Μέλλον και επιχειρηματικότητα

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Perseus1966
Extreme poster
Extreme poster

Re: Μέλλον και επιχειρηματικότητα

Δημοσίευσηαπό Perseus1966 » 31 Ιαν 2022, 19:10

Λαχουρένιος έγραψε:
Magdap35 έγραψε:Μα έχει αποκατάσταση ακόμα και από ΙΕΚ μου το είπαν και πιο πάνω ...

Το λεω επειδη μονη σου εγραψες οτι εχεις ακουσει οτι απο ΙΕΚ παιζει μονο σερβιτοριλικι. Δεν ξερω τι συμβαινει στον κλαδο των τουριστικων για να εχω προσωπικη αποψη.

Magdap35 έγραψε:Δεν νομίζω ότι 20κ είναι λίγα .. ανάλογα βέβαια κ τι θες να ανοίξεις

Σκεψου οτι χρειαζεται να εχεις καποια χρηματα στην ακρη για εμπορευμα, για να καλυπτεις ζημιες τον πρωτο καιρο ή γενικα εκτακτες αναγκες. Επισης χρειαζεται να εχεις καβατζα για προσωπικα σου εξοδα.

Αν ειοναι καλο το ιεκ θα την στειλουν αμεσως για πρακτικη.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 31 Ιαν 2022, 20:26

Magdap35 έγραψε:
nemo έγραψε:αυριο θα εχω νεα απο σουηδια η γυναικα του κουμπαρου που κοπροσκυλιαζε
στην σουηδια και στην ελλαδα πριν ειναι ετοιμη να πιασει την πρωτη της δουλεια
δεν την εμπιστευομαι γιατι δεν εχει δουλεψει ποτε στην ζωη της
αλλα τελος παντων θα την δω αυριο πρωτος μισθος 2500 χιλ και θα φτανει
και τις 3000 με τα νυχτερινα οι πρωτες πληροφοριες που εχω ειναι οτι
προκειται για να ερευνητικο κεντρο
μλκς αν συμβει και αυτο με βλεπω στην σουηδια

Εσύ με τι ασχολείσαι?

Επιχειρηματίας και κομμουνιστής είναι και πάει το βογγητό σύννεφο. :D
Σκέψου ότι κυκλοφορεί με 4Χ4 και το οδηγεί εδώ και χρόνια με τα εργοστασιακά λάστιχα. :fico:
1 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 31 Ιαν 2022, 21:20

Perseus1966 έγραψε:
Magdap35 έγραψε:Ευχαριστώ πολύ!
Πήγε στην Γερμανία για ένα χρόνο περίπου σε ελληνικό εστιατόριο δούλευε έμαθε παράλληλα και την γλώσσα μάζεψε το ποσό που σας είπα και άνοιξε κατάστημα ρούχων σε κεντρικό σημείο πάει πάρα πολύ καλά

Αφου καταφερε σε ενα χρονο να μαζεψει 20 χιλ απο ελληνα εστιατορα της γερμανιας και τα κοκορια του θα γενναγαν

:laugh1:

Δεν αμφισβητώ ότι αυτή τη γνώση έλαβε η Μάγδα, αν της είπαν αυτό δηλαδή και αυτό λέει. Που να ξέρει στην τελική αν είναι όντως έτσι ή όχι;

Aντικειμενικά, ζώντας Γερμανία, έχοντας πολλούς γνωστούς που περάσαν απο εστιατόρια, γνωρίζοντας γενικά τα μισθολογικά, φορολογικά και το real estate καλά, μπορώ να δηλώσω με πλήρη βεβαιότητα ότι οι πιθανότητες να μαζέψει κάποιος 20.000 Ευρώ σε ένα χρόνο δουλεύοντας σε ελληνικό εστιατόριο στη Γερμανία είναι κυριολεκτικά 0.

