Δεν θέλω να είμαι ούτε σε συμμαχίες , ούτε στο να αντιμετωπίζω κανένα εχθρό,
πολύ απλά
δεν πιστεύω σε καμιά περίπτωση στους πολέμους που αφήνουν πίσω τους κατεστραμμένες χώρες,
όλα είναι συμφέροντα , αρκεί να σκεφτεί κανείς το εξής:
παρά να αιματοκυλιστεί μια μικρή χώρα σαν την δική μας καλύτερα είναι να πει ,, τι θέλετε κύριε χίτλερ; να περάσετε από εδώ;
ε ωραία μεγιά σας με χαρά σας
περάστε και πάτε στο καλό
τι ΄θέλαμε και κατασκοτωθήκαμε ; για να σώσουμε τους Άγγλους;
HAPPY OXI DAY
-
vallon
- Supreme poster

Re: HAPPY OXI DAY
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.
-
bizeli
- Moderator

Λαχουρένιος έγραψε:Δεν ξερω αν ευθυνονται οι συγκεκριμενοι καθηγητες και δασκαλοι που ειχα, αλλα θυμαμαι αυτες οι γιορτες να εχουν αντιπολεμικο μηνυμα. Υπηρχε το πατριωτικο στοιχειο αλλα οχι κατι σωβινιστικο και πολεμοχαρες. Ισως να διαφερει η κατασταση απο σχολειο σε σχολειο ή να υπηρχαν εθνικιστικα μηνυματα που να μην επιανα τοτε.
Εξαρτάται από τον κάθε δάσκαλο. Επειδή σε κάθε γιορτή γινόμαστε "μικροί σκηνοθέτες" εξαρτάται τι θα επιλέξει ο δάσκαλος να "φωτίσει" περισσότερο από το ιστορικό γεγονός.
Άλλος μπορεί να προσεγγίσει το θέμα με πιο ιστορική ματιά, άλλος με πιο ιδεολογική προβάλλοντας διάφορα ιδεώδη όπως η έννοια της αυτοθυσίας, της ελευθερίας κτλ άλλος με πιο συναισθηματική/συμβολική ματιά κάνοντας διάφορες αλληγορικές συνδέσεις κτλ
Όπως και να έχει άμα είσαι χρόνια εν ενεργεία δάσκαλος, όπως καταλαβαίνεις, πρέπει να είσαι και λίγο δημιουργικός, να διαθέτεις αστείρευτη πηγή έμπνευσης και να έχεις λίγο και το μεράκι, γιατί κάποια στιγμή βαλτώνεις να κάνεις συνέχεια τα ίδια και τα ίδια για το ίδιο θέμα.
Είναι γιορτές που επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο και υπάρχει ο κίνδυνος οι επέτειοι αυτοί να καταντήσουν μια τυπική διαδικασία αν αντιμετωπίζεις το θέμα να κάνω κάτι απλά και μόνο για να βγω από την υποχρέωση.
Αν το βλέπεις εσύ έτσι ως εκπαιδευτικός, το ίδιο θα μεταδώσεις και στους υπόλοιπους.
Αφού κάνουμε κάτι, τουλάχιστον ας έχει και ουσία.
Α και αναμφίβολα βοηθάει πολύ και η επικαιρότητα. Τυχαίνει πολλές φορές οι επέτειοι να συμπίπτουν με διάφορες διεθνείς συγκυρίες που "τρέχουν" εκείνο το διάστημα και έχουν πολλές κοινές αναφορές με το ιστορικό γεγονός που πραγματεύεσαι και σου δίνει πολύ υλικό να δουλέψεις.
0 .
-
bizeli
- Moderator

vallon έγραψε:Δεν θέλω να είμαι ούτε σε συμμαχίες , ούτε στο να αντιμετωπίζω κανένα εχθρό,
Καταρχάς να ξεκινήσουμε από αυτό. Η Ελλάδα ευτυχώς δεν ήταν ποτέ μέλος μιας συμμαχίας που θα έπρεπε να ντρέπεται. Βασικό αυτό. Δε συμμαχήσαμε και με τον Χίτλερ να μην μας ξεπλένει ούτε ο Δούναβης σήμερα.
