ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Στύγιος

Re: ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 05 Ιαν 2018, 21:38

Admin έγραψε:Τα βλέπεις αφεντικούλι που μου έλεγες δεν κάνω καλή δουλειά;

Θέλω αύξηση! :yesyes:

Ολοκλήρωσες επιτυχώς την 1η φάση αξιολόγησης. To be continued...
0 .

Άβαταρ μέλους
Nandros
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Nandros » 05 Ιαν 2018, 23:12

Λαχουρένιος έγραψε:Εν τω μεταξυ δεν τους πειραζει που στα σχολεια μαθαινουμε για τον Αχιλλεα ενα εξαμηνο στο Γυμνασιο, ενω για τον Αβρααμ, τον Ισαακ και ολη την εβραικη μουργα μαθαινουμε επι 12 χρονια :nono:

True αιλυναις κατα τα αλλα, που οι οριτζιναλ αρχαιοι ελληνες ταραζαν στην καζουρα τα χριστιανα πιο πολυ απ'οτι εμεις τον Αριστο

Εκείνη την εποχή είχα μια παιδική απορία: Πώς είναι δυνατόν να θεωρούμε τον Ηρακλή, Θησέα, Αχιλλέα σαν Ελληνική Μυθολογία, αλλά τον Αβραάμ, Γεδεών, Σαμψών σαν ιστορικά πρόσωπα;
Πάντως είχα αρκετό νιονιό να μην εκφράσω την απορία μου στον Θεολόγο εκείνα τα πέτρινα χρόνια!
Δεν έμαθα ποτέ αν και άλλοι είχαν την ίδια απορία και πότε τους μπήκε στο κεφάλι!
.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 05 Ιαν 2018, 23:30

Δεν βλέπω κάτι το κακό. Γιατί όχι;
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Nandros
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Nandros » 05 Ιαν 2018, 23:42

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Δεν βλέπω κάτι το κακό. Γιατί όχι;

Εικόνα
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 05 Ιαν 2018, 23:52

Ξέρω γω, στο αρχαίο θέατρο οι άνδρες έπαιζαν και τους γυναικείους ρόλους. Αργότερα στην δύση οι αρχαίοι εμφανιζόταν με αναχρονιστικές ενδυμασίες και χαρακτηριστικά. Γιατί σήμερα δλδ δεν μπορεί ένας σκηνοθέτης να χρησιμοποιήσει εγχρώμους ηθοποιούς; Απο που κι ως που θα πρέπει αυτό να προσβάλλει τους νεοΕΛς;
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 06 Ιαν 2018, 00:38

Nandros έγραψε:Εκείνη την εποχή είχα μια παιδική απορία: Πώς είναι δυνατόν να θεωρούμε τον Ηρακλή, Θησέα, Αχιλλέα σαν Ελληνική Μυθολογία, αλλά τον Αβραάμ, Γεδεών, Σαμψών σαν ιστορικά πρόσωπα;
Πάντως είχα αρκετό νιονιό να μην εκφράσω την απορία μου στον Θεολόγο εκείνα τα πέτρινα χρόνια!
Δεν έμαθα ποτέ αν και άλλοι είχαν την ίδια απορία και πότε τους μπήκε στο κεφάλι!

Ναι και σου μαθαινουν σαν αυτονοητο οτι η Βιβλος ειναι ιστορικο γεγονος ξερω γω...

Κατα τα αλλα μας πειραζει ο προσηλυτισμος των Ιεχωβαδων, εδω οι ΧΟ εχουν ΔΥ να κανουν προσηλυτισμο για παρτη τους
0 .

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Πασιφάη » 06 Ιαν 2018, 11:48

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Ξέρω γω, στο αρχαίο θέατρο οι άνδρες έπαιζαν και τους γυναικείους ρόλους. Αργότερα στην δύση οι αρχαίοι εμφανιζόταν με αναχρονιστικές ενδυμασίες και χαρακτηριστικά. Γιατί σήμερα δλδ δεν μπορεί ένας σκηνοθέτης να χρησιμοποιήσει εγχρώμους ηθοποιούς; Απο που κι ως που θα πρέπει αυτό να προσβάλλει τους νεοΕΛς;