Σημαίνει ότι κατάφερε να βάζει κάθε μήνα στην άκρη 1650 Ευρώ. Ακόμη κι αν κοιμόταν στο υπόγειο του εστιατορίου δωρεάν, αν δεν έτρωγε τίποτε πληρωμένο ποτέ, δεν βγήκε για μια μπύρα, δεν αγόρασε το παραμικρό, ακόμη κι αν ο ΕΛ εστιάτορας του έδινε τον κατώτατο νόμιμο (δεν το συνηθίζουν), ακόμη κι αν δούλευε το μέγιστο όριο υπερωριών, μικτά είναι βαριά 2000 Ευρώ, μετά βασικών φόρων και κρατήσεων 1.400.
1 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 31 Ιαν 2022, 21:33

Magdap35 έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:
Καλησπερα. Δεν εχω διαβασει το υπολοιπο νημα, αλλα κατα την γνωμη μου εφοσον εισαι τοσο μικρη μηπως να ξανασκεφτοσουν να δωσεις παλι πανελληνιες? Πχ στα τουριστικα υπαρχουν αντιστοιχες σχολες σε ΤΕΙ και ΑΕΙ που να εχουν πιθανον καλυτερη αποκατασταση. Καταλαβαινω οτι το κοστος πληρωμης για φροντιστηρια να ειναι απαγορευτικο για καποιες οικογενειας (οπως και το ψυχολογικο κοστος) αλλα κατα την γνωμη μου ειναι προτιμοτερο να περασεις σε μια σχολη που αξιζει στα 19, 20 ή 21 παρα να τελειωσεις στα 20 κατι το οποιο δεν εχει πολυ καλη αποκατασταση και θα το μετανιωσεις. Γνωριζω ατομα που περασαν στην επιθυμητη σχολη με την δευτερη ή τριτη προσπαθεια και σιγουρα αξιζε ο κοπος τους και με το παραπανω.

Εισαι πολυ μικρη ακομα και εχεις πολλα περιθωρια να παρεις αποφασεις.

Μα έχει αποκατάσταση ακόμα και από ΙΕΚ μου το είπαν και πιο πάνω ...

Έχουν φάει παπά ότι αν πας ΤΕΙ ή ΑΕΙ έχεις παραπάνω πιθανότητες να πιάσεις την καλή. Δεν ισχύει. Τη σήμερον, ένας καλός υδραυλικός ή ηλεκτρολόγος ή ψυκτικός (πραγματικά καλός όμως, απο αυτούς που σπανίζουν) βγάζει ένα πεντοχίλιαρο το μήνα για πλάκα.

Ένας που σπούδασε 4 χρόνια σε δύσκολο ΤΕΙ, πχ ηλεκτρολογίας, αυτοματισμού, κτλ, αν σήμερα είναι 40 χρονών και δουλεύει σε εργοστάσιο κάτεργο 12 ώρες την ημέρα για 900 ευρώ το μήνα, λέει και ευχαριστώ.

Η συνταγή είναι μία και μοναδική. Να πάρεις στα σοβαρά το αντικείμενό σου. Αν πχ κάνεις πρακτική και μετά μπείς και μερικές σεζόν σε μερικά μέτρια έως και πολύ καλά ξενοδοχεία, τα πας καλά, μάθεις να κάνεις πράγματα, αποκτήσεις μια σαφή ιδέα για την οργάνωση και λειτουργία, αυτό είναι πολύ ανώτερο απο άλλα 3-4 χρόνια σε κάποιο θρανίο. Δεν μιλάμε για θετικές επιστήμες εδώ.
ΚΑΝΕΙΣ δεν πρόκειται να δώσει καλή θέση σε κάποιον στον τουρισμό επειδή απλά έχει πτυχίο ΤΕΙ ή ΑΕΙ. Αν ένας τέτοιος έχει να συναγωνιστεί έναν απο ΙΕΚ με 5 χρόνια σοβαρή αποδείξιμη εμπειρία, θα χάσει 100%.
2 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 31 Ιαν 2022, 21:40

Perseus1966 έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:
Το λεω επειδη μονη σου εγραψες οτι εχεις ακουσει οτι απο ΙΕΚ παιζει μονο σερβιτοριλικι. Δεν ξερω τι συμβαινει στον κλαδο των τουριστικων για να εχω προσωπικη αποψη.

Σκεψου οτι χρειαζεται να εχεις καποια χρηματα στην ακρη για εμπορευμα, για να καλυπτεις ζημιες τον πρωτο καιρο ή γενικα εκτακτες αναγκες. Επισης χρειαζεται να εχεις καβατζα για προσωπικα σου εξοδα.

Αν ειοναι καλο το ιεκ θα την στειλουν αμεσως για πρακτικη.

Μπορεί να ψάξει και μόνη της. Να μάθει πως γράφεται ένα βιογραφικό, μια συνοδευτική επιστολή, πως είναι να πας σε συνέντευξη, κτλ. Να μεγαλώσει.