Δεύτερον, όντας μέλος μιας συμμαχίας η Ελλάδα κέρδιζε εδάφη ή τουλάχιστον δεν έχανε. Οκ με πολλούς όρους και αστερίσκους στις διαπραγματεύσεις αλλά σε γενικές γραμμές η Ελλάδα έβγαινε κερδισμένη.
Αν ήσουν μόνος σου, σήμερα δε θα υπήρχες.
Τρίτον, οι σύμμαχοι πολλές φορές έχουν δράσει πυροσβεστικά προκειμένου να αποφευχθεί μια καταστροφή.
Τέταρτον, δε γίνεται να είσαι σκέτος παρατηρητής στη διεθνή σκακιέρα.
Η εμπλοκή της Ελλάδας στο β ππ είχε διπλό στόχο. Καταρχάς μετά το τελεσίγραφο, δέχθηκε εισβολή. Άρα ο πρώτος στόχος ήταν να διαφυλάξει την εθνική της ακεραιότητα. Και ο δεύτερος στόχος ήταν να αναχαιτίσει τις γερμανικές δυνάμεις προς τη Ρωσία.
Με τη νίκη των συμμάχων μας και με τη δική μας συμβολή (έστω και μικρή) καταφέραμε να κατέβει η ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη. Αλλιώς μέχρι και σήμερα θα κυμάτιζε εκεί.
vallon έγραψε: πολύ απλά
δεν πιστεύω σε καμιά περίπτωση στους πολέμους που αφήνουν πίσω τους κατεστραμμένες χώρες,
όλα είναι συμφέροντα ,
Σαφώς. Ούτε εγώ γουστάρω πολέμους και αιματοκυλίσματα αλλά επειδή όπως είπες παίζουν πολλά συμφέροντα πρέπει να επιλέγεις σωστά τους "φίλους" σου.
vallon έγραψε: αρκεί να σκεφτεί κανείς το εξής:
παρά να αιματοκυλιστεί μια μικρή χώρα σαν την δική μας καλύτερα είναι να πει ,, τι θέλετε κύριε χίτλερ; να περάσετε από εδώ;
ε ωραία μεγιά σας με χαρά σας
περάστε και πάτε στο καλό
τι ΄θέλαμε και κατασκοτωθήκαμε ; για να σώσουμε τους Άγγλους;
Το θέμα δεν είναι ότι θα περάσει μόνο. Αλλά ότι θα κατσικωθεί κιόλας.
Και εν πάση περιπτώσει όταν θα αρχίσει να γίνεται το "μοίρασμα" των εδαφών, για ποιο λόγο να σου χαρίσει κάποιος απλά έτσι εδάφη όταν δεν έχεις κουνήσει και το δικό σου κωλαράκι;
Θα κάνουν οι υπόλοιποι τη βρωμοδουλειά και εσύ θα βρεθείς μόνο στην κοπή της πίτας;
0 .
-
bizeli
- Moderator

nemo έγραψε:ναι συμφωνω και εγω και μαλλον ειναι γιατι ειμαστε χριστιανοι -εχουμε επιρροές απο τον χριστιανικο λογο
το κκ περιεχει εκτος το οικονομικο συστημα και τον θρησκευτικο λογο του χριστου
ασχετα αν για θεο εχουν το πολιτικο συστημα και αυτο που τραβαει το ενδιαφερον ειναι ο χριστιανικος λογος
και οχι τα κομμουνιστικα οικονομικα συστηματα του μαρξ με το περρισευμα που προκυπτει απο την παραγωγικη διαδικασια τι μας ειπε ο χριστος; ισοτητα και οχι ατομικος πλουτοςστην ουσια ειναι πιο χριστιανοι απο τους χριστιανους
Ναι ρε παιδί μου. Η ιδεολογία του ΚΚΕ έχει μια ηθική υπόσταση. Μιλάει για ισότητα, για δικαιοσύνη, αντιιμπεριαλισμό κτλ. Πώς μπορείς να διαφωνήσεις με όλα αυτά;
Αλλά ξέρεις πώς αισθάνομαι με το ΚΚΕ;
Σαν να σου λέει κάποιος μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που σε κρατάει σε αγωνία και ρωτάς συνέχεια "Και μετά; Και μετά;" και θες να μάθεις τι θα γίνει στη συνέχεια.
