Είσαστε κομμουνιστές; Γιατι;

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.

Είσαστε κομμουνιστές; Γιατί;

Είμαι κομμουνιστής γιατί πιστεύω σε ένα δικαιότερο σύστημα διακυβέρνησης και είμαι εναντίον των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.
2
13%
Είμαι κομμουνιστής επειδή έτσι γίνομαι πιο εύκολα συντονιστής σε φόρουμς και σε παταροσυζητήσεις του Κράχτη στο Χαλάνδρι, όπου μου διαθέτουν και θέση στο τραπέζι για να φυλάω τα μπόσικα.
1
7%
Είμαι κομμουνιστής επειδή είμαι φίλος ενός κομμουνιστή συντονιστή σε φόρουμ και τον βοηθώ στην προσπάθεια στην οποία μας καθευθύνει ο Περισσός για την αποχαύνωση των μαζών, μέσω υπνωτιστικών μεταμεσονύκτιων αποκαλύψεων του Κράχτη
1
7%
Όχι, απλά δεν είμαι κομμουνιστής.
7
47%
Όχι, υποστήριξα την 21η Απριλίου, τον Ιωαννίδη και την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο; Πως θα μπορούσα να είμαι.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Όχιι, δεν είμαι κομμουνιστής, είμαι ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ.
4
27%

Σύνολο ψήφων: 15

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Re: Είσαστε κομμουνιστές; Γιατι;

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 22 Ιούλ 2022, 12:30

Ραν ταν πλαν έγραψε:
BaKXOS_Lysios έγραψε:Ναι ΟΚ εννοείς για λόγους διασφάλισης αυτής της (όποιας) -και πιθανόν προσωρινής- ευημερίας της εργατικής τάξης. Ωστόσο είναι πολύ δύσκολο μια σχετικά ευημερούσα εργατική τάξη να πιάσει τα όπλα και να ριψοκινδυνεύσει κι αυτά που ήδη έχει γι αυτή τη διασφάλιση. Δεν το βλέπω διόλου πιθανό... εκτός αν πιάσει κυριολεκτικό πάτο και εξαθλίωση.... Για μένα πάντως (μαρξιστικά) δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος. Είναι και το ότι στον καπιταλισμό αναγκαστικά έστω κι αν μια εργατική τάξη ενός έθνους ζει σε καλύτερες συνθήκες σίγουρα αυτό συμβαίνει εις βάρους μιας άλλης εργατικής τάξης κάπου πιο μακριά...Άρα για μενα ο μαρξισμός έχει μια πανανθρώπινη διάσταση (είτε συμφωνεί ο Μαρξ είτε διαφωνεί...στα παπάκια μου! :D )

Έχει πει ο Μαρξ ότι η θεωρία του δεν έχει παναθρώπινο χαρακτήρα; :sgrat:

Όχι. Για σένα λίγες σελίδες πριν και για το λαχου απο πάνω το είπε:
Λαχουρένιος έγραψε:Πανανθρωπινο δεν ειναι εκτος και αν δεν θεωρεις την αστικη ταξη ανθρωπους.

Προφανώς και θεωρώ την αστική τάξη ανθρώπους αλλά όταν ο καταμερισμός είναι υπερ της αστικής τάξης αυτό είναι άδικο για τους προλετάριους αφού τους αφήνει στην απ'έξω. Το να επιφέρεις λοιπόν μια δικαιοσύνη είναι κάτι το πανανθρώπινο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 22 Ιούλ 2022, 13:01

BaKXOS_Lysios έγραψε:Όχι. Για σένα λίγες σελίδες πριν και για το λαχου απο πάνω το είπε:
Λαχουρένιος έγραψε:Πανανθρωπινο δεν ειναι εκτος και αν δεν θεωρεις την αστικη ταξη ανθρωπους.

Προφανώς και θεωρώ την αστική τάξη ανθρώπους αλλά όταν ο καταμερισμός είναι υπερ της αστικής τάξης αυτό είναι άδικο για τους προλετάριους αφού τους αφήνει στην απ'έξω. Το να επιφέρεις λοιπόν μια δικαιοσύνη είναι κάτι το πανανθρώπινο.

Για τους αστους και τους παρατρεχαμενους τους κατι τετοιο δε θα ηταν δικαιο. Για αυτους το δικαιο ειναι να υπαρχουν φτωχοι και πλουσιοι γιατι πιστευουν οτι ετσι ειναι η φυσικη ταξη πραγματων και οτι ο πλουσιος εχει λεφτα λογω ικανοτητων. Οποτε αν τους παρεις τις περιουσιες και τους εξισωσεις με την πλεμπα θα το αντιληφθουν ως αδικια.

