Είσαστε κομμουνιστές; Γιατι;

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.

Είσαστε κομμουνιστές; Γιατί;

Είμαι κομμουνιστής γιατί πιστεύω σε ένα δικαιότερο σύστημα διακυβέρνησης και είμαι εναντίον των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.
2
13%
Είμαι κομμουνιστής επειδή έτσι γίνομαι πιο εύκολα συντονιστής σε φόρουμς και σε παταροσυζητήσεις του Κράχτη στο Χαλάνδρι, όπου μου διαθέτουν και θέση στο τραπέζι για να φυλάω τα μπόσικα.
1
7%
Είμαι κομμουνιστής επειδή είμαι φίλος ενός κομμουνιστή συντονιστή σε φόρουμ και τον βοηθώ στην προσπάθεια στην οποία μας καθευθύνει ο Περισσός για την αποχαύνωση των μαζών, μέσω υπνωτιστικών μεταμεσονύκτιων αποκαλύψεων του Κράχτη
1
7%
Όχι, απλά δεν είμαι κομμουνιστής.
7
47%
Όχι, υποστήριξα την 21η Απριλίου, τον Ιωαννίδη και την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο; Πως θα μπορούσα να είμαι.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Όχιι, δεν είμαι κομμουνιστής, είμαι ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ.
4
27%

Σύνολο ψήφων: 15

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Είσαστε κομμουνιστές; Γιατι;

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 20 Ιούλ 2022, 12:23

BaKXOS_Lysios έγραψε:Πάντως έχω απορία, παραδεχθηκες κι ι ίδιος ότι ο μαρξισμός είναι "αναπτυσσόμενο οικονομικό, φιλοσοφικό, και κοινονικοπολιτικο σύστημα ". Τι έχει αναπτυχθεί και ποιοί εκπροσωπούν αυτή την ανάπτυξη (μιας και τους έχεις πετάξει όλους στα σκουπίδια). Μήπως την εκπροσωπεί ο Κουτσούμπας; Μήπως κάποιος φιλόσοφος ο οποίος κάθε δύο χρόνια βγάζει νέο πόνημα στο οποίο καταλήγει ότι ο μαρξισμός είναι ένας, ομοούσιος και αδιαίρετος και δεν αλλάζει;... αυτό είναι η ανάπτυξη και η εξέλιξη του μαρξισμού;...
(Την υποκρισία φυσικά την μισώ και την πολεμώ. Κάθε φυσιολογικός άνθρωπος αυτό θα έκανε. :good: )

Οχι την εκπροσωπει ο Τσιπρας. Κομμουνισμος ειναι να κοβεις το εισοδημα του κοσμου και να δινεις την δημοσια περιουσια σε ξενους δανειστες. Μαρξισμος 2.0.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 20 Ιούλ 2022, 12:25

Ραν ταν πλαν έγραψε:Ε και τι θες τώρα;
Να σπάει το ΚΚΕ παιχνίδια του πλεϊστέσιον και να τα μοιράζει δωρεάν στα δεκάχρονα για να τα πείσει για τα καλά του κομμουνισμού; :D

Ακομα καλυτερα, το ΚΚΕ μπορει να φτιαξει δικη του κονσολα τυπου Playstation, ονοματι Communistation 17 (απο το 1917) για να παιζει ο Βακχος δωρεαν παιχνιδια.