Έτσι και με το ΚΚΕ. Ξεκινάει να σου λέει μια πολύ όμορφη ιστορία που κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο και όταν έρχεται η ώρα να ρωτήσεις "Και μετά; Τι έγινε μετά;" το ΚΚΕ απαντάει "Μετά τίποτα" και μένεις μαλάκας.
Δε φτάνεις πουθενά με το ΚΚΕ.
Απλά ακούς μια ιστορία χωρίς τέλος.
0 .
-
Comrade Giannis
- Rookie poster

Δεν καταλαβαίνω τη στάση μερικών εδώ μέσα και μάλιστα από άτομα με αριστερό χαρακτήρα. Η Ελλάδα δεν κήρυξε το πόλεμο σε κανέναν άρα τι ακριβώς λέμε; Επίσης bizeli μία διόρθωση η Ελλάδα δεν ήταν σε συμμαχία με την Αγγλία. Μπορεί ο Μεταξάς να πίεζε τους Βρετανούς για κάτι τέτοιο αλλά οι Βρετανοί μας είχαν στο περίμενε γιατί δεν ήθελαν να έρθουν σε διπλωματική αντίθεση με την Ιταλία και να τους ωθήσουν απευθείας στο στρατόπεδο της Γερμανίας.
Το τελεσίγραφο του Μουσολίνι ήταν να δώσουμε ελεύθερη διέλευση στα Ιταλικά στρατεύματα να μπουν να καταλάβουν στρατηγικά σημεία για να εγγυηθούν την ουδετερότητα της Ελλάδος. Όμως ήθελαν πράγματι αυτό ή θα προχωρούσαν σε κατάληψη εδαφών; Να θυμίσουμε πως ο Μουσολίνι με αφορμή την είσοδο της Γερμανίας στη Ρουμανία στις 8 Οκτώβρη του 1940 που δεν ενημερώθηκε δήλωσε " Ο Χίτλερ με φέρνει πάντα προ τετελεσμένων γεγονότων, αποφάσισα να τον πληρώσω με το ίδιο νόμισμα, θα μάθει από τις εφημερίδες ότι εγώ κατέλαβα την Ελλάδα ".
Συμφωνώ απόλυτα με την αντιπολεμική ρητορική των παιδιών εδώ, προφανώς και εγώ δεν θα ήθελα να σηκώσω όπλο σε κανέναν συνάνθρωπο με τα ίδια προβλήματα και με τον ίδιο πραγματικό κοινό εχθρό αλλά όταν μιλάμε για υπεράσπιση της χώρας μου και ουσιαστικά της οικογένειάς μου, συγγενείς, φίλους, περιουσία κλπ τότε δεν θα είχα άλλη επιλογή και ούτε το θεωρώ λάθος αυτό. Το σύστημα αυτό γεννάει τον ιμπεριαλισμό.
Το τελεσίγραφο του Μουσολίνι ήταν να δώσουμε ελεύθερη διέλευση στα Ιταλικά στρατεύματα να μπουν να καταλάβουν στρατηγικά σημεία για να εγγυηθούν την ουδετερότητα της Ελλάδος. Όμως ήθελαν πράγματι αυτό ή θα προχωρούσαν σε κατάληψη εδαφών; Να θυμίσουμε πως ο Μουσολίνι με αφορμή την είσοδο της Γερμανίας στη Ρουμανία στις 8 Οκτώβρη του 1940 που δεν ενημερώθηκε δήλωσε " Ο Χίτλερ με φέρνει πάντα προ τετελεσμένων γεγονότων, αποφάσισα να τον πληρώσω με το ίδιο νόμισμα, θα μάθει από τις εφημερίδες ότι εγώ κατέλαβα την Ελλάδα ".
