τι σκέφτεσαι τώρα;

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Re: τι σκέφτεσαι τώρα;

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 27 Φεβ 2018, 11:04

εμένα πάντως τα αρχαία ελληνικά με βοήθησαν τα μάλα στην καριέρα μου στην διανομή πιτσών και πεϊνιρλιών.
δεν ξέρω βέβαια το πόσο θα με βοηθήσουν περαιτέρω τώρα που αλλάζω αντικείμενο και περνάω στην αναβαθμισμένη διανομή φιαλών πετρογκάζ. ίδωμεν ή οψόμεθα. :fico:
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Love Ready's

Δημοσίευσηαπό Love Ready's » 27 Φεβ 2018, 11:07

Λαχουρένιος έγραψε:Kαι νομιζω οτι ο καλυτερος τροπος να μαθεις μια οποιαδηποτε γλωσσα ειναι να διαβαζεις κειμενα σε αυτην ή να βλεπεις ταινιες

Τα ανέκαθεν προβληματικά μου Αγγλικά πχ βελτίωσαν σημαντικά οι δισκογραφίες των Floyd ,Cure , Steve Wilson κλπ. Από ταινίες πάλι ,το μάτι έχει συνηθίσει να πηγαίνει στον υπότιτλο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 27 Φεβ 2018, 11:20

Ναι θελει λιγο προσπαθεια στην αρχη ωστε να προσπαθησεις να μην κοιτας τους υποτιτλους αλλα τα χειλη των ηθοποιων
0 .

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 27 Φεβ 2018, 15:30

ΜΠΕΤΑΤΖΗΣ έγραψε:
Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Είναι το κόμπλεξ του βλαχαρβανίτη νεοΕΛ. Επειδή τη σήμερον είναι πουθενάς, νομίζει ότι αν μάθει δυό αρχαίες φράσεις γίνεται σπουδαίος και όλος ο πλανήτης θα τον θαυμάζει.

Εδώ τα τσόλια σου ποστάρουν ατάκες ξένων φιλοσόφων για τους αρχαίους Έλληνες, και μετά χαίρονται να, δες τι λένε οι σπουδαίοι ξένοι για μένα τον Έλληνα!

Θυμάμαι στην 1η λυκείου τη φιλόλογο που λύσσαγε να μάθω αρχαία Ελληνικά επειδή ήμανε πολύ καλός στην Εκθεση ,που της απαντούσα ότι δε γουστάρω να μάθω νεκρές γλώσσες γιατί δεν είμαι νεκρόφιλος. Αυτό. Απο εκεί και πέρα οι ούγκανοι που υποστηρίζουν και αναμεταδίδουν διάφορες πίπες για τα αρχαία , αν τους γράψεις ΣΟΛΩΝΕΤΡΩΓΕΤΟΝΠΣΟΛΟΝΟΛΟΝ , αποκλείεται να ξέρουν ότι έτσι έγραφαν οι αρχαίοι.

Μαλάκες που ζείτε στο 80; Εγώ πάντα εδώ και 10 χρόνια κάνω μάθημα με διαδραστικό πίνακα, powerpoint ,video και διαδικτυακές ασκήσεις στα Αρχαία ,ειδικά στην Ιστορία και στη Γλώσσα ,Ν.Κείμενα.
0 .

Love Ready's

Δημοσίευσηαπό Love Ready's » 27 Φεβ 2018, 15:34

Στύγιος έγραψε:
ΜΠΕΤΑΤΖΗΣ έγραψε:
Θυμάμαι στην 1η λυκείου τη φιλόλογο που λύσσαγε να μάθω αρχαία Ελληνικά επειδή ήμανε πολύ καλός στην Εκθεση ,που της απαντούσα ότι δε γουστάρω να μάθω νεκρές γλώσσες γιατί δεν είμαι νεκρόφιλος. Αυτό. Απο εκεί και πέρα οι ούγκανοι που υποστηρίζουν και αναμεταδίδουν διάφορες πίπες για τα αρχαία , αν τους γράψεις ΣΟΛΩΝΕΤΡΩΓΕΤΟΝΠΣΟΛΟΝΟΛΟΝ , αποκλείεται να ξέρουν ότι έτσι έγραφαν οι αρχαίοι.

Μαλάκες που ζείτε στο 80; Εγώ πάντα εδώ και 10 χρόνια κάνω μάθημα με διαδραστικό πίνακα, powerpoint ,video και διαδικτυακές ασκήσεις στα Αρχαία ,ειδικά στην Ιστορία και στη Γλώσσα ,Ν.Κείμενα.

Για το 80 λέμε που πηγαίναμε σχολείο. Δεν έχει σημασία το πώς κάνεις το μάθημα ρε κουμπάρε. Σημασία έχει ότι και τότε και τώρα είναι το ίδιο άχρηστος ο τρόπος που κλείνεται ένα ανώνυμο ρήμα στα αρχαία για οποιονδήποτε δεν πάει για φιλόλογος.
0 .