Αν δεν το κανει αυτο το ΚΚΕ ειναι ακομα μια αποδειξη οτι το ΚΚΕ ειναι συμβιβασμενο και απολιθωμενο. Αν δεν μου παρει κινητο και αυτοκινητο ο Κουτσουμπας τοτε δε θα τον ξαναψηφισω.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 20 Ιούλ 2022, 12:41

ακριβως λαχου το σημερινο και προσεξε λεω το σημερινο κκε ειναι συμβιβασμενο
απολιθωμενο και..θα ελεγα και υποταγμενο πληρως στις επιταγες του φιλελευθερισμου
που σημαινει οτι τα ηγετικα στελεχη και οσοι αρθρογραφουν τα παιρνουν με καποιο τροπο
για να κοιμίζουν τους πιστους
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 20 Ιούλ 2022, 14:38

Λαχουρένιος έγραψε:Εσυ τι προτεινεις να κανουν οι κομμουνιστες δηλαδη? Να φτιαξουν βιομηχανιες αυτοκινητων, ηλεκτρικων, γκατζετ κλπ και να μοιραζουν δωρεαν σμαρτ φον και πλειστεισιον στον κοσμο? :laugh1: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκανε ποτε κατι αντιστοιχο?

Όχι καλε! Εδω δεν έχει μπει στον κόπο να φτιάξει για τα μέλη του λογισμικό αναπαραγωγής της κασέτας και σας έχει με τα πληκτρολόγια σιγά μην έχω εγώ απαίτηση να μου φτιάξει smartphone :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 20 Ιούλ 2022, 14:44

Λαχουρένιος έγραψε:Ολες οι εκδοχες εχουν ενα κοινο: πιστευουν στον χριστιανικο θεο. Αρα τηρουμενων των αναλογιων εσυ που πιστευεις σε αλλον ''θεο'', δηλαδη τον καπιταλισμο, εξ ορισμου δεν εισαι κομμουνιστης.

:freezing: :freezing: :freezing:
Πάλι τα ίδια; Είπαμε ούτε ξέρω ούτε είμαι! Μην επαναλαμβανόμαστε. Αλλά αν έπρεπε οπωσδήποτε να διαλέξω κάτι στην αναλογία σου σίγουρα θα προτιμούσα να είμαι αγιορείτης ασκητής παρά Αρχιτράγος φαταούλας :priest_z:
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 20 Ιούλ 2022, 15:43

BaKXOS_Lysios έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Εσυ τι προτεινεις να κανουν οι κομμουνιστες δηλαδη? Να φτιαξουν βιομηχανιες αυτοκινητων, ηλεκτρικων, γκατζετ κλπ και να μοιραζουν δωρεαν σμαρτ φον και πλειστεισιον στον κοσμο? :laugh1: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκανε ποτε κατι αντιστοιχο?

Όχι καλε! Εδω δεν έχει μπει στον κόπο να φτιάξει για τα μέλη του λογισμικό αναπαραγωγής της κασέτας και σας έχει με τα πληκτρολόγια σιγά μην έχω εγώ απαίτηση να μου φτιάξει smartphone :laugh1:

Ρε συ, το κάνεις όλο και χειρότερο για 'σένα. :fico:
Ξεκίνησες (μεταξύ πολλών άλλων διανουμενίστικων ''μαρξιστικών'' επιχειρηματολογικών αντιΚ συλλογισμών) με τα κλασικά αντικομμουνιστικά επιχειρήματα των ''ναι μεν αλλά'' ''μαρξιζόντων'' περί πολιτικής αρτηριοσκληρώσεως και απαγγελίας ποιημάτων των αποκομμένων από την εποχή τους ΚΚ, έφτασες αισίως στις συριζόμορφες ατάκες περί της ατολμίας των ΚΚ να διαχειριστούν τον καπιταλισμό υποσκάπτοντας τον από τα μέσα, πέρασες στο ''άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε'' όταν βρήκες τοίχο και βρίσκεσαι ήδη ένα βήμα πριν από την εκδήλωση της ''ουγκ'' χρυσαυγίτικης πραγματικής σου πολιτικής φύσης και της αντίληψης ότι το καλύτερο σαπούνι βγαίνει από το κουμμούνι.
Μα τίποτα δεν έχει αλλάξει επιχειρηματολογικά (και πρακτικά) για εσάς τους αντικομμουνιστές ''μαρξιστές'' εδώ και 140 χρόνια παρά την αυτοδιακηρυγμένη σε όλους τους τόνους ανώτερη αντιληπτική σας πολιτικο-κοινωνική ικανότητα. :D
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 20 Ιούλ 2022, 16:02