Συμφωνώ απόλυτα με την αντιπολεμική ρητορική των παιδιών εδώ, προφανώς και εγώ δεν θα ήθελα να σηκώσω όπλο σε κανέναν συνάνθρωπο με τα ίδια προβλήματα και με τον ίδιο πραγματικό κοινό εχθρό αλλά όταν μιλάμε για υπεράσπιση της χώρας μου και ουσιαστικά της οικογένειάς μου, συγγενείς, φίλους, περιουσία κλπ τότε δεν θα είχα άλλη επιλογή και ούτε το θεωρώ λάθος αυτό. Το σύστημα αυτό γεννάει τον ιμπεριαλισμό.
1 .
Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε, δεν έχετε τίποτα να χάσετε εκτός από τις αλυσίδες σας -Καρλ Μαρξ
Μην φοβάστε την αναταραχή -Μάο Τσε Τούνγκ
Μην φοβάστε την αναταραχή -Μάο Τσε Τούνγκ
-
nemo
- Supreme poster

εγω ξερω οτι οταν καποιος θελει να μεινει ουδετερος θα πρεπει να ειναι
ετοιμος για πολεμο μεχρι εσχατων να εχει ισχυρο στρατο για να αποτρεψει καθε επιβολη
μεσω του φοβου των αντιποίνων -το ειπαν και η σοβιετικοι κλεμμένο και αυτο απο τους αρχαιους
την ελλαδα κανεις δεν την υπολογιζε και κανεις δεν την υπολογιζει και σημερα λογω της αδυναμιας
ειμαστε ενα ωριμο φρουτο για ολους ανοιγοντας την ορεξη σε καθε βλαμμενο γειτονα
και θα το πληρωσουμε καποτε οπως και τοτε γιατι να ειστε απολυτως σιγουροι οτι τον πολεμο
δεν τον ξεχασε κανεις η σημερινη ανθρωποτητα ειναι απογονοι απο το ειδος των ανθρωπων
που επιβιωσε εξοντωνοντας ολα τα υπολοιπα φιλήσυχα ειδη των ανθρωπων
θαθελα να γραψω ποσο διαστροφικος ειναι ο αριστερος λογος σημερα πνευματικος το εννοω
οχι οτι και ο δυτικος ειναι καλυτερος αλλα δινει μια πιο ολοκληρωμενη εικονα
δεν εχω τα ερεθίσματα ομως για να τα βγαλω απο μεσα μου πχ θα ηθελα να γραψω γιατι ειναι ανοησια
ακομη και να προσφερουμε την λεξη ιμπεριαλισμος
ειναι μια λεξη που εφευραν για αλλους σκοπους και δεν υπαρχει καμια χρησιμότητα σημερα
για την προσφερει καθε βλαμμενος ελ θα εχει μια καποια αξια να την πει ενας ιθαγενεις της ζουγκλας
που ζει τρώγοντας τα φρουτα του δασους ή της ζουγκλας τεσπα .....
ετοιμος για πολεμο μεχρι εσχατων να εχει ισχυρο στρατο για να αποτρεψει καθε επιβολη
μεσω του φοβου των αντιποίνων -το ειπαν και η σοβιετικοι κλεμμένο και αυτο απο τους αρχαιους
την ελλαδα κανεις δεν την υπολογιζε και κανεις δεν την υπολογιζει και σημερα λογω της αδυναμιας
ειμαστε ενα ωριμο φρουτο για ολους ανοιγοντας την ορεξη σε καθε βλαμμενο γειτονα
και θα το πληρωσουμε καποτε οπως και τοτε γιατι να ειστε απολυτως σιγουροι οτι τον πολεμο
δεν τον ξεχασε κανεις η σημερινη ανθρωποτητα ειναι απογονοι απο το ειδος των ανθρωπων
που επιβιωσε εξοντωνοντας ολα τα υπολοιπα φιλήσυχα ειδη των ανθρωπων
θαθελα να γραψω ποσο διαστροφικος ειναι ο αριστερος λογος σημερα πνευματικος το εννοω
οχι οτι και ο δυτικος ειναι καλυτερος αλλα δινει μια πιο ολοκληρωμενη εικονα
δεν εχω τα ερεθίσματα ομως για να τα βγαλω απο μεσα μου πχ θα ηθελα να γραψω γιατι ειναι ανοησια
ακομη και να προσφερουμε την λεξη ιμπεριαλισμος
ειναι μια λεξη που εφευραν για αλλους σκοπους και δεν υπαρχει καμια χρησιμότητα σημερα
για την προσφερει καθε βλαμμενος ελ θα εχει μια καποια αξια να την πει ενας ιθαγενεις της ζουγκλας
που ζει τρώγοντας τα φρουτα του δασους ή της ζουγκλας τεσπα .....
