Και τώρα τι ;

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
paralo
Crazy poster
Crazy poster

Re: Και τώρα τι ;

Δημοσίευσηαπό paralo » 27 Ιούλ 2015, 15:45

Λαχουρένιος έγραψε:
Metranion έγραψε:Στην επαρχία βάζουν σιτάρι ποτισμένο με δηλητήριο, χρώματος κόκκινο, το αγοράζουν από γεωπονικό κατάστημα. Επίσης υπάρχουν ταμπλέτες που μοιάζουν με τυρί και είναι δηλητήριο, δεν χρησιμοποιούν φάκες, είναι λίγο ξεπερασμένο αυτό. Πάντως οι περισσότεροι που ζουν επαρχία αν είχαν ένα ποντίκι μέσα στην φάκα του βάζουν φωτιά με οινόπνευμα. Τώρα αυτά τα ψυχοπονιάρικα των μεγάλων πόλεων δεν τα μπορώ ώρες ώρες που γράφονται στο ίντερνετ.

Εδω στις πολεις τα ζωα τα βλεπουμε ως συμπαθη κατοικια.
Στην επαρχια τα βλεπουν ως τροφη ή κινδυνο αναλογα το ζωο.
Δεν τους κατηγορω,και γω αν ημουν στην επαρχια ετσι θα σκεφτομουν.

ε ναι, αμα συναντας μονο κατσαριδες στο δρόμο, τα ποντικια σου φαινονται περιεργα πλάσματα.

Ημουν ενα βραδυ με το σκύλο και προσπαθουσαμε να περασουμε απο ενα στενεμενο δρομακι που το μισο το ειχαν σκαμμενο και ειχαν βαλει συρμα να μην πεφτει ο κόσμος μεσα. Ο φραχτης ηταν ψηλός στο υψος μεγαλυτερο απο το δικό μου.
Παμε βασικά να προχωρησουμε και ξαφνικά ξεκινάει ο σκύλος (μεσαιο μεγεθος) να γριλιζει ακριβώς μπροστά.
Ηταν ενα ποντίκι (οχι αρουραιος, αλλά μεγαλουτσικο. εγω για το ποντικι το λεω αλλα δεν ξερω τι υποκατηγορια ηταν) που τσαντίστηκε με το σκύλο και κόλλησε πανω στο συρμα. Ηθελε να έρθει προς το μερος μας (και εμεις να παμε προς το δικό του για να προχωρησουμε). Ανέβαινε, ανεβαινε ο πόντικας το συρματοπλεγμα και όσο πιο ψηλά πηγαινε τόσο γαυγιζε ο σκυλος και οσο πιο πανω πηγαινε το ποντίκι τοσο ξεθάρρευε ο σκυλος και τράβαγε το λουρί και ηθελε να πλησιάσει το ποντικι.

Αφού εφτασε στο πάνω-πανω μερος ο ποντικός και ούτε πήδαγε προς τα πισω (στα σκαμμενα) ούτε ερχόταν προς τα εμάς (λογω του σκυλου) ουτε οπισθοχωρουσε (πεισματαρικο ποντικι), καθισαμε κανα 2-3 λεπτά να κοιταζόμαστε. Εμεις vs το ποντίκι σε υψος 2 μετρα απο το έδαφος.
Αναρωτιόμουν αν ειχε σκοπό να πηδηξει προς τα κάπου. :sgrat: Μην κάνει και πηδηξει πανω μας αμα παμε να το προσπεράσουμε ξερω γω...εκει που πηγε και σκαρφαλωσε και ισορροπούσε στον αέρα με την ουρά του πού ξερω γω οτι δεν ηταν τελειως τρελό για δεσιμο;

Τελικά, για να ξεμπλοκάρει το μποτιλιάρισμα καναμε πισω εμεις. Τραβαγα το σκύλο (αν και τον ειχα με περιλαιμιο - γτ ειναι εκπαιδευμενος και εξοικιωμενος γενικα στη βόλτα και ποτέ δεν εχουμε παρατραγουδα για να τον τραβάω απο τον λαιμό) μεχρι να κατεβει ο ποντικός απο το συρμα σιγα-σιγα και προσεκτικά και να μας προσπεράσει προς την κατευθυνση που ηθελε εξ αρχής να πάει. Μετα προχωρησαμε εμεις.

