bizeli έγραψε:Λάθος θυμάσαι.
Σίγουρα σε κάθε εποχή επικρατεί η γυναικεία φιλαρέσκεια αλλά στα παλαιότερα χρόνια πρώτον δεν υπήρχαν τα ίδια μέσα και οι επιλογές που υπάρχουν σήμερα και δεύτερον αυτή η γυναικεία φιλαρέσκεια άρχιζε στη σωστή ηλικία.
Όταν δηλαδή γινόσουν γυναίκα και δεν ήσουν ακόμα παιδάκι.
Σήμερα από πολύ νωρίς μικρά κορίτσια, που πάνε σχολείο, ακόμα φέρονται λες και πρόκειται να φωτογραφηθούν στη vogue.
Εγώ θυμάμαι στην ηλικία τους ούτε τα φρύδια μου δεν είχα βγάλει ακόμα και κυκλοφορούσα λες και είχα βγει από το κατηχητικό.
Η αυτοπροβολή δεν ήταν τότε ο αυτοσκοπός.
Οντως δεν ηταν ιδια τα μεσα αλλα οι γυναικες ηταν φιλαρεσκες στο βαθμο που μπορουσαν. Οσο για την ηλικια παντα θυμαμαι τους μεγαλυτερους να παραπονιουνται οτι οι μικροτεροι ξεπεταγονται πιο νωρις απο οτι ''πρεπει''. Τα ιδια ελεγαν για την γενια μου και τα ιδια λενε τωρα οι συνομηλικοι μου για τους μικροτερους...
.gif)
Ειναι ο κυκλος της ζωης.
Κατα την γνωμη μου ολη αυτη η κατασταση εκπορευεται απο την βαθεια και επι αιωνες ριζωμενη αντιληψη οτι ο υπερτατος σκοπος της γυναικας ειναι να βρει εναν αντρα οποτε ο καλλωπισμος εντασσεται σε αυτο το πλαισιο.
Φυσικα παιζουν μεσα και συμφεροντα απο διαφορες εταιριες που περνανε το μηνυμα οτι το φυσικο γυναικειο προσωπο ειναι ασχημο και πρεπει μια γυναικα να βαλει 100 προιοντα για να γινει ωραια. Προιοντα που εντελως τυχαια και βολικα πουλανε οι ιδιες εταιριες

Οι πιο πολλες γυναικες που ξερω θεωρουν οτι ειναι ''χαλια'' αβαφες και οι περισσοτερες δεν εχουν κανενα δερματικο προβλημα αλλα αντιθετως χαλανε το δερμα τους με τοσες μπογιες.