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
bizeli
- Moderator

Comrade Giannis έγραψε:Επίσης bizeli μία διόρθωση η Ελλάδα δεν ήταν σε συμμαχία με την Αγγλία. Μπορεί ο Μεταξάς να πίεζε τους Βρετανούς για κάτι τέτοιο αλλά οι Βρετανοί μας είχαν στο περίμενε γιατί δεν ήθελαν να έρθουν σε διπλωματική αντίθεση με την Ιταλία και να τους ωθήσουν απευθείας στο στρατόπεδο της Γερμανίας.
Στο ίδιο "στρατόπεδο" εννοούσα.
0 .
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

bizeli έγραψε:nemo έγραψε:ναι συμφωνω και εγω και μαλλον ειναι γιατι ειμαστε χριστιανοι -εχουμε επιρροές απο τον χριστιανικο λογο
το κκ περιεχει εκτος το οικονομικο συστημα και τον θρησκευτικο λογο του χριστου
ασχετα αν για θεο εχουν το πολιτικο συστημα και αυτο που τραβαει το ενδιαφερον ειναι ο χριστιανικος λογος
και οχι τα κομμουνιστικα οικονομικα συστηματα του μαρξ με το περρισευμα που προκυπτει απο την παραγωγικη διαδικασια τι μας ειπε ο χριστος; ισοτητα και οχι ατομικος πλουτοςστην ουσια ειναι πιο χριστιανοι απο τους χριστιανους
Ναι ρε παιδί μου. Η ιδεολογία του ΚΚΕ έχει μια ηθική υπόσταση. Μιλάει για ισότητα, για δικαιοσύνη, αντιιμπεριαλισμό κτλ. Πώς μπορείς να διαφωνήσεις με όλα αυτά;
Αλλά ξέρεις πώς αισθάνομαι με το ΚΚΕ;
Σαν να σου λέει κάποιος μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που σε κρατάει σε αγωνία και ρωτάς συνέχεια "Και μετά; Και μετά;" και θες να μάθεις τι θα γίνει στη συνέχεια.
Έτσι και με το ΚΚΕ. Ξεκινάει να σου λέει μια πολύ όμορφη ιστορία που κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο και όταν έρχεται η ώρα να ρωτήσεις "Και μετά; Τι έγινε μετά;" το ΚΚΕ απαντάει "Μετά τίποτα" και μένεις μαλάκας.
Δε φτάνεις πουθενά με το ΚΚΕ.
Απλά ακούς μια ιστορία χωρίς τέλος.
Το ''μετά τίποτα'' είναι δική σου ερμηνεία.
Το ΚΚΕ στο ερώτημα ''και μετά τι;'' απαντάει ότι αν δε βρέξεις κώλο ο ίδιος δεν τρως ψάρι, αν με εννοείς.
Και γιατί σου απαντάει έτσι;
Γιατί τα κομμουνιστικά κόμματα δε διαχειρίζονται τον καπιταλισμό, τον ανατρέπουν, αλλά όχι μόνα τους ή επειδή έτσι θέλουν τα ίδια.
