Σε ποιό μέρος της Ελλάδας θα θέλατε να ζήσετε

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Σε ποιό μέρος της Ελλάδας θα θέλατε να ζήσετε

Δημοσίευσηαπό bizeli » 26 Σεπ 2021, 00:31

Προέλλην έγραψε:Σιγά μωρέ, τι θυσιάζεις, την μπίχλα και την αραπιά της μεγαλούπολης; :dunno:

Tίποτε δεν θα σου λείψει σε μεγάλο νησί. Και σε μικρό, αν είσαι πχ Σύρο, ίσως έχεις ποιοτικότερη αστική ζωή απ ότι στο Ατέν.

Σε μεγάλο νησί δεν καταλαβαίνεις ότι είσαι σε νησί. Μόνο αν χρειαστεί να πας ή να φύγεις.
Σε μικρό νησί καταλαβαίνεις μια χαρά ότι είσαι σε νησί.
Αυτά που θυσιάζεις είναι οι ανέσεις σου και οι πολλές επιλογές της πόλης αλλά κερδίζεις ηρεμία και ποιότητα ζωής.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 26 Σεπ 2021, 11:20

Σίγουρα το νησί που θα διάλεγα θα είχε αρκετούς Kαθολικούς/Γασμούλους, καθώς πρόκειται για παράγοντα οικονομικής και πολιτισμικής ανάπτυξης. Δηλαδή κάποιο μεγάλο νησί του Δουκάτου του Αιγαίου, των Επτανήσων ή των Δωδεκανήσων.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 26 Σεπ 2021, 12:14

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Σιγά μωρέ, τι θυσιάζεις, την μπίχλα και την αραπιά της μεγαλούπολης; :dunno:

Tίποτε δεν θα σου λείψει σε μεγάλο νησί. Και σε μικρό, αν είσαι πχ Σύρο, ίσως έχεις ποιοτικότερη αστική ζωή απ ότι στο Ατέν.

Σε μεγάλο νησί δεν καταλαβαίνεις ότι είσαι σε νησί. Μόνο αν χρειαστεί να πας ή να φύγεις.
Σε μικρό νησί καταλαβαίνεις μια χαρά ότι είσαι σε νησί.
Αυτά που θυσιάζεις είναι οι ανέσεις σου και οι πολλές επιλογές της πόλης αλλά κερδίζεις ηρεμία και ποιότητα ζωής.

Πλάκα-πλάκα εσύ Πιζέλι σαν δασκάλα Δημοτικού μπορείς να πας σε όποια απομακρυσμένη νησάρα θες.

Ουσιαστικά μπορείς εξ ορισμού να ξεπερνάς το κύριο πρόβλημα διαβίωσης σε τέτοια μέρη, αυτό του βιοπορισμού. Άσε που θα είσαι και σημαντικός παράγοντας της τοπικής κοινωνίας. Και ρέκλα με λιγότερα παιδάκια στην τάξη.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 26 Σεπ 2021, 12:55

Προέλλην έγραψε:
Πλάκα-πλάκα εσύ Πιζέλι σαν δασκάλα Δημοτικού μπορείς να πας σε όποια απομακρυσμένη νησάρα θες.

Ουσιαστικά μπορείς εξ ορισμού να ξεπερνάς το κύριο πρόβλημα διαβίωσης σε τέτοια μέρη, αυτό του βιοπορισμού. Άσε που θα είσαι και σημαντικός παράγοντας της τοπικής κοινωνίας. Και ρέκλα με λιγότερα παιδάκια στην τάξη.

Πω ρε φίλε, μου έδωσες πάσα τώρα.
:laugh1:
Όπως ξέρεις εμείς οι εκπαιδευτικοί διοριζόμαστε κάπου μακριά και μετά ξεκινάμε έναν αγώνα να μαζέψουμε μόρια για να έλθουμε στον τόπο μας.
Που αυτό σημαίνει ότι θα γυρίσουμε από πολλά μέρη δύσκολα, γιατί όσο πιο δύσκολο είναι ένα μέρος τόσο πιο πολλά μόρια παίρνεις.
Κάποια στιγμή ίσως καταφέρεις να φτάσεις στον τόπο σου αν καταφέρεις να συγκεντρώσεις τα μόρια που απαιτούνται.
Και που λες είχα μια συζήτηση με κάποιον συνάδελφο (αν θυμάμαι καλά) και μου λέει
"Πολλοί ξέρεις τι κάνουν; Όταν έχουν ξεπαιδιάσει (δλδ όταν έχουν μεγαλώσει τα παιδιά τους και δεν έχουν υποχρεώσεις) και είναι λίγο πριν βγουν στη σύνταξη ζητάνε μετάθεση σε κάποιο νησάκι"
Λέω εγώ πλάκα κάνεις.

Γιατί στο δικό μου το μυαλό ήταν one way ticket. Δλδ κάνω πρώτα τουρ σε όλη την Ελλάδα και μετά καταλήγω (επιτέλους!!!) στο μεγάλο αστικό κέντρο που τόσα χρόνια πάσχιζα να έρθω.
Δλδ έκανα τόσο κόπο να μαζέψω μόρια και μετά πάλι θα ξαναφύγω;
Μάγκα μου κουφάθηκα. Λέω είναι τρελοί.

Παρότι μου φάνηκε τρέλα, με έκανε να σκεφτώ όμως έξω από το κουτί. Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσω το συγκεκριμένο πάτερν που έχω στο μυαλό μου; Δλδ ένας αγώνας ζωής σώνει και ντε να έρθω Θεσσαλονίκη;
Κάθισα, λοιπόν, και σκέφτηκα αυτό ακριβώς που είπες.
Μάγκα μου είμαι από τους τυχερούς που μπορώ να πάω να ζήσω σε όποιο μέρος της Ελλάδας θέλω. Και συνήθως τα μέρη αυτά δεν τα ζητάνε και πολλοί οπότε είναι εύκολο να υπάρξει κενή θέση.

