Είσαστε κομμουνιστές; Γιατι;

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.

Είσαστε κομμουνιστές; Γιατί;

Είμαι κομμουνιστής γιατί πιστεύω σε ένα δικαιότερο σύστημα διακυβέρνησης και είμαι εναντίον των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.
2
13%
Είμαι κομμουνιστής επειδή έτσι γίνομαι πιο εύκολα συντονιστής σε φόρουμς και σε παταροσυζητήσεις του Κράχτη στο Χαλάνδρι, όπου μου διαθέτουν και θέση στο τραπέζι για να φυλάω τα μπόσικα.
1
7%
Είμαι κομμουνιστής επειδή είμαι φίλος ενός κομμουνιστή συντονιστή σε φόρουμ και τον βοηθώ στην προσπάθεια στην οποία μας καθευθύνει ο Περισσός για την αποχαύνωση των μαζών, μέσω υπνωτιστικών μεταμεσονύκτιων αποκαλύψεων του Κράχτη
1
7%
Όχι, απλά δεν είμαι κομμουνιστής.
7
47%
Όχι, υποστήριξα την 21η Απριλίου, τον Ιωαννίδη και την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο; Πως θα μπορούσα να είμαι.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Όχιι, δεν είμαι κομμουνιστής, είμαι ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ.
4
27%

Σύνολο ψήφων: 15

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Είσαστε κομμουνιστές; Γιατι;

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 21 Ιούλ 2022, 13:55

Ραν ταν πλαν έγραψε:
BaKXOS_Lysios έγραψε:Κι όμως αν διαχρονικά γινόταν έτσι όπως το υποστηρίζετε εσείς σήμερα ("αν δεν φύγει το κεφάλαιο τύφλα να'χουν όλα τα άλλα") θα ήμασταν ακόμα σαν τάξη στο 19ο αιώνα. Εφυγε ο καπιταλισμός; Όχι. Βελτιώθηκε η ποιότητα ζωής της εργατικής τάξης; Ναι.
Και μια ερώτηση ακόμα: αν αύριο έρθει κομμουνισμός σε πόσα χρόνια εκτιμάς ότι θα πιάσεις το σημερινό επίπεδο ζωής σου; (Θα πιάσεις το σημερινό ή λίγο χαμηλότερο; Ή λίγο ψηλότερο;)

Δεν ξέρω.
Ξέρω όμως ότι όλοι θα έχουν πρόσβαση σε όλα. Αυτό αρκεί.
Στο ξανάπα νομίζω.
Το ότι σήμερα έχουμε επίπεδο ζωής υψηλότερο από αυτό του 19ου αιώνα δεν έχει να κάνει με τη δική σου βούληση αλλά με το στρατηγικό ζήτημα της επιβίωσης του καπιταλισμού.
Πότε συνέβη το μπαμ στο βιοτικό επίπεδο της Δύσης;
Την ιστορική περίοδο που η ΕΣΣΔ αποτέλεσε σημείο αναφοράς της παγκόσμιας εργατικής τάξης.
Και πότε άρχισε το ξήλωμα των χουβαρνταλικιών του καπιταλισμού;
Το 1990 με την πτώση της ΕΣΣΔ.
Και από τότε μέχρι σήμερα το πουλόβερ του βιοτικού σου επιπέδου ξηλώνεται αδιάλειπτα και θα συνεχίσει να ξηλώνεται μέχρι να φτάσει αυτό του 19ου αιώνα τηρουμένων των αναλογιών.