επικ φειλ εγω κ ο σκυλος μπροστά σε ενα ποντίκι.
0 .
#ccc

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 27 Ιούλ 2015, 16:02

Λαχουρένιος έγραψε:
Metranion έγραψε:Στην επαρχία βάζουν σιτάρι ποτισμένο με δηλητήριο, χρώματος κόκκινο, το αγοράζουν από γεωπονικό κατάστημα. Επίσης υπάρχουν ταμπλέτες που μοιάζουν με τυρί και είναι δηλητήριο, δεν χρησιμοποιούν φάκες, είναι λίγο ξεπερασμένο αυτό. Πάντως οι περισσότεροι που ζουν επαρχία αν είχαν ένα ποντίκι μέσα στην φάκα του βάζουν φωτιά με οινόπνευμα. Τώρα αυτά τα ψυχοπονιάρικα των μεγάλων πόλεων δεν τα μπορώ ώρες ώρες που γράφονται στο ίντερνετ.

Εδω στις πολεις τα ζωα τα βλεπουμε ως συμπαθη κατοικια.
Στην επαρχια τα βλεπουν ως τροφη ή κινδυνο αναλογα το ζωο.
Δεν τους κατηγορω,και γω αν ημουν στην επαρχια ετσι θα σκεφτομουν.

Τα παλιότερα χρόνια, υπήρχε έντονο το στοιχείο της επιβίωσης στις αγροτικές οικογένειες. Οπότε, ακόμη και τα παιδιά "μέτραγαν" ως εργατικά χέρια. Σ' αυτό το πλαίσιο, ήταν φυσικό τα ζώα να θεωρούνται χρήσιμα ή άχρηστα ως παραγωγικά στοιχεία και να αντιμετωπίζονται αναλόγως. Δεν υπήρχαν ζώα "συντροφιάς" όπως δεν υπήρχε και ο "ελεύθερος χρόνος", η ανάγκη "αλλαγής παραστάσεων" και όλα τα σχετικά.

Καλώς ή κακώς, η μετάβαση από το χωράφι στο άστυ έγινε στο διάστημα μιας ή δύο γενιών, η κοινωνία έγινε παιδοκεντρική σε βαθμό υπερβολής αλλά στο θέμα των ζώων συνεχίζει να υποβόσκει η παλιά νοοτροπία.

Ναι, όλοι οι ζωόφιλοι είναι υποκριτές σε κάποιο βαθμό (το ροζ αμπαλαρισμένο κρέας βοηθά στην αποστασιοποίηση από τη σφαγή) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιοι άνθρωποι σαν τον Μάντη είναι ανόητοι ή υπερβολικοί. Το να βρίσκεις έναν ποντικό χαριτωμένο και να "χάνεις" το χρόνο σου προσπαθώντας να τα βρεις με τον εαυτό σου κυρίως, σημαίνει ότι έχεις ξεφύγει όχι μόνον από τα "επαρχιώτικα" αλλά και από τα "αστικά" κλισέ.
0 .

Άβαταρ μέλους
paralo
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό paralo » 27 Ιούλ 2015, 16:20

Αυτό με την επραχία δεν ξέρω σε τι βαθμό συνανταται σημερα...

Αυτά που γραφει ο μετρανιον για τα ζώα του (εκτός του ότι ειναι ακρως εντυπωσιακά -δεν εχω δει χηνοπαπια πχ) ειναι για αγρόκτημα παραγωγής και οχι για αγρόκτημα αναψυχής.
Τωρα δεν ειμαι σιγουρη οτι εχουμε αγροκτηματα που οι ενοικοι αυτοσυντηρουνται αποκλειστικά απο το αγρόκτημά τους με τα ζώα και τα λαχανικά τους...
0 .
#ccc

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 27 Ιούλ 2015, 16:25

paralo έγραψε:Αυτό με την επραχία δεν ξέρω σε τι βαθμό συνανταται σημερα...

