Μουσικές, στιχάκια και λοιπά εδώδιμα και αποικιακά.

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Πέθανε από κορωνοϊό ο Γιώργος Τράγκας

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 14 Δεκ 2021, 23:58

NikosVy έγραψε:Μα δοκιμάζω στο sing.gr όλα τα δικά σας λόγια και δεν βγάζουν ούτε ομοιοκαταληξίες ούτε ρίμες. Ρυθμικά χτύπαγαν παλαμάκια μόνο οι Αξιωματούχοι στο Πολιτ Μπυρο της ΕΣΣΔ και αυτό είχε ρυθμική αξία. Το καταργήσατε και αυτό.

Βρήκα το κορίτσι μιλάμει με πιο μικρές λέξεις και φράσεις. Έδειξε ενδιαφέρον για το τραγούδι και τη μουσική και παρασύρθηκα.

Το κακό είναι ότι ότι φτιάχνω εγώ καταλήγει στο Sibelius 7 ή στο πιάνο μου, ενώ εσείς έχει συνηθίσει να ακούτε καψουροτράγουδα στο youtube.

E, όχι, δεν κάθομαι να φτιάχνω για το youtube. Διαδικτυακά παίζω με τους μπριτζέρ δεν παίζω αλλού.

Καλα, εδω γραφουν τετοια στιχακια επαγγελματιες στιχουργοι και κονομανε κιολας. Παρε παραδειγμα τον μακαριτη τον Παντελιδη

Δεν ταιριάζετε σου λέω
Τόσο αντικειμενικά στο λέω
Και άσ' τις φίλες σου να λένε το αντίθετο
Ξέρεις μάτια μου πού μένω
Και όσο δίνεσαι θα περιμένω
Από αντίδραση το ξέρω το έκανες και αυτό

Μονο το μενω με το περιμενω ριμαρει αλλα εκει ο Παντελος εκλεψε γιατι χρησιμοποιησε τις τελευταιες δυο συλλαβες (με-νω) δυο φορες σε δυο συνεχομενους στιχους.

Παρε και ενα προσφατο απο αλλο ''συνθετη''

Σε έχουν για παλιόπαιδο
μα το δικό μου το παλιόπαιδο
είσαι εσύ και σ’ αγαπώ.
Σε έχουν για παλιόπαιδο
είσαι εσύ και σ’ αγαπώ.

Ο μεγας ποιητης εκανε ομοιοκαταληξια το ''παλιοπαιδο'' με το ''παλιοπαιδο''. Μιλαμε για συνεχιστη του Ριτσου.

Ας ειμαστε επιεικεις με το Μπιζελι λοιπον :fico:
0 .

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 15 Δεκ 2021, 00:06

Λαχουρένιος έγραψε:Παρε και ενα προσφατο απο αλλο ''συνθετη''

Σε έχουν για παλιόπαιδο
είσαι εσύ και σ’ αγαπώ.
Σε έχουν για παλιόπαιδο
είσαι εσύ και σ’ αγαπώ.

Ο μεγας ποιητης εκανε ομοιοκαταληξια το ''παλιοπαιδο'' με το ''παλιοπαιδο''. Μιλαμε για συνεχιστη του Ριτσου.

Εικόνα
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 15 Δεκ 2021, 01:10

Εγώ να πω μόνο κάτι τελευταίο και θα σταματήσω γιατί θα φάω βρίσιμο στο τέλος. Αλλά θέλω να το πω.

Πάντα είχα το δίλημμα τι είναι πιο σημαντικό σε ένα τραγούδι. Ο στίχος ή η μουσική;
Έβαζα ένα κλικ παραπάνω τη μουσική, γιατί τραγούδι χωρίς στίχο μπορεί να υπάρξει αλλά τραγούδι χωρίς μουσική δε γίνεται.
Αλλά μετά άκουγα ένα τραγούδι με πολύ δυνατό στίχο και πάλι ξαναέπεφτα στο ίδιο δίλημμα.
Δεν μπορούσα να αποφασίσω. Στίχος ή μουσική είναι αυτό που απογειώνει ένα τραγούδι.
Με την ευκαιρία που μου έδωσε ο Νίκος να πιεστώ (γιατί πραγματικά πιέστηκα) να γράψω 3 αράδες κατάλαβα πόσο δύσκολο πράγμα είναι να γράφεις στίχο.
Πραγματικά από τότε που μπήκα σε αυτή τη διαδικασία, έστω και σε αυτή την μικρή και αποτυχημένη προσπάθεια, κάθε που ακούω ένα τραγούδι (μα κάθε φορά όμως) λέω
"Πω ρε φίλε... πώς τον σκέφτηκε αυτόν τον στίχο;"

Από το πιο χαζό κομμάτι πχ "τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι" μέχρι Κραουνάκη ξέρω γω.
Για μένα είναι μια πολύ σύνθετη διαδικασία.
Να σκεφτείς το θέμα, να πιάσεις το συναίσθημα, να βρεις τις λέξεις, να τις ταιριάξεις ... πω πω δεν ξέρω.

