Είσαστε κομμουνιστές; Γιατι;

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.

Είσαστε κομμουνιστές; Γιατί;

Είμαι κομμουνιστής γιατί πιστεύω σε ένα δικαιότερο σύστημα διακυβέρνησης και είμαι εναντίον των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.
2
13%
Είμαι κομμουνιστής επειδή έτσι γίνομαι πιο εύκολα συντονιστής σε φόρουμς και σε παταροσυζητήσεις του Κράχτη στο Χαλάνδρι, όπου μου διαθέτουν και θέση στο τραπέζι για να φυλάω τα μπόσικα.
1
7%
Είμαι κομμουνιστής επειδή είμαι φίλος ενός κομμουνιστή συντονιστή σε φόρουμ και τον βοηθώ στην προσπάθεια στην οποία μας καθευθύνει ο Περισσός για την αποχαύνωση των μαζών, μέσω υπνωτιστικών μεταμεσονύκτιων αποκαλύψεων του Κράχτη
1
7%
Όχι, απλά δεν είμαι κομμουνιστής.
7
47%
Όχι, υποστήριξα την 21η Απριλίου, τον Ιωαννίδη και την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο; Πως θα μπορούσα να είμαι.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Όχιι, δεν είμαι κομμουνιστής, είμαι ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ.
4
27%

Σύνολο ψήφων: 15

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Re: Είσαστε κομμουνιστές; Γιατι;

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 08 Ιούλ 2022, 15:28

nemo έγραψε:ειδες τους κκεκεδες που δεν λενε τιποτα; και ξερεις τι θα γινει αμα το ξεφουρνισουν

Δεν λένε γιατί είναι ανόητη και κακοπροαίρετη η ερώτησή σου. Ασε μας κι εσύ τωρα... "τι θα γίνει"............ Πουρές με πατάτες θα γίνει! :yesyes:
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 08 Ιούλ 2022, 20:59

BaKXOS_Lysios έγραψε:Το τι έχω ψηφίσει κάποτε δεν σημαίνει πολλά για το τι πιστεύω και τι είμαι μέσα μου. (όχι δεν είμαι "κομουνιστής" με την κλασική έννοια)

Μια ειναι η εννοια του κομμουνιστη ρε Βακχε. Δεν υπαρχουν και πολλες. Ή εισαι ή δεν εισαι.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 08 Ιούλ 2022, 21:36

Λαχουρένιος έγραψε:Μια ειναι η εννοια του κομμουνιστη ρε Βακχε. Δεν υπαρχουν και πολλες. Ή εισαι ή δεν εισαι.

Τώρα πλάκα μας κάνεις κι εσύ έτσι;
Καταρχάς ελάχιστοι ξέρουν τι σημαίνει κομμουνισμός. Όσοι λένε είναι κομμουνιστές ο καθένας εννοεί τις 50 αποχρώσεις του γκρι.
Αλλά άντε πες ότι ξέρουν.
Τι σημαίνει σήμερα "είμαι κομμουνιστής"; Σε τι διαφέρει από τους υπόλοιπους πέρα από το ότι ψηφίζει ΚΚΕ;
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 08 Ιούλ 2022, 21:46

bizeli έγραψε:Τώρα πλάκα μας κάνεις κι εσύ έτσι;
Καταρχάς ελάχιστοι ξέρουν τι σημαίνει κομμουνισμός. Όσοι λένε είναι κομμουνιστές ο καθένας εννοεί τις 50 αποχρώσεις του γκρι.
Αλλά άντε πες ότι ξέρουν.
Τι σημαίνει σήμερα "είμαι κομμουνιστής";

Αντιφαση εν τοις οροις. Αν εισαι οντως κομμουνιστης και οχι φασαιος τοτε ξερεις τι ειναι ο κομμουνισμος και ο μαρξισμος. Το ιδιο ισχυει με ολες τις ιδεολογιες. Δεν ειναι εξαιρεση ο μαρξισμος. Ειναι σαν να μου λες οτι ελαχιστοι ξερουν τι ειναι ο φιλελευθερισμος ή ο συντηρητισμος.

Σε τι διαφέρει από τους υπόλοιπους πέρα από το ότι ψηφίζει ΚΚΕ;

Το να ψηφιζει ΚΚΕ ειναι απαραιτητη αλλα οχι ικανη συνθηκη γιατι μπορει να μην ασπαζεται ολο το θεωρητικο πλαισιο του προγραμματος του ΚΚΕ.
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 08 Ιούλ 2022, 21:56

Λαχουρένιος έγραψε:
BaKXOS_Lysios έγραψε:Το τι έχω ψηφίσει κάποτε δεν σημαίνει πολλά για το τι πιστεύω και τι είμαι μέσα μου. (όχι δεν είμαι "κομουνιστής" με την κλασική έννοια)

Μια ειναι η εννοια του κομμουνιστη ρε Βακχε. Δεν υπαρχουν και πολλες. Ή εισαι ή δεν εισαι.