Αυτά που γραφει ο μετρανιον για τα ζώα του (εκτός του ότι ειναι ακρως εντυπωσιακά -δεν εχω δει χηνοπαπια πχ) ειναι για αγρόκτημα παραγωγής και οχι για αγρόκτημα αναψυχής.
Τωρα δεν ειμαι σιγουρη οτι εχουμε αγροκτηματα που οι ενοικοι αυτοσυντηρουνται αποκλειστικά απο το αγρόκτημά τους με τα ζώα και τα λαχανικά τους...

Υπάρχουν αρκετοί αλλά είναι κυρίως συνταξιούχοι, που το κάνουν κυρίως για το κέφι τους και όχι για οικονομικούς λόγους.
0 .

Άβαταρ μέλους
Μάντης
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Μάντης » 27 Ιούλ 2015, 16:37

Για να μην παρεξηγηθώ δεν είμαι άγιος ούτε θέλω να το παίξω άγιος.
Το ποντίκι το εύρισκα χαριτωμένο αλλά το έβρισκα παράλληλα και ευάλωτο επειδή ήτανε μικρό και φυλακισμένο συνάμα όμως φοβόμουν να το πιάσω .Παράλληλα δεν το μεγάλωσα εγώ σαν οικόσιτο ζώο όπως η κότα και να μπορώ να την σφάξω γρήγορα και ανώδυνα.

Εξηγούμαι.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα να σφάξω μία κότα που την μεγάλωσα εγώ για να τραφώ.
Όμως ακόμα και αυτή την κότα που την μεγάλωσα εγώ δεν σημαίνει ότι έχω το δικαίωμα να την πνίξω να την κάψω ζωντανή ή να τις ρίξω καυτό νερό ή να την λιώσω ζωντανή.
Ακόμα και το σφάξιμο πρέπει να είναι γρήγορο για να μην βασανίζετε.

Πάμε τώρα στο ποντίκι.
Είναι ένα ζώο της φύσης άγριο.
Δεν το μεγάλωσα εγώ για να τραφώ.
Απλά με ενοχλεί να κυκλοφορεί στην αυλή μου.(Εδώ σηκώνει τεράστια συζήτηση η λέξη αυλή μου )Τέσπα πιάστηκε στην φάκα.
Επειδή όμως είμαι δειλός και δεν το πιάνω με τα χέρια μου γιατί το φοβάμαι για τυχόν ασθένειες ή μήπως με δαγκώσει (πράγμα που δεν γίνετε με το κοτόπουλο) ρωτάω τους άλλους παιδιά τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση;
Οι απαντήσεις τους όμως δεν με κάλυψαν.
Στην πραγματικότητα οι λύσεις όλες υπέκρυπταν << και εμείς το φοβόμαστε για αυτό το υποβάλλουμε σε ένα θάνατο φρικτό από απόσταση ασφαλείας.>> ε αυτό όλο το σκηνικό δεν με κάλυπτε σαν άνθρωπο.

Φυσικά ή λύση του γιατρού μού ήρθε κελεπούρι , ουρανοκατέβατη και με έβγαλε από την δύσκολη θέση.
Έτσι έχει η κατάσταση για μένα.

Αυτή είναι η πραγματικότητα o άνθρωπος όταν φοβάται κάτι γίνετε σκληρός και σαδιστής.

Y.Γ Αν κάποιος μου έλεγε πάρε αυτό το χαπάκι και δώσε τo στο ποντικάκι και αυτό θα κοιμηθεί ανώδυνα.
Θα το έκανα.