Ακόμα δειλιάζω η αλήθεια είναι και επίσης έχω ακόμη ανάγκη τις ανέσεις που μου προσφέρει μια πόλη,παρόλα αυτά αισθάνομαι κάπως ανακουφισμένη με το γεγονός ότι αν μου τη βαρέσει υπάρχει πάντα το plan b να σηκωθώ και να φύγω και να πάω να ζήσω σε ένα άλλο μέρος.

Άμα δεν έκανα την παραπάνω συζήτηση με τον άνθρωπο που σου είπα δε θα μου είχε ξεκλειδώσει ποτέ το μυαλό. Θα εξακολουθούσα να νομίζω ότι το ιερό μου καθήκον είναι να αφήσω τα κοκαλάκια μου στη Θεσσαλονίκη.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 26 Σεπ 2021, 13:17

Μάγκες εγώ όταν ξεκίνησα να οργώνω την Ελλάδα ήμουν 23 χρονών.
Με τα μυαλά μιας 23χρονης όλα μου φαίνονταν βουνό.
Έζησα τόσο όμορφες εμπειρίες που εκείνη την εποχή δεν μπορούσα να εκτιμήσω. Αντιθέτως έκλαιγα με μαύρο δάκρυ.

Τώρα έχω φτάσει 39 και τρώω στην μάπα τον περιφερειακό.
Spot the irony?
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 26 Σεπ 2021, 13:26

Ξέρετε τι σκέφτομαι;
Μου έχει καρφωθεί στο μυαλό να μένω σε ένα motorhome και να ζω μια πιο free life.
Αλλά μετά ξέρετε τι θα γίνει ρε μάγκες;
Θα με βγάλουν στα κανάλια "άστεγη εκπαιδευτικός αναγκάζεται και μένει σε motorhome".
Μπορεί να πάρει άλλες διαστάσεις το θέμα.

Αφήστε με ήσυχη ρε μκλς. Δεν είμαι άστεγη. Από άποψη το κάνω.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 26 Σεπ 2021, 14:09

Στο κέντρο μεγαλουπόλεων. Δε γουστάρω την αποστείρωση.
1 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 26 Σεπ 2021, 15:10

bizeli έγραψε:Ξέρετε τι σκέφτομαι;
Μου έχει καρφωθεί στο μυαλό να μένω σε ένα motorhome και να ζω μια πιο free life.
Αλλά μετά ξέρετε τι θα γίνει ρε μάγκες;
Θα με βγάλουν στα κανάλια "άστεγη εκπαιδευτικός αναγκάζεται και μένει σε motorhome".
Μπορεί να πάρει άλλες διαστάσεις το θέμα.

Αφήστε με ήσυχη ρε μκλς. Δεν είμαι άστεγη. Από άποψη το κάνω.

Αν το κάνεις σε φάση διακοπών ή για περιορισμένα διαστήματα, θα είναι καλά, σε μόνιμη βάση αποκλείεται να αντέξεις. Χειμώνα όσο και "καλά" μονωμένο να είναι, θα υποφέρεις απο το κρύο. Ντούς, ακόμη κι αν έχεις, θα είναι εξαιρετικά άβολο για καθημερινή χρήση. Άσε που το ντεποζιτάτι με το νερό θα είναι σχετικά μικρό, άντε τρέχα σχεδόν κάθε μέρα να γεμίζεις νερό. Άντε τρέχα να αλλάζεις φιάλες υγραερίου, κοκ.

Το μείζον όμως είναι ότι στην Ελλάδα το να παρκάρεις αυτοκινούμενο όπου θες και να κοιμάσαι, είναι παράνομο, χρειάζεται να μπαίνεις σε κάμπινγκ για να κοιμάσαι, να στρώνεις τραπέζια κλπ. ΟΚ, που και που μπορείς να κάνεις παράνομο ελεύθερο κάμπινγκ, αλλά αν το κάνεις συστηματικά θα σε μπουζουριάσουν και θα πληρώνεις πρόστιμα, θα τρέχεις στα δικαστήρια, κλπ.

Άκουσε την πρότασή μου: συνδυασμός van life με teacher life. Τον χειμώνα σε πανέμορφα μικρά νησιά τα ωραία σπίτια είναι ανοίκιαστα και μπορείς να μπείς μέσα με πολύ λογικό ενοίκιο. Την τουριστική σεζόν θα τα αφήνεις και θα την βγάζεις σε τροχόσπιτο ή αυτοκινούμενο σε κάμπινγκ.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 26 Σεπ 2021, 15:11

Ραν ταν πλαν έγραψε:Στο κέντρο μεγαλουπόλεων. Δε γουστάρω την αποστείρωση.

Τη Καλαμάτα τη λες μεγαλούπολη; Ποσα μπολια εχεις κανει ειπαμε; :hmmm
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 26 Σεπ 2021, 15:17

Ραν ταν πλαν έγραψε:Στο κέντρο μεγαλουπόλεων. Δε γουστάρω την αποστείρωση.

Eισαι δικος μου.
+μεγαλο ζητημα η ανωνυμια στις μεγαλες πολεις.

Τσακωνεσαι με καποιο φιλο ή γκομενα και αν θες μπορεις να μην τους ξαναδεις ποτε στην ζωη σου. Αν εισαι σε μικρο μερος θα τους τρως στην μαπα συνεχεια και θα εχετε πολλους κοινους γνωστους.
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”