να φτάσει ο κόσμος στο απόγειο της αγανάκτησης . Πως θα το κάνω αυτό; θα υποστηρίξω όλα τα εξοντωτικά μέτρα της δεξιάς έτσι ώστε να αυξηθεί η οργή του κόσμου που υποφέρει.
Δεν ενδιαφέρεται το κκε για να βελτιώσει την καθημερινότητα του κόσμου, ενδιαφέρεται μόνο για την πάρτη του , ο κομματικός στρατός και η συμμορία του περισσού να τα κονομάει. Και πως; απλά πράγματα, μόνο με το να φτάσουν σου λέει τον λαό στον εξαθλιωθεί και μετά να κατέβει στο δρόμο σαν μαι λυσσαλέα επανάσταση , Δηλ ρε μεγάλε τι έχει να γίνει μέχρι να επαναστατήσει ο κόσμος δεν μας το λέει... και δεν τους ενδιαφέρει.. ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
Ετσι ονειρεύονται να αρπάξουν την ακουσία και να καταδυναστεύουν τον λαό με το στρατό και το αποτέλεσμα ποιο θα είναι; να τρώνε και να πίνουν οι του περισσού της κομόρας δηλ και να πεινάει ο λαός.
Ενα GReat Reset μόνο που αντι για πολυεθνικές να έχει στο τιμόνι τον ανώτατο σοβιέτ..
απο αυτούς το έχουν ξεπατικώσει οι παγκοσμιοποιητές και μας βασανίζουν..
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 05 Σεπ 2021, 18:49

το μεγαλο κατορθωμα του μικη ηταν που οταν πεθανε κανενας δεν θα πει οτι πεθανε ενας κομμουνιστης

και ο τζημερος πανω κατα τα ιδια υποστηριζει

Thanos Tzimeros
1 ώρα ·
Σε ποιον ανήκει ο Μίκης;
Ξεκίνησε τη σχέση του με τη μουσική ως ψάλτης. Ανήκει στην Εκκλησία; Γράφτηκε οικειοθελώς στη νεολαία του Μεταξά. Ανήκει στη Χρυσή Αυγή; Εξελέξη βουλευτής με την ΕΔΑ και το ΚΚΕ. Ανήκει στην αριστερά; Επανεξελέγη με τη ΝΔ και υπήρξε υπουργός του Μητσοτάκη. Ανήκει στη δεξιά; Έγραψε το "Μαουτχάουζεν" που είναι πλέον μέρος της ισραηλινής ταυτότητας. Ανήκει στον σιωνισμό; Έγραψε τον εθνικό ύμνο της Παλαιστίνης. Ανήκει στη Χαμάς; Υποστήριξε τον Τσίπρα και το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ; Αποκήρυξε τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζοντας ότι εξαπατήθηκε. Ανήκει στον Λαφαζάνη; Κατήγγειλε τη συμφωνία των Πρεσπών, υποστηρίζοντας ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Ανήκει στη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ; Εξέθεσε τον αριστερόστροφο φασισμό χαρακτηρίζοντάς τον ως τον πιο επικίνδυνο. Ανήκει, ξανά, στη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ;
Ο Μίκης ως συνθέτης ανήκει στην ανθρωπότητα. Ως πολιτικός δεν ανήκει πουθενά. Ανήκει στον εαυτό του και στην εποχή του. Με τη μεγαλοσύνη και τις αντιφάσεις του. Με το πάθος του, που τον οδήγησε και σε κρίσεις, τις οποίες αργότερα αναίρεσε. Ποτέ όμως δεν προσπάθησε να στρογγυλέψει τα λόγια του για να μην δυσαρεστήσει τον Α ή τον Β. Ακόμα κι αν αυτό του κόστισε εξορίες, φυλακές και βασανιστήρια. Η προσπάθεια κομμάτων ή πολιτικών τάσεων να προσεταιρισθούν τον Μίκη, το μόνο που δείχνει είναι η δική τους μικρότητα.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 05 Σεπ 2021, 21:33

nemo έγραψε:βρε μπιζελι τι επαθες εδω και καποιους μηνες; δεν σε αναγνωριζω ισως φταιει η σχεση και εχεις αλλου
το πνευμα σου -μη το παρεξηγησεις και αυτο μεσα στην ζωη ειναι

πεθαινουμε πολλες φορεςακομα και νεοι που ειμαστε φαντασου τωρα καποιον που φτανει κοντα στα εκατο
μια τετοια περιπτωσηηταν ενας θειος που πεθανε πριν απο μερικους μηνες
τον παρακολουθουσα μια και ταιριαζαμε σε πολλα 60-70 -80 -90 εκει καπου στα 80 με 90
νιωθει κανεις την απολυτη μοναχικοτητα και την απολυτη μοναξια
δεν μπορουμε να το αντιληφθουμε.... και απο που συμπεράνουμε οτι αυτα ηταν τα τελευται λογια;
εκει θελω να καταληξουμε και εκανα ολοκληρο μονολογο -πως στο καλο το θεωρεις βεβαιο;
εσυ που παντα ειχες μια αμφιβολια για ολα ;