Και αυτό γιατί η ανατροπή προϋποθέτει άμεση και οργανωμένη λαϊκή συμμετοχή σε όλα τα επίπεδα και με όλους τους τρόπους και λαούς αποφασισμένους να κάνουν το βήμα προς την αλλαγή χωρίς να υπολογίζουν ότι μπαίνοντας στη λογική (τον αγώνα δλδ) της κατάκτησης της λαϊκής εξουσίας θα χάσουν απόψε το νέο επεισόδιο του μπιγκ μπράδερ.
Μια ματιά αν ρίξεις στην ιστορία των επαναστατικών κινημάτων παγκόσμια θα σου λύσει όλες τις απορίες του ''και μετά;''
Με δυο λόγια όλες οι επαναστατικές κοινωνικο-πολιτικο-οικονομικές αλλαγές (ακόμα και οι αστικές στο παρελθόν) προϋποθέτουν για την επιτυχία τους μαζική συνειδητή λαϊκή συμμετοχή και ''φωτιά και τσεκούρι'' και ''νεκρούς χιλιάδες να 'ναι στους τροχούς'' που λέει και το τραγούδι.
Πράγματα βέβαια που δε γίνονται κατά παραγγελία (των κομμουνιστικών κομμάτων) αλλά τα δημιουργούν οι εκάστοτε αντικειμενικές και υποκειμενικές κοινωνικο-πολιτικο-οικονομικές συνθήκες που επικρατούν σε συγκεκριμένες ιστορικές περιόδους μπιζέλιον.
Πράγμα που σημαίνει ότι αν στις επόμενες εκλογές το ΚΚΕ σχηματίσει κυβέρνηση με τη βοήθεια ψηφοφόρων που το επέλεξαν με βάση τη λογική ότι θα διαχειριστεί καλύτερα από τους άλλους και προς όφελος τους το υπάρχον σύστημα αλλά δε θα το ακολουθήσουν στις επαναστατικές κοινωνικές αλλαγές που θα εφαρμόσει (γιατί πολλοί από αυτούς θα δουν τα συμφέροντα τους να θίγονται) δε θα υπάρξει ''μετά'' αλλά ένας ακόμα συριζα.

0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.
-
nemo
- Supreme poster

σε εκεινο που εχω αμφιβολιες ειναι πως κατόρθωσε η τουρκια να μεινει αμετοχη στιν βππ
αν ειχε μπει στον πολεμο μαζι με τους γερμανους θα ηταν πολυ αμφιβολο αν ειχαν κερδισει
οι συμμαχοι εμεις δεν θα ειχαμε καμια ελπιδα ουτε για μια μερα αμυνας οταν εναντιον θα ειχαμε
ιταλια τουρκια και βουλγαρια ο στολος μας οσα πλοια θα ειχαν απομεινει θα ειχαν φυγει
για να ενωθουν με τον αγγλικο στολο το αιγαιο θα ηταν στον αξονα δεν θα γινοταν
η μαχη της κρητης και θα ειχε ανοιξει ακομη ενα μετωπο
στο υπογαστριο της ρωσιας και το σταλιγκραντ θα ειχε πεσει απο το καλοκαιρι
αν παλι ειχε μπει στον πολεμο μαζι με τους συμμαχους η εισβολη στην ρωσια δεν θα ειχε γινει
και οπολεμος θα ειχε τελειωσει πιο νωρις
εδω παλι βλεπουμε τα λαθη των ναζι δεν υπήρχε κανεις λογος να υποστηριξουν την ιταλια
δεν τους ειχαν αναγκη γιατι δεν ηταν αξιος συμμαχος για τις ορεξεις των ναζι
βοηθωντας την ιταλια ο στρατος τους ανοιξε πολλα μετωπα και διασπαστηκε χανοντας αρκετη ορμη
πολεμωντας κρατη και εθνη που δεν ειχε καμια αντιπαλοτητα οπως σερβια ελλαδα ρουμανια
επισης αν η ελλαδα ειχε αξιομαχο στρατο η ιταλια δεν θα επιχειρουσε τον πολέμο
συμβαινει οπως και σημερα η ελλαδα ειναι αδυναμη η τουρκια μπορει ανετα να καταλαβει