Επειδή δεν συμφωνώ με αυτό το δόγμα ίσως δεν είμαι κομμουνιστής. Άσε που θες δεν θες δεν είναι τόσο μονοσήμαντα τα πράγματα. Δεν μπορεί να είναι. Επίσης το να συμφωνώ στην πολιτική μου σκέψη σε πολλά θέματα με τον κομμουνισμό ούτε με κάνει ούτε δεν με κάνει "κομουνιστή". Το πολιτικο γίγνεσθαι είναι κάτι βαθύτερο και σοβαρότερο για μένα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 08 Ιούλ 2022, 22:00

BaKXOS_Lysios έγραψε:Επειδή δεν συμφωνώ με αυτό το δόγμα ίσως δεν είμαι κομμουνιστής. Άσε που θες δεν θες δεν είναι τόσο μονοσήμαντα τα πράγματα. Δεν μπορεί να είναι. Επίσης το να συμφωνώ στην πολιτική μου σκέψη σε πολλά θέματα με τον κομμουνισμό ούτε με κάνει ούτε δεν με κάνει "κομουνιστή". Το πολιτικο γίγνεσθαι είναι κάτι βαθύτερο και σοβαρότερο για μένα.

Ε αρα δεν εισαι κομμουνιστης, αυτο λεω. Δεν το λεω για κακο. Δεν ισχυριστηκα οτι το να σαι κομμουνι ειναι τιτλος τιμης ή οτι οι κομμουνιστες ειναι οι σωστοι και οι αλλοι λαθος. Απλα σε τρολλαρα επειδη ειπες στην αρχη πως οσοι εχουν κοινωνικη συνειδηση ειναι κομμουνιστες :D
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 08 Ιούλ 2022, 22:06

Λαχουρένιος έγραψε:Αντιφαση εν τοις οροις. Αν εισαι οντως κομμουνιστης και οχι φασαιος τοτε ξερεις τι ειναι ο κομμουνισμος και ο μαρξισμος. Το ιδιο ισχυει με ολες τις ιδεολογιες. Δεν ειναι εξαιρεση ο μαρξισμος. Ειναι σαν να μου λες οτι ελαχιστοι ξερουν τι ειναι ο φιλελευθερισμος ή ο συντηρητισμος.

Το να ψηφιζει ΚΚΕ ειναι απαραιτητη αλλα οχι ικανη συνθηκη γιατι μπορει να μην ασπαζεται ολο το θεωρητικο πλαισιο του προγραμματος του ΚΚΕ.

Προφανώς και ισχύει για όλες τις ιδεολογίες αυτό. Αλλά οι υπόλοιπες θεωρίες είναι ζώσες οπότε κατά μια έννοια τις εφαρμόζεις άσχετα αν ξέρεις τι σημαίνουν ή όχι ή αν τις στηρίζεις ή όχι.
Ο κομμουνισμός είναι μια ιδεολογία απολίθωμα. Και να θες να είσαι κομμουνιστής σήμερα πώς υπάρχει χώρος μέσα σε ένα τόσο καπιταλιστικό φιλελεύθερο μοντέλο;
Απλά λες είμαι κομμουνιστής;
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 08 Ιούλ 2022, 22:07

Λαχουρένιος έγραψε:Ε αρα δεν εισαι κομμουνιστης, αυτο λεω. :D

Ευχαριστώ αλλά με δικά μου κριτήρια μπορεί και να'μαι! Μπορώ να έχω δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό παρακαλώ;; Ευχαριστώ!! :D
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 08 Ιούλ 2022, 22:08

BaKXOS_Lysios έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Ε αρα δεν εισαι κομμουνιστης, αυτο λεω. :D

Ευχαριστώ αλλά με δικά μου κριτήρια μπορεί και να'μαι! Μπορώ να έχω δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό παρακαλώ;; Ευχαριστώ!! :D

Σιγουρα, απλα να ειμαστε ρεαλιστες. Και γω μπορω να αυτοπροσδιοριστω ως αντρικο τοπ μοντελ αλλα δεν σημαινει πως ειμαι :D
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 08 Ιούλ 2022, 22:13

Λαχουρένιος έγραψε:Σιγουρα, απλα να ειμαστε ρεαλιστες. Και γω μπορω να αυτοπροσδιοριστω ως αντρικο τοπ μοντελ αλλα δεν σημαινει πως ειμαι :D

Αν μέσα σου καταρρίψεις τα στεγανά της βιομηχανίας μόδας - ομορφιάς θα δεις ότι είσαι και τοπ μοντελ :rolleyes:
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”