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 27 Φεβ 2018, 15:42

Aν βάλεις όμως τον μαθητή να ψάξει δικτυακά την εξέλιξη του ρήματος που λες στα νέα ελληνικά σε σημερινές επιγραφές ,πινακίδες και εκφράσεις που χρησιμοποιούμε ,το αποτέλεσμα μπορεί να σε εκπλήξει ;)

Καλά οι 55 και άνω καθηγητές δεν το χουν .Εδώ ρε παίρνουν λάπτοπ και απορούν γιατί δεν ανοίγει ,αφού δεν το χουν φορτίσει ή βάλει στην πρίζα :ohno:
0 .

Love Ready's

Δημοσίευσηαπό Love Ready's » 27 Φεβ 2018, 15:54

Στύγιος έγραψε:Aν βάλεις όμως τον μαθητή να ψάξει δικτυακά την εξέλιξη του ρήματος που λες στα νέα ελληνικά σε σημερινές επιγραφές ,πινακίδες και εκφράσεις που χρησιμοποιούμε ,το αποτέλεσμα μπορεί να σε εκπλήξει ;)

Ναι ρε φίλε σίγουρα ,αλλά είναι πολύ πιο χρήσιμο εφόδιο να τον βάλεις να ψαχτεί σε πράγματα που θα τον κάνουν πιο παραγωγικό στο μέλλον. Πχ να ξέρει πώς να συνδυάσει πρωτείνη ,υδατάνθρακα και λιπαρά ή πότε βγαίνουν οι πιπεριές και πότε το σπανάκι. Κι εμένα μου αρέσει να διαβάζω Σαραντάκο . Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 27 Φεβ 2018, 16:24

Στύγιος έγραψε:Μαλάκες που ζείτε στο 80; Εγώ πάντα εδώ και 10 χρόνια κάνω μάθημα με διαδραστικό πίνακα, powerpoint ,video και διαδικτυακές ασκήσεις στα Αρχαία ,ειδικά στην Ιστορία και στη Γλώσσα ,Ν.Κείμενα.

Εγω που ημουν μαθητης στα 90s και 00s, δεν καναμε ποτε μαθημα με τον τροπο που περιγραφεις

ΜΠΕΤΑΤΖΗΣ έγραψε:Ναι ρε φίλε σίγουρα ,αλλά είναι πολύ πιο χρήσιμο εφόδιο να τον βάλεις να ψαχτεί σε πράγματα που θα τον κάνουν πιο παραγωγικό στο μέλλον. Πχ να ξέρει πώς να συνδυάσει πρωτείνη ,υδατάνθρακα και λιπαρά ή πότε βγαίνουν οι πιπεριές και πότε το σπανάκι. Κι εμένα μου αρέσει να διαβάζω Σαραντάκο . Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο.

Ακριβως

Μλκ Στυγιε δεν μπορεις να καταλαβεις οτι η γλωσσα για οποιονδηποτε αλλον εκτος απο τους φιλολογους ειναι ενα εργαλειο, δεν ειναι ολη μας η ζωη

Δεν ασχολουμαστε ολη την ημερα με ετυμολογιες και συντακτικους κανονες γιατι δεν μας χρειαζεται πουθενα
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 27 Φεβ 2018, 16:25

η γνωση ακομη και δεκα αρχαιων λεξεων μαζι και το νοημα κανει καποιον σπουδαιο
γιατι αγγιζει εστω και με αυτο το ελαχιστο τον ομφαλιο λωρο της ανθρωποτητας
ειναι αυτη η τρομερη αισθηση οτι γνωριζεις τι βρισκεται πισω απο το σκοταδι

οποιαδηποτε αλλη αναφορα δειχνει κομπλεξ και απυθμενη ηλιθιοτητα
ειδικα απο ανθρωπους που εχουν εκατο πτυχια και χιλια χρονια σπουδων
ειναι τοση η ασχετοσυνη που επιδεικνυουν που πραγματικα με φοβιζουν
συνηθως ειναι οι τυποι που στην σημαια βλεπουν ενα πανι
που στην πιστη των απλων ανθρωπων βλεπουν νοητικη καθυστερηση
και συνηθως μισουν την καταγωγη τους και ελκονται απο παραξενα πραγματα
ειναι οι τυποι που ειναι εντελως αχρηστοι να παραξουν ακομη και αυτο το "κατι
του καρανικα

και οχι εγω .. δεν γνωριζω αρχαια ελληνικα :laugh1:
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 27 Φεβ 2018, 16:27

Καλα εσυ μαθε πρωτα τα νεα ελληνικα, και αν σου μεινει χρονος σε αυτην την ζωη και για αλλη γλωσσα, μαθε και αρχαια ελληνικα

Αν πιστευες αυτο που εγραφες δε θα ησουν αμορφωτος
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”