Η καθε ταξη αντιλαμβανεται διαφορετικα το δικαιο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 22 Ιούλ 2022, 14:45

BaKXOS_Lysios έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:

Έχει πει ο Μαρξ ότι η θεωρία του δεν έχει παναθρώπινο χαρακτήρα; :sgrat:

Όχι. Για σένα λίγες σελίδες πριν και για το λαχου απο πάνω το είπε:

Δεν κατάλαβα τι θες να πεις, αλλά η κοσμοθεωρία μας αποκτά παναθρώπινο χαρακτήρα στο στάδιο της σοσιαλιστικής οικοδόμησης και όχι την περίοδο της μάχης για την εξουσία.
Την περίοδο της ταξικής πάλης (σε έδαφος καπιταλισμού) υπερασπίζουμε αποκλειστικά τα στενά ταξικά και οικονομικά συμφέροντα των εργαζομένων προσανατολίζοντας τους στο ότι ο αγώνας για βελτίωση της
οικονομικής τους κατάστασης είναι μόνο ένα προσωρινό στάδιο προς την επίτευξη του στρατηγικού μας στόχου που είναι να περάσει η εξουσία στα δικά τους χέρια.
1 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 22 Ιούλ 2022, 15:47

Ραν ταν πλαν έγραψε:Δεν κατάλαβα τι θες να πεις, αλλά η κοσμοθεωρία μας αποκτά παναθρώπινο χαρακτήρα στο στάδιο της σοσιαλιστικής οικοδόμησης και όχι την περίοδο της μάχης για την εξουσία.

Αφού απαντάς μια χαρά κατάλαβες. (Αυτό που δεν σε συμφέρει δεν το κατάλαβες βέβαια :D )
Είπε ο Μαρξ ότι την περίοδο της πάλης η θεωρία του είναι ταξική ενώ στο σοσιαλισμό μετατρέπεται σε πάνανθρωπινη; Μήπως ερμηνεύετε κι εσείς κατά το δοκούν και κάνετε προεκτάσεις (δεν είναι κακό, είναι φυσικό και μια ιστορική διαδικασία η επανερμηνεία και η προέκταση των ιδεών ενός παρελθοντικου ιστορικού υποκειμένου).
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 22 Ιούλ 2022, 15:58

Ραν ταν πλαν έγραψε:ήδη σε αρκετά ευρωπαϊκά κράτη τα ΚΚ βρίσκονται εκτός νόμου και οι ηγέτες τους είναι σε φυλακές (κούλαρε οι συριζαίοι δεν κινδυνεύουν). :D

:freezing: :freezing: :freezing:
Κράτα τα αυτά να μου τα πεις αργότερα στον καύσωνα.........
(Σε ποιες ευρωπαϊκές χώρες διώκονται κομουνιστικα κόμματα;)
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 22 Ιούλ 2022, 17:54

FB_IMG_1658501614934.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 22 Ιούλ 2022, 20:12

pluton έγραψε:FB_IMG_1658501614934.jpg

Έλα ρε τανκς θέλει να πυροβολήσεις τη γιαγιά στο ΑΤΜ πισώπλατα;; :laugh1: :laugh1: :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 22 Ιούλ 2022, 20:20

BaKXOS_Lysios έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:ήδη σε αρκετά ευρωπαϊκά κράτη τα ΚΚ βρίσκονται εκτός νόμου και οι ηγέτες τους είναι σε φυλακές (κούλαρε οι συριζαίοι δεν κινδυνεύουν). :D

:freezing: :freezing: :freezing:
Κράτα τα αυτά να μου τα πεις αργότερα στον καύσωνα.........
(Σε ποιες ευρωπαϊκές χώρες διώκονται κομουνιστικα κόμματα;)

Αλβανία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Τσεχία, Εσθονία, Μολδαβία, Ουκρανία και Γερμανία.
Στις υπόλοιπες ή έχουν συριζοποιηθεί ή έχουν μπει συνταγματικά εμπόδια στη λειτουργία τους.
Και όλα αυτά με τη βούλα του ευρωπαϊκού δικαστηρίου που σημαίνει ότι η ΕΕ είναι προσανατολισμένη στην πλήρη απαγόρευση τους (Διακήρυξη Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Μάης 2019).
Την υπέγραψε και ο Τσίπρας για να μην ξεχνιόμαστε. :D
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 22 Ιούλ 2022, 20:22

pluton έγραψε:FB_IMG_1658501614934.jpg

Η Κίνα έχει κομμουνιστική δικτατορία μόνο στο μυαλό του Πλούτωνα. :D

Πλούτωνα αν γράψεις εδώ για τη χούντα θα πάνε κουβά.
Ήδη με την αναφορά στην Κίνα είσαι εκτός θέματος.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 22 Ιούλ 2022, 20:30

BaKXOS_Lysios έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:Δεν κατάλαβα τι θες να πεις, αλλά η κοσμοθεωρία μας αποκτά παναθρώπινο χαρακτήρα στο στάδιο της σοσιαλιστικής οικοδόμησης και όχι την περίοδο της μάχης για την εξουσία.

Αφού απαντάς μια χαρά κατάλαβες. (Αυτό που δεν σε συμφέρει δεν το κατάλαβες βέβαια :D )
Είπε ο Μαρξ ότι την περίοδο της πάλης η θεωρία του είναι ταξική ενώ στο σοσιαλισμό μετατρέπεται σε πάνανθρωπινη; Μήπως ερμηνεύετε κι εσείς κατά το δοκούν και κάνετε προεκτάσεις (δεν είναι κακό, είναι φυσικό και μια ιστορική διαδικασία η επανερμηνεία και η προέκταση των ιδεών ενός παρελθοντικου ιστορικού υποκειμένου).

Οσο υπαρχουν ταξεις, θα υπαρχει και ταξικη παλη αρα καμια ιδεολογια δε θα ειναι πανανθρωπινη γιατι θα εκφραζει ταξικα συμφεροντα. Μονο η καταργηση των ταξικων και αλλων διαχωρισμων μπορει να θεσει τα θεμελια για την αναδειξη μιας πραγματικα πανανθρωπινης ιδεολογιας.
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”