Admin έγραψε:Τα βλέπεις αφεντικούλι που μου έλεγες δεν κάνω καλή δουλειά;
Θέλω αύξηση!
Ολοκλήρωσες επιτυχώς την 1η φάση αξιολόγησης. To be continued...
Admin έγραψε:Τα βλέπεις αφεντικούλι που μου έλεγες δεν κάνω καλή δουλειά;
Θέλω αύξηση!

Λαχουρένιος έγραψε:Εν τω μεταξυ δεν τους πειραζει που στα σχολεια μαθαινουμε για τον Αχιλλεα ενα εξαμηνο στο Γυμνασιο, ενω για τον Αβρααμ, τον Ισαακ και ολη την εβραικη μουργα μαθαινουμε επι 12 χρονια![]()
True αιλυναις κατα τα αλλα, που οι οριτζιναλ αρχαιοι ελληνες ταραζαν στην καζουρα τα χριστιανα πιο πολυ απ'οτι εμεις τον Αριστο

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Δεν βλέπω κάτι το κακό. Γιατί όχι;

Nandros έγραψε:Εκείνη την εποχή είχα μια παιδική απορία: Πώς είναι δυνατόν να θεωρούμε τον Ηρακλή, Θησέα, Αχιλλέα σαν Ελληνική Μυθολογία, αλλά τον Αβραάμ, Γεδεών, Σαμψών σαν ιστορικά πρόσωπα;
Πάντως είχα αρκετό νιονιό να μην εκφράσω την απορία μου στον Θεολόγο εκείνα τα πέτρινα χρόνια!
Δεν έμαθα ποτέ αν και άλλοι είχαν την ίδια απορία και πότε τους μπήκε στο κεφάλι!

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Ξέρω γω, στο αρχαίο θέατρο οι άνδρες έπαιζαν και τους γυναικείους ρόλους. Αργότερα στην δύση οι αρχαίοι εμφανιζόταν με αναχρονιστικές ενδυμασίες και χαρακτηριστικά. Γιατί σήμερα δλδ δεν μπορεί ένας σκηνοθέτης να χρησιμοποιήσει εγχρώμους ηθοποιούς; Απο που κι ως που θα πρέπει αυτό να προσβάλλει τους νεοΕΛς;

Πασιφάη έγραψε:Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Ξέρω γω, στο αρχαίο θέατρο οι άνδρες έπαιζαν και τους γυναικείους ρόλους. Αργότερα στην δύση οι αρχαίοι εμφανιζόταν με αναχρονιστικές ενδυμασίες και χαρακτηριστικά. Γιατί σήμερα δλδ δεν μπορεί ένας σκηνοθέτης να χρησιμοποιήσει εγχρώμους ηθοποιούς; Απο που κι ως που θα πρέπει αυτό να προσβάλλει τους νεοΕΛς;
Σαφώς και μπορεί να το κάνει. Ελευθερία έκφρασης έχουμε. Δεν μπορούμε όμως να παραποιούμε και να ισοπεδώνουμε τα πάντα όλα, προς τέρψιν.
Γιατί θα πρέπει σε μερικά χρόνια από τώρα, να θεωρούν πως ο Αχιλλέας ήταν όντως μαύρος; Πρόσεξε. Δεν μπαίνω στην ρατσιστική εκδοχή του πράγματος, διότι δεν ταιριάζει στο ήθος μου.
Κάθε πολιτισμός έχει τις δικές του αρετές και μειονεκτήματα. Αυτό που με ενοχλεί είναι πως όλο αυτό λίγο- λίγο, αναπαράγεται λάθος. Δεν είναι κακό να μάθουν τα Ελληνόπουλα, την Ιλιάδα ή την Οδύσσεια, ατόφια, δίχως παρεμβάσεις που ενδεχομένως θα μπερδέψουν στο θέμα της κατανόησης.
Το πώς εκφράζονται σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, δεν με αφορά. Έχω δει στο παρελθόν όμως, λανθασμένες προσεγγίσεις ακόμη και σε τοπωνύμια, διαστρεβλώσεις ιστορικές, που ειλικρινά απόρησα.
Δεν είμαι κακοπροαίρετος άνθρωπος. Δεν τα βλέπω όλα με το στυλ ''όλοι θέλουν να μας εξαφανίσουν''. Αυτό που ειλικρινά θα ήθελα στα πλαίσια εκείνα που γίνεται, είναι ένας στοιχειώδης σεβασμός.
Μακρυά από μένα, παντός είδους φανατισμοί.

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Πασιφάη έγραψε:
Σαφώς και μπορεί να το κάνει. Ελευθερία έκφρασης έχουμε. Δεν μπορούμε όμως να παραποιούμε και να ισοπεδώνουμε τα πάντα όλα, προς τέρψιν.
Γιατί θα πρέπει σε μερικά χρόνια από τώρα, να θεωρούν πως ο Αχιλλέας ήταν όντως μαύρος; Πρόσεξε. Δεν μπαίνω στην ρατσιστική εκδοχή του πράγματος, διότι δεν ταιριάζει στο ήθος μου.
Κάθε πολιτισμός έχει τις δικές του αρετές και μειονεκτήματα. Αυτό που με ενοχλεί είναι πως όλο αυτό λίγο- λίγο, αναπαράγεται λάθος. Δεν είναι κακό να μάθουν τα Ελληνόπουλα, την Ιλιάδα ή την Οδύσσεια, ατόφια, δίχως παρεμβάσεις που ενδεχομένως θα μπερδέψουν στο θέμα της κατανόησης.
Το πώς εκφράζονται σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, δεν με αφορά. Έχω δει στο παρελθόν όμως, λανθασμένες προσεγγίσεις ακόμη και σε τοπωνύμια, διαστρεβλώσεις ιστορικές, που ειλικρινά απόρησα.
Δεν είμαι κακοπροαίρετος άνθρωπος. Δεν τα βλέπω όλα με το στυλ ''όλοι θέλουν να μας εξαφανίσουν''. Αυτό που ειλικρινά θα ήθελα στα πλαίσια εκείνα που γίνεται, είναι ένας στοιχειώδης σεβασμός.
Μακρυά από μένα, παντός είδους φανατισμοί.
Δεν καταλαβαίνω τι ισοπεδώνεται όταν ο Αχιλλέας παρουσιάζεται ως μαύρος;
Ή γιατί αποτελεί στοιχειώδη σεβασμό το να τον παρουσιάσεις ως λευκό. Σεβασμό σε τι, στην φυλή/ράτσα του;