Αλλά ποτέ δεν θα μπορούσα να το σκοτώσω με καμία από τις λύσεις που μου πρότειναν.
0 .
Απαγορεύεται η μερική,ή η ολική αναδημοσίευση ,δημοσίευσης μου πέραν του Ελεύθερου Ελληνικού Φόρουμ χωρίς την συγκατάθεση μου με γραπτό μήνυμα.

Άβαταρ μέλους
Μάντης
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Μάντης » 27 Ιούλ 2015, 17:06

Εγώ δεν έδωσα ποντίκι θησαυρό έδωσα.

Άσε που αν σας πώ ότι μου λείπει θα με πιάσετε στο ψιλό.

Για αυτό δεν λέω τίποτα.
0 .
Απαγορεύεται η μερική,ή η ολική αναδημοσίευση ,δημοσίευσης μου πέραν του Ελεύθερου Ελληνικού Φόρουμ χωρίς την συγκατάθεση μου με γραπτό μήνυμα.

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 27 Ιούλ 2015, 19:45

Μάντης έγραψε:Εγώ δεν έδωσα ποντίκι θησαυρό έδωσα.

:LoL: :LoL:
0 .

Άβαταρ μέλους
AZUREUS
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό AZUREUS » 27 Ιούλ 2015, 22:41

Μάντης έγραψε:
Άσε που αν σας πώ ότι μου λείπει θα με πιάσετε στο ψιλό.

Για αυτό δεν λέω τίποτα.

καλά κάνεις και δεν λες τίποτα γιατί κρατιόμουν με νύχια και με δόντια να μη μπω στο νήμα να αρχίσω τα τρολαρίσματα... :D
0 .
-Ενα κίνημα φασιστικό/ναζιστικό/εθνικιστικό/αυταρχικό/χουντικό/χιτλερικό/αυγοφιδίτικο
-Είμαστε η ΔΕΞΙΑ.

Ελευθερία ή φασισμός.

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 27 Ιούλ 2015, 23:12

paralo έγραψε:Αυτό με την επραχία δεν ξέρω σε τι βαθμό συνανταται σημερα...

Είχα φτιάξει και τεχνητή λίμνη για τις χήνες, πάπιες και χηνόπαπιες, πάντως όλα αυτά τα είχα για την μόστρα, δεν τρώγονται στο πιάτο, έχουν σκληρό κρέας, ούτε πολλά τα έξοδα όπως οι κότες. Οι πάπιες μου σπάγανε τα νεύρα, πολύ θόρυβο, οι χήνες είναι και φύλακες κυνηγάνε τα φίδια. Οι Χηνόπαπιες δεν βγάζουν άχνα, πανέμορρφα χρώματα.

Εικόνα

Αυτά προς το παρόν, αργότερα που θα έχω την άνεσή μου και που δεν θα μένω σε αυτό τον σκατότοπο που λέγεται Γερμανία, γιατί τα πουλερικά απαγοερεύονται στο σπίτι.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Μάντης
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Μάντης » 28 Ιούλ 2015, 08:17

ΓΑΛΗ έγραψε:
Μάντης έγραψε:Εγώ δεν έδωσα ποντίκι θησαυρό έδωσα.

:LoL: :LoL:

Όταν σου λέει ότι πήγαιναν και έβαζαν φάκες κάθε τόσο , πλήρωναν βενζίνες να πάνε να αλλάξουν δολώματα και τους έκλεβαν και τις φάκες.
Η δε επιτυχία μικρή.
Παράλληλα σταμάτησε η χρηματοδότηση του προγράμματος. Είναι σημαντικό λέει γιατί από ένα ποντίκι μπορούν να βγάλουν πολλές και σημαντικές πληροφορίες.
Για τις ιώσεις σε μας , για τα φυτοφάρμακα , για την μόλυνση της ατμόσφαιρας , για ασθένειες ζώων και φυτών κ.λ.π.

Έχουν να δουν ποντίκι καιρό.

Ε ….εγώ δεν έδωσα ποντίκι θησαυρό έδωσα. :s_dunno
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”