Λαχουρένιος έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:Ε και τι θες τώρα;
Να σπάει το ΚΚΕ παιχνίδια του πλεϊστέσιον και να τα μοιράζει δωρεάν στα δεκάχρονα για να τα πείσει για τα καλά του κομμουνισμού; :D

Ακομα καλυτερα, το ΚΚΕ μπορει να φτιαξει δικη του κονσολα τυπου Playstation, ονοματι Communistation 17 (απο το 1917) για να παιζει ο Βακχος δωρεαν παιχνιδια.

Αν δεν το κανει αυτο το ΚΚΕ ειναι ακομα μια αποδειξη οτι το ΚΚΕ ειναι συμβιβασμενο και απολιθωμενο.

Είναι.
Απολιθωμένο γιατί έχει κολλήσει στην περίοδο που ο καπιταλισμός χρησιμοποιούσε δεκάχρονα στην παραγωγή, με δωδεκάωρα μεροκάματα, και αρνείται να παραδεχτεί ότι από τότε ο καπιταλισμός μετανόησε και απέκτησε ανθρώπινο πρόσωπο βάζοντας στην υπηρεσία της εργατικής τάξης όλες τις παραγωγικές του δυνατότητες προσφέροντας όλα τα καλά στην ανθρωπότητα μέρος των οποίων απολαμβάνει και το μπιζέλι μας.. :D
Και συμβιβασμένο γιατί ενώ θα μπορούσε αύριο να ζωστεί τα κουμπούρια και τα κονσερβοκούτια και να πάρει τα βουνά για να εγκαθιδρύσει τη δικτατορία του προλεταριάτου, αυτό κάνει αποκλειστικά και μόνο ύπουλο οικονομίστικο αγώνα μέσα στις τάξεις των εργαζομένων εγκλωβίζοντας με αυτή την τακτική, και ευνουχίζοντας τους την επαναστατικότητα, εκατομμύρια πρόθυμους (και χρεωμένους στις τράπεζες για τα νέα τους SUV) να ανατρέψουν τον καπιταλισμό στέλνοντας τους με αυτό τον τρόπο στην αγκαλιά όποιου τους δώσει τα περισσότερα αφού όλοι ίδιοι είναι (σύμφωνα με το κατά συριζα πολιτικό ευαγγέλιο). :fico:
1 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 20 Ιούλ 2022, 16:25

Ραν ταν πλαν έγραψε:βρίσκεσαι ήδη ένα βήμα πριν από την εκδήλωση της ''ουγκ'' χρυσαυγίτικης πραγματικής σου πολιτικής φύσης και της αντίληψης ότι το καλύτερο σαπούνι βγαίνει από το κουμμούνι.

Υποψιάζομαι ότι χρειάζεσαι είτε αλλαγή γιατρού είτε αλλαγή χαπιών. :ehmmm: (Εντάξει όλοι την έχετε μια μανία καταδίωξης όταν δεν μπορείτε να απαντήσετε, αλλά να μου λες ότι σε θέλω και σαπούνι....... άσε φτιάχνω δικά μου χειροποίητα από Νεμους και Πλούτωνες... :D έχεις δοκιμάσει ποτέ; :inlove45: )
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 20 Ιούλ 2022, 18:47

BaKXOS_Lysios έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:βρίσκεσαι ήδη ένα βήμα μικαπριν από την εκδήλωση της ''ουγκ'' χρυσαυγίτικης πραγματικής σου πολιτικής φύσης και της αντίληψης ότι το καλύτερο σαπούνι βγαίνει από το κουμμούνι.