Περα απο την ΕΣΣΔ, οι κομμουνιστες των καπιταλιστικων χωρων συνεβαλλαν αμεσα σε αυτην την ανοδο μεσω των αγωνων τους. Δεν περιμενουν παθητικα την ανατροπη του συστηματος οπως λεει ο Βακχος.
1 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 21 Ιούλ 2022, 13:55

Λαχουρένιος έγραψε:βρεθηκα να ζυγιζομαι με κομμουνιστομετρο απο εσενα και τον Βακχο

Το "κομμουνιστόμετρο" είναι δικό σου κατασκεύασμα λαχου, και προέρχεται απ' τη υποψία καταδίωξης και αντικομμουνισμού. Είναι καθαρά ψυχολογικός μηχανισμός άμυνας να αντιδράς έτσι, να νομίζεις ότι απειλείσαι...
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 21 Ιούλ 2022, 13:56

BaKXOS_Lysios έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:βρεθηκα να ζυγιζομαι με κομμουνιστομετρο απο εσενα και τον Βακχο

Το "κομμουνιστόμετρο" είναι δικό σου κατασκεύασμα λαχου, και προέρχεται απ' τη υποψία καταδίωξης και αντικομμουνισμού. Είναι καθαρά ψυχολογικός μηχανισμός άμυνας να αντιδράς έτσι, να νομίζεις ότι απειλείσαι...

Δεν νιωθω απειλη απλα μου φαινεται λιγο κουφο.
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 21 Ιούλ 2022, 13:58

Ραν ταν πλαν έγραψε:Πότε συνέβη το μπαμ στο βιοτικό επίπεδο της Δύσης;
Την ιστορική περίοδο που η ΕΣΣΔ αποτέλεσε σημείο αναφοράς της παγκόσμιας εργατικής τάξης.
Και από τότε μέχρι σήμερα το πουλόβερ του βιοτικού σου επιπέδου ξηλώνεται αδιάλειπτα και θα συνεχίσει να ξηλώνεται μέχρι να φτάσει αυτό του 19ου αιώνα τηρουμένων των αναλογιών.

Δεν μπορώ να απαντήσω τόσο εύκολα σε αυτά, χρειάζεται έρευνα και ιστορική μελέτη.
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 21 Ιούλ 2022, 13:58

Λαχουρένιος έγραψε:
BaKXOS_Lysios έγραψε:Το "κομμουνιστόμετρο" είναι δικό σου κατασκεύασμα λαχου, και προέρχεται απ' τη υποψία καταδίωξης και αντικομμουνισμού. Είναι καθαρά ψυχολογικός μηχανισμός άμυνας να αντιδράς έτσι, να νομίζεις ότι απειλείσαι...

Δεν νιωθω απειλη απλα μου φαινεται λιγο κουφο.

Μα δεν υπάρχει λέμε! (κομουνιστόμετρο) είναι απ' το κεφάλι σου!
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 21 Ιούλ 2022, 14:00

Λαχουρένιος έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:
Δεν ξέρω.
Στο ξανάπα νομίζω.
Το ότι σήμερα έχουμε επίπεδο ζωής υψηλότερο από αυτό του 19ου αιώνα δεν έχει να κάνει με τη δική σου βούληση αλλά με το στρατηγικό ζήτημα της επιβίωσης του καπιταλισμού.
Πότε συνέβη το μπαμ στο βιοτικό επίπεδο της Δύσης;

Περα απο την ΕΣΣΔ, οι κομμουνιστες των καπιταλιστικων χωρων συνεβαλλαν αμεσα σε αυτην την ανοδο μεσω των αγωνων τους. Δεν περιμενουν παθητικα την ανατροπη του συστηματος οπως λεει ο Βακχος.

Η κομμουνιστική μου σεμνότητα δε μου επιτρέπει να αναδεικνύω το αυτονόητο. :D
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 21 Ιούλ 2022, 14:00

Λαχουρένιος έγραψε:Περα απο την ΕΣΣΔ, οι κομμουνιστες των καπιταλιστικων χωρων συνεβαλλαν αμεσα σε αυτην την ανοδο μεσω των αγωνων τους. Δεν περιμενουν παθητικα την ανατροπη του συστηματος οπως λεει ο Βακχος.

