τι σκέφτεσαι τώρα;

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: τι σκέφτεσαι τώρα;

Δημοσίευσηαπό bizeli » 22 Δεκ 2020, 19:53

Λαχουρένιος έγραψε:Ειναι ομως τοσο απλο και γρηγορο σαν διαδικασια που δεν βρισκω τον λογο να ψαχνεις για εναλλακτικες. Το να συνδεσεις ενα καλωδιο παιρνει το ιδιο ή λιγοτερο με το να ψαχνεις δικτυο wifi.

Βρε συ αφού σε λέω σε περίπτωση που δεν έχεις δυνατότητα να συνδέσεις καλώδιο.
Γιατί επιμένεις;

Λαχουρένιος έγραψε: Το ψαξιμο σε διαφορους φακελους δεν εχει να κανει με τον τροπο συνδεσης με το πισι. Οπως και να το συνδεσεις το κινητο, παλι θα πρεπει να ψαξεις τα αρχεια που θελεις.

Οι φωτογραφιες ή τα εγγραφα βρισκονται μεσα σε συγκεκριμενους φακελους στο κινητο οποτε μου κανει εντυπωση που λες οτι ψαχνεις σε 100 φακελους. Καποιο λαθος θα κανεις. Επισης σαν αρχεια ειναι μικρα οποτε η μεταφορα τους δεν παιρνει ωρα.

Ρε πουλάκι μου για να καταλάβεις ακριβώς τι έκανα.
Είχα δημιουργήσει στο pc μου πχ 100 φακέλους (φάκελος 1, φάκελος 2 .... κτλ).
Μέσα σε κάθε φάκελο ήθελα να στείλω κάποιες φωτό που τραβούσα επί τόπου με το κινητό μου.
Ωραία ως εδώ;
Συνέδεσα με καλώδιο το κινητό στο pc αλλά δεν έκανε καλή επαφή και κάθε φορά που κουνιόταν το κινητό έπρεπε να κάνω από την αρχή την εξής διαδικασία για ΜΙΑ φωτό που έστελνα ξεχωριστά.
1.Να αναγνωρίσει το pc μου το κινητό.
2. Αφού γίνει αυτό να μπω στο "ο υπολογιστής μου"
3. Να ανοίξω τον φάκελο DCIM
4. Να ανοίξω τον φάκελο camera
5. Να εντοπίσω τη φωτό
6. Δεξί κλικ και copy
7. Ανοίγω τον φάκελο που θέλω να μπει και paste
8. Άντε πάλι από την αρχή...

Και αυτό έπρεπε να το κάνω για εκατοντάδες χιλιάδες φωτό.

Ε δε μας γαμάς; (σόρι κιόλας)
Τραβάω μια φωτό και θέλω να φύγει κατευθείαν στον φάκελο του pc που θέλω.
Γίνεται;
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 22 Δεκ 2020, 20:04

Δλδ φτάσαμε στο σημείο τα κινητά μας να μας φτιάχνουν μέχρι και καφέ και δεν μπορούν να κάνουν αυτό το απλό πράγμα;

Παιδιά μπορώ να κάθομαι απεριόριστες ώρες μπροστά στον υπολογιστή. Δεν έχω πρόβλημα.
Ένα πράγμα μόνο μη μου πεις.
Άνοιγε φακέλους και υποφακέλους και υπο - υπο φακέλους και ανοιγόκλεινε παράθυρα κτλ

Το σιχαίνομαι αυτό το πράγμα.
Καίω εγκεφαλικά κύτταρα πραγματικά.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 22 Δεκ 2020, 20:07

bizeli έγραψε:Ρε πουλάκι μου για να καταλάβεις ακριβώς τι έκανα.
Είχα δημιουργήσει στο pc μου πχ 100 φακέλους (φάκελος 1, φάκελος 2 .... κτλ).
Μέσα σε κάθε φάκελο ήθελα να στείλω κάποιες φωτό που τραβούσα επί τόπου με το κινητό μου.
Ωραία ως εδώ;
Συνέδεσα με καλώδιο το κινητό στο pc αλλά δεν έκανε καλή επαφή και κάθε φορά που κουνιόταν το κινητό έπρεπε να κάνω από την αρχή την εξής διαδικασία για ΜΙΑ φωτό που έστελνα ξεχωριστά.
1.Να αναγνωρίσει το pc μου το κινητό.
2. Αφού γίνει αυτό να μπω στο "ο υπολογιστής μου"
3. Να ανοίξω τον φάκελο DCIM
4. Να ανοίξω τον φάκελο camera
5. Να εντοπίσω τη φωτό
6. Δεξί κλικ και copy
7. Ανοίγω τον φάκελο που θέλω να μπει και paste
8. Άντε πάλι από την αρχή...