Υποψιάζομαι ότι χρειάζεσαι είτε αλλαγή γιατρού είτε αλλαγή χαπιών. :ehmmm: (Εντάξει όλοι την έχετε μια μανία καταδίωξης όταν δεν μπορείτε να απαντήσετε, αλλά να μου λες ότι σε θέλω και σαπούνι....... άσε φτιάχνω δικά μου χειροποίητα από Νεμους και Πλούτωνες... :D έχεις δοκιμάσει ποτέ; :inlove45: )

Κλαψομουν&&ζονται οτι καταδιωκονται, όπου κυβερνούνε είναι θηριώδεις διώκτες, στα κράτη της Δύσης τους έχουν στα πούπουλα, τώρα σε ισλαμικα κλπ καθεστώτα ναι διώκονται ΑΛΛΑ εκεί που διώκονται πραγματικά οι κομμουνιστές είναι στα κομμουνιστικά κράτη.

Τώρα ,, Το καλύτερο σαπούνι το κάνει ο Πλούτωνας ,, ούτε ομοιοκαταληξία δεν μπορείς να κάνεις, δεν κάθεσαι καλύτερα στο κομμουνιστικό μπλοκ που υπάρχει μια ευρυχωρία, στο φιλελεύθερο, λαϊκό χώρο υπάρχει συνωστισμός.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 20 Ιούλ 2022, 19:27

BaKXOS_Lysios έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:βρίσκεσαι ήδη ένα βήμα πριν από την εκδήλωση της ''ουγκ'' χρυσαυγίτικης πραγματικής σου πολιτικής φύσης και της αντίληψης ότι το καλύτερο σαπούνι βγαίνει από το κουμμούνι.

Σε τι να σου απαντήσουμε; Στον ''πρετεντερισμό'' και τον ''μανδραβελισμό'' σου;:D
Δεν είδα κάπου να βάζεις κάποιον θεωρητικό προβληματισμό πέρα από τα τετριμμένα αναμασήματα περί κασέτας του ΚΚΕ, του αναχρονισμού των ιδεών του, της ''ξύλινης'' γλώσσας του, της αδυναμίας του να επεξεργαστεί θεωρητικά τα σύγχρονα δεδομένα και να προσαρμοστεί σε αυτά και γενικά μας λες ότι η ανατροπή του καπιταλισμού είναι πλέον ξεπερασμένος στόχος και καλό είναι όλοι και το ΚΚΕ μαζί να περιοριστούμε στο πώς θα του γίνουμε αρεστοί.
Πες μας πού ακριβώς δε μας τα λέει καλά ο Μαρξ και πού η θεωρία του είναι σε αναντιστοιχία με τη σημερινή πραγματικότητα κι εμείς με τα λίγα που ξέρουμε θα κάνουμε μια προσπάθεια να σου απαντήσουμε.
Μη μας φέρνεις όμως τα ίδια ''επιχειρήματα'' που έχουν χρησιμοποιηθεί π.χ. από τον Καστοριάδη στο παρελθόν και πρόσφατα από τον Κασιδιάρη και τον Καρτερό.
Και το να θεωρείς βήμα προς τον κομμουνισμό τη δωρεάν χρήση λογισμικών δε συνιστά πολιτικό επιχείρημα αλλά γελοιότητα. :fico:
Και από το να βάζεις ως ερωτήματα όλες τις παραπάνω μπαρούφες γιατί δε ρωτάς, απαντώντας το κιόλας, ποιος ήταν ο λόγος που το ΚΚΕ το 2017, τότε που η συζήτηση για αποχώρηση από την ΕΕ και πέρασμα σε εθνικό νόμισμα κυριαρχούσε στη ροζαριστερά πήρε τη θέση «Η καπιταλιστική Ελλάδα με «εθνικό νόμισμα» δεν συνιστά ρήξη προς όφελος του λαού.» και χέστηκε από τη χαρά της σύσσωμη η κυβερνώσα αριστερο-δεξιά. :fico:
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”