τον τελευταιο χρονο ο θειος τα ειχε χασει μια δεν ηξερε που ειναι και μια δεν γνωριζε προσωπα
ας υποθεσουμε οτι ο μικη δεν ηταν ενας συνηθισμένος ανθρωπακος αν ηθελε λοιπον
να το παιξει κομμουνιστης στα γεραματα θα το εκανε πιο νωρις οταν θα ενιωθε σιγουρος για την επιλογη
απεναντιας τον ειδαμε να υποστηριζει το μακεδονικο και να λεει την φραση που δεν θα συγχωρησουν
ΠΟΤΕ οι κεκεδες το αριστεροφασισμος αυτο που ειπε ηταν και η καταδικη του

κραταμε λοιπον απο τον μικη οτι στα γεραματα αναγνωρισε αυτο που λεμε ολοι και το ειπε δημοσια
και δεν ειναι ολισθημα ουτε το μακεδονικο ουτε και η φραση κοκκινος φασισμος

Νέμο κολλάς συνεχώς σε ανούσια θέματα και μπερδευόμαστε.
Κράτα το ζουμί όσων λέω.

Όσον αφορά τη λέξη "ολισθήματα" που χρησιμοποίησα δε σημαίνει ότι και την υιοθετώ. Απλά προσπαθούσα να εξηγήσω στους ΚΚΕδες κάποια πράγματα.
Ένα είναι το δεδομένο. Ότι ο Θεοδωράκης κινούνταν πάντα από πατριωτικά κίνητρα. Όποτε χρειάζονταν ήταν "αριστερός" και άλλοτε "δεξιός".
Απλά το ΚΚΕ νομίζει ότι μόνο ένας είναι ο δρόμος σε αυτή τη ζωή.
Το ΚΚΕ μπορεί να δίνει αναθέματα σε όποιον νομίζει. Δε μας ενδιαφέρει.
Αυτά είναι εσωκομματικά τους ζητήματα.
Οι υπόλοιποι ξέρουμε ποιος ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης και τα διαπιστευτήρια που έχει δώσει.
1 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 05 Σεπ 2021, 21:36

vallon έγραψε:μην μπερδεύεσαι μπιζέλι
το κκε είναι μια σέχτα μια κομόρα που σου λέει κοίτα να δεις πως θα τους πάρω την εξουσία
Θα κάνω ότι μπορώ για να φτάσει ο κόσμος στο απόγειο της αγανάκτησης . Πως θα το κάνω αυτό; θα υποστηρίξω όλα τα εξοντωτικά μέτρα της δεξιάς έτσι ώστε να αυξηθεί η οργή του κόσμου που υποφέρει.
Δεν ενδιαφέρεται το κκε για να βελτιώσει την καθημερινότητα του κόσμου, ενδιαφέρεται μόνο για την πάρτη του , ο κομματικός στρατός και η συμμορία του περισσού να τα κονομάει. Και πως; απλά πράγματα, μόνο με το να φτάσουν σου λέει τον λαό στον εξαθλιωθεί και μετά να κατέβει στο δρόμο σαν μαι λυσσαλέα επανάσταση , Δηλ ρε μεγάλε τι έχει να γίνει μέχρι να επαναστατήσει ο κόσμος δεν μας το λέει... και δεν τους ενδιαφέρει.. ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
Ετσι ονειρεύονται να αρπάξουν την ακουσία και να καταδυναστεύουν τον λαό με το στρατό και το αποτέλεσμα ποιο θα είναι; να τρώνε και να πίνουν οι του περισσού της κομόρας δηλ και να πεινάει ο λαός.
Ενα GReat Reset μόνο που αντι για πολυεθνικές να έχει στο τιμόνι τον ανώτατο σοβιέτ..
απο αυτούς το έχουν ξεπατικώσει οι παγκοσμιοποιητές και μας βασανίζουν..

Δε θα μπω πάλι σε συζήτηση για το ΚΚΕ. Στο μόνο που καταλήγεις είναι να καις εγκεφαλικά κύτταρα. Έχω πει κάποια πραγματάκια παλιότερα με τον Ραν και ξέρει τις απόψεις μου.
Κρατήστε μόνο αυτό.
Δεν είμαι κομμουνίστρια αλλά δεν είμαι και αντικομμουνίστρια.
1 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”