Και να προσέξει μην την στείλουν πουθενά σαν κρέας, γιατί πολλές επιχειρήσεις δουλεύουν με pipeline πρακτικόβιων απο σχολές τους οποίους χρησιμοποιούν για χαμαλοδουλειές χωρίς να τους μαθαίνουν τίποτε και μετά απο δω πάνε κι άλλοι.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 31 Ιαν 2022, 22:01

Magdap35 έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Το πτυχίο ΙΕΚ στα τουριστικά σου ανοίγει με βεβαιότητα πολλές πόρτες οι οποίες χωρίς αυτό θα ήταν κλειστές.

To αν θα δουλέψεις σερβιτόρα και για πόσο ή θα φτάσεις να κάνεις κουμάντο ολόκληρη τουριστική επιχείρηση, εξαρτάται καθαρά απο την σοβαρότητα που θα προσεγγίσεις την δουλειά και την τύχη.

Εξωτερικό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα μαζέψεις λεφτά, ούτε φυσικά 20.000 σημαίνουν ότι θα ανοίξεις επιχείρηση και θα βολευτείς. Για κάθε μία που επιτυχημένη, υπάρχουν 100 που πήγαν φούντο.

Γενικά, μια χαρά επάγγελμα είναι τα τουριστικά, με πολλές θέσεις εργασίας τόσο σε Ελλάδα όσο και σε εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή κατά την άποψή μου θα πρέπει να επικεντρωθείς να αποκτήσεις ποιοτική εμπειρία εργασίας (σε καλή διεθνών προδιαγραφών επιχείρηση) για 3-5 χρόνια, και παράλληλα να μάθεις ακόμη μια ξένη γλώσσα.

Τι ειδικότητα επι των τουριστικών ακριβώς αν επιτρέπεται;

Σας ευχαριστω πολύ για την απάντηση .
Η ειδικότητα λέγεται στέλεχος διοίκησης και οικονομίας στον τομέα του τουρισμού

Ενδεικτικά καθήκοντα που βρήκα στα γρήγορα:

- Οργάνωση και Λειτουργία Τουριστικού Γραφείου. Είναι απαραίτητη η παρακολούθηση των εξελίξεων στα θέματα οργάνωσης και λειτουργίας ενός τουριστικού γραφείου.
- Συστήματα Λειτουργίας Γραφείου (Front / Back Office). Η εξοικείωση με τις εξελίξεις στην οργάνωση και λειτουργία ενός σύγχρονα οργανωμένου τουριστικού γραφείου.
- Αερομεταφορές. Καλές γνώσεις για τις εξελίξεις στις αεροπορικές εταιρείες, τη λειτουργία των αεροδρομίων και τις εκεί παρεχόμενες υπηρεσίες.
- Διαχείριση Εισερχόμενου – Εξερχόμενου Τουρισμού. Καλή γνώση στη διαμόρφωση και εφαρμογή του οργανωμένου ταξιδίου (Πακέτο), του επαγγελματικού τουρισμού, και της διεκπεραίωσης των ταξιδιωτικών τυπικοτήτων.
- Αεροπορικοί Ναύλοι – Έκδοση Εισιτηρίων – Συστήματα Κρατήσεων.

- Υποστηρίζει τη διοίκηση στην επίτευξη των στόχων της τουριστικής επιχείρησης. Υποστηρίζει την εφαρμογή επιστημονικών και διοικητικών μεθόδων και πρακτικών στην παραγωγή, διανομή και προώθηση τουριστικών προϊόντων.
- Υποστηρίζει τον οικονομικό προγραμματισμό και την οικονομική δραστηριότητα της τουριστικής επιχείρησης.
- Υποστηρίζει τη διοίκηση των ανθρωπίνων πόρων της τουριστικής επιχείρησης.
- Είναι γνώστης των σύγχρονων εφαρμογών Η/Υ στον τουρισμό, γενικά.

Mπορείς απ ότι καταλαβαίνω να στοχεύσεις και τουριστικά γραφεία (όχι της γειτονιάς, μεγάλα σοβαρά κατά προτίμηση) ή κάποια αεροπορική εταιρία. Σημασία έχει και τι σου αρέσει περισσότερο. Αν δεν ξέρεις, μπορείς να προσπαθήσεις να τα δοκιμάσεις όλα και να δείς.

Μαζί με την συλλογή εργασιακής πείρας, καλό (αν όχι απαραίτητο) είναι να μάθεις ακόμη μία γλώσσα και να δείς τι software είναι τα standard του τομέα και να πας για κανένα σεμινάριο κτλ.