αρκετα νησια χωρις καμια ελπιδα να τα ανακαταλαβουμε και με μια μικρη βοηθεια απο τους τουρκους
της θρακης μπορει και να εχει την θρακη ..το μονο που χρειαζεται ειναι μια μικρη ρωγμη στις διεθνεις
σχεσεις ...και μη νομιζετε οτι η ηπα θα κανουν κατι για να μας βοηθησουν γιατι δεν θααξιζει
τιποτα για αυτους αν χασουμε μερικα νησια
οπως συμβαινει στον κοσμο ο ιμπεριαλισμος υπαρχει παντου απο τον πιο αδυναμο μεχρι τον πιο
δυνατο τι ακριβως σημαινει η λεξη ιμπεριαλισμος ; αν οχι την επεκταση των συμφεροντων;
υπαρχει κατι στον κοσμο και στο συμπαν που δεν επικτεινεται;
τι κανει αυτην την στιγμη η κινα αν οχι ιμπεριαλισμο; δλδ οικονομικη επεκταση των συμφεροντων
που αυτο με τον καιρο θα την ισχυροποιησει σε τετοιο βαθμο που θα κυριαρχησει και στον στρατιωτικο
τομεα οταν το επιβαλουν οι συνθηκες και ποιος απο τους δυο ρωσια και ηπα θα αποφασισει
να κηρυξει τον πολεμο χωρις την συμφωνη γνωμη της κινας; κανενας απο τους δυο η κινα μεχρι στιγμης
ειναι η αποτρεπτικη δυναμη που εξασφαλιζει την ειρηνη μεταξυ ρωσιας και ηπα
αν ειχε μπει στον πολεμο μαζι με τους γερμανους θα ηταν πολυ αμφιβολο αν ειχαν κερδισει
οι συμμαχοι εμεις δεν θα ειχαμε καμια ελπιδα ουτε για μια μερα αμυνας οταν εναντιον θα ειχαμε
ιταλια τουρκια και βουλγαρια ο στολος μας οσα πλοια θα ειχαν απομεινει θα ειχαν φυγει
για να ενωθουν με τον αγγλικο στολο το αιγαιο θα ηταν στον αξονα δεν θα γινοταν
η μαχη της κρητης και θα ειχε ανοιξει ακομη ενα μετωπο
στο υπογαστριο της ρωσιας και το σταλιγκραντ θα ειχε πεσει απο το καλοκαιρι
αν παλι ειχε μπει στον πολεμο μαζι με τους συμμαχους η εισβολη στην ρωσια δεν θα ειχε γινει
και οπολεμος θα ειχε τελειωσει πιο νωρις
εδω παλι βλεπουμε τα λαθη των ναζι δεν υπήρχε κανεις λογος να υποστηριξουν την ιταλια
δεν τους ειχαν αναγκη γιατι δεν ηταν αξιος συμμαχος για τις ορεξεις των ναζι
βοηθωντας την ιταλια ο στρατος τους ανοιξε πολλα μετωπα και διασπαστηκε χανοντας αρκετη ορμη
πολεμωντας κρατη και εθνη που δεν ειχε καμια αντιπαλοτητα οπως σερβια ελλαδα ρουμανια
επισης αν η ελλαδα ειχε αξιομαχο στρατο η ιταλια δεν θα επιχειρουσε τον πολέμο
συμβαινει οπως και σημερα η ελλαδα ειναι αδυναμη η τουρκια μπορει ανετα να καταλαβει
αρκετα νησια χωρις καμια ελπιδα να τα ανακαταλαβουμε και με μια μικρη βοηθεια απο τους τουρκους
της θρακης μπορει και να εχει την θρακη ..το μονο που χρειαζεται ειναι μια μικρη ρωγμη στις διεθνεις
σχεσεις ...και μη νομιζετε οτι η ηπα θα κανουν κατι για να μας βοηθησουν γιατι δεν θααξιζει
τιποτα για αυτους αν χασουμε μερικα νησια
οπως συμβαινει στον κοσμο ο ιμπεριαλισμος υπαρχει παντου απο τον πιο αδυναμο μεχρι τον πιο
δυνατο τι ακριβως σημαινει η λεξη ιμπεριαλισμος ; αν οχι την επεκταση των συμφεροντων;