Πώς να σας το πω; Κάθομαι και προσέχω λέξη λέξη κάθε τραγούδι πλέον.
Και ζηλεύω τους φτασμένους κι έμπειρους στιχουργούς συναδέλφους μου.
Μπράβο ρε φίλε.
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 15 Δεκ 2021, 04:52

bizeli έγραψε:Εγώ να πω μόνο κάτι τελευταίο και θα σταματήσω γιατί θα φάω βρίσιμο στο τέλος. Αλλά θέλω να το πω.

Πάντα είχα το δίλημμα τι είναι πιο σημαντικό σε ένα τραγούδι. Ο στίχος ή η μουσική;
Έβαζα ένα κλικ παραπάνω τη μουσική, γιατί τραγούδι χωρίς στίχο μπορεί να υπάρξει αλλά τραγούδι χωρίς μουσική δε γίνεται.
Αλλά μετά άκουγα ένα τραγούδι με πολύ δυνατό στίχο και πάλι ξαναέπεφτα στο ίδιο δίλημμα.
Δεν μπορούσα να αποφασίσω. Στίχος ή μουσική είναι αυτό που απογειώνει ένα τραγούδι.
Με την ευκαιρία που μου έδωσε ο Νίκος να πιεστώ (γιατί πραγματικά πιέστηκα) να γράψω 3 αράδες κατάλαβα πόσο δύσκολο πράγμα είναι να γράφεις στίχο.
Πραγματικά από τότε που μπήκα σε αυτή τη διαδικασία, έστω και σε αυτή την μικρή και αποτυχημένη προσπάθεια, κάθε που ακούω ένα τραγούδι (μα κάθε φορά όμως) λέω

Από το πιο χαζό κομμάτι πχ "τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι" μέχρι Κραουνάκη ξέρω γω.
Να σκεφτείς το θέμα, να πιάσεις το συναίσθημα, να βρεις τις λέξεις, να τις ταιριάξεις ... πω πω δεν ξέρω.

Μπράβο ρε φίλε.

συγχαρητήρια που έλυσες το τόσο σοβαρό θέμα σου
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 15 Δεκ 2021, 09:54

bizeli έγραψε:Εγώ να πω μόνο κάτι τελευταίο και θα σταματήσω γιατί θα φάω βρίσιμο στο τέλος. Αλλά θέλω να το πω.

Μπράβο ρε φίλε.

να σου πω μπηκα και εγω στον πειρασμο να γραψω στιχους αλλα μου ειναι δυσκολο
αυτο που παω να σου στην πραξη ειναι οτι αν δεν ασχοληθεις σοβαρα δεν σου ειναι ευκολο να γραψεις στιχους αλλα αν μπεις στην διαδικασια να σκεφτεσαι με στιχους ειναι ευκολο
αλλα αν δεν ζεις καταστασεις με ανθρωπους γεγονοτα κλπ γινεται ακομη πιο δυσκολο

εμενα μου ειπαν ολοι οτι αν δεν φτασω τους εκατο πινακες που να ειναι για πεταμα
δεν γινομαι ζωγραφος ..και οσο το δουλευω τοσο καλυτερα αντιλαμβανομαι
τα χρωματα και τις παραστασεις ...σημερα τους μετρησα με το ματι και ειναι γυρω
στους τριαντα οποτε εχω πολυ ψωμι ακομη μεχρι τους εκατο

και οχι δεν τρολλαρει ο νικος απλα ειναι ιδιαιτερο ατομο και πολυ σοβαρος παραπανω
απο οσο πρεπει ..
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

...........

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 15 Δεκ 2021, 10:58

..........
1 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

........................

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 15 Δεκ 2021, 11:17

............
0 .

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

.........

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 15 Δεκ 2021, 12:00

............
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 15 Δεκ 2021, 12:20

NikosVy έγραψε:Nemo. Πιστεύεις ότι το βιβλίο που συνεστησα στην bizeli δεν είναι κατάλληλο; Εσύ σαν ζωγράφος δεν πιστεύεις ότι όπως ορισμενα χρώματα πρέπει σε ορισμένα σημεία του πινακα να τονίζονται περισσότερο από αλλα σε άλλο σημείο, αντίστοιχα στη μουσική με την ίδια λογικη στο τραγούδι δεν πρέπει ορισμενα φωνηεντα να διαρκούν περισσότερο από άλλα; Αυτό; Δεν ειναι ο προβληματισμός της bizeli;

φυσικα και εχεις δικιο νικος και με την μουσικη συμβαινει οτι και στα μοτιβα των χρωματων
η συγχορδια των τονων και των χρωματων ο κυριαρχικος τονος και η αρμονια ειναι
η πεμπτουσια καθε καλου ζωγραφου κλπ κλπ :) (ελπιζω να του την σπασαμε του βαλλον)
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

....

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 15 Δεκ 2021, 12:29

....
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”