Την γλώσσα μπορείς να την δουλέψεις και με ένα ταξίδι στο εξωτερικό, σε χώρα που την μιλούν. Καλύτερα έξω να βγείς μετά απο 2-3 δουλειά στην Ελλάδα, γιατί θα έχεις πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να βρείς κάτι καλό. Θα δείς και πως δουλεύουν έξω, θα μάθεις και καλύτερα την γλώσσα. Μετά αν σου αρέσει κάθεσαι έξω (έχει δουλειές στον τουρισμό, για άτομα που ξέρουν την δουλειά καλά) ή έρχεσαι πίσω με τούμπανο βιογραφικό.

Βασικά, λιώσε να κάνεις googling, διάβασε δεκάδες πηγές και παραδείγματα, πως κάνεις βιογραφικό κι αν είναι δυνατόν και συνοδευτική επιστολή. Γενικά οι περισσότεροι είναι γίδια, δεν μπορούν, οπότε εκεί μπορείς να πάρεις το edge, να κάνεις τον άλλο να σε καλέσει στη συνέντευξη γιατί το δικό σου ξεχώρισε ποιοτικά.
0 .
Ich bereue nichts

Perseus1966
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Perseus1966 » 31 Ιαν 2022, 22:25

μιλουσα πριν λιγο καιρο με εναν τυπο ;πο την Οτις(ασανσερ) και μου ελεγε οτι παρακαλανε για κοσμο και δεν παει κανενας,
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 31 Ιαν 2022, 22:28

Προέλλην έγραψε:
Perseus1966 έγραψε:Αφου καταφερε σε ενα χρονο να μαζεψει 20 χιλ απο ελληνα εστιατορα της γερμανιας και τα κοκορια του θα γενναγαν

:laugh1:

Δεν αμφισβητώ ότι αυτή τη γνώση έλαβε η Μάγδα, αν της είπαν αυτό δηλαδή και αυτό λέει. Που να ξέρει στην τελική αν είναι όντως έτσι ή όχι;

Aντικειμενικά, ζώντας Γερμανία, έχοντας πολλούς γνωστούς που περάσαν απο εστιατόρια, γνωρίζοντας γενικά τα μισθολογικά, φορολογικά και το real estate καλά, μπορώ να δηλώσω με πλήρη βεβαιότητα ότι οι πιθανότητες να μαζέψει κάποιος 20.000 Ευρώ σε ένα χρόνο δουλεύοντας σε ελληνικό εστιατόριο στη Γερμανία είναι κυριολεκτικά 0.

Σημαίνει ότι κατάφερε να βάζει κάθε μήνα στην άκρη 1650 Ευρώ. Ακόμη κι αν κοιμόταν στο υπόγειο του εστιατορίου δωρεάν, αν δεν έτρωγε τίποτε πληρωμένο ποτέ, δεν βγήκε για μια μπύρα, δεν αγόρασε το παραμικρό, ακόμη κι αν ο ΕΛ εστιάτορας του έδινε τον κατώτατο νόμιμο (δεν το συνηθίζουν), ακόμη κι αν δούλευε το μέγιστο όριο υπερωριών, μικτά είναι βαριά 2000 Ευρώ, μετά βασικών φόρων και κρατήσεων 1.400.

Και εμενα μου ακουστηκε χοντρο φιδι αυτο. Ουτε γιατρος δεν παιζει να βαζει στην ακρη 20Κ στην Γερμανια.
0 .

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 31 Ιαν 2022, 22:42

Λαχουρένιος έγραψε:
Magdap35 έγραψε:Μα έχει αποκατάσταση ακόμα και από ΙΕΚ μου το είπαν και πιο πάνω ...

Magdap35 έγραψε:Δεν νομίζω ότι 20κ είναι λίγα .. ανάλογα βέβαια κ τι θες να ανοίξεις

Ναι έτσι μου είπαν κάποιοι κακοψυχοι και άσχετοι κ με επηρέασαν
0 .

Magdap35
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Magdap35 » 31 Ιαν 2022, 22:42

Λαχουρένιος έγραψε:
Προέλλην έγραψε: :laugh1:

Και εμενα μου ακουστηκε χοντρο φιδι αυτο. Ουτε γιατρος δεν παιζει να βαζει στην ακρη 20Κ στην Γερμανια.

Μέχρι πόσα δηλαδή μπορείς σε ένα χρόνο σε εστιατόριο
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”