Σήμερα όμως ούτε αυτό δεν κάνουνε. Απόδειξη εσείς εδω που ότι κι αν πούμε "πρέπει να πέσει ο καπιταλισμός αλλιώς δεν γίνεται τίποτα".
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 21 Ιούλ 2022, 14:09

BaKXOS_Lysios έγραψε:Σήμερα όμως ούτε αυτό δεν κάνουνε. Απόδειξη εσείς εδω που ότι κι αν πούμε "πρέπει να πέσει ο καπιταλισμός αλλιώς δεν γίνεται τίποτα".

Πως δεν κανουν? Το ΠΑΜΕ πρωτοστατει στην υπερασπιση των εργατικων δικαιωματων περισσοτερο απο καθε αλλη παραταξη.

Απο εκει και περα, τα ορια των κατακτησεων προσδιοριζονται απο την κερδοφορια του κεφαλαιου. Δεν μπορεις να κατακτησεις ενα ικανοποιητικο επιπεδο ζωης στον καπιταλισμο απλα με συνδικαλιστικους αγωνες. Αν το πιστευαμε αυτο θα ειμασταν ρεφορμιστες και οχι κομμουνιστες. Πολυ περισσοτερο να γινει κοινωνικοποιηση αγαθων οπως ελεγες πριν.

Μικρες νικες μπορεις να εχεις, οπως αναστολες απολυσεων, υπογραφη ΣΣΕ, αυξηση κατωτατου, μειωση ωραριων. κλπ. Δεν ειναι και λιγα αλλα απεχουν ετη φωτος απο τις αναγκες μια συγχρονης λαικης οικογενειας.

Επισης το αστικο κρατος μπορει ανα πασα στιγμη να παρει πισω τις οποιες κατακτησεις οπως εγινε την περασμενη δεκαετια που σαρωθηκαν οι περισσοτερες κατακτησεις της μεταπολιτευσης. Οσο εχει η αστικη ταξη την πολιτικη και την οικονομικη εξουσια δεν μπορεις να περιμενεις ριζικες τομες.
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 21 Ιούλ 2022, 14:12

Ραν ταν πλαν έγραψε:
BaKXOS_Lysios έγραψε:Κι όμως αν διαχρονικά γινόταν έτσι όπως το υποστηρίζετε εσείς σήμερα ("αν δεν φύγει το κεφάλαιο τύφλα να'χουν όλα τα άλλα") θα ήμασταν ακόμα σαν τάξη στο 19ο αιώνα. Εφυγε ο καπιταλισμός; Όχι. Βελτιώθηκε η ποιότητα ζωής της εργατικής τάξης; Ναι.
Και μια ερώτηση ακόμα: αν αύριο έρθει κομμουνισμός σε πόσα χρόνια εκτιμάς ότι θα πιάσεις το σημερινό επίπεδο ζωής σου; (Θα πιάσεις το σημερινό ή λίγο χαμηλότερο; Ή λίγο ψηλότερο;)

Δεν ξέρω.

Δηλαδή σε ενδιαφέρει το κοινό καλό για όλη την ανθρωπότητα, το οποίο σε προηγούμενο ποστ υποστήριζες ότι δεν είναι καν μαρξιστικό αλλά ρομαντικο-ουτοπικό....
Δεύτερη ερώτηση: Αν σε ενδιαφέρει μόνο η τάξη σου και τα συμφέροντά της τότε αν πιάσουμε χαμηλότερο ή ίδιο βιωτικό επίπεδο με το σημερινό γιατί να σφαχτούμε και να ρημάξουμε τον κόσμο για να έρθει κομμουνισμός;
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 21 Ιούλ 2022, 14:16

Σημείωση προς όλους: Είναι βαθιά πεποίθηση μου ότι κομμουνισμός (κάποια εκδοχή του τέλος πάντων) είναι αναπόφευκτο να έρθει κάποια στιγμή γιατί η διαχείριση του πλανήτη δεν θα μπορεί να γίνει αλλιώς. Αυτό σημαίνει ότι ο κομμουνισμός θα έρθει με πολύ αυστηρά και απότομα κριτήρια κι απ την "ανάποδη". Για την "ομαλή" έλευση το κομμουνισμού δεν έχω καμια ελπίδα....
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”