Σαφώς και μπορεί να το κάνει. Ελευθερία έκφρασης έχουμε. Δεν μπορούμε όμως να παραποιούμε και να ισοπεδώνουμε τα πάντα όλα, προς τέρψιν.
Γιατί θα πρέπει σε μερικά χρόνια από τώρα, να θεωρούν πως ο Αχιλλέας ήταν όντως μαύρος; Πρόσεξε. Δεν μπαίνω στην ρατσιστική εκδοχή του πράγματος, διότι δεν ταιριάζει στο ήθος μου.
Κάθε πολιτισμός έχει τις δικές του αρετές και μειονεκτήματα. Αυτό που με ενοχλεί είναι πως όλο αυτό λίγο- λίγο, αναπαράγεται λάθος. Δεν είναι κακό να μάθουν τα Ελληνόπουλα, την Ιλιάδα ή την Οδύσσεια, ατόφια, δίχως παρεμβάσεις που ενδεχομένως θα μπερδέψουν στο θέμα της κατανόησης.
Το πώς εκφράζονται σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, δεν με αφορά. Έχω δει στο παρελθόν όμως, λανθασμένες προσεγγίσεις ακόμη και σε τοπωνύμια, διαστρεβλώσεις ιστορικές, που ειλικρινά απόρησα.
Δεν είμαι κακοπροαίρετος άνθρωπος. Δεν τα βλέπω όλα με το στυλ ''όλοι θέλουν να μας εξαφανίσουν''. Αυτό που ειλικρινά θα ήθελα στα πλαίσια εκείνα που γίνεται, είναι ένας στοιχειώδης σεβασμός.
Μακρυά από μένα, παντός είδους φανατισμοί.
1 .
Επίτιμη stalker του Ελεύθερου, παγάνι, ακομμάτιστη και μη με ζαλίζετε διότι μπινελικώνω.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 06 Ιαν 2018, 11:52

Διαβασα στο fb την εξης σωστη αποψη:

Αμα θελει το Χολιγουντ να προβαλλει πραγματικα τον πολυπολιτισμο και τον σεβασμο στην διαφορετικοτητα, γιατι δε διασκευαζει αφρικανικους, ασιατικους κλπ μυθους?

Η προσεγγιση να βαζουμε αλλοφυλους σε δυτικους μυθους ειναι εγγενως ρατσιστικη. Οτι δηλαδη ο αλλοφυλος δεν εχει κουλτουρα αξια θαυμασμου οποτε ας τον βαλουμε τον καημενο μεσα σε μια δυτικη ιστορια/μυθο για να τον αναβαθμισουμε.
1 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 06 Ιαν 2018, 11:57

Πασιφάη έγραψε:
Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Ξέρω γω, στο αρχαίο θέατρο οι άνδρες έπαιζαν και τους γυναικείους ρόλους. Αργότερα στην δύση οι αρχαίοι εμφανιζόταν με αναχρονιστικές ενδυμασίες και χαρακτηριστικά. Γιατί σήμερα δλδ δεν μπορεί ένας σκηνοθέτης να χρησιμοποιήσει εγχρώμους ηθοποιούς; Απο που κι ως που θα πρέπει αυτό να προσβάλλει τους νεοΕΛς;

Σαφώς και μπορεί να το κάνει. Ελευθερία έκφρασης έχουμε. Δεν μπορούμε όμως να παραποιούμε και να ισοπεδώνουμε τα πάντα όλα, προς τέρψιν.
Γιατί θα πρέπει σε μερικά χρόνια από τώρα, να θεωρούν πως ο Αχιλλέας ήταν όντως μαύρος; Πρόσεξε. Δεν μπαίνω στην ρατσιστική εκδοχή του πράγματος, διότι δεν ταιριάζει στο ήθος μου.
Κάθε πολιτισμός έχει τις δικές του αρετές και μειονεκτήματα. Αυτό που με ενοχλεί είναι πως όλο αυτό λίγο- λίγο, αναπαράγεται λάθος. Δεν είναι κακό να μάθουν τα Ελληνόπουλα, την Ιλιάδα ή την Οδύσσεια, ατόφια, δίχως παρεμβάσεις που ενδεχομένως θα μπερδέψουν στο θέμα της κατανόησης.
Το πώς εκφράζονται σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, δεν με αφορά. Έχω δει στο παρελθόν όμως, λανθασμένες προσεγγίσεις ακόμη και σε τοπωνύμια, διαστρεβλώσεις ιστορικές, που ειλικρινά απόρησα.
Δεν είμαι κακοπροαίρετος άνθρωπος. Δεν τα βλέπω όλα με το στυλ ''όλοι θέλουν να μας εξαφανίσουν''. Αυτό που ειλικρινά θα ήθελα στα πλαίσια εκείνα που γίνεται, είναι ένας στοιχειώδης σεβασμός.

Δεν καταλαβαίνω τι ισοπεδώνεται όταν ο Αχιλλέας παρουσιάζεται ως μαύρος;

Ή γιατί αποτελεί στοιχειώδη σεβασμό το να τον παρουσιάσεις ως λευκό. Σεβασμό σε τι, στην φυλή/ράτσα του;
0 .

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Πασιφάη » 06 Ιαν 2018, 12:01

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:
Πασιφάη έγραψε:

Δεν καταλαβαίνω τι ισοπεδώνεται όταν ο Αχιλλέας παρουσιάζεται ως μαύρος;

Ή γιατί αποτελεί στοιχειώδη σεβασμό το να τον παρουσιάσεις ως λευκό. Σεβασμό σε τι, στην φυλή/ράτσα του;

Όχι. Σεβασμό στην Ιστορία, στην Μυθολογία, στον Πολιτισμό, όπως θες πες το. Ξεκαθάρισα νομίζω την άποψή μου.
0 .
Επίτιμη stalker του Ελεύθερου, παγάνι, ακομμάτιστη και μη με ζαλίζετε διότι μπινελικώνω.

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”