υπαρχει κατι στον κοσμο και στο συμπαν που δεν επικτεινεται;
τι κανει αυτην την στιγμη η κινα αν οχι ιμπεριαλισμο; δλδ οικονομικη επεκταση των συμφεροντων
που αυτο με τον καιρο θα την ισχυροποιησει σε τετοιο βαθμο που θα κυριαρχησει και στον στρατιωτικο
τομεα οταν το επιβαλουν οι συνθηκες και ποιος απο τους δυο ρωσια και ηπα θα αποφασισει
να κηρυξει τον πολεμο χωρις την συμφωνη γνωμη της κινας; κανενας απο τους δυο η κινα μεχρι στιγμης
ειναι η αποτρεπτικη δυναμη που εξασφαλιζει την ειρηνη μεταξυ ρωσιας και ηπα
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
-
vallon
- Supreme poster

Ο μεταξάς προετοίμαζε την Ελλάδα για πόλεμο πολύ καιρό πριν, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το διάστημα αυτό ώστε να διαπραγματευτεί την ουδετερότητα, μην τα βλέπετε όλα μονόπλευρα, δεν ξύπνησαν ένα πρωί οι Ιταλοί και μας ήρθαν ουρανοκατέβατα, απλά η διπλωματία της εποχής μας είχε περιοριστεί στον να έχουμε προαποφασίσει τον πόλεμο, Αυτό δεν είναι διπλωματία, είναι προμελετημένο έγκλημα. Φυσικά πίσω απο αυτό κρυβονταν οι φίλοι μας οι Άγγλοι που μας έκανα και τον ναυτικό αποκλεισμό του Πειραιά θυσιάζοντας μας και έτσι ο κοσμάκης έπεφτε κάτω στους δρόμους και πέθαινε το χειμώνα του 42, τα ξεχάσατε;
Δείτε την Τουρκία τι έκανε στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, ουδετερότητα...
Δεν θα ήταν καλύτερα να μας κατσικώνονταν ειρηνικά οι Ιταλοί οι γερμανοί και όποιος άλλος βλάκας εδώ και μετά όταν θα έφευγε η ώρα του θα είχε μείνει μια Ελλάδα που δεν θα είχε εξανδραποδιστεί;
Πείτε αυτά τα έξυπνα περί πολέμων στις γενιές των ανθρώπων που πέθαναν και εκείνες που έζησαν κουβαλώντας το κατοχικό σύνδρομο.
Γιατί ένας πόλεμος αφήνει ανεξίτηλα τα αχνάρια του στους λαούς ...
Εάν δεν θέλεις τον πόλεμο υπάρχουν οι διαπραγματεύσεις για να το αποφύγεις, αυτή είναι η δουλειά της διπλωματίας...
εκτός και θέλετε να μου πείτε ότι οι πολιτικοί ήταν ανεπαρκείς..
τότε πάει σε άλλη κουβέντα
Δείτε την Τουρκία τι έκανε στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, ουδετερότητα...
Δεν θα ήταν καλύτερα να μας κατσικώνονταν ειρηνικά οι Ιταλοί οι γερμανοί και όποιος άλλος βλάκας εδώ και μετά όταν θα έφευγε η ώρα του θα είχε μείνει μια Ελλάδα που δεν θα είχε εξανδραποδιστεί;
Πείτε αυτά τα έξυπνα περί πολέμων στις γενιές των ανθρώπων που πέθαναν και εκείνες που έζησαν κουβαλώντας το κατοχικό σύνδρομο.
Γιατί ένας πόλεμος αφήνει ανεξίτηλα τα αχνάρια του στους λαούς ...
Εάν δεν θέλεις τον πόλεμο υπάρχουν οι διαπραγματεύσεις για να το αποφύγεις, αυτή είναι η δουλειά της διπλωματίας...
εκτός και θέλετε να μου πείτε ότι οι πολιτικοί ήταν ανεπαρκείς..
τότε πάει σε άλλη κουβέντα
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.