Και αυτό έπρεπε να το κάνω για εκατοντάδες χιλιάδες φωτό.

Ε δε μας γαμάς; (σόρι κιόλας)
Τραβάω μια φωτό και θέλω να φύγει κατευθείαν στον φάκελο του pc που θέλω.
Γίνεται;

Αυτο που περιγραφεις δεν εχει να κανει με τον τροπο που συνδεεται το κινητο σου με το πισι, αυτο εχει να κανει με το πως εχεις οργανωσει εσυ τους φακελους σου. Μπορεις να τους συμπτηξεις και να εχεις λιγοτερους. Το μονο που μπορεις να κανεις τωρα ειναι να τους εχεις ολους ανοικτους σε διαφορετικα παραθυρα για να κερδισεις χρονο. Δεν μπορει να ξερει ο υπολογιστης τηλεπαθητικα που μπορει να θες να βαλεις καθε αρχειο. Δεν μπορει να στο λυσει η τεχνολογια αυτο.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 22 Δεκ 2020, 20:20

Λαχουρένιος έγραψε:Αυτο που περιγραφεις δεν εχει να κανει με τον τροπο που συνδεεται το κινητο σου με το πισι, αυτο εχει να κανει με το πως εχεις οργανωσει εσυ τους φακελους σου. Μπορεις να τους συμπτηξεις και να εχεις λιγοτερους. Το μονο που μπορεις να κανεις τωρα ειναι να τους εχεις ολους ανοικτους σε διαφορετικα παραθυρα για να κερδισεις χρονο. Δεν μπορει να ξερει ο υπολογιστης τηλεπαθητικα που μπορει να θες να βαλεις καθε αρχειο. Δεν μπορει να στο λυσει η τεχνολογια αυτο.

Ε πώς δεν έχει να κάνει;
Αφού σου λέω δεν έκανε καλή επαφή το καλώδιο και κάθε φορά με πετούσε έξω και έπρεπε να επαναλαμβάνω κάποια βήματα από την αρχή. Ενώ αν δε χρησιμοποιούσα καλώδιο και συνδεόταν τηλεπαθητικά θα γλίτωνα κάποια βήματα έστω.
Άσε ο εκνευριστικός ήχος που έκανε το pc κάθε φορά που έχανε επαφή με το κινητό. Λίγο να κουνιόταν το κινητό χτυπούσε ήχος σαν καμπάνα. Ντουν ντουν ντουν ντουν συνέχεια. Μου ρχόταν να του δώσω κλωτσιά.

Η άλλη λύση που είχα σκεφτεί (η οποία είναι πολύ χειρότερη τελικά) είναι να τραβούσα πρώτα όλες τις φωτό που ήθελα μαζικά και να κάνω την αρχειοθέτηση μια και καλή.
Αλλά έτσι θα έπρεπε στο τέλος να ανοίγω μία μία κάθε φωτό να βλέπω ποια είναι για να ξέρω σε ποιον φάκελο θα την βάλω.
Ή να κάνω κάθε φωτό μετονομασία για να ξέρω ποια είναι. Μιλάμε για χιλιάδες φωτό.

Άσε μην το ψάχνεις. Μόνο εγώ μπλέκω σε ιστορίες για καμένους και κάνω τη ζωή μου ακόμα πιο δύσκολη.

Στο θέμα με την οργάνωση φακέλων έχεις δίκιο αλλά δυστυχώς κάποιες φορές δεν μπορείς να το αποφύγεις. Αν δεν υπάρχει μια ευταξία όταν χειρίζεσαι χιλιάδες αρχεία θα επικρατεί το χάος.
Πρέπει να ξέρεις πού βρίσκεται το καθετί ανά πάσα στιγμή. Γι' αυτό πρέπει να δημιουργείς φακέλους και υποφακέλους και να είναι όλα ταξινομημένα. Δεν μπορείς να κάνεις 1-2 φακέλους και να τα ρίχνεις όλα μέσα στον κουβά.

Ή θα γεμίσω την επιφάνεια εργασίας με χιλιάδες εικονίδια;
Δεν μπορώ. Θέλω και η επιφάνεια εργασίας μου να είναι τακτοποιημένη.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 24 Δεκ 2020, 13:42

Mην βγαζεις τοσες πολλες φωτογραφιες για αρχη :fico: Αποκλειεται να τις χρειαζεσαι και αποκλειεται να κατσεις να ξαναδεις το 99% απο αυτες. Ειναι ευκολο να χασεις την μπαλα με τα αρχεια στον υπολογιστη αν βγαζεις συνεχεια φωτο ή κατεβαζεις μανιωδως απο τορρεντ τραγουδια και ταινιες. Κρατα μονο ο,τι οντως χρειαζεσαι.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 24 Δεκ 2020, 18:04

Η πιο ωραία παραμονή χριστουγέννων. :D
Κανείς δεν πρόκειται να μας ζαλίσει τον έρωτα με επισκέψεις, με καλέσματα για ρεβεγιόν (μάθανε οι αρναούτηδες και τα ρεβεγιόν) και με ευχές που δίνονται μόνο από υποχρέωση.
Κλείνω τηλέφωνα, σβήνω και διευθύνσεις τα πάντα ονόματα κρυφές ύποπτες πλέον κλήσεις που λέει και η Φαίη Ρουμπίνη και θα γυρίζω με τα σώβρακα στο σπίτι από σήμερα μέχρι και τα φώτα που θα ανοίξουν τα κωλόμπαρα. :fico:
2 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 24 Δεκ 2020, 19:10

Ραν ταν πλαν έγραψε:Η πιο ωραία παραμονή χριστουγέννων. :D
Κανείς δεν πρόκειται να μας ζαλίσει τον έρωτα με επισκέψεις, με καλέσματα για ρεβεγιόν (μάθανε οι αρναούτηδες και τα ρεβεγιόν) και με ευχές που δίνονται μόνο από υποχρέωση.
Κλείνω τηλέφωνα, σβήνω και διευθύνσεις τα πάντα ονόματα κρυφές ύποπτες πλέον κλήσεις που λέει και η Φαίη Ρουμπίνη και θα γυρίζω με τα σώβρακα στο σπίτι από σήμερα μέχρι και τα φώτα που θα ανοίξουν τα κωλόμπαρα. :fico:

ξεχασες να γραψεις οτι ψώνισες και με το παραπανω ..εμεις δηλαδη πως θα ζησουμε; .... :-/
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 24 Δεκ 2020, 20:10

Λαχουρένιος έγραψε:Mην βγαζεις τοσες πολλες φωτογραφιες για αρχη :fico: Αποκλειεται να τις χρειαζεσαι και αποκλειεται να κατσεις να ξαναδεις το 99% απο αυτες. Ειναι ευκολο να χασεις την μπαλα με τα αρχεια στον υπολογιστη αν βγαζεις συνεχεια φωτο ή κατεβαζεις μανιωδως απο τορρεντ τραγουδια και ταινιες. Κρατα μονο ο,τι οντως χρειαζεσαι.

Βρε δεν έβγαζα σέλφις.
Για τη δουλειά κάτι έκανα.
Τέλος πάντων.
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 24 Δεκ 2020, 20:59

nemo έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:Η πιο ωραία παραμονή χριστουγέννων. :D

ξεχασες να γραψεις οτι ψώνισες και με το παραπανω ..εμεις δηλαδη πως θα ζησουμε; .... :-/

ψηφίζοντας τον κούλη
:D

(έτσι θα ζήσετε)
(αλλιώς θα έρθουν οι κομουνιστές να σας πάρουν τα σπίτια)

@bizeli
βρε μπιζέλι γιατί δεν μαθαίνεις να χρησιμοποιείς το cloud;
αφού θέλεις να ξεφύγεις από το σκληρό δίσκο σαν μέσο αποθήκευσης
γιατί δεν τα βάζεις όλα στο google drive?
αλλιώς φτιάξε ένα μπατσοπρόγραμμα που να κάνει όλα τα κόπυ κλπ με ένα κλικ
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 24 Δεκ 2020, 21:06

vallon έγραψε:@bizeli
βρε μπιζέλι γιατί δεν μαθαίνεις να χρησιμοποιείς το cloud;
αφού θέλεις να ξεφύγεις από το σκληρό δίσκο σαν μέσο αποθήκευσης
γιατί δεν τα βάζεις όλα στο google drive?
αλλιώς φτιάξε ένα μπατσοπρόγραμμα που να κάνει όλα τα κόπυ κλπ με ένα κλικ

Ρε σεις γενικά είμαι πολύ πολυμήχανο άτομο.
Πάντα βρίσκω λύση στο πρόβλημά μου αλλά στο συγκεκριμένο ήθελα να το κάνω με συγκεκριμένο τρόπο και στον μικρότερο δυνατό χρόνο.
Όλα αυτά που λέτε απαιτούν κάποια έξτρα παραπάνω βηματάκια που εγώ δεν είχα την πολυτέλεια να διαθέσω.
Ήθελα να γίνουν